Skocz do zawartości

Ceny bydła 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, tadaka8 napisał:

sprzedane 6 sztuk, 22miesiace, srednia waga 800 brutto, straczka 6%, 9 zł netto +vat, waga ogólna auto ważone puste pełne, lokalny odbiorcza EPD 

20210414_194851.jpg

To wszystko belgi, te plecy takie sobie

Opublikowano
17 minut temu, soltys48 napisał:

Ile to to warte?

IMG_20210416_081033.jpg

Ludzie , stary wyjadacz sołtys pyta się ile to warte 🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, tadaka8 napisał:

sprzedane 6 sztuk, 22miesiace, srednia waga 800 brutto, straczka 6%, 9 zł netto +vat, waga ogólna auto ważone puste pełne, lokalny odbiorcza EPD 

20210414_194851.jpg

Mają rozmach ... itd, itd :)

Chodzi mi o lokalnego odbiorcę :)

24 minuty temu, radekz200 napisał:

Po 6,5 dam 

Pass.

• Haha 1
Opublikowano

Słyszał ktoś że jakaś nowa choroba jest u bydła i ludzie w okolicy wyszkowa wyprzedają całymi stadami.Az handlarze odbierać nie nadażają.Ktoś słyszał coś na taki temat?

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, piotrc330 napisał:

Słyszał ktoś że jakaś nowa choroba jest u bydła i ludzie w okolicy wyszkowa wyprzedają całymi stadami.Az handlarze odbierać nie nadażają.Ktoś słyszał coś na taki temat?

prawda , ale czy az handlarze nie nadążają odbierac to bym nie powiedział , pisałem o tym chyba tu , dzwoniła nawet pani z agrolok to powiedziała żę bardzo dużo ludzi rezygnuje z hodowli bydła , ale to ze wzgledu dobrobytu w Polsce i niskiego bezrobocia .w okolicy no może w gminie co najmiej 60-70 % gospodarstw z bydłem w ciągu 10 lat zakończy ten biznes .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, piotrc330 napisał:

Tak, to choroba pod nazwą "pierd*lę, więcej z bydłem nie będę się jeb*ł"

Edytowane przez misio3p
  • Like 1
  • Haha 9
Opublikowano
59 minut temu, Ursus932 napisał:

Ludzie , stary wyjadacz sołtys pyta się ile to warte 🙆‍♂️

No cus poradzis..... ostatnio za tanio sprzedałem to teraz będę się pytał

57 minut temu, radekz200 napisał:

Po 6,5 dam 

Na wbc i w euro😜

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, piotrc330 napisał:

Jestem z tamtej okolicy i nic nie słyszałem o tej chorobie, jak zwykle propaganda żeby sprzedawać bydło, a co za chandlarz tak mówił. 

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, misio3p napisał:

Tak, to choroba pod nazwą "pierd*lę, więcej z bydłem nie będę się jeb*ł"

I ona strasznie zaraźliwa. Chłopy dwa łańcuchy odcinają jednocześnie. Jeden z bydła drugi u siebie z szyji. 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, jarecki napisał:

prawda , ale czy az handlarze nie nadążają odbierac to bym nie powiedział , pisałem o tym chyba tu , dzwoniła nawet pani z agrolok to powiedziała żę bardzo dużo ludzi rezygnuje z hodowli bydła , ale to ze wzgledu dobrobytu w Polsce i niskiego bezrobocia .w okolicy no może w gminie co najmiej 60-70 % gospodarstw z bydłem w ciągu 10 lat zakończy ten biznes .

Kura jarecki jak ja uwielbiam te twoje g.... Hehe wywody.... Powiem ci w tajemnicy że jak dzwoni do mnie pani z agroloku to tyz mówię że nic nie potrzebuje bo likwiduje całkowicie hodowlę... Oni poprostu są tak  natrętni że nic do nich nie dociera a ceny mają większe od lokalnych dostawców iwiele rolników tak mówi jak ja żeby się odwalili... Pani pyta wtedy czy zasiewów nie robię?.... Tyz odpowiadam ze nie... 😁😁😁😁.... Tyle warte jej wieści 😜

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
25 minut temu, jarecki napisał:

no a wyszków i okolice to szczególny teren , skup bydła co najmiej 50 gr miej  jak na forum 

Jeszcze trochę i nie będę mieli co tam kupować i tak już krążą i po jednej sztuce zbierają. 

