Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, DTaras napisał:

jarecki - w banku nie mógł bo urzędnik firmowałby to swoim stołkiem. To kwestia procedur, wolnego czasu i zemsty. Za takie "podrabianie" podpisu przychodzi dzielnicowy a nie CBA. Natomiast gdy się chce coś znaleźć to bierze się błahą sprawę na podkładkę i przeszukuje włości.

akurat to chyba była sprawa rozwodowa i chodziło coś o 900 tys na dom , gdyby żona mu nie udowodniła to by musiała spłacać połowe . wszystko odbywało sie zgodnie z procedurą  oo sorka to 2,7 mln zł https://www.rp.pl/Prawo-karne/191209797-Kamil-Durczok-przyznal-sie-do-podrobienia-podpisu-na-wekslu.html                             o mam weksel in blaco  do odbioru , miałewm nie jechać to komisyjnie zniszczą ale chyba pojade po odbiór osobiscie  odbiór w ARIMR 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jarecki napisał:

....chyba co nie którzy posuwają zie zbyt daleko w osądach...

ja uznaję że czas najwyższy posuwać się nawet za daleko wobec władzy bo ona już dawno przekroczyła tę barierę
na początek to ten drugi w USA co na prezydenta się pcha (chwilowo zapomniałem jak Mu tam), otóż jednym tchem wymienił Polskę Białoruś i Węgry w kontekście dyktatur i zagrożenia rozpadu NATO, kolejny "rozgarnięty" co szuka w polityce swej przyszłości.

Zbyt nachalna propaganda o rzekomej nieomylności rządzących i coraz większy brak pokory czy to u tego Karczewskiego czy prawie wszystkich z obozu władzy.... czują się zbyt pewnie uwierzywszy że większość udało im się skaptować propagandą i opór im nie grozi znaczący "bo przecież oni wszystko robią dobrze" ... no i czas najwyższy pokazać jak bardzo się mylą. że mogę np ja być jeszcze większą świnią od nich i jak to przyjemnie dostawać batem swoim własnym

po ką cholerę ograniczają (czy choćby rozważają ) sprzedaż alkoholu do 19-ej?
to oni tam mają u siebie lobby meliniarzy też?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak przez pół roku myślało sie o pierdołach, to teraz wymyśla się zakazy sprzedaży alkoholu.😂

1 godzinę temu, witejus napisał:

"Dziennikarze powoli zaczęli odjeżdżać spod domu biznesmena. Ok. godz. 20 35-letniego operatora kamery TVP Gdańsk zaatakował, jak podaje TVP Info, syn Ryszarda K. Uderzył go w twarz i kopnął. Operator ma obrażenia głowy."

Tak powoli to robili że gostek ich dogonił i pobił.😂

Jak to powiedział ktoś z rządzących? "Ja go nie popieram , ale rozumiem".😂

Opublikowano (edytowane)

ja tam oskarżam że co głupszym kumplom załatwiają dochód na meliniarstwie uznawszy że do niczego innego... inaczej większość "twardego" ich elektoratu nie jest w stanie "prosto świeczki postawić" jak tylko żerowaniem na podatkach innych lub wręcz na przekrętach.
Przecież wszystkim nieudacznikom dawać zasiłki się nie uda bo reszta się już zaczyna kapować że coś z tym wszystkim nie tak.

Przypominają mi się postulaty za czasów komuny jakimi usiłowaliśmy normalnosc przywrócić i coraz więcej jest jak najbardziej dzisiaj do odświeżenia

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

56,6 proc. badanych odpowiedziała twierdząco (odpowiedzi "zdecydowanie tak" i "raczej tak"), natomiast swój sprzeciw wobec uchwalenia proponowanej ustawy wyraziło 18,7 proc. ankietowanych (odpowiedzi "zdecydowanie nie" i "raczej nie").

Większość zawsze ma rację to rolnik nie ma nic do gadania .

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Sean napisał:

Nie , ale trzeba się temu przyjrzeć, bo ludzie obracają takimi majątkami, że nawet ci się w główce nie śniło, pytam skąd?

Kto ma się przyglądać jak po jednej i drugiej stronie cała masa tych co legalnie i nie legalnie majątki zdobywali. Od Kaczyńskiego począwszy.

