Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, pafnucy napisał:

jaśniej to będzie WSTYD MI ZA TAKIEGO!

Ale co  ty  masz do  mojego  prezesa    dobrze  zarządza    nawet  go  nie  znasz 

Opublikowano

cena parkometru zalezy kto i co  ja jak jade do stolicy wole zapłacić drożej i nie szukać po 1 godzinie gdzie zaparkować , jak ktoś parkuje w pracy to ma karnet wiec to różnie jak ktoś mieszka w pobliżu to ma darmo i tak a co do inwestycji obwodnica srudmiejska w stolicy  chyba jest w planach od dawna przez  władze stolicy natomiast warszawa wybrała droge oszczednosci  ,to jej wybór i powinien byc w oparciu o dane i przewidywania wpływów do kasy ,

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ale co  ty  masz do  mojego  prezesa    dobrze  zarządza    nawet  go  nie  znasz 

A ja myślałem że koty nie umieją pisać na klawiaturze. 

Opublikowano
Dnia 24.09.2020 o 11:46, pafnucy napisał:

w którym miejscu Biblia o lekarzach napisała?

oko za oko ząb za ząb

Dnia 24.09.2020 o 11:46, pafnucy napisał:

w którym miejscu Biblia o lekarzach napisała?

oko za oko ząb za ząb

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, pafnucy napisał:

pewno o jakimś innym prezesie gadasz.

Pewno   tak. Od stycznia  to  ja będę  Prezesem  😎

120192455_3387707294585013_7024679520919

120076379_3381134598575616_3785040691686

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Wstyd trochę - zgadzam się z tokiem myślenia Wałęsy🙃

Jarecki - w sprawie koszulki. W restauracji masz dbać o komfort wszystkich gości. Podejrzewam, że sprawa dotyczyła agitacji. Klientela zachowująca się zbyt głośno też zostanie wyproszona. Tak podejrzewam ale czort wie...

Opublikowano
12 godzin temu, jarecki napisał:

cena parkometru zalezy kto i co  ja jak jade do stolicy wole zapłacić drożej i nie szukać po 1 godzinie gdzie zaparkować , jak ktoś parkuje w pracy to ma karnet wiec to różnie jak ktoś mieszka w pobliżu to ma darmo i tak a co do inwestycji obwodnica srudmiejska w stolicy  chyba jest w planach od dawna przez  władze stolicy natomiast warszawa wybrała droge oszczednosci  ,to jej wybór i powinien byc w oparciu o dane i przewidywania wpływów do kasy ,

Weź tylko pod uwagę, że rząd pisu walczy z samorządem. Bo władza lokalna w wielkich miastach jest poza zasięgiem pisu. Samorządy nie dostały pieniędzy na deformę szkolnictwa. Nie dostały forsy na prewencję covid. W zamian za to dał pis samorządom podwyżki prądu np. Do tego Warszawa jest obciążona janosikowym. Ja myślę, że jak dokończą obwodnice południową i tunel pod Ursynowem to ruch w centrum spadnie. Z czasem jak powstanie jeszcze obwodnica wschodnia to tez się poprawi. Ale władze miasta muszą oszczędzać na wielkich inwestycjach.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

Pewno   tak. Od stycznia  to  ja będę  Prezesem  😎

120192455_3387707294585013_7024679520919

Brawo Denwer no i wyszło Tobie w końcu, że Lechu i Jarosław niczym się nie różnią-rządzą emocjami więc takie osoby w żadnym wypadku nie nadają się do przewodzenia; wszystkiego się boją a konkurencja może tylko i wyłącznie inteligentnie wykorzystać to, ponieważ wiedzą, że nadwrażliwcy to największe słabeusze.

I jak tam rząd już zdymisjonował?

Edytowane przez Ywa
Opublikowano

To dobrze  bo jakby opozycja rządziła w czasach kryzysu, o matko trza by chyba sp***rzac z tego kraju 🤔

Niech żyje Polska i zjednoczona prawica 👍

Choć muszę przyznać że