Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

Jeżeli chodzi o disco polo, była luka na rynku na muzykę lekką, taneczną i została zapełniona. Chcielibyście słuchać na sylwestrze, festynach, coś w tym stylu.....

Ani Stalin ani Hitler nie byli wiarygodnymi partnerami. Pokazał to choćby atak Niemiec na Związek Radziecki. Jestem ciekaw opinii @DTaras o @mirro. Czy Polska powinna postąpić jak Czechy, czy jednak walczyć ? Jedna rzecz jeszcze. Skoro mieliśmy wywiad, dlaczego działania były realizowane na ostatnia chwilę ? Czyli ewakuacja, niszczenie tajnych dokumentów, zamiast zabezpieczenie się na wypadek wojny, mobilizację.

To jest zajebiaszcza muza. I to nie na spotkania kółka różańcowego. Niesamowita perkusja.

W 1939 Polska nie miała wyjścia i musiała walczyć. Dopiero minęło 20 lat od przywrócenia Państwa Polskiego i niewyobrażalnym były jakieś układanie sie. 

Jednak Polska miała szansę nie dopuścić do tego, bo trzeba było "za***ać Niemców" do 1936. I była duża szansa że to można było zrobić. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał:

Skoro mieliśmy wywiad, dlaczego działania były realizowane na ostatnia chwilę ?

Bo to taka nasza tradycja. A wywiad nie przekuwa posiadanych info w konkretne decyzje. To tak jakbyś Glińskiemu kazał napisać do tego algorytm, a jemu zawsze wychodziło że trzeba czekać. Równie dobrze możesz spytać o przygotowanie do jesiennej fali zachorowań. Skoro wiedzieliśmy, to czemu nic nie zrobiono? Bo tu tak już jest.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

no dobra Wstaw coś co słuchasz w tym temacie , ocenimi Twój słuch muzyczny 😆

Daj spokój z tym disco polo, nie rozróżniasz śpiewu od piania. Można śpiewać o dvpie maryny ale niech to będzie przynajmniej jakoś wykonane, masz tu przaśną piosnę w dobrym wykonaniu, mała podpowiedź: zwróć uwagę na głosy oraz użyte instrumentarium.

https://www.youtube.com/watch?v=smO76kVirnc

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mikad napisał:

Daj spokój z tym disco polo, nie rozróżniasz śpiewu od piania

no dobra to Zgadnij czego ja słucham , albo zresztą po co masz zgadywać  , wyszedłeś z założenia żę słucham disco polo ,ale i w tym gatunku jest sporo ciekawych wykonawców , jak coś jest ok. to słucham wszystkiego od rocka przez techno po disco polo  np       long & junior a ostatnio K.M.S  wpadł mi w ucho 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
23 godziny temu, mirro napisał:

A to ciekawe. Bo przedsiębiorcy musieli wykazać spadek o 70%. 

https://wiadomosci.wp.pl/piotr-glinski-wstrzymuje-wyplaty-fwk-6575910596504544a

Te pajace czego się tkną, to spieprzą, Teraz nie wypłacą i powiedzą ze taka była wola opinii publicznej,

Najlepsze jest to, ze wśród firm, które miały dostać tę kasę były firmy, które nie wiadomo czym się zajmują. Nikomu nie znane gdzie nawet nie można było się dodzwonić. W rozdawaniu tej pomocy chodzi o toby stworzyć maksymalny bałagan i rozdać swoim za nie wiadomo co. A potem powiedzieć ludziom, zet o na covid.

21 godzin temu, dsbh napisał:

W tamtym czasie znaczyliśmy tyle co Czechy. Gdyby Niemcy tylko zaatakowały Polskę, to świat nawet by nie zareagował, oprócz Rosjan którzy również mieli chęć na nasze ziemie. W zasadzie Hitlera zgubił rozmach. Gdybyśmy przyjęli model czeski, mielibyśmy być może więcej całych budynków i to wszystko, pod warunkiem że walki nie toczyły by się na naszych ziemiach, co jest mało prawdopodobne. Ludność była by wykorzystana militarnie i jako tania siła robocza.

https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/krystyna-janda-otrzymala-rzadowa-dotacje-elzbieta-rafalska-komentuje/74wer7r,681c1dfa

"To nie wasze pieniądze, tylko nasze. Czas to zrozumieć!" - dodał Tomasz Lis.

Myślałem, że wszystkich podatników a okazuje się że wybranych. Na marginesie, skoro ci artyści wykazują tak wielkie straty, to ciekawe jakie dochody wykazują w Zusie ?

Do zusu nic nie trzeba wykazywać. Płacisz miesięcznie składki 1500 zł od działalności gospodarczej i wszystko. Może myślałeś o skarbówce. Ale pisowi to i tak bez różnicy na górze napisałem dlaczego.

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

Powiem tyle. Już wolę polski rap niż disco polo. Tam czasami choć można doszukać się próby przekazu, czegoś co  faktycznie autor miał na mysli.

Przecież nikt nie podejrzewa akurat Ciebie, o to, że fanem disko polo jesteś, ale z tym „woleę”, to nie przesadzaj, bo rodzaj, to chyba od okoliczności bardziej zależy, niż ów „wolę”. Do słuchawek i drinka, to może wartość przekazu jest istotna, ale wyobrażasz sobie andrzejki, sylwestra, czy inne poczochrajke przy polskim rapie? No bo ja jakoś niekoniecznie😋

Opublikowano

Moderna twierdzi, że jej szczepionka jest skuteczna w ponad 94 proc.

