Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ursus - swojej kobicie już wytłumaczyłeś? Czy Ty brałeś a nie się żeniłeś i masz już tresowaną. Wystarczyło, że jej łańcuch w kuchni skróciłeś? Przecież właśnie człowieku rząd tą gumą im po plecach przyłoił. i zabrakło już policzków... A może protesty to wpływ Białoruskich sił specjalnych?

Opublikowano
8 godzin temu, racyl napisał:

uderzyli w sojuszników PIS , trzeba było nie romansować kościołowi z pisem to i by tam nie poszli😂

nO masz rację jakby kobiety z gołymi tyłkami po ulicach nie latały to by gwałtów nie było a tak same są sobie winne więc gwałcicieli absolutnie nie powinno się karać no chyba że księży ,,,,,,,,,,,,,,, bo oni to nawet jak na kobietę spojrzą to już zgwałcili 😛😜

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

Ursus - swojej kobicie już wytłumaczyłeś? Czy Ty brałeś a nie się żeniłeś i masz już tresowaną. Wystarczyło, że jej łańcuch w kuchni skróciłeś? Przecież właśnie człowieku rząd tą gumą im po plecach przyłoił. i zabrakło już policzków... A może protesty to wpływ Białoruskich sił specjalnych?

A co miałem jej tłumaczyc, ona rozumie choć nie jest to łatwe ,co Ty myślisz że 100% kobiet w tym kraju to popiera? nie jest jeszcze żoną, i żadnego łańcucha nikomu nie zakładam a tym bardziej skracam 

Rząd konstytucji nie zmienił 

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Na razie to Kaczyński likwiduje hodowle. A ty straszysz nie wiadomo kim. To jest wasza polityka. Straszyć czymś czego nie ma. Tylko durni co się dają nabrać coraz mniej.

Tobie nic nie zlikwiduje bo myszy te zapisy nie dotyczą a ciekaw jestem za co te pieniądze odłożysz na stare lata chyba za trolowanie na forum bo na pewno nie z tych 10 ha jak nic się nie opłaca tak naprawdę 5 Kaczyńskiego nie miała by rzadnego wpływu na opłacalność hodowli tylko lobby futerkowców zrobiło  larum a chłopki się dali nabrać ja nie brałem udziału w tych teatrzykacch bo tak dobrych lat w rolnictwie jak ostatnie 5 to nigdy nie było

Opublikowano

ursus - kurcze podnosiłem kwestię gumy i ogólnej różnicy poglądów. Nie pytałem jak myśli te twoje drugie pół choć sam nie napisałeś co masz na myśli pod określeniem "to". Bo można potępiać akty wandalizmu - kretynów nigdzie nie brakuje - i jednocześnie popierać ideę.

Staszek - zapominasz o lobby producentów pasz.

Poza tym - najpierw rolnikowi pozwala się opylać na prawo i lewo kiełbasę ze świniobicia z potem w praktyce zakazuje świniobicia. To tak jak z regulatorem gazowym w Grocie. Dowódca brygady daje nagrodę za sfilmowanie jak wylata a dowódca batalionu wprowadza zakaz filmowania. A wyczyszczony i nasmarowany regulator wypada na strzelaniach lub w kompaniach reprezentacyjnych bo potrafi lekko zahaczony się obrócić.

Opublikowano
51 minut temu, Ursus932 napisał:

Ja tam jestem twardy i od początku mówię że tylko gumą po plecach wytumaczysz takiej hołocie 

Korzenie sadystyczne? A mi zawsze prostą, dobrą radę policjant czy prawnik dawał,  aby "nie ruszać gówna, bo będzie śmierdziało"- idąc Twoim językiem.

Opublikowano

z tego co mowili w kurwizji zdewastowano 26 kosciolow i pomnikow- co to za bohaterzy co walcza z drzwiami i kamieniami ???

w polsce jest wiele pomnikow ktore spokojnie mozna by rozwalic bez straty dla kultury i sztuki- wiekszosc z nich przedstawia nie wiadomo kogo wiec nikt nie bedzie protestowal-znaczy wiekszosc sie domysli kogo przedstawiaja😜.

jak rozwalali pomnik lenina-niewatpliwie lewackiego autorytetu to nikt nie protestowal,  gdy dzwig niszczyl dzierzynskiego-prawdziwego polaka ,katolika ,szlachcia z kriw i kosci od pokolen to zaden warsiawiak nie klad sie na placu.

