Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No to skoro siały do 75ha to nie powinno się nic zmienić.

Teoretycznie stawki zaniżą zasiewy powyżej 75ha. Tak to rozumiem

Opublikowano
24 minuty temu, sumek666 napisał:

Źle Ci się wydaje. 

W lubuskim duże gospodarstwa dużo łubinu sieją bo nakład dla nich żaden, jest dopłatą, a cały czas ciąży na nich obowiązek dywersyfikacji upraw. Nie wchodzą w kukurydzę bo za mało wody. 

Masz wyraźnie napisane, że nie będzie podwójnej stawki poniżej 75 ha. Więc malutcy jak ja dostawali 200%, a Ci więksi 100%.

Poza tym 75ha to i tak dość dużo dla dużego gospodarstwa. 

nie znam takich ludzi, dla nich łubin to szajs, juz lepiej na groszku wychodzą gdzie też są niedobory wody. Łubin w wiekszosci sieja dopłatowcy, reszta sieje z myślą o zbiorze ale im mniej pakuje w uprawe tym więcej w portfelu zostaje

Opublikowano

Ile dać labradora na jednoliściennie tak żeby było skutecznie i bezpiecznie?

Czym poprawić dwuliściennie nalistnie tak żeby łubin za bardzo nie ucierpiał.

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Jak będą jakieś siewki zbóż to efekt szybko zobaczy ale na trawach już bardzo wolno to działa

Zahaczyłem sąsiada owies to padł po kilku dniach. Perz dopiero teraz lekko się skręca, a minęło 10 dni. 

16 minut temu, aro321 napisał:

sumek666 targa też tak wolno działa?

A nie wiem. Ja jestem kiepski w ŚOR 🤷🏻‍♂️ Teraz mówię o Labradorze. 

Opublikowano
17 godzin temu, KlimekPL napisał:

Na dwuliścienne niby Legato skuteczne w lubinie, w zeszlym sezonie chłopy tutaj tak pisali. 

W jakiej dawce to legato bo akurat mam na stanie.

Opublikowano
Dnia 11.05.2021 o 21:32, Fugeo napisał:

Ile dać labradora na jednoliściennie tak żeby było skutecznie i bezpiecznie?

Czym poprawić dwuliściennie nalistnie tak żeby łubin za bardzo nie ucierpiał.

2l z dobrym klejem, jak jest perz to przed samym kwitnienem jechac

13 godzin temu, sumek666 napisał:

Zahaczyłem sąsiada owies to padł po kilku dniach. Perz dopiero teraz lekko się skręca, a minęło 10 dni. 

A nie wiem. Ja jestem kiepski w ŚOR 🤷🏻‍♂️ Teraz mówię o Labradorze. 

lekko sie skreca bo sie pospieszyles, mowilem czekac

Opublikowano

Graminicydy na perzu najczęściej dają objawy po około 3tygodniach.

Jedynie po Agil 100ec wizualny efekt jest szybszy.

Opublikowano
7 minut temu, sumek666 napisał:

A, że niby jakbym czekał to by szybciej zadziałał labrador?

nie szybciej ale skuteczniej, zeby sie nie okazalo ze bedzie Ci meczylo ten perz 3 tygodnie a on i tak odbije

Opublikowano

Gdzieś wcześniej coś mi się przewineło tu albo w temacie ziemniaka,że sklejacz /klej powoduje niższą wydajność cieczy. Czy może ktoś napisać o ile %. ? Nie stosowałem wcześniej a teraz chcę zastosować. I Pytanko czy dodawać go do zbiornika przed/po herbicydzie czy bez znaczenia ?

Opublikowano
Dnia 13.05.2021 o 12:11, Fugeo napisał:

To 0,2 l/ha legato będzie bezpiecznie i skutecznie? Odmiana karo.

0,2 gdy łubin będzie  w fazie 6 liści( lub 8 ktoś z chłopaków pisał, ale już dokładnie nie pamiętam, mam gdzieś zapisane ale na razie nie szukam notatek bo łubin mam wyjątkowo czysty  ) trochę łubin może robić się żółty po oprysku ale po kilku dniach mija.