Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, staszek131415 napisał:

Komorowski ,Trzaskoaski  ,Budka ,Kłamczyński, Pinokio, Dudopis ?

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

No własnie zdjęcia przedstawiające konkretnych ludzi z imienia i nazwiska. A te kuły wg ciebie kogo przypominają? Możesz podać ich imiona i nazwiska?

każdą podłość potrafisz usprawiedliwić jeżeli jest tylko wymierzona w twoich przeciwników, masz bardzo paskudny charakter

mnie nie przeszkadzały ani tamte zdjęcia ani te kukły, chociaż jedne i drugie są bardzo głupie

Opublikowano

No raczej sobie nie poradziła podobnie inne kraje tylko u nas pruują to wykorzystać do walki politycznej

Opublikowano
4 minuty temu, nie napisał:

każdą podłość potrafisz usprawiedliwić jeżeli jest tylko wymierzona w twoich przeciwników, masz bardzo paskudny charakter

mnie nie przeszkadzały ani tamte zdjęcia ani te kukły, chociaż jedne i drugie są bardzo głupie

Ja tu nic nie usprawiedliwiałem. Zapytałem wyraźnie kogo przedstawiają kukły? I pokazałem ci różnice między tamtym a tym. Czy ty rozumiesz co czytasz czy masz jak to piszesz paskudny charakter by coś komuś insynuować i go za to potem krytykować.  Oczywiście oceniać na podstawie twoich własnych urojeń i insynuacji.

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Ty naprawdę wierzysz w te brednie które tu napisałeś. Jeszcze przed strajkami liczba chorych lawinowo rosła. Już wtedy było widać że rząd sobie nie poradzi. Ale teraz faktycznie rząd ma niezłą wymówkę. Tylko kto w to uwierzy.

Jeszcze raz cię zapytam dlaczego skoro wniosek w sprawie aborcji leżał w TK od 2017 roku dopiero teraz się zdecydowano go rozpatrzyć? I to pomimo pism sędziego wybranego przez pis do Przyłębskiej z monitami by sprawy nie przetrzymywać z uwagi na kalendarz wyborczy. Potrafisz sensownie odpowiedzieć czy dalej będziesz brednie pisał i unikał odpowiedzi? Bo ty wiesz jaka jest odpowiedź tylko zaprzaństwo nie pozwala napisać.

Hubcio, tam conajmniej dwie myśli są. Wskaż które to brednie na myśli masz, bo nie wiem. A podpowiem, że faktycznie...ciepło ciepło

i jeszcze jedno, o nic takiego, o co teraz mnie „jeszcze raz” pytasz, wcześniej (również mnie)  nie pytałeś. Przez to Twoje „zaprzaństwo” ulubione, miesza Ci się cuś? Zaprzaństwo w słowa sensie, no bo nie żebyś Ty niby. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Dariowola napisał:

Mówione było jak 15 000 przebije to najprawdopodobniej będą zamknięte. Jeszcze się taki nie urodził  żeby wszystkim dogodził .

Noooooo bo od tygodnia spadało to pewnie im wyszło na sobotę 2000, czyli nie chcieli siać paniki. :lol:

A Sasin wczoraj mówił że cmentarzy nie zamkną. Może dane miał z tamtego tygodnia bo strony nie odświeżył.:lol:

Opublikowano
14 minut temu, nie napisał:

każdą podłość potrafisz usprawiedliwić jeżeli jest tylko wymierzona w twoich przeciwników, masz bardzo paskudny charakter

usilnie usiłuje 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ja głosowałem na pis i tego nie żałuje . 

Poczekaj, poczekaj jeszcze cię zaskoczą. Podejrzewam ze pali im się pod dupskiem na tyle mocno, iż spokojnie jeszcze nie raz złapiesz się za głowę.:lol:

45 minut temu, nie napisał:

Zdjęcie

gdzie ci co się oburzali na zdjęcia na szubienicach? i na kukły żydów obkładane kijami?

Nieudolne naśladownictwo poprzedników.:lol:

Opublikowano

no jak nie? on musi! tylko teraz nikt nie pokaże ekscesów zidiociałego starca.

Opublikowano
38 minut temu, PRIMO napisał:

Poj****o tych naszych rządzących do reszty 🤬🤬🤬🤬🤬

Nie wiem kto tam myśli i czy w ogóle, wiedzieli że zamkną i by powiedzieli wcześniej to nie byłoby tego co się teraz dzieje na cmentarzach.

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, cinek1808 napisał:

Już ich całkiem poje*ało mogli ogłosić trzy dni temu że zamykają cmentarze. Na cmentarzach tłumy bo wszyscy chcą zdarzyć. 

Maja ruchy paralityczno drgawkowe bo już nad tym nie panują. Zaklinanie rzeczywistości nie pomaga. Spowodowali że teraz tłumy polecą na cmentarze i znowu sie Covid rozlezie. 