pamietajcie mlodzi czytelniczy ze dziadek romana razem z dzaidkiem tuska jako prawdziwi polacy i katolicy bronili klasztoru na monte cassino w maju 1944  r🤣

przy okazji,tak mi sie przypomnialo jak sam bronilem kosciola przed profanacja- czesto zartuje i kpie ale ta sytuacja wydarzyla  sie naprawde dawno ,dawno tego w moim kosciele. ktory to mogl byc rok -poczatek lat 90 .. pijany bandzior chcial zaklocic pasterke... zablokowalem drzwi i go nie wposcilem, gdy w trakcie mszy stracilem na chwile czujnosc-ciagle sie pchal do srodka , gdy ksiadz zaintonowal "modlmy sie" on przez uchlone drzwi krzyknal "za toyote"😛..... tyl kosciola w smiech.to byly czasu piosenki "zchn sie zbliza"kukiza

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Tobie nic nie zlikwiduje bo myszy te zapisy nie dotyczą a ciekaw jestem za co te pieniądze odłożysz na stare lata chyba za trolowanie na forum bo na pewno nie z tych 10 ha jak nic się nie opłaca tak naprawdę 5 Kaczyńskiego nie miała by rzadnego wpływu na opłacalność hodowli tylko lobby futerkowców zrobiło  larum a chłopki się dali nabrać ja nie brałem udziału w tych teatrzykacch bo tak dobrych lat w rolnictwie jak ostatnie 5 to nigdy nie było

Nie mam zamiaru niczego tobie tutaj udowadniać. Myśl sobie, ze hoduje myszy i mam 10 ha co mnie to obchodzi. Dla mnie jest śmieszne wręcz żenujące, ze ktoś kto mnie nie zna podejmuje się oceny tego ile na stare lata odłożę. Ale ty nie raz tu pokazłeś, ze jesteś wręcz żenujący więc myśl sobie co chcesz.

Jeśli twierdzisz, ze 5 Kaczyńskiego nie miała by żadnego wpływu na rolnictwo to widać tylko jak bardzo jesteś o czadzony pisowską propagandą. Nie myślisz sam tylko łykasz to co ci ona podaje. Ubój rytualny bydła to spora część eksportu wołowiny. A jeśli tego nie będzie to albo rolnicy całkowicie się wycofają z hodowli na ubój  rytualny skutkiem czego pogłowie spadnie. A co za tym idzie spadnie popyt na pasze tj np zboże. Albo ci rolnicy co hodowali na ubój rytualny przerzucą się na produkcje na ubój zgodny z prawem . A to spowoduje więcej wołowiny na rynku krajowym i spadek cen mięsa dla wszystkich hodowców. A w praktyce wyjdzie i jedno i drugie. To są zwykłe prawa popytu i podaży. Jeśli ktoś tych podstaw nie rozumie to albo jest głupi albo o czadzony wiarą w pis.

I teraz najlepsze co ci powiem. Na Podlasiu Kulesze Kościelne Kołaki Kościelne i inne kościelne wsie w zagłębiu pisu gdzie na Dudę głosowali po 85 % a dziadki i babcie jak tam zajeżdzał po rękach go całowały. Rolnicy powiedzieli prosto i wyraźnie. Ma to być wycofane. Bo jak nie to my ich wybraliśmy i my ich stamtąd wywalimy. I niech pisiory sobie nie myślą, ze przejdą im jakieś poprawki łagodzące 5.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
59 minut temu, DTaras napisał:

ursus - kurcze podnosiłem kwestię gumy i ogólnej różnicy poglądów. Nie pytałem jak myśli te twoje drugie pół choć sam nie napisałeś co masz na myśli pod określeniem "to". Bo można potępiać akty wandalizmu - kretynów nigdzie nie brakuje - i jednocześnie popierać ideę.

Staszek - zapominasz o lobby producentów pasz.

Poza tym - najpierw rolnikowi pozwala się opylać na prawo i lewo kiełbasę ze świniobicia z potem w praktyce zakazuje świniobicia. To tak jak z regulatorem gazowym w Grocie. Dowódca brygady daje nagrodę za sfilmowanie jak wylata a dowódca batalionu wprowadza zakaz filmowania. A wyczyszczony i nasmarowany regulator wypada na strzelaniach lub w kompaniach reprezentacyjnych bo potrafi lekko zahaczony się obrócić.

