Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gospodarka traci a telewizje i radio się słucha i nie PŁACI do kasy Państwa potrzeba  kasy .

Trwają kontrole. Zapukać mogą i do twoich drzwi, a kara wynosi 681 zł .

Trwają kontrole, które mają na celu wyłapanie uchylających się od płacenia abonamentu RTV. "Polowanie" przeprowadzają pracownicy Poczty Polskiej. Wszystko po to, by wlepiać kary. Czy można nie wpuścić do mieszkania kontrolera? Kto musi, a kto nie musi płacić? Kto jest zwolniony z abonamentu?

Opublikowano

Niech zrobią jakiś porządek z tym abonamentem i dupy nie zawracają. Niech będzie 5pln za miesiąc i obowiązjkowe to zapłace ale w zamian nie chce reklam w publicznej to byłby uczciwy układ a nie płacić za jakieś chujostwo typu Jak oni śpiewają, M jak mdłości itp pożygać się można od tego syfu

• Like 1
Opublikowano

Ale jest obowiązkowe, od telewizora. Gospodarstwa domowe płacą za jeden w domu a reszta w gratisie - firmy za każdy. Koszty to 22.70 za TV i 7 za radio. A reklamy są na zasadzie dotacji od rządu czyli: tak ma być i uj.

W Iraku to T72 z tabliczką Made in Poland bywały...

No i te pontony... Chiny wciągają pomału Afrykę to masz odpowiedź skąd pontony.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertuss napisał:

@Bogdan675Chyba wam to przeszkadza i uwiera skoro bez przerwy o tym piszecie. Poparcie pisu to 27 % ledwie dwa więcej niż opozycji. Brawo Kaczyński brawo kobiety.

Już pomału dogorywają kobitki idzie zima dupska im zmarzną poparcie spada bo ludzie widzą że te krowy tylko ryczą by do koryta się dostać

Opublikowano

Z abonamentem jest ten problem że Platforma nie dała mu rady i wychodzi na to że Pis tym bardziej nie podoła. A niby taka prosta sprawa się wydaje.

4 godziny temu, DTaras napisał:

Mrożonego - nie zapomnij. Broń kolego to nie jest problem. Wszędzie tego pełno a najwięcej w koszarowych magazynach. Źle odczytałeś co napisałem bo plemie nie znaczy iż dopiero zeszli z drzewa.

3 godziny temu, mirro napisał:

Spoko loko. My też pchaliśmy uzbrojenie w tamte rejony.

Czyli dlatego do Afryki nikt nie wysyła misji pokojowych aby nie zginąć z własnej broni ?  @DTaras wiem o co chodziło, tylko to trochę ubarwiłem :).

Kolejna osoba chce zaistnieć ?

https://www.tysol.pl/a57028-Dziennikarka-piszaca-dla-Jewish-Telegrahic-Agency-Kaszubi-i-Slazacy-powinni-wyjsc-z-Polski

Opublikowano

hmm . jezeli lotnisko w radomiu przez koronowirusa i odwołane loty bedzie miało miejszą strate za ten rok niż za tamten rok z  lotniskiem działającym to zyska na corono wirusie czy straci ?

Opublikowano

No tylko ja nie rozumiem czy oni chca kupić auta terenowo osobowe, czy SUVy? W zasadzie Honker by się nadał, no tylko te konie no i luksus. Ale wersja z plandeka chyba już by obleciała.:lol:

Opublikowano

Jarosław Kaczyński interweniował. Chodzi o zakaz sprzedaży alkoholu - WP Wiadomości

Nie można im zabronic przepijania socjalu😂

"Mimo że projekt o zakazie sprzedaży alkoholu po godzinie 19:00 był już gotowy, to na wprowadzenie nowych ograniczeń nie zgodził się Jarosław Kaczyński. Zdaniem prezesa PiS, wyborcy takich ograniczeń by mu nie wybaczyli"
"Dostawaliśmy sygnały, że czego, jak czego, ale jakichkolwiek zakazów związanych z wódką ludzie nam nie wybaczą. Przeciwko nam mogli wystąpić nasi zwolennicy, ale też ci, którzy do tej pory do polityki się nie mieszali i nie chodzili np. na wybory - powiedział w rozmowie z portalem działacz PiS."

Opublikowano

ja myślę że zakaz sprzedaży od 19.00 nie jest dobrym pomysłem. Przecież do oglądania "Wiadomości" o suchym pysku usiąść się nie da. A zmuszać do tego to nieludzkie.:lol:

• Haha 2
Opublikowano

Wiadomości to bzik. W tyle wizji to jest dopiero obraza intelektu . Tu wypic trzeba i to tyle żeby nawet nie próbować zrozumieć i wtedy powinno sie przez to przebrnąć. 

Tak czy inaczej lud musi miec wódę , propagandę , sPISek i wskazanego wroga - wtedy  władza nim steruje jak chce. Na dodatek wtedy lud czuje ze odzyskał godność i może być z siebie dumny. Dokładnie tak jak za Gomułki, Gierka czy Jaruzelskiego. Lud taki sam ino władza pozornie sie rózni.  

Opublikowano

Odkażacz musi być dostęp 24h.. No jaK można, taka zaraza i takie złe  pomysły.. 😋

Opublikowano
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

Już pomału dogorywają kobitki idzie zima dupska im zmarzną poparcie spada bo ludzie widzą że te krowy tylko ryczą by do koryta się dostać

Oj tam oj tam na razie widać energii nie brakuje Formuła protestu działająca gdzieś od miesiąca póki co nie wypaliła się i są chętni na kolejne "spacery". Ciekawe co się będzie działo 13 grudnia? Myślę, ze coś dużego. 

36 minut temu, gienio007 napisał:

Zapewne sobie te autka kupują , bo POwcy dłuuugo nimi jeździć nie będą . 

To, że koleś zaklina rzeczywistość nie oznacza, ze tak jest. Na razie to na równi pochyłej jest pis. W miesiąc lub dwa jechali z poparciem o kilkanaście procent. Aż dziw bierze, ze ktoś tych bredni słucha jakiejś równi pochyłej w przypadku opozycji. Bo ta notuje od dłuższego czasu stabilne p poparcie na poziomie dwudziestu kilku procent. Ale jak to nie raz pisałem. Propaganda pisu jest robiona przez głupków dla głupków. Pis leci w sondażach ale mówi się, ze to opozycja ma kłopoty.

Opublikowano (edytowane)

Opozycja jest na równi pochyłej odkąd PIS przejął TVP. Jakby słuchał propagandy to wszyscy oprócz PIS stoczyli sie tak, ze powinni mieć ujemne poparcie. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Alko nie zakażą dopóki stoki będą czynne.. Stoki będą czynne ale noclegi zamknięte. To tym bardziej alko nie mogą zakazać. Bo niby jak na trzeźwo góral ma wytrzymać w całodniowym patrzeniu na puste orczyki?

Opublikowano

Na początku same Po  konkurowało z PISiokami , teraz musieli wszystkie siły opozycyjne POłączyć a i tak przegrali , już nie mają nawet co łączyć to i  wynik łopozycji już się nie poprawi . PISioki oczywiście są do kitu  ale i tak jakie by wybory nie były to je wygrają .  Do puki nie będą mieli z kim przegrać , do puty PIS będzie w Polsce rządził . PIS jeśli sam nie zrezygnuje z rządzenia , to przy tak beznadziejnej łopozycji nigdy władzy nie straci . Oni po prostu nie mają z kim przegrać i mogą robić co chcą z Polską niestety . 

Opublikowano

Ta beznadziejna Łopozycja stała w jednym szeregu z Kijowskim , jak by nie wiedzieli co to jest za człowiek . Liczyli że taki przekrętas pomoże im Polaków oczarować i jak Polaczki nie dali się ogłupić to teraz postawili na Lempart . Jak oni chcą władze pokojowo odzyskać , jak na takich ludzi stawiają ????????????????? 

Pani Lempart ma  komornika na karku za długi i teraz na jej PRYWATNE konto idioci  wpłacają pieniądze i jeszcze te durnie z łopozycji  kibicują jak mogą i wspierają jak potrafią tą kolejną przekrętaczkę . 

Jakim to trzeba być beznadziejnym głupcem by wierzyć że TVN wszystko zatai i zakłamie i głupi naród prawdy się nie dowie ??????????

TVP to  propaganda rządowa ja o tym dokładnie wiem , ale łopozycja ma mocniejszą amonicie . Mają Wyborczą , TVN , no i całą Brukselę . 

Teraz sami sobie odpowiedzcie jeśli w ogóle  potraficie sami myśleć, jakim trzeba być beznadziejnym by przy takim wsparciu dalej wszystkie wybory przegrywać . 

Lempart  każe debilom na własne konto kasę przelewać , ta druga co z nią celebruje ponoć małolatowi na golasa mimo jego protestu pod prysznic wparadowała .

Stara rura chciała młodego posmakować i myślała że dzieciak się skusi , ale on mądrzejszy od tej całej beznadziejnej łopozycji i tych debili co za nimi się pienią i uciekł z pod tego prysznica  !!!!!!!!

Przygłupy mają nadzieje że są jeszcze głupsi od nich i da im się ciemnotę dalej wciskać .  

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v