Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W zyciu nie widzialem takiego wyboju na HF i nie zobacze. Jakby tak sie bilo bydlo u Luniewskich to by tak nie dzwonili zebrac o bydlo do mnie i moich rolnikow, gdzie prosza chociaz o JEDNEGO byka.

Opublikowano
9 godzin temu, Cybulek17 napisał:

Jak widać jeszcze dużo trzeba się nauczyć w kwestii tuczu bydła . Jak zrobić taki wybój hfa ? 

Swoją drogą polecam filmik jak pięknie wyszły byki na WBC 

20210516_125322.jpg

Kolega sprzedawał młode byki, stąd wyboje słabe. Czym starsza sztuka tym lepszy wybój.

• Like 2
Opublikowano
23 minuty temu, karolr2 napisał:

Więc jest cena WBC wyższa? Czy o co chodzi?

A nie mój błąd, bo 15 brutto to 8.1 netto . Czyli na wbc musiałoby być więcej 

9 minut temu, AdamRo napisał:

Kolega sprzedawał młode byki, stąd wyboje słabe. Czym starsza sztuka tym lepszy wybój.

A tego nie wiedziałem 

@karolr2 swoją drogą, pośrednik chciał dać 8 i puścić na tą samą ubojnie 

Opublikowano
17 godzin temu, Szu15000 napisał:

czym jest to niby spowodowane? po 24 miesiącach kości są lżejsze czy co?

Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale wielu tak twierdzi,że "młode" bydło nie 'waży"..zwyczajnie chyba mięśnie/mięso jest cięższe przy tej samej objętości, może tak to ujmę. raczej nie jest to wielka różnica ale coś tam jest te kilka procent.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Jakie ceny u Was na jałówki? Abp Tykocin 13 netto za R bez zmian

Wydaje się, że ze 1,5zł powinieneś gdzieś więcej dostać realnie

• Like 1
Opublikowano

Panowie pytanie mam, odwiedził mnie miły Pan ze Sokołów Tarnów i bardzo mu zależy abym podpisał umowę chodź na 10szt hf cena na umowę 14 netto ktoś miał przyjemność lub nieprzyjemnośc z tą ubojnia na żywą na dzień dzisiejszy miałbym 7,8netto 

Opublikowano

daj sobie spokój, wybicia nie wychodzą a i tak cena przeważnie jedna z niższych na rynku. obejrzy sobie na youtube Rolnik-Amator on tez właśnie sprzedał na wbc do Sokołowa nie był zadowolony z wybicia

Opublikowano

9,5 brutto realne. Tyle mi wczoraj za ładnego proponował żywca. Pojechały same odpady produkcji zobaczę co z tego wyjdzie bo wszystko wbc. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Cena za byka limuzyna 24 miesiące 9-9,5 jest realna? Dzwoniłem do Czarneckiego i tyle mi mówił przez tel. A jak cena krów?

Daj sobie spokój z Czarneckim chyba że jesteś cwańszy od niego w co nie wieżę bo on ma lata praktyki

Opublikowano

@6MaaJsTeR9 co on Ci zawinił? Kasa następnego dnia na koncie, waga się zgadza,( wiem bo mam swoją i ważę ) no a cena..... parę groszy mniejsza niż u innych ale przynajmniej waga się zgadza i nie czekasz pół roku na kasę. Ja tam na niego nie narzekam.

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

9,5 brutto realne. Tyle mi wczoraj za ładnego proponował żywca. Pojechały same odpady produkcji zobaczę co z tego wyjdzie bo wszystko wbc. 

Ze za te moje brudasy czy kolegi z postu powyzej? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v