Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, akooo napisał:

A do 100 km kolo Warszawy idzie kupić z hektar ziemi z siedliskiem w dobrych pieniądzach?

lokalizacja i szybkosc dojazdu  do miasta sie liczy czy bardziej ceni ale do 100 tys  to domek  do remontu gruntowego z działką do 0,5 ha  ogarnąć da rade 

Opublikowano
17 godzin temu, PRIMO napisał:

Chyba raczej nie masz sumienia bo jak można okłamywać samego siebie. 😎

Jak  się  z tym lepiej czujesz  to niech  ci  tam będzie  😎

129708873_3589395521082855_1039752106748

Opublikowano

WYCZYTAŁEM W NECIE O PROTEŚCIE (oj shift, sorry) o proteście rolników i coraz bardziej mieszane odczucia rozpoznaję w .. u tzw zwykłych ludzi bo tak na prawdę to nie widzę precyzyjnych postulatów a tylko ogólniki i przypomina to bardziej jakąś zadymę dla zadymy w profilaktyce aby reszta nie zapomniała o rolnikach tylko nie znajduję (mam nadzieję że "jak na razie") czego tak na prawdę chcą z praktycznych działań?

poszukam jeszcze jakowychś portali związanych  agrounią i może tam co znajdę precyzyjniejszego ale jak na razie to tzw oficjalne media ... może to manipulacja a może na prawdę kreują że agrounia chce tylko wymusić ile tylko się da do reszty dopełniając obrazu rolnika dopłaciarza który miast używać sprzetu rolniczego do ... to do bajzlu i coraz więcej zyskuje zwolenników postulat likwidacji dopłat rolniczych całkowitej a subwencjonowanie żywności przenieść na jakieś inne sposoby i tylko dla tego że nikt nie zna lepszych od dopłat bezpośednich to tylko dla tego jeszcze to jest jak jest

Opublikowano

A mnie sarny wqwiały i bażant spod nóg wyskoczył. Teraz budują się co i rusz i temat zanikł. Rozmawiam z jednym dwa lata temu - mówi: działkę kupiłem. Pokazuje gdzie. Pytam: będziesz uprawiał? Będę budował. Popatrzyłem, pocmokałem. Zdziwiony. No i mówie: teren na podbudowie gliny, koń chodził po kolana a traktor to już lepiej nie mówić. Sprzedaj z zyskiem, popatrz - jesyteś poniżej lustra wody w mojej sadzawce. Uparł się. Tej jesieni jedzie koparko - ładowarka. Ogrodzenie będziesz stawiał. Fundament - słyszę. Oo to lepiej dzwoń po lepszych gości - nie uwierzył, zeźlił się nawet. Zebrali ledwo humus i dzwonili po kierownika budowy. Pytam: czegoś geologa nie wołał dwa lata wstecz? Naburmuszony ale uparty. Wywalili glinę i nawieźli piachu. Mało powiadam - pół metra za mało. Coś o piniondzach zaczął. Radziłem aby zrobili sobie drenarkę do rowu. 300 m ale warto - nie zrobili. Takie parcie na budowanie.

dysydent - jak poszło w konkrety stało się branżowo. Skoro wybiórczo poleciało to i mało ludzi przyszło.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ulman napisał:

PIS troszczy się o nich lepiej i dba bardziej bo jest prawdziwą lewicą

No i bardzo  dobrze   oby  rządzili   jak  najdłużej  w  Polsce.

129962270_3213943838709671_4199880418059

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

A mnie sarny wqwiały i bażant spod nóg wyskoczył. Teraz budują się co i rusz i temat zanikł. Rozmawiam z jednym dwa lata temu - mówi: działkę kupiłem. Pokazuje gdzie. Pytam: będziesz uprawiał? Będę budował. Popatrzyłem, pocmokałem. Zdziwiony. No i mówie: teren na podbudowie gliny, koń chodził po kolana a traktor to już lepiej nie mówić. Sprzedaj z zyskiem, popatrz - jesyteś poniżej lustra wody w mojej sadzawce. Uparł się. Tej jesieni jedzie koparko - ładowarka. Ogrodzenie będziesz stawiał. Fundament - słyszę. Oo to lepiej dzwoń po lepszych gości - nie uwierzył, zeźlił się nawet. Zebrali ledwo humus i dzwonili po kierownika budowy. Pytam: czegoś geologa nie wołał dwa lata wstecz? Naburmuszony ale uparty. Wywalili glinę i nawieźli piachu. Mało powiadam - pół metra za mało. Coś o piniondzach zaczął. Radziłem aby zrobili sobie drenarkę do rowu. 300 m ale warto - nie zrobili. Takie parcie na budowanie.