14 godzin temu, jarecki napisał:

pomyłki sie zdarzają kiedyś u goscia niedaleko dzwi z futryną wyleciały przez poomyłke .         a i kolejny dzień w tvp sport reklama amazona że poszukują pracowników , poprzednie reklamy były żę dają obiady kilka lat temu teraz 24 zł na godzine 

akurat czarnecki to za   polisolokaty  powinien odpowiadać , ale pewno pojawią sie głosy że to ludzie dobrowolnie  kase  zainwestowali , tak samo  amber gold , wiele innych spraw by podłoczył gdzie ludzie  godzą sie zainwestować 

Nic mu nie zrobią. Może posiedzi trochę może nie. Tak jak nic nie zrobili Biereckiemu senatorowi wspieranemu przez pis co to więcej forsy przekręcił niż Amber Gold.

11 godzin temu, nie napisał:

co wczoraj napisałem (jakiś kretyn nazwał to bełkotem) to rząd dzisiaj zaczął wprowadzać, mam nadzieję, że jeszcze zwiększy skalę

we francji dzisiaj 31000 nowych zakażeń i godzina policyjna

No patrzcie wieszcza mamy na forum. Co to przyszłość przepowiada okraszając to bełkotliwymi tekstami po których ludzie pytają o co chodzi i czy można jaśniej.  Wczoraj wieszcz wybełkotał dzisiaj rząd wprowadza. Człowieku rząd nie powinien tak rozluźniać tego co na wiosnę wprowadził. Martwili się, ze restauracje i hotele nie zarobią a teraz i tak nie zarobią a państwo jeszcze więcej dołoży. Po co Morawiecki mówił, ze wirus w odwrocie i nie trzeba się go bać? Po co Duda powtarza l to samo? I co teraz Amerykę odkryłeś, ze restrykcje trzeba wprowadzać a rząd cię posłuchał? A każdy nie kretyn wiedział od dawna, ze restrykcje trzeba trzymać. Bo każdy nie kretyn wiedział, ze na jesieni będzie druga fala i będzie gorzej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
19 minut temu, hubertuss napisał:

Kto ma się przyglądać jak po jednej i drugiej stronie cała masa tych co legalnie i nie legalnie majątki zdobywali. Od Kaczyńskiego począwszy.

Zgadza się, więc nie ma innego wyjścia jak sami się będą jeb*ć i wyłapywać, bo zazwyczaj na przemian rządzą, i nie ma co ich żałować czy bronić, bo wszyscy mają dobrze za uszami.

Opublikowano

giedrych bronił pisowskiego pionka ktory zaczął sypać na co szła kasa i dla kogo ... tam sa umoczeni pisowskie złodzieje i temu zrobili cyrk zeby nie wyszło na jaw kto tym sterował i ze kasa poszła na pis 

Opublikowano
1 minutę temu, Sean napisał:

Ardanowski dużo może zyskać, wszystko zależy jak i z kim się ustawi.

Najważniejsze  to  ustawić  się   z  wiatrem  

Opublikowano (edytowane)

A propo Giertycha teraz pisowscy dygnitarze pewnie drżą by nic mu się nie stało i szybko wrócił do zdrowia. Bo nie daj Boże się przekręci w więzieniu to już pisowski reżim porównań do Białorusi czy Putinowskiej Rosji nie da rady obronić.

Sporawa Giertycha mocno dęta. Krauze kiedyś blisko Kaczyńskich. Teraz Czarnecki zamieszany w aferę Getbek mocno powiązaną z pisem.

https://www.newsweek.pl/polska/prezydent-sam-zeznal-o-kontaktach-z-krauze/lyvtse9

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Rysiek widzisz na czyje zlecenie jest ten sondaż???

Naprawdę was to dziwi że ponad połowa mieszkańców wsi jest za piątką dla zwierząt.U nas na wioskę ponad 30 domów bydło może trzymają 10 a reszta oddała w dzierżawę i ma wywalone na wszystko.Dopłaty zgarnie i się cieszy.Nie ma gospodarstw typowo roślinnych.Gdy do takich zadzwoni ankieter i spyta czy jesteś za obroną zwierząt i lepszym traktowaniem ich no to jak myślicie co powiedzą

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v