43 minuty temu, Ywa napisał:

Korzenie sadystyczne? A mi zawsze prostą, dobrą radę policjant czy prawnik dawał,  aby "nie ruszać gówna, bo będzie śmierdziało"- idąc Twoim językiem.

Więc tak już PISAŁEM nie raz ale powtórzę, NIE BRONIĘ NIKOMU PROTESTWANIA bo każdy ma do tego prawo, ale w pokojowej i cywilizowanej formie, więc GUMA tyczy tylko o wyłącznie tych burd co teraz się dzieje pod kościołami, domkami sędziów i polityków, dewastacji itd 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

To tak jak z regulatorem gazowym w Grocie. Dowódca brygady daje nagrodę za sfilmowanie jak wylata a dowódca batalionu wprowadza zakaz filmowania. A wyczyszczony i nasmarowany regulator wypada na strzelaniach lub w kompaniach reprezentacyjnych bo potrafi lekko zahaczony się obrócić.

A na jednym z branżowych forów, pewien specjalista blisko związany z producentem "Grota" zaklinał się że regulator  "już nie wylata".:lol:A takie opinie to tylko malkontenci sadzą. A to tylko woda na młyn, wiadomo jakich sił i tych co nam swoją broń chcą opchnąć.:lol:

16 minut temu, Ursus932 napisał:

Więc tak już PISAŁEM nie raz ale powtórzę, NIE BRONIĘ NIKOMU PROTESTWANIA bo każdy ma do tego prawo, ale w pokojowej i cywilizowanej formie

Czyli ma być grzecznie i po cichu.:lol:

30 minut temu, jacus napisał:

pamietajcie mlodzi czytelniczy ze dziadek romana razem z dzaidkiem tuska jako prawdziwi polacy i katolicy bronili klasztoru na monte cassino w maju 1944 

No pewnie, i to przed profanacją.:lol:

Opublikowano

A gdzie nie wylata. Może jeszcze ta wspaniała broń nie rdzewieje? A proces odbywa soę nawet od słońca ... Może w bushmasterze. Albo jak się zabrudzi. Instrukcja przewiduje czyszczenie elementu raz na kwartał i wtedy faktycznie - ciężko to rozmontować. Najmłodszą Bronię miałem z 19 roku - ewentualnie z rocznika 20 coś...

Opublikowano

@mirro nie po cichu, ale czy Ty nie potrafisz tego zrozumieć jaka jest różnica między protestem a burdami i dewastacją??

Zatrudniasz pracowników??? 

Opublikowano

Zdewastowano 26 kościołów... Kurcze - gdy mi nabazgrają coś na ścianie to mus wzywać nadzór i wycofać zdewastowany budynek z użytkowania... Muszę tak spróbować zrobić 😬

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Jak by te wariatki dorwały się do władzy to byś zobaczył jak wygląda nowoczesne życie w ich wydaniu a 5 Kaczyńskiego to pikuś zlikwidują hodowlę zwierząt prędzej jak dojdziesz do chlewa a ty będziesz jeszcze krzyczał Hosannna  jak Lempartow będzie szła w pochodzie z resztąsocjalistów o poglądach IWY

nie wiesz co bierzesz ale skończ z tym bo to ci szkodzi na pamięć 😂 .sld z całym lewactwem było już u władzy i nic takiego nie normalnego się nie wydarzyło

a kompromis z którego roku 😂 93r 😂 . wszyscy mogli trzymać się od tego z dala tylko nie ci zbawcy narodu

skoro jest tak dobrze dają po 500zł na każde dziecko to po co opłaca je się zabijać 😂 co jednak to mało ?😂

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

skoro jest tak dobrze dają po 500zł na każde dziecko to po co opłaca je się zabijać 😂 co jednak to mało ?

