Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

przeczytalem kiedys pismo swiete nowego testamentu i ni hu o aborcji  nie bylo.....

A to już kiedyś tu ustaliliśmy. Wyszło na to, że wtedy aborcja obejmowała tak kobietę jak i płód. Generalnie używano do tego kamieni.

17 minut temu, witejus napisał:

trzeba być głupszym niż ustawa przewiduję by takie głupoty pier**lić

Jako posiadacz zrytego beretu powiadam Ci iż to tylko inny punkt widzenia i ja go rozumiem.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

powiadam Ci iż to tylko inny punkt widzenia i ja go rozumiem.

traktujecie Nowy Testament ,jako kronikę dziejów która ma wiernie i ze szczegółami opisywać wydarzenia które wówczas się działy a wcale tak nie jest

Opublikowano

gienio - metody tej nie można stosować choć jest do wykonania w domu. Chciałbyś takiego podziemia w wyniku zakazu? Nie chcesz mieć aborcji w społeczeństwie? Zaopiekuj się zagubionymi w życiu matkami a potem umożliw przekazanie dziecka. Jest w ustawach o tym mowa?

witejus - nie kronikę a zaranie chrześcijaństwa. Choć w zasadzie to nieprawda. Nie mniej jest polecenie się do mądrości stosować. mirro - ja mam zryty i jeszcze coraz bardziej na lewą stronę. Od czoła.

Opublikowano
31 minut temu, witejus napisał:

u was za kordonem to chyba sa inne ustawy

mam w szafce-dawaj ktory rozdzial i wers i zaraz ide szukac 😂

jesli slowa jehoszui nie sa podstawa wiary to co jest ????

w jednym masz racje-dzisiejszy kosciol katolicki nie ma nic wspolnego z nauczaniem syna ciesli czy stolarza jak to sie roznie tlumaczy.

Opublikowano (edytowane)

A masz zagięcia zaformowane, czy na naleśnik?

4 minuty temu, DTaras napisał:

Bo teraz, jacuś, buduje się z wiórowej, osb, paździerza i sklejki.

Były całe pododdziały co budowały lotniska pozorne z tego materiału, aby lotnictwo miało co bombardować. Wojna sie skończyła i nam Państwo ,z rozpędu, z tego zbudowali.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
Dnia 28.11.2020 o 09:02, Ulman napisał:

Łapy powinni zamknąć w 1995 albo wcześniej. Sam pomysł cukrowni w tej lokalizacji był nienormalny ale jak widzę Roman lubi głupotę bronić i nie ma pojecia co było przyczyną a co skutkiem. Zrozumienie tej zależności jest poza jego zasięgiem 

to jeszcze raz zadam pytanie czemu my nie zamykaliśmy za wysokie odszkodowanie unijne ?? 

1 godzinę temu, jacus napisał:

w jednym masz racje-dzisiejszy kosciol katolicki nie ma nic wspolnego z nauczaniem syna ciesli czy stolarza jak to sie roznie tlumaczy.

podobnie jak ty i twoje rozumowanie wywody zero myślenia i cytaty pełne poezji partii peło gdzie te bankructwa jesienie ? miała być katastrofa ??

Opublikowano
jacus napisał:

31 minut temu, witejus napisał:

Chyba dawno w Kościele nie byłeś skoro mówisz ze nie ma nic wspólnego. Księża mogą być różni ale generalnie odnoszą się do nauki Chrystusa. Większość krytykantow do Kościoła nie uczęszcza a mu wytyka różne sprawy nie wiem czy to wynika z potrzeby zagluszenia sumienia bo sami wiedzą że źle postępują czy z czego.

Opublikowano

Nowy program ochrony powietrza dla w. mazowieckiego wprowadza spore ograniczenia dla mieszkańców - na przykład zakaz rozpalania kominków w domach, gdy poziom pyłu PM 10 przekroczy 50 mikrogramów na metr sześcienny. Nie dotyczy to tylko lokali, w których kominek jest jedynym źródłem ciepła albo inne uległy awarii (na przykład nie ma prądu). Nie będzie można również rozpalać ognisk i grillów, używać dmuchaw do liści, pił spalinowych i kosiarek. Wszystko to ma na celu zapobieżenie powstawaniu pyłów. 

ekoterroryści 

+ w całej polsce największy przekręt w historii - ceny wywozu śmieci; zaraz będziemy płacić 100zł miesięcznie od osoby, takich podatków to nawet zaborcy nie nakładali