50 minut temu, staszek131415 napisał:

Jak to  gdzie roznoszą wirusa na protestach

Tylko i wyłącznie na protestach  bo przed protestami to było po 100 przypadków i to jeszcze nie naszych obywateli a przyjezdnych. Wszelki wzrost zakażeń od początku tego tygodnia jest tylko i wyłącznie przez protesty bo tak powiedział prezes, powtórzyła TVPis i inni kretyni którzy maja wytresowaną  paranoiczną gadkę  o krwi na rękach. Bbuuuchaaachaaaaa! 

45 minut temu, staszek131415 napisał:

Komorowski ,Trzaskoaski  ,Budka?

No ale przeciez tam stoi naPISane że to prawica więc z pewnością dotyczy  Polskiej Zjednoczonej Prawicy Robotniczej. Ciekawe czemu jeden z tej trójki jakiś taki małyO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
10 minut temu, nie napisał:

ciekawe czy jarek pojedzie na cmentarz w czasie zakazu? to byłby jego koniec

Jak nie. Na 3 limuzyny pod grób. Zakaz żeby w korkach nie stał. A tak wolno i dystyngowanie przez bramę po alejach i jeszcze mu rydzyk prywatną mszę pierdyknie za parę baniek. Przecież naród się zrzuci.

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Przestań siać propagandę prędzej zdechniesz od zarazy jaką eozniosły te k**wy na protestach

One mają krew na rękaxch są odpowiedzialne za si[mierć wielu ludzi

Wyrażam swoje zdanie zgodnie z przysługującymi mi prawami.

Nie ma żadnej zarazy. Wyłącz telewizor - to najlepsze lekarstwo na koronkę.

Opublikowano (edytowane)

Sekta wybaczy i usprawiedliwi wszystko więc Jarek spokojnie może na cmentarz się udać

Ktoś wie czemu prezydent robi jakiś projekt ustawy skoro wyrok TK jest ostateczny i kazde inne rozwiązanie będzie niezgodne z konstytucją? Wywrotowiec i wróg ludu! Hańba! Zdrada!

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

myślisz że jak zamkniesz oczy to nie zobaczysz i nie będzie tego co jest?

3 minuty temu, Partyzant85 napisał:

Wyrażam swoje zdanie zgodnie z przysługującymi mi prawami.

Nie ma żadnej zarazy. Wyłącz telewizor - to najlepsze lekarstwo na koronkę.

Opublikowano
21 minut temu, nie napisał:

ciekawe czy jarek pojedzie na cmentarz w czasie zakazu? to byłby jego koniec

To już jest jego koniec. Bezdzietny 70 latek z kotem  nie ma żadnych perspektyw.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

Struś też schowa głowę w piasek, choćby d*pa mu się paliła.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

A jeśli je otworzę to co zobaczę? Czerwone paski w mediach z ilością pozytywnych testów? Zdjęcia z oddziałów zakaźnych szpitali do których nie można wejść? Kto je robi? Zapracowani lekarze?

Opublikowano

covid jest i ludzie na to umierają. to że ktoś w to nie wierzy na wiele się nie zda. moim zdaniem ludzie ze strachu nie dopuszczają do siebie myśli że tak łatwo mogą życie stracić .

a że wszędzie jest burdel i chaotyczne decyzje, to już zupełnie inna historia.    to tylko moje zdanie. wcale się nie upieram że mam rację.

Opublikowano

Za jakiś czas będą nowe protesty może za kilka lat a może szybciej .

Czy powiedzieliście już swoim dzieciom, co mają z wami zrobić na starość?

- Przecież nie powinno chodzić o to, by bezwzględnie egzekwować spłatę długu za te nieszczęsne pieluchy zmieniane dzieciom w dzieciństwie. Moim zdaniem nie wolno zmuszać dzieci do tego, by porzucały swoje życie, rezygnowały z niego, żeby zająć się starym rodzicem - mówi psycholog Janusz Koczberski.

kłopot. To jest w ogóle spory problem, bo takie rozmowy to u nas temat tabu. W Holandii ludzie przez lata odkładają na hefje – takie mieszkania we wspólnotach dla starych ludzi. Tam jest opieka medyczna, stołówka, wspólne zajęcia, ale oddzielne, własne mieszkania. U nas tego nie ma. Są domy starców od państwowych do drogich, prywatnych. Ale nadal w wielu rodzinach pokutuje przekonanie, że oddanie tam rodzica to prawie przestępstwo. Ale gdyby takie rozmowy wcześniej miały miejsce, wiadomo by było co robić, jakie podejmować decyzje. Ja sądzę, że tak około siedemdziesiątki to już warto usiąść z dziećmi i porozmawiać na ten temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v