Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

no ciekawe czemu??

1 minutę temu, ogarek napisał:

Słuchaj no srelu ja swoje wychowalem jak trzeba i moje tam nie stoją bo są, dorosłe i mają poukładane w głowach 

Wedle twoich poglądów. Stres emocje wyluzui. Teraz trudno o pomoc lekarza.😢

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Hahaha, dobre, no właśnie ich rodzice też nie mają poczucia winy za wychowanie.

mniejsza o moje, ale ja byłem wychowany dość religijnie, a jakoś mnie nie ciągnie do Wspólnoty obecnie.

2 minuty temu, ogarek napisał:

Bo widzą jak ojciec łazi z telefonem w ręku i co taki len może im zrobić.. Jak go wyśmieją 🤣🤣🤣🤣🤣

mówisz- sam widzisz? :D

Opublikowano

Czep się lepiej dzieciaku kogo innego bo ci będę po nocach się śnił tak ci skopie dupe.. 😋

1 minutę temu, Dariowola napisał:

Wedle twoich poglądów. Stres emocje wyluzui. Teraz trudno o pomoc lekarza.😢

Opublikowano
1 minutę temu, ogarek napisał:

Czep się lepiej dzieciaku kogo innego bo ci będę po nocach się śnił tak ci skopie dupe.. 😋

No to przepraszam powymieniać poglądami było wajnie. Ja się nie obraziłem.

Opublikowano

Rodziców jak najbardziej. Nie dają alternatywy, nie próbują wpisać się do kalendarza młodego aby spędzić czas na jego zasadach. Od internetu nie odetniesz ale możesz nauczyć czasem zarządzać, wyrabiać kontakty, tworzyć projekty... A co ja Wam będę. Szkoliłem młodych. Znajomek ostatnio pokazał mi filmik jak gość całkowicie zlękniony wysokości zjeżdżał na linie głową w dół - kwestia pracy i wysiłku.

Opublikowano

Kurla.... przecie ty nie masz żadnych poglądów tylko się czepiłeś sam nie wiesz czego i tyle.. 

KK w Polsce to dno moralne i tyle i zbiera swoje żniwo... A największy błąd to jednanie się z zakłamana i cyniczna władza... 😋

3 minuty temu, Dariowola napisał:

No to przepraszam powymieniać poglądami było wajnie. Ja się nie obraziłem.

Opublikowano
25 minut temu, ogarek napisał:

A czy kościół uczestniczy w wychowaniu we wierze tak jak kiedyś... Nie... Czy Ci młodzi znają teraz swego  proboszcza jak kiedyś NIE... 

A nawet jeśli TAK, to co z tego, skoro wróciwszy do domu, z ust starego, przy każdej okazji słyszą, „zboczeńcy, pedofile, pedofile, zboczeńcy”

Opublikowano
31 minut temu, cinek1808 napisał:

Rodzice ich tak nie wychowali bo nie mają czasu na to. Wychował ich Internet. Rodzice mają zbytnio mało czasu dla dzieci

Internet to będzie gwóźdź do trumny ludzkości

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, bezbarwny napisał:

A nawet jeśli TAK, to co z tego, skoro wróciwszy do domu, z ust starego, przy każdej okazji słyszą, „zboczeńcy, pedofile, pedofile, zboczeńcy”

Mylisz się.... Było dokładnie odwrotnie bo dziś tego nie ukryjesz... Skończył się ciemnogród i jest powszechny dostęp do takiej wiedzy i to właśnie gdzieś tam ja byłem z tym do tyłu w małej miejscowości... 