Według Bernharda Skiby nie ma lepszego dowodu na upadek i dezorganizację polskiego systemu gospodarowania śmieciami. Porównanie stawek z Niemiec pokazuje rażące dysproporcje wobec Polaków. - Przecież to my mamy czterokrotnie niższe pensje. Zarazem jesteśmy w tej samej UE, gdzie obowiązują podobne przepisy. Dlaczego wmawia się nam, że rachunki muszą rosnąć? - Polacy to chyba znacznie bogatsi ludzie, skoro godzą się na takie ceny - kpi Bernhard Skiba, ekspert rynku odpadów. - Łudziłem się, że Polska jako jeden z ostatnich krajów, który wdrażał zapisy dyrektywy unijnej, wybierze z doświadczeń innych krajów najlepsze praktyki. Tam za optymalizację procesu odpowiadają fachowcy, a nie politycy. Nasi urzędnicy chcieli koniecznie stworzyć polski system śmieciowy, za który obecnie płacimy horrendalne ceny - podsumowuje.

podobno na śmieciach zarabia się lepiej niż na narkotykach i całkiem legalnie

widzieliście te tłumy w galeriach i ikełach - głupota ludzka nie ma granic

• Like 2
Opublikowano

to co grilla nie będzie można rozpalić czy piły używać? coś tu nie tak

Opublikowano
8 godzin temu, DTaras napisał:

gienio - metody tej nie można stosować choć jest do wykonania w domu. Chciałbyś takiego podziemia w wyniku zakazu? Nie chcesz mieć aborcji w społeczeństwie? Zaopiekuj się zagubionymi w życiu matkami a potem umożliw przekazanie dziecka. Jest w ustawach o tym mowa?

witejus - nie kronikę a zaranie chrześcijaństwa. Choć w zasadzie to nieprawda. Nie mniej jest polecenie się do mądrości stosować. mirro - ja mam zryty i jeszcze coraz bardziej na lewą stronę. Od czoła.

Nie jestem za całkowitym zakazem aborcji , ale i nie za aborcją na żądanie i to w dowolnym momencie  ciąży .  

Alkohol też jest  dla ludzi , ale nie dla tych co po jego spożywaniu zaraz wsiadają za kierownicę .   W końcu niby jesteśmy istotami myślącymi  , to skoro do brzemiennych dzikich loch nie wolno strzelać , to czemu człowiek jeśli nosi w swoim ciele zupełnie zdrowe życie ma je chcieć, móc  zabijać  ??????????

Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/krzysztof-rutkowski-o-cezarym-tomczyku-polityk-mial-zostac-zatrzymany-przez-niemiecka-policje-6580973053815776a

masz jakiegos mema z hiena cmentarna ktora kradla kwiaty z niemeickich cmentarzy a obecnie jest mlodym wilkiem kurwizji ???

9 godzin temu, Roman176 napisał:

to jeszcze raz zadam pytanie czemu my nie zamykaliśmy za wysokie odszkodowanie unijne ?? 

podobnie jak ty i twoje rozumowanie wywody zero myślenia i cytaty pełne poezji partii peło gdzie te bankructwa jesienie ? miała być katastrofa ??

chocby z twojego podworka-po 100 latach zamykaja fabryke zapalek..

8 godzin temu, akooo napisał:

Chyba dawno w Kościele nie byłeś skoro mówisz ze nie ma nic wspólnego. Księża mogą być różni ale generalnie odnoszą się do nauki Chrystusa. Większość krytykantow do Kościoła nie uczęszcza a mu wytyka różne sprawy nie wiem czy to wynika z potrzeby zagluszenia sumienia bo sami wiedzą że źle postępują czy z czego.

z boku lepiej widac- nie wiesz o tym ?? ten ksiadz co z dubeltowka ganial niedawno to ktore przykazanie realizowal ??? dziwisz ktory nic nie wiedzial i nic nie slyszal to ktore rozdzialy pisma realizowal ?? 

ilu ksiezy powiedzialo -non possumus pedofili w kosciele.....na palcach jednej reki mozna policzyc

Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

127906861_3468434456578519_6169619012615

A od kogo żądasz wyjaśnień? Od niemieckiej policji czy od Tomczyka? 