to nie jego wina pewno napatrzył sie na ten zamek pośród bagna i  też tak chciał .  a  na marginesie chyba dobrze żę  pisowcy uchwali nowe prawo żę po 5 latach nie można wyburzyć budynku budowanego bez pozwolenia , teraz wine zwalają na wojewode chyba żeby przypadkiem nie okazało sie że prawo byłu ustanowione pod ten zamek ale bym sie nie zdziwił jakby ktoś tak lobbował .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

jeden miał kaprys i potrafił go zrealizować co w Polsce już tak powszechne nie jest.
Inna sprawa że to akurat zamek i niczego sensownego dla reszty nie wyniknie no ale sama Przyroda działa metodą faktow dokonanych i nieodwracalnych bo teraz co? kazać wyburzyć? i wróci stan tego kawalka ziemi do sprzed? pozostanie tam tylko rumowisko bo nikt przecież nawet nie uprzątnie terenu a o rekultywacji i rewitalizacji do stanu dzikiego przecież nik poważny nie uwierzy aby mialo to sens i ekonomiczny i jakikolwiek inny.
Z mojego punktu widzenia akurat jest tysiące rzeczy w otoczeniu które mnie drażnią, przeszkadzają czy są wręcz szkodliwe ale na pewno nie należy do nich jakiś gdzieś zamek i prawo oceniać mają tylko bezpośredni sąsiedzi nieruchomości a zgaduję że adwersarze najzacieklejsi są pospolitymi zerami które nawet sracza własnego przez swoj żywot nie sklecą.
Czy z taką filozofią jak nakazywanie rozwalenia bez wskazania co poźniej ... sensownego wskazania, czy z taką filozowią społeczną można nazwać Polskę krajem wielkich możliwości?.... jakichkolwiek możliwości?

to głębszy problem i jeszcze nie raz będzie roztrząsany ale warto zadać sobie pytanie - dlaczego jedne grupy/nacje potrafią sobie radzić lepiej od innych?
choć w/g tych kryteriów to jeszcze ... moglo być z nami gorzej

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, dysydent napisał:

Z mojego punktu widzenia akurat jest tysiące rzeczy w otoczeniu które mnie drażnią, przeszkadzają czy są wręcz szkodliwe ale na pewno nie należy do nich jakiś gdzieś zamek i prawo oceniać mają tylko bezpośredni sąsiedzi nieruchomości a zgaduję że adwersarze najzacieklejsi są pospolitymi zerami które nawet sracza własnego przez swoj żywot nie sklecą.
Czy z taką filozofią jak nakazywanie rozwalenia bez wskazania co poźniej ... sensownego wskazania, czy z taką filozowią społeczną można nazwać Polskę krajem wielkich możliwości?.... jakichkolwiek możliwości?

to głębszy problem i jeszcze nie raz będzie roztrząsany ale warto zadać sobie pytanie - dlaczego jedne grupy/nacje potrafią sobie radzić lepiej od innych?

Obstawiam że najwięcej zastrzeżeń mają lokalne lumpy i nieroby. Jest nie do pomyślenia by ktoś miał takie pieniadze by sobie zamek wybudować. Takiego cwaniaka trzeba zgnoić i ściągnąć do swojego poziomu bo musiał nakraść , miał układy a w ogóle to jest niemoralne by mieć pieniądze i coś inwestować.

@Denver - możesz temu żydowi co najwyżej takie memy wysłać. To jest za duzy kaliber nawet jak dla naszych dzielnych i niezłomnych rządzących.

UWAGA z ostatniej chwili! W radio mówili że w gejowskich orgiach w Brukseli uczestniczyła Mazurek💋

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

bo teraz co? kazać wyburzyć? i wróci stan tego kawalka ziemi do sprzed? pozostanie tam tylko rumowisko

Rozebrać a cegłę oddać do cegielni, za pokwitowaniem oczywiście..:lol:

59 minut temu, Ulman napisał:

UWAGA z ostatniej chwili! W radio mówili że w gejowskich orgiach w Brukseli uczestniczyła Mazurek💋

Na pewno przez pomyłkę. Bo ta właściwa, na którą się wybierała była w podobnym budynku a jak się weszło to już nie było sensu mieniać lokalu. :lol:

Opublikowano

129913499_3214000865370635_1891825473390

1 godzinę temu, Ulman napisał:

A  ja słyszałem że TW  oskar   ,,profesur,, 

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Podobno  Kempa też tam była by dowieźć lateksy dla Saryusza Wolskiego i kaganiec dla Jakiego 

I podobno krzyczała "ukarz mnie bo byłam niegrzeczna":lol:

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał:

Raczej ekstatyczne jęki - stęki jego partyjnych kolegów 🛏️🦆💘

I ja tam z gośćmi byłem, miód i wino piłem,
A com widział i słyszał, w posty  umieściłem 😆             sorka nie mogłem sie powstrzymać

Opublikowano

Tak jak marek Piłsudskim pojechał, to mam coś jeszcze z niego

"Każde nadużycie, każde łajdactwo było dobrym wtedy, gdy robił je członek partii własnej, złym zaś tylko wtedy, gdy robił je członek innej partii."

Brzmi aktualnie.

Kuźwa wczoraj pierwszy raz zobaczyłem ten motel Polska. No ja ciez pier**lę..chyba nie ma dna, poniżej którego tvpis by nie zeszlo

Opublikowano

Przedtem tylko memy widziałem, że jest jakiś program, gdzie popychali swoich działaczy i ich rodziny, ale dopiero wczoraj znajomy mi to puścił. Nie wierzyłem, że coś takiego naprawdę na antenie puscili

Opublikowano

To jest antypolski element wywrotowy inspirowany przez imperialistów a wymierzony w jedynie słuszna władzę. Jak oni w ogóle mogą protestować skoro mamy najlepszy rząd od 100 lat a każdy kolejny minister rolnictwa jest najlepszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v