Brał ktoś może z agroloku śrutę rzepakową, amirap standard potobno taka rewelacja mie namawiali

Opublikowano
9 minut temu, JarekBazydlo napisał:

A kogo Agrolok do czegoś na siłę nie namawiał.

Mnie pani Agnieszka notorycznie molestuje coraz z innego numeru a niczego u nich nie zamawiałem i nie zamowie.... Zakazałem używać moich danych i dzwonić na,mój nr... Nic nie pomaga dzwonią... 😁😁😁.... Ostatnio zapytalem czy mam jej na wyzywać żeby się odwaliła.. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witam Hodowców w 2026 roku!
      Uzupełniamy naszą serię o temat, który dla wielu jest najważniejszy – aktualne ceny skupu tuczników. Otwieram wątek zbiorczy na cały rok 2026, służący do wymiany informacji o stawkach w ubojniach i punktach skupu.
      Początek roku to zawsze moment niepewności i oczekiwania na ruchy giełdy niemieckiej (VEZG) oraz reakcję naszych krajowych zakładów. Sprawdźmy, jak rynek otworzył się po Nowym Roku.
      Abyśmy nie porównywali jabłek do gruszek, bardzo proszę o wyraźne zaznaczanie, czy podajecie cenę za wagę żywą, czy poubojową (WBC).
      Proponowany schemat wpisu:
      Województwo:
      Ubojnia / Skup (opcjonalnie):
      Rodzaj rozliczenia (Żywa waga / WBC):
      Cena (netto/brutto):
      Klasowość / Mięsność (przy WBC):
      Strefa ASF (jeśli dotyczy):
      Termin płatności/odbioru:
      Jakie sygnały płyną od Waszych odbiorców? Czy zakłady szukają towaru, czy raczej robią się kolejki i "zatory"? Zapraszam do rzetelnej wymiany danych.
      Przypominam: To wątek o cenach. Starajmy się dyskutować merytorycznie i z szacunkiem do pracy innych hodowców, niezależnie od skali ich produkcji.
    • Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
    • Przez _Pawciu_
      Witam. Pytanie jak w temacie. Szukam opinii o tych dwóch odbiorcach. Do tej pory odstawiałem do Biskupca ale po ostatniej sprzedaży jestem delikatnie zniesmaczony. Przedstawiciel obiecywał że dołozy "kilka groszy" do ceny startowej ale oczywiście tak nie było. Przy ważeniu na gospodarstwie i ważeniu przed ubojem waga na każdej sztuce spadła od 50 do 70kg. Może to jednorazowy wybryk? Do tej pory nie miałem z nimi problemu. Lecz teraz rozmyślam nad sprzedażą do Zakrzewskich. Dajcie swoje opinie i przemyślenia na temat tych dwóch firm. Pozdrawiam
    • Przez yacenty
      Witam wszystkich w nowym, 2026 roku! 🚜
      Z racji, że mamy już 2 stycznia, otwieram oficjalny wątek poświęcony cenom cieląt w roku 2026. Poprzednie lata pokazały, że rynek potrafi być dynamiczny, dlatego warto na bieżąco wymieniać się informacjami z różnych regionów Polski.
      Zapraszam do dzielenia się aktualnymi stawkami, jakie oferują u Was pośrednicy lub jakie uzyskujecie przy sprzedaży/zakupie. Aby dyskusja była czytelna i pomocna dla nas wszystkich, proszę o trzymanie się konkretów.
      Przy wpisywaniu cen, postarajmy się używać poniższego schematu (ułatwi to porównanie):
      Województwo:
      Płeć (byczek/jałówka):
      Rasa:
      Waga/Wiek:
      Cena (netto/brutto):
      Dodatkowe uwagi (kondycja, popyt w okolicy):
      Jaka jest Wasza prognoza na ten rok? Czy początek 2026 przynosi jakieś zmiany w cennikach w Waszych okolicach?
      Prośba organizacyjna: Dbajmy o kulturę wypowiedzi. Szanujmy się nawzajem, nawet jeśli mamy odmienne zdanie na temat opłacalności produkcji.
      Zapraszam do dyskusji!
    • Przez wjmarcia
      Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć jak podejść do tego tematu. Wiem że mimo że jestem RR to i tak muszę podejść do tego tematu. Czy da się to samemu ogarnąć?
  • Dodaj nową pozycję...
v