Racyl to jest cytat godzien uwiecznienia. Szacunek.:brawo:

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Roman176 napisał:

czemu aborcja na życzenie prościej macice sobie wyciąć taniej i zdrowiej ?? 

to co "wycinać" (zaszywać) ślubującym celibat? :P

przecież i celibat jest niezgodny z Naturą i tak samo jest autodestrukcyjny jak aborcja choć na pewno humanitarniejszy, tylko rzekomo jakiemuś bogu służy
(celowo bogu z malej bo takowego boga nie ma w rozumieniu przypowieści o "talentach" jak i teorii ewolucji organizmów)

tak - wszystko można pod grzech podciągnąć, nawet eunusze kapłaństwo i kto wie czy ono w katolicyźmie takowym na prawdę się nie stało gdzie rzeczywiście u wielu klechów cel jest jedynie materialny i konformistyczny bo dzieci to rzeczywiście zobowiązanie, odpowiedzialność, .....

czy to jest kult życia?

wbrew pozorom lgbt, aborcyjny hedonizm i celibat stoją bardzo blisko siebie patrząc po skutkach i może dla tego tak się wzajem zwalczają.

czy gdyby zastanowili się przez ten pryzmat adwersarze Kościołów gdzie celibat jest uznawany za pozytyw jak i fanatyczni obrońcy to czy mniej by nie było ... czy były by obecne zadymy tak podsycone emocjami?

przecież to wszystko ma podłoże ideologiczne co tylko dowodzi mojej tezy że dowolna ideologia jest złem wcielonym w jej wyznawców i prowadzi do zbędnej nienawiści, przemocy i w końcowym skutku destrukcji, tym razem Bogu ducha winnym murom budynkow kultu jednej religii. To tylko mury i nic więcej o wycenialnej materialnej wartości i tylko za uszczuplenie tej wartości ścigać za nic więcej bo reszta to tylko puste ideologiczne wojenki.
Czy nasze państwo dorosło do takiego poziomu? zapytałem retorycznie

rolą państwa wszystkich obywateli jest wejść w środek konfliktu i rozegnać obie strony a nie stawać po jednej z nich

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, mirro napisał:

Ano zatrudniam, a co? 

To jeśli przyjdą do Ciebie negocjować lepsze warunki pracy ( a wiadomo jak to u prywaciarzy sknerusów bywa), będziesz zadowolony jak zaczną od dewastacji biura albo chałupy i darcia ryja pod oknem?? 

35 minut temu, racyl napisał:

😂

😂r 😂

skoro jest tak dobrze dają po 500zł na każde dziecko to po co opłaca je się zabijać 😂 co jednak to mało ?😂

Zapytaj tych zadymiarzy, czy się nie opłaca dzieci 

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

No i co mam płakać po zniszczonych figurach? Kuźwa przywiązujcie się figur i rozpaczajcie po ich stracie to społeczeństwo będzie już tak miękkie, że byle lewak w rurkach Wam dokopie. Trza twardym być.  

3 godziny temu, racyl napisał:

dmuchaną lalę niech sobie postawią 😂

może wtedy narodowcy dadzą radę je obronić 😂

45 minut temu, DTaras napisał:

Zdewastowano 26 kościołów... Kurcze - gdy mi nabazgrają coś na ścianie to mus wzywać nadzór i wycofać zdewastowany budynek z użytkowania... Muszę tak spróbować zrobić 😬

39 minut temu, mirro napisał:

Tak własnie przebiega mięknięcie społeczeństwa. Zamiast umyć, usunąć, zamalować to się rozdziera szaty. 

zobaczymy jak będziesz beczał, gdy ktoś zniszczy ci traktor, samochód albo dom

jakim trzeba być człowiekiem żeby naśmiewać się z czyjegoś nieszczęścia - podłym

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, nie napisał:

zobaczymy jak będziesz beczał, gdy ktoś zniszczy ci traktor, samochód albo dom

jakim trzeba być człowiekiem żeby naśmiewać się z czyjegoś nieszczęścia - podłym

Ja bym określił ch*jem 🤔

@DTarasto po co się cieszy z niszczenie innym czegoś co może jest dla ludzi wierzących ważne 

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Bo można potępiać akty wandalizmu - kretynów nigdzie nie brakuje - i jednocześnie popierać ideę.

Tylko że ta idea to tak naprawdę obalenie rządu i ustroju i rzeście duszę diabłu zaprzedali w waszej chorej nienawiści do PiSu.

Znamy takie idee i jak się kończy popieranie takich idei, Niemcy też kiedyś tak to sobie tłumaczyli, akty wandalizmu, krzyczenie sieg heil i precz z żydami i jakie były tego skutki.  U was zamiast sieg heil jest - wy***rdalać i precz z kościołem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v