Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

No to jak będzie z tym naszym wetem budzetu , panowie szlachta? Będą jeszcze długo pajacować i potem znów ogłoszą sukces czy jakiś inny scenariusz przewidujecie?

Tak się zastanawiam czemu tylko my i Węgry chcemy wetować. Inni sie nie połapali o co tej złej UE chodzi.

Będzie szarża na ścianę jak z 27 do 1. W pewnym momencie Orban się wycofa i jakoś dogada z UE a nas rzucą na pożarcie. Węgry wtedy tez miały iść z nami w sojuszu i głosować przeciwko. Zawetujemy bardzo dużo pieniędzy w tym również na walkę z covid. Zawetujemy budżet w którym jako kraj najwięcej korzystamy. Tu naprawdę trzeba być mądrym inaczej by pojąć o co chodzi pisowi i Kaczyńskiemu.

13 godzin temu, krilan06 napisał:

Będzie tak: politycy rządzący ogłoszą sukces, politycy opozycji klęskę a rolnicy dostaną po d*pie. Swoją drogą po ostatnim szczycie ogłoszono sukces i niektórzy udowadniali że nikt nie będzie używał kwestii praworządności do wypłacania pieniędzy a teraz wielka awantura właśnie o praworządność. 

Ale kto ten sukces ogłaszał? Pinokio. A ty mu wierzyłeś? Przecież każdy wiedział, ze to tylko prowizorka. Na dodatek Pinokio i Orban łgał robiąc konferencje jako pierwsi. Bo potem zrobili konferencję inni i powiedzieli jak jest.

13 godzin temu, gienio007 napisał:

A Panienka co się Biedroń nazywa wypłakiwał się że bzykać mu publicznie z kochankiem ludzie w tym zacofanym kraju nie dadzą i z tego powodu głosowanie niedawno było . I przez takich lewaków właśnie rezolucje powstają i zarazem przyczynek do niby to braku praworządności i co za tym idzie pozbawieniu środków finansowych . 

Biedroń chciał się publicznie bzykać? Skąd te info? Masz jakiś link? Skad ty takie bzdury bierzesz?

1 godzinę temu, DTaras napisał:

Prezes albo algorytm bo my przecież tacy do przodu...

Prezes powiedział algorytmowi jak ma być.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Tylko zapomnieli poinformować o tym fakcie samego zainteresowanego, czyli kryzys. :)

A tu wiadomość z gatunku " Co polski rząd na to?"

https://www.cyberdefence24.pl/chiny-zainfekowaly-oprogramowanie-mysliwcow-f-35

Ja myślę, ze oni się nie przejmują takimi bzdurami. Pis jest mądry inaczej. Przecież oni kupili te samoloty bez całego systemu zarządzania i dowodzenia. Który kosztuje drugie tyle. A jak się nie będzie pod co podłączyć to i wirus nie zaatakuje. Tak jak byś sobie kupił komputer bez Internetu w XXI wieku. Też ci go nic nie zaatakuje.

Opublikowano
41 minut temu, hubertuss napisał:

Przecież oni kupili te samoloty bez całego systemu zarządzania i dowodzenia. Który kosztuje drugie tyle.

Problem w tym że Oni wysłali nasz system dowodzenia polem walki, "do integracji" amerykanom. A kolejny problem to taki ze to był dobry system i teraz pewnie każą nam odkupić system po upgrade USA. Nie ma to jak dać się wychujać na własne życzenie.

45 minut temu, hubertuss napisał:

A jak się nie będzie pod co podłączyć to i wirus nie zaatakuje.

A to problem jest taki że LM został zmuszony do przepisywania całego kodu. Tym razem nawet poddostawca nie dał rady Chińczykom.

1 godzinę temu, dysydent napisał:

niebawem rozpoznamy coraz więcej objawow choroby sierocej i to jest bardzo groźne bo możemy wybrać sobie pjebów wyznaniowych albo utrautopijnych liberałów typu JKM bo w panice zanika zdolność racjonalnego myślenia

Ale to wcale nie musi być cel "przyrody". Celem może byc doprowadzenie do sytuacji kiedy upadną wszelkie autorytety oparte na wierze, Wtedy ateizacja laicyzacja a świątynie jako pamiątki czasów przeszłych. Przyroda ma d*pie czas. Bieg zdarzeń które muszą nastąpić po sobie, to jest determinantą jej działania. Tak że przy okazji @Agrest nie nastawiaj się na konkretna odpowiedź, bo ani ona ważna, ani decydująca. Przyjdzie zmiana a  z nią przyroda też sobie poradzi.

