Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Za służył to dostał .

Dobra, biorę tę robotę:lol:

2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak dobrze pójdzie to nawet sam sobie pogratuluje w swoim imieniu

Nie, to zrobi Pan Obajtek.:lol:

Opublikowano
54 minuty temu, ogarek napisał:

Paczaj panie jakie to tera katoliki obrońcy KK... Co księdza nie przyjmują po kolędzie a mi wypominają  słuszna krytykę... 

Ot bezbarwny faryzeusz 🤣🤣🤣🤣🤣no co za dno.. 😋

Ty, już skory byłem przyznać, że pół, ale okazuje się, Żeś zdecydowanie mniej 

Opublikowano (edytowane)

annie moga ogolic bobra co najwyzej😜

obecna sytuacja przypomina ta z 1968 r na zachodzie europy-bo te polskie marcowe to byly tylko wybryki..

mlodzi ludzie maja dosc juz koltunerii i obludy nie tylko kleru ale wiekszosci spoleczenstwa...

u nas to jeszcze wersal - we francji czy niemczech wtedy sie dzialo..

jest taki film -dla doroslych ktory pokazuje jak to wygladalo.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Marzyciele

100-20201026190330.jpg

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

Diabeł  wypełzł  na  ulicę  i  drze  mordy 

Trzeba  będzie  stanąć  do  walki  z  diabłem

122855099_3483399998349075_3022286794373

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Denwer napisał:

No to jest faktycznie pociecha. Kościołów bronią ludzie podejrzewani o handel narkotykami i liczne rozboje, faszyzm co widać na powyższym zdjęciu. Bo przypomnę, że nie raz policja dokonywała wśród grup kibicowskich licznych zatrzymań i dużo ludzi siedzi za powyższe. Faktycznie świat staje na głowie. Ale niech bronią tych kościołów do których chodzi coraz mniej ludzi.

Z drugiej strony kibice Arki Gdynia zdemolowali kilka dni temu biuro posła pis Horały. Więc ja myślę, ze ci kibice mają kościoły gdzieś. Oni po prostu szukają okazji do dymu. No i ta ręka podniesiona do góry. Pewnie myślą, ze w kościele też można zamówić 5 piw.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
19 minut temu, Denwer napisał:

z wodą święconą, czy czosnkiem?🤔

kurna te obecne protesty to normalnie dzicz i czyste szaleństwo. a narzekali niektórzy na kulturalne protesty rolników.

Opublikowano (edytowane)

jest taka wies babilon ??   nie wiedzialem .rozne smieszne nazwy podaja ale o takiej nie slyszalem

korki to sa od paru dni w wiekszych miastach, wczoraj w krakowie mlodzi tramwaj zatrzymali, zona przejezdzala chwile wczesnie i juz sie szykowali, jedno z najwiekszych skrzyzowan w miescie pod wawelem tam gdzie brozka miala bliskie spotkanie z lampa uliczna.

co ci mlodzi maja robic-szkoly i uczelnie zamkniete, knajpy ,sklepiki zamkniete,gdzie maja pracowac czy dorobic ?? za co maja sie utrzymac w miescie,sam czynsz skladkowy to minimum 400-500 zl a gdzie reszta,nie kazdego rodzica stac zeby ich sponsorowac.

zetorki tys kiedys widzial jak kibice wrogich drozyn sie spotykaja ???? poogladaj filmika na yt bo ja na zywo widzialem

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)

Rolników było stosunkowo mało i ich problem dotyczy stosunkowo małej grupy społecznej. Problem aborcji interesuje o wiele większą grupę społeczna. Dlatego skala protestów większa. No i akceptacja dla nich większa. Ja tam dziczy nie widzę. Po prostu młodzież musi się wyszumieć heheh. Nie ma dyskotek to gdzie.

Tak naprawdę ten protest nie dotyczy tylko aborcji. On dotyczy szeroko rozumianej wolności i tego co się ogólnie w kraju dzieje. Już Trzaskowski zbierał liczne grupy pod hasłem mamy dość. Teraz gniew ludu wraz z koroną i ograniczeniami i innymi okolicznościami narasta.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

zetorki tys kiedys widzial jak kibice wrogich drozyn sie spotykaja ???? poogladaj filmika na yt bo ja na zywo widzialem

no owszem. ale nie powiesz że to normalne zachowania? wiadomo że na takich manifestacjach bywają jakieś dziwne zachowania. no ale to co teraz to jak słowo, czyste szaleństwo. patrząc tak z boku jedynie,

Opublikowano
36 minut temu, Denwer napisał:

Do tego doszło że psis szuka popleczników w ludziach trudniących się handlem dragami,wymuszeniami itd?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szmergiel napisał:

no soltys tym wpisem tos pokazal ,inteligencje. Tobie z tego co pisali to w zyciu prywatnym tez nie po drodze z kosciolem. ktos musi stanac w obronie przeciw tej bandzie,

Może nie z samym kościołem a z większością kleru. Jednak ta forma protestu-przerywanie i zakłócanie Mszy Świętej dla mnie osobiście jest lekkim przegięciem.

Z drugiej strony tvpropaganda pokazuje(de facto pierwszy raz) posłankę która wychowuje niepełnosprawne dziecko-czemu to ma służyć? Dla mnie granie na uczuciach społeczeństwa pokazując chore dzieci jest nie mniejszym skurwysyństwem niż zakłócanie Mszy Świętej

Edytowane przez soltys48
Interpunkcyjna
Opublikowano

szmergiel ty jestes spod krakowa a nie wiesz co robia gangi kiboli ?? w tamtym roku corka godzine stala na ks.jozefa bo policja strzelala sie z kibolami wisly i zablokowali droge. kibole przemycali nawet uchodzcow na zachod europy, a teraz sa nagle fajni bo bronia kosciola,w sumie maja racje ze stoja przed drzwiami bo juz zapomnieli jak jest w srodku🤣.

uczyli was w szkole ze niecale 100 lat temu panstwo polskie zniszczylo okola 100 cerkwi ??? palono i burzono w majestacie prawa swiatynie z setek innych wygnano duchownych i zmieniono w koscioly

https://pl.wikipedia.org/wiki/Akcja_rewindykacji_cerkwi_prawosławnych_w_II_Rzeczypospolitej

no i warto przypomniec czasy gdy ksiezy i biskupow wieszano,opisane sa nawet przypadki ze prosto sprzed oltarza prowadzono ich na galaz, i nie zawsze byli to zdrajcy i sprzedawczyki,czasami ktos wykorzystywal lud do zalatwienie swojego interesu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v