Nie okłamiesz  dziś dzieciaka który ma dostęp do takiej wiedzy i powali cię na kolana przykłami i dowodami... 😋

Internet zrobił swoje 😜

Ale taki Dziwisz ponoć nadal nic nie wie i nic nie widział.... 🤣🤣🤣.. To jest dno moralne i tyle 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
5 minut temu, bezbarwny napisał:

Wracając do lat 80 tych ubiegłego wieku, to warto przypomnieć że na mszach były tłumy. ludzie nie mieścili się w kościołach. No i coś się potem stało. Polski Kościół stwierdził że tak juz będzie zawsze. Gwarantem tego miał być Papież Polak. Siedli więc na dupskach i zajęli się sobą. Tzn, zajęli się budowaniem wygodnej otoczki. I jeszcze jakiś czas pasło się samo. Tylko że nie zauważyli momentu przegięcia. Od tego momentu zaczęło wszystko walić się na pysk. Zamiast przykładnego czyszczenia własnych szeregów, zostali ostatnim bastionem broniącym się przed tym. Do tego doprowadził wojujący katolicyzm. Dlatego też pojawiło się sporo ruchów katolickich budujących swoją odrębność na studiowaniu Pisma Świętego i wręcz wracających do Starego Testamentu. Jak to teraz pozbierać do kupy? Ano tylko uczciwą pracą z ludźmi, budowaniem wspólnoty i pokorą. Ale na to się u nas nie zanosi, więc pozostaje tylko płacz że walczą z Kościołem. Amen.

Opublikowano

Są/były  kraje bardziej katolickie jak Polska i tam jeblo wszystko na łeb... Ot kler mieszał się do wszystkiego i niczego sobie nie odmawiał i z niczego nie wyciągał wniosków... Aż dostał kopa i tyle... 

Opublikowano

@ogarek, może się mylę, a może i nie. To, że dostęp do informacji nasze dzieci przeogromny mają, to fakt, ale to, że podsycanie nienawiści słowami rodzica, czy kogoś z kogo one przykład biorą, niczego dobrego nie niesie, to również fakt. 

@mirro, przesadnie bogobojny nie jestem, księdza(w przeciwieństwie do niektórych na księży plujących😉) z kolędą nie przyjmuję, bo na moje „dzień dobry” nie odpowiada. Z córkami czasem o wierze i tym co z tym związane porozmawiam, o patologiach w kościele również, ale nie usłyszały jeszcze ode mnie, abym słowem zboczeniec, czy pedofil, ogół Jezusowych pasterzy nazwał. Co tam Kościół robić powinien, by wierni do niego wrócili, to nie moja rzecz, choć i mnie razi to co robi/ł, by się od niego odwrócili. 

Opublikowano (edytowane)

Kurla i ty mnie pouczasz człowieku... . 😋🤣🤣🤣

Jesteś poprostu bezbarwny i nijaki i to jest chowanie głowy w piasek i udawanie że jest ok 

Nie każdy jest ciotka i się boi mówić wprost.. Do tego trza mieć charakter i pogląd na sprawę i odwagę i uczciwość aby te zdanie wyrazić.. 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
57 minut temu, ogarek napisał:

Ciemnogród się skończył i chyba tylko tkwi już w KK.. 😋

zmieniły sie idole .zobacz kto teraz jest na fali pewno popek , justin  bieber . ta córka hotelowego potentata , ciemnogród z bezgranicznej wiary w kosciół przeszedł w bezgraniczne uwielbienie  własnie takich jak popek , siostry godlewskie 

Opublikowano

A ja myślę że nie idole tu konkurują z kościołem.. Tylko to kwestia  autorytetu którego KK nie ma bo rządzą nim upadli moralnie ludzie którzy pouczaja  jak żyć innych a sami są umpczeni w gieeeee po uszy i nic nie robią aby się oczyścić... 😋

Opublikowano

no co by somsiady powiedziały jakby się dowiedziały. już u drogi buchnie księża w mańkiet. :D

Opublikowano
6 minut temu, ogarek napisał:

A ja myślę że nie idole tu konkurują z kościołem.. Tylko to kwestia  autorytetu którego KK nie ma bo rządzą nim upadli moralnie ludzie którzy pouczaja  jak żyć innych a sami są umpczeni w gieeeee po uszy i nic nie robią aby się oczyścić... 😋

Dobrze prawisz, że aż mi zara lajków braknie :D

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, pafnucy napisał:

no co by somsiady powiedziały jakby się dowiedziały. już u drogi buchnie księża w mańkiet. :D

Widzę panie że wiesz co masz robić... 😋

Ale sa i dobre wieści... kolędy odwołane 🤣🤣😀😀😀

Edytowane przez ogarek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v