Opublikowano

Ja tam głosuje na k bosak a. Tylko konfederacja no chyba ze ardanowski pokaże ciekawy plan

Opublikowano

Okręt tonął dawno tylko szczury widziały biznes w obsłudze pomp. Korona ośmieszyła plany to i szczury rzuciły robotę...

sabuliga - trzy razy się zastanów i jeszcze dobrze wyśpij. Może i w tym ugrupowaniu jest jakiś mądry łeb a to na pewno nie jest Bosak.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

. Tu naprawdę trzeba być mądrym inaczej by pojąć o co chodzi pisowi i Kaczyńskiemu.

Teraz sie to nazywa - inteligencja bezobjawowa🤪

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła i co to będzie

🤔🤔🤔

Zalejom nas uchodźce, LGBT nas będzie napadać, Tusk okradnie do reszty, Niemcy nas wykupiom, ruscy naślą agientów, UBecja i WSI  będzie rządzić, sondy bedom przekupne a na dodatek  ojciec dyrektor  nie dostanie kasy na geotermie, Kurskiego Klarenbacha, Holecką i Pereire wyrzucą na zbity pysk i w TVP będą znowu kłamać. 

Jak żyć?

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, DTaras napisał:

Okręt tonął dawno tylko szczury widziały biznes w obsłudze pomp. Korona ośmieszyła plany to i szczury rzuciły robotę...

sabuliga - trzy razy się zastanów i jeszcze dobrze wyśpij. Może i w tym ugrupowaniu jest jakiś mądry łeb a to na pewno nie jest Bosak.

Bosak jako jedyny chciał zlikwidować zus wprowadzić podatek katstralny i oczywiście zmniejszyć liczbę posłów do 200 jako jedyny gadał konkretnie i chce polepszyć stosunki z rosja

1 minutę temu, Ulman napisał:

Zalejom nas uchodźce, LGBT nas będzie napadać, Tusk okradnie do reszty, Niemcy nas wykupiom, ruscy naślą agientów, UBecja i WSI  będzie rządzić, sondy bedom przekupne a na dodatek  ojciec dyrektor  nie dostanie kasy na geotermie, Kurskiego Klarenbacha, Holecką i Pereire wyrzucą na zbity pysk i w TVP będą znowu kłamać. 

Jak żyć?

Przynajmniej przestaną gadać o 500 plus tylo dadzą uchodzcom kasę. Zresztą i tak nie będą mieli wiekszosci

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak żyć?

a suszowe bendom dawać? 

Opublikowano
1 godzinę temu, debrzyna napisał:

Gdyby ktoś przeoczył

PiS traci WIĘKSZOŚĆ w Sejmie! "Decyzje są już podjęte. Robimy to z wielkim bólem"👍👍

Zbyt piękne by było prawdziwe. Ardanowski będzie popierał rząd aby to wszystko jakoś trwało przy korycie. Ale wszystko zmierza w dobrym kierunku. Może na wiosnę będą wybory. Każdy inny rząd lepszy niż ta banda złodziei

• Confused 1
Opublikowano

to Hubertus tak z Twojego punktu czy Ty jako obywatel widzisz róznice w poziomie  życia miedzy czasami rządów PO-PSL a teraz PIS . tylko nie pisz o hossie w gospodarce swiatowej tylko czy Tobie i Twojej rodzinie sie porawiło czy pogorszło tak finansowo

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, debrzyna napisał:

ale cieszy Jak by rząd padł i były wybory

14 minut temu, hubertuss napisał:

Ale wszystko zmierza w dobrym kierunku. Może na wiosnę będą wybory.

nienawiść odbiera ludziom rozum, nie cieszy, że jest ktoś lepszy, ktoś kto ma wizję rządzenia, ktoś kto ma gotowe projekty ustaw - tylko cieszy, że komuś się noga podwinie, że ktoś upadnie

jak nazywa się taka postawa?

który to już raz się podniecacie? wybory były w ubiegłym roku, kaczyński musiałby być głupi żeby popełnić ten sam błąd

widać, że niektórych bardziej podnieca pis niż dziewczyny :D :D 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Mnie nie zależy na tym by rządził mój koleś mam to gdzieś Ale sama myśl ze będzie to ktoś kto nie będzie właził klerowi w d..pe juz mnie cieszy  

11 minut temu, nie napisał:

kaczyński musiałby być głupi

Ty go uważasz za  mędrca, tego nie znającego normalnego życia fagasa 

Edytowane przez debrzyna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v