Spółka analizowała infekcje w grupie 30 tysięcy osób. Część z nich otrzymała szczepionkę, a część placebo. Pierwsza grupa uczestników badania otrzymała dwie dawki szczepionki. Wyniki tych badań wskazują, że miała ona skuteczność na poziomie 94,5 proc. - poinformowała spółka. Wśród 30 tys. uczestników badań 95 uległo zakażeniu, z czego 90 z nich to osoby, które zamiast szczepionki otrzymały placebo.

Jak podała Moderna, 11 z infekcji były ciężkimi przypadkami, a wszystkie z nich dotyczyły grupy kontrolnej. 15 zakażonych osób to seniorzy.

Obie szczepionki wymagają transportu i przechowywania w bardzo niskich temperaturach - w przypadku preparatu Moderny jest to - 20 STOPNI . Jak jednak podała firma, szczepionka może być używana do 30 dni po rozmrożeniu i przechowywana w lodówce, podczas gdy w przypadku Pfizer/BioNTech okres ten wynosi 5 dni.

Disco Polo - wszyscy lubią jak NA SYLWESTRA , pozostałe ni roku mówią że nie lubią .

Opublikowano

A co ja mam mieć za opinię o kimkolwiek z Was tu skoro nie przyszło nam razem działać? Są momenty gdzie mnie jakaś opinia poruszy ale to chyba wymiana poglądów bez osobistych rozrachunków - czy nie?

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

no dobra Wstaw coś co słuchasz w tym temacie , ocenimi Twój słuch muzyczny 😆

Hmmmm, od czego by tu zacząć?  Z naszego podwórka Manaam za charyzmę i kreatywność, Wodecki za wrażliwość umiejętność połączenia klasyki z muzyką popularną. ONA za świetną warstwę muzyczną i energię, Do tego  KNZ , Dzem,  Bartosiewicz Kayah, Hey  ale chętniej Nosowska solo. Z zagranicy- Led Zeppelin , Faith no more, Knopfler, GN'R, ZZ top/Gibbons , Pixies, The Cure no i oczywiscie Beatles , Rolling Stones od czasu do czasu Doors, Prince, DM, RHCP. Jest masa fajnej muzyki i nie jest łatwo wymienić bo czasem jakiś artysta ma 2-3 fajne numery.

dla prawicowych socjalistów    

Opublikowano

Tan gdzie na sylwestra bawili Ulmana ulubieńcy typu Chylińska   tam nikt tego słuchać nie chciał i sylwester kończył  najszybciej w całym kraju. Ludzie by się bawili to zamiast Chylińskiej  to naśladujących właśnie Disco Polo  wykonawców puszczali . Nawet Michał Wiśniewski co wcale śpiewać nie umie to ma lepszy posłuch od wybrańców Ulmana . 

Opublikowano

Mirro - to jest ten stan wyjątkowy? To, że Państwo jest zwolnione ze wspomnianej odpowiedzialności pisaliśmy wiosną na przekór rozsiewanym plotkom. Zresztą... Już się zgubiłem o co w tym chodzi. Narobione hałasu, że uspokajająca seria z mg byłaby na miejscu.

Z Dobrzańskim czy Dąbrowskim bym tu nie wyjeżdżał bo jakikolwiek sens działania prezentował moim zdaniem Kutrzeba. Nawet porównując skrawki - Steyr i Unrug zrobili większą robotę.

Opublikowano
24 minuty temu, gienio007 napisał:

Tan gdzie na sylwestra bawili Ulmana ulubieńcy typu Chylińska   tam nikt tego słuchać nie chciał i sylwester kończył  najszybciej w całym kraju. Ludzie by się bawili to zamiast Chylińskiej  to naśladujących właśnie Disco Polo  wykonawców puszczali . Nawet Michał Wiśniewski co wcale śpiewać nie umie to ma lepszy posłuch od wybrańców Ulmana . 

A skąd takie wnioski wysnułeś? 

Widzisz , ja mam nieco szerszy gust muzyczny i na sylwestra nie muszę słuchać mojej ulubionej muzyki.  Jak będzie Abba, Boney M , Bee gees czy nawet o zgrozo DJ  Bobo albo Dr Alban to też przezyje. Zresztą alkohol znieczula i tak jak po wódce kobiety pieknieją tak i muzyka staje sie znośna. 

Opublikowano

Bo teraz się okazuje że Państwo wypłaca "odszkodowania" za utracone planowane zyski. Czyli płaci za coś, czego nie ma nawet po ogłoszeniu  stanu wyjątkowego. Tak oto Pan Gliński dokonał niemożliwego prawnie, jednak możliwego wg. logiki PiS.:oops1:

1 minutę temu, Ulman napisał:

resztą alkohol znieczula i tak jak po wódce kobiety pieknieją tak i muzyka staje sie znośna. 

Mnie tak przy kielonku żadna muza nie przeszkadza. Nawet tybetańskie dzwonki.:lol:

6 minut temu, Ulman napisał:

DJ  Bobo albo Dr Alban to też przezyje

No i ten gość też. Ten jedyny raz kiedy widać do kogo należy głos kobiecy.Nina Gerhard

Opublikowano

No to jak będzie z tym naszym wetem budzetu , panowie szlachta? Będą jeszcze długo pajacować i potem znów ogłoszą sukces czy jakiś inny scenariusz przewidujecie?

Tak się zastanawiam czemu tylko my i Węgry chcemy wetować. Inni sie nie połapali o co tej złej UE chodzi.

Opublikowano

Będzie tak: politycy rządzący ogłoszą sukces, politycy opozycji klęskę a rolnicy dostaną po d*pie. Swoją drogą po ostatnim szczycie ogłoszono sukces i niektórzy udowadniali że nikt nie będzie używał kwestii praworządności do wypłacania pieniędzy a teraz wielka awantura właśnie o praworządność. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v