Tak z rok temu był przypadek że gościu przejechał całą Polskę w poprzek i koło Włodawy dzielny patrol zawinął go na glebę , zawiózł na komisariat ciesząc się że złapał poszukiwanego. Wszystko się zgadzało imię nazwisko wygląd, tylko data urodzenia się nie zgadzała. Trzymali go aż przyjechał ktoś i wytłumaczył że tonie ten.

Opublikowano
11 godzin temu, gienio007 napisał:

Chyba się wybiorę na taki protest 9_9, tylko trochę za zimno, może wytrzymają do lata z protestami.

Zanim się wybierzesz na ten protest poświęć 6 minut .

Nie zrozumiałeś żartu, chociaż mam jeszcze mocniejsze przemyślenia na temat tych protestów ale zatrzymam je dla siebie.

11 godzin temu, witejus napisał:

traktujecie Nowy Testament ,jako kronikę dziejów która ma wiernie i ze szczegółami opisywać wydarzenia które wówczas się działy a wcale tak nie jest

Na przestrzeni lat i tłumaczeń Nowy Testament może wyglądać zupełnie inaczej niż pierwsza wersja.

8 godzin temu, nie napisał:

Nowy program ochrony powietrza dla w. mazowieckiego wprowadza spore ograniczenia dla mieszkańców - na przykład zakaz rozpalania kominków w domach, gdy poziom pyłu PM 10 przekroczy 50 mikrogramów na metr sześcienny. Nie dotyczy to tylko lokali, w których kominek jest jedynym źródłem ciepła albo inne uległy awarii (na przykład nie ma prądu). Nie będzie można również rozpalać ognisk i grillów, używać dmuchaw do liści, pił spalinowych i kosiarek. Wszystko to ma na celu zapobieżenie powstawaniu pyłów. 

ekoterroryści 

+ w całej polsce największy przekręt w historii - ceny wywozu śmieci; zaraz będziemy płacić 100zł miesięcznie od osoby, takich podatków to nawet zaborcy nie nakładali

Według Bernharda Skiby nie ma lepszego dowodu na upadek i dezorganizację polskiego systemu gospodarowania śmieciami. Porównanie stawek z Niemiec pokazuje rażące dysproporcje wobec Polaków. - Przecież to my mamy czterokrotnie niższe pensje. Zarazem jesteśmy w tej samej UE, gdzie obowiązują podobne przepisy. Dlaczego wmawia się nam, że rachunki muszą rosnąć? - Polacy to chyba znacznie bogatsi ludzie, skoro godzą się na takie ceny - kpi Bernhard Skiba, ekspert rynku odpadów. - Łudziłem się, że Polska jako jeden z ostatnich krajów, który wdrażał zapisy dyrektywy unijnej, wybierze z doświadczeń innych krajów najlepsze praktyki. Tam za optymalizację procesu odpowiadają fachowcy, a nie politycy. Nasi urzędnicy chcieli koniecznie stworzyć polski system śmieciowy, za który obecnie płacimy horrendalne ceny - podsumowuje.

podobno na śmieciach zarabia się lepiej niż na narkotykach i całkiem legalnie

widzieliście te tłumy w galeriach i ikełach - głupota ludzka nie ma granic

W innym temacie już pisałem. Śmieci u mnie podrożały w tym roku 100%. W przyszłym podwyżka 70% lub 100%. Segregowane lub nie. Ekologiczna w zasadzie jednorazówka, papierowa torba 70 gr lub 1 zł, gdzie taka sama foliowa 50gr. Droga ta ekologia. Na marginesie, ekolodzy tyle protestowali odnośnie wycinki drzew w puszczy a tymczasem pojawiły się ekologiczne drewniane sztućce czy papierowe tacki. Skąd brać na nie materiał ?

3 godziny temu, gienio007 napisał:

Alkohol też jest  dla ludzi , ale nie dla tych co po jego spożywaniu zaraz wsiadają za kierownicę .   W końcu niby jesteśmy istotami myślącymi  , to skoro do brzemiennych dzikich loch nie wolno strzelać , to czemu człowiek jeśli nosi w swoim ciele zupełnie zdrowe życie ma je chcieć, móc  zabijać  ??????????

Niektóre osoby nie powinny nawet patrzeć na alkohol nie mówiąc już o piciu.

Opublikowano
10 minut temu, dsbh napisał:

Na przestrzeni lat i tłumaczeń Nowy Testament może wyglądać zupełnie inaczej niż pierwsza wersja.

dokładnie ,i ci którzy pisali Nowy Testament nie pisali go jako kronikę

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v