Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Dla Ciebie to już ratunku nie ma a żcie przecież w tym kraju nic nie warte

Może i faktycznie, dla mnie ratunku nie ma.:lol:

Opublikowano

@staszek131415 - naprawdę tyle masz do napisania w obronie swoich pisiorów? Zabolało, że napisałem prawdę o karakanie i o panu od miski ryżu?

Jeśli wygra Trump najbliższy miesiąc będzie bardzo ciekawy.

Opublikowano
5 minut temu, Partyzant85 napisał:

A działania rządu trzymają się kupy? Podpremier watowiecki zamyka cmentarze a kłamczyński pod eskortą borowików wkracza na Powązki niczym wielki król? Myślisz, że ludzie kupujący respiratory od handlarza bronią dbają o twoje zdrowie?

Podpremier stawia namioty do pobierania wymazów, które docelowo mają się stać punktami szczepień zaraz po tym jak jakaś ważna paniusia z rady UE mówi o szczepionce dostępnej na początku przyszłego roku.

Nie wiem śmiać się z tego czy płakać ze śmiechu 

Opublikowano
1 minutę temu, Partyzant85 napisał:

@staszek131415 - naprawdę tyle masz do napisania w obronie swoich pisiorów? Zabolało, że napisałem prawdę o karakanie i o panu od miski ryżu?

jAKĄ PRWDĘ NAPISAŁEŚ BAJKĘ JAK UCZEŃ PODSTAWÓWKI NIE MA rzadnych szczepień obowiązkowych i nie będzie

Opublikowano
4 minuty temu, staszek131415 napisał:

myślę że do końca tygodnia wszystko się zakończy

Pamiętaj słowa proroka. "Nic się nie kończy, dopóki nie jest skończone". - Miś Yogi.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

jAKĄ PRWDĘ NAPISAŁEŚ BAJKĘ JAK UCZEŃ PODSTAWÓWKI NIE MA rzadnych szczepień obowiązkowych i nie będzie

Dziennik Ustaw

Dz.U.2020.1845 t.j.

| Akt obowiązujący
Wersja od: 20 października 2020 r.

Art.  36.  [Zastosowanie środków przymusu bezpośredniego]
1.  Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarno-epidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji obowiązkowej hospitalizacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.
2.  O zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego decyduje lekarz lub felczer, który określa rodzaj zastosowanego środka przymusu bezpośredniego oraz osobiście nadzoruje jego wykonanie przez osoby wykonujące zawody medyczne. Każdy przypadek zastosowania środka przymusu bezpośredniego odnotowuje się w dokumentacji medycznej.
3.  Lekarz lub felczer może zwrócić się do Policji, Straży Granicznej lub Żandarmerii Wojskowej o pomoc w zastosowaniu środka przymusu bezpośredniego. Udzielenie pomocy następuje pod warunkiem wyposażenia funkcjonariuszy lub żołnierzy w środki chroniące przed chorobami zakaźnymi przez tego lekarza lub felczera.
4.  Przed zastosowaniem środka przymusu bezpośredniego uprzedza się o tym osobę, wobec której środek przymusu bezpośredniego ma być zastosowany, i fakt ten odnotowuje się w dokumentacji medycznej. Przy wyborze środka przymusu bezpośredniego należy wybierać środek możliwie dla tej osoby najmniej uciążliwy, a przy stosowaniu środka przymusu bezpośredniego należy zachować szczególną ostrożność i dbałość o dobro tej osoby.
5.  Przymus bezpośredni polegający na unieruchomieniu może być stosowany nie dłużej niż 4 godziny. W razie potrzeby stosowanie tego przymusu może być przedłużone na następne okresy 6-godzinne, przy czym nie dłużej niż 24 godziny łącznie.
6.  Przytrzymywanie jest doraźnym, krótkotrwałym unieruchomieniem osoby z użyciem siły fizycznej.
7.  Unieruchomienie jest dłużej trwającym obezwładnieniem osoby z użyciem pasów, uchwytów, prześcieradeł lub kaftana bezpieczeństwa.
8.  Przymusowe podanie leku jest doraźnym lub przewidzianym w planie postępowania leczniczego wprowadzeniem leków do organizmu osoby - bez jej zgody.

Proszę niedowiarku.
Opublikowano (edytowane)

Żeby tak jeszcze podczas szczepienia podawać  cuś na głupotę dla antypisu przemycić się udało 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

ursus - jest odpowiedź. W czasie trudnym niektórzy biegają w kółko i może jest na rękę rządowi zwalenie całej nieudolności na chorobę. Był czas po słowach "pandemia się cofa" aby choć żołnierzy i sprzęt przygotować. Ktoś to zrobił? Wysyła się ochotników do pracy z Policją gdzie komendant pyta: a gdzie macie pojazd? Potem dzwoni gdzie trzeba i rezygnuje ze współpracy. Poco żołnierzowi eska skoro może zostać wyprowiantowany w pieniądzu bo startuje na służbę z domu i sobie poradzi, dlaczego zamiast łażenia po lesie nie szkolono z zakresu rzeczy ważnych i potrzebnych, nie uzgadniano np wykorzystania pojazdu prywatnego do celów służbowych? Dlaczego szpital polowy klei się z taśmy, plandek i wszystkiego co można dostać na wystawkach i Castoramie? Był czas Ursus..

Opublikowano

Był czas i został wykorzystany na świętowanie po wygranych wyborach prezydenckich, na wypoczynek wakacyjny, na dzielenie się stołkami.

