Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, galan99 napisał:

Pisałem i będę pisał Polska gospodarka jest przeznaczona na zagładę całkowicie a nasz rząd jest pionierem w prowadzaniu tego .

Po to jest już ogłaszane że będzie 3 fala COVID by bardziej dobić gospodarkę w całej Europie wybiją  Norki a to początek walki z Hodowlą .

Polska już w Grudniu ma mieć szczepionkę na COVID .

Tak szybko chcą szczepić .

Mnie to najbardziej zastanawia , czemu tak wielkie sieci handlowe mają cały czas uprzywilejowania a hotele , restauracje , internaty mają  Lokdaun ???

Przecież  oni w marketach raczej zakupów nie robiły , tylko w polskich małych hurtowniach , masarniach przetwórniach .  Taka sytuacja jest praktycznie w każdym kraju i  tylko wielkie sieci na tym niesamowicie korzystają .  Przecież w marketach teraz wszyscy zakupy robią i jakoś nie słychać by tam kwarantannę  całe zmiany miały . Moja rodzina miała kwarantannę , bo u jednej nauczycielki w szkole koronkę wykryli  a sieci są wybitnie uprzywilejowane . 

• Like 3
Opublikowano

Masz odpowiedź kto zarabia na tej ściemie - geszefciarze lichwiarze wielkich korporacji   - czeka nas wielki krach finansowy bo dolar na rynkach dóbr i usług od dawna jest walutą iluzoryczną.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, gienio007 napisał:

Mnie to najbardziej zastanawia , czemu tak wielkie sieci handlowe mają cały czas uprzywilejowania a hotele , restauracje , internaty mają  Lokdaun ???

Przecież  oni w marketach raczej zakupów nie robiły , tylko w polskich małych hurtowniach , masarniach przetwórniach .  Taka sytuacja jest praktycznie w każdym kraju i  tylko wielkie sieci na tym niesamowicie korzystają .  Przecież w marketach teraz wszyscy zakupy robią i jakoś nie słychać by tam kwarantannę  całe zmiany miały . Moja rodzina miała kwarantannę , bo u jednej nauczycielki w szkole koronkę wykryli  a sieci są wybitnie uprzywilejowane . 

Żeby zniszczyć co jeszcze w Polsce zostało mamy być rynkiem zbytu a nie producenta czy to zrozumiałe kiedy ludzie to pojmą .

• Like 1
Opublikowano

Co do Polskiej gospodarki byliśmy potęgą w uprawie jabłek , Wiśni , Czarnej porzeczki , Buraka Cukrowego , Świń , a co zostało już prawie nic a czy coś brakuje w sklepach nic nie brak i oto chodzi .

• Thanks 1
Opublikowano

CO do cukrowni to syrop glukozowo-fruktozowy jest winien stosuje sie go  wszedzie od napojów do słodyczy i sosy , ostatnio było głosno bo likwidowali cukrownie chyba we francji lub w angli .     ale też jeden zyska drugi straci bo chyba robi go sie z przenicy i skrobi kartoflanej chyba 

• Like 1
Opublikowano

Nas Unia już nigdy nie opuści i nie wyrzuci bo gdzie będzie taki rynek zbytu jak Polska jeszcze tylko Sprzedadzą lasy bo surowce już od dali co zostaje jeszcze ziemia ale i na to przyjdzie czas dokręcą podatkami i zabiorą .

Opublikowano
9 minut temu, many12 napisał:

Brawo dla Wielkopolski - trzeba pogonić tych bolszewików z Knesetu a jedynym rozwiązaniem to blokada dróg i uliczne manifestacje.

Zaraz awansujesz do grona "siewców śmierci i ponurych żniwiarzy". A w TVP masz to na bank.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Ten emerytowany geniusz politycznej taktyki robi u nas w kraju druga sanację Piłsudski  walczących o tożsamość narodową zamykał w Berezie Kartuskiej  -  co nas czeka, gdzie zlokalizuje kryminał dla politycznych? Czas to przeanalizować bo walka z bolszewizmem jest nieunikniona.

Opublikowano

Kurcze... jednak Synaj. Kanał niczym Sueski już kopią, w Ciechocinku nasadzi się Palm a elektrownia Atomowa podgrzeje Bałtyk na tyle, że żółwie będą składać jaja w delcie Wisły. Kur zapiał, PiS widzi wszędzie lewaków, prawica Żydów.. czy tylko ja się nie boję?

many - wiesz, że grafika o ISIS to zasadniczo kompromitacja?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Polska już w Grudniu ma mieć szczepionkę na COVID .

Tak szybko chcą szczepić .

Przetestują na nas, aby później Europę szczepić :ph34r:.

30 minut temu, galan99 napisał:

Nas Unia już nigdy nie opuści i nie wyrzuci bo gdzie będzie taki rynek zbytu jak Polska jeszcze tylko Sprzedadzą lasy bo surowce już od dali co zostaje jeszcze ziemia ale i na to przyjdzie czas dokręcą podatkami i zabiorą .

Wszystko zależy od Anglii, jak sobie poradzi i czy sobie poradzi po wyjściu z Unii.

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Kneset będzie obradował na Stadionie Narodowym.:lol:

Ostatnio ten Izraelski to miał obrady w naszym Krakowie - przecież te z nad Synaju w mojej ojczyżnie czują się jak u siebie - mają po dwa paszporty - kto do tego dopuścił  - to ten emerytowany geniusz politycznej taktyki a jeszcze wcześniej ten nieudacznik jego braciszek.

17903664_1022788427857351_7979994116678806669_n.jpg

9 minut temu, jacus napisał:

dla ludzi psychicznych typu many czy galan-prawda i rozsadek nie ma zadnego znaczenia. dla nich kompromitacja to slow rownie obcje jak kuracja

Nizinny gorol się odezwał - dziwne ale gorole kolaborowali tylko ze szwabami - czyżbym o czymś nie wiedział?

Opublikowano (edytowane)

no nie
aż tak daleko w ignorancję nie dam się wmanewrować bo w tym filmie antyszczepionkowym słyszę indywidua które nie widzą różnicy między wirusową ospą, bakteryjnymi chorobami a szkorbutem i aż takiej ign... ciemnoty nie wciskajmy.
Ten materiał jest przykładem że nikomu nie można wierzyć ani poważnie traktować
Oni za bardzo nie wiedzą o czym mówią i moja wiedza rolnicza wystarcza aby zakwestionować wiele bzdur z tego materiału
zaznacze - wiedza potwierdzona w praktyce na organizmach żywych jakie są przedmiotem poczynań rolnika.
Tym razem oszczędzę roztrząsania szczegółów bo limit tekstu to ja wyczerpałem swój ... i jeszcze trochę
przynajmniej na dzisiaj

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v