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Dlaczego szpital polowy klei się z taśmy, plandek i wszystkiego co można dostać na wystawkach i Castoramie?

Tooooo może ja odpowiem, choć miałem się nie odzywać.:lol:

Ano, był taki czas kiedy poszczególne Państwa, członkowie NATO, miały okreslić jakie specjalności będą rozwijać w ramach sojuszu. No i nasi ( co ich pchło do dziś nie wiem) zdeklarowali że bedą rozwijać Wojska Specjalne. A np Czesi zdeklarowali że zajmą się stroną medyczną. Dlatego też na chwilę obecną Czesi mają zdolność aby w ciągu tygodnia w dowolny miejscu palnąć sobie szpital polowy z tomografem i inszymi cudami. Oczywiście mają tych szpitali więcej, ale najważniejsza jest zdolność. Ja tez bym chciał aby mój Kraj posiadał takie zdolności, bo akurat PKN Orlen to średnio do tego się nadaje.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

zapraszam na lepszą stronę Wieprza, ja ostatnio po tamtej byłem to i ty możesz raz się wybrać  i zobaczyć na własne oczy.

ale która to ta lepsza? od strony "Świnki" czy od "Piekiełka" bo ja od tej pierwszej
tak tylko z ciekawości pytam. Żadna odpowiedź mnie nie obrazi bo o zgryw tu tylko chodzi ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Noooooo akurat ci Państwo na tyle brylują w nasze rzeczywistości że ich danych pewnie nikt nigdzie znaleźć nie mógł i dopiero te "podstępne baby" to puściły w obieg. To może statu świadka koronnego im przyznać, zmienić tożsamość? :lol:

A zobacz, nie mogę znaleźć telefonu do Muchy 😍 a przecież też bryluje :(. Jest stek wyzwisk pod jednym numerem w sieci, ile osób próbowało się dodzwonić i zbluzgać z zastrzeżonego numeru ? Ma ktoś nr. telefonu do Tuska :ph34r: ?

58 minut temu, staszek131415 napisał:

Dla Ciebie to już ratunku nie ma a żcie przecież w tym kraju nic nie warte kobitki krzyczą ale powoli cichną bo gimbaza szybko się nudzi myślę że do końca tygodnia wszystko się zakończy

Widać pracodawcy niezle Cię nastraszyli większych głupot to tylko Salbuga psisze że niby ksiąz puka nauczycielkę na j=którą on ma ochotę jak takich zwolenników ma ta opozycja to długiego żywota jej nie wróżę

Staszek, ile dni można się drzeć ?

Pytanie za 100 punktów.

Gdzie jest Denwer ???

Opublikowano (edytowane)

cytat zwczorajszego protestu  kierowcy wkurzeni  Całe szczęście że Komenda Stołeczna Policji przysłała z 10 funkcjonariuszy, bo słowo daję doszłoby do samosądów. Okrzyki, co zrobić z lewakami i żeby się wzięli do roboty powszechne” 

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

od tygodnia niektóre sklepy wycofały sprzedaż broni  .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dysydent napisał:

ale która to ta lepsza? od strony "Świnki" czy od "Piekiełka" bo ja od tej pierwszej

Od Świnki cokolwiek to znaczy :D Bo Piekiełko to po tej gorszej :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)

@Partyzant85 to autentyczne nazwy geograficzne
świnka to wschodnia odnoga Wieprza w okolicy Szczebrzeszyna a Piekiełko to zespół jarów po zachodniej stronie Wieprza na pd od Radecznicy... gdzieś pośrodku w kierunku na Szczebrzeszyn.
na yt można poszukać ciekawy materiał pod hasłem "dolina skrzypów" a nawet więcej niż jeden film (zajrzałem)

cyt "Łóżka covidowe są "ukrywane"? Rząd przejmuje kontrolę. Do wszystkich szpitali mają zostać wydelegowani żołnierze"
za
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26476139,niedzielski-o-ukrywaniu-lozek-przez-dyrektorow-do-kazdego.html

do groma czy ja śnię jakiś koszmar czy to się dzieje naprawdę?
to już im łóżka ze szpitali poginęły? wojsko?
naprawdę lepiej teraz nie chorować na cokolwiek co wymaga hospitalizacji. Ten system zaczyna do reszty się walić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A to ja nie z tych okolic. To nie wiem co po której. Wiem tyle, że ten Kock i okolice to po tej gorszej :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano

to coś jak za Jaruzelskiego w stanie wojennym

3 minuty temu, dysydent napisał:

cyt "Łóżka covidowe są "ukrywane"? Rząd przejmuje kontrolę. Do wszystkich szpitali mają zostać wydelegowani żołnierze"

Opublikowano
30 minut temu, dsbh napisał:

Gdzie jest Denwer ???

Wiesz co się dzieje jak okręt tonie. 🤨

4 minuty temu, galan99 napisał:

Nie będzie groźna 5 Jarka .

Sprecyzuj bo obecna 5 kwaczki ląduje w koszu a będzie procedowana nowa jako projekt poselski bez konsultacji społecznych. 

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

za
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,26476139,niedzielski-o-ukrywaniu-lozek-przez-dyrektorow-do-kazdego.html

"Od dziś mamy nową strategii walki z pandemią, to już wersja 3.0 - wskazywał"

Zakładam że jak dojdą do wersji 8.0, to już dużo Polaków przy życiu im nie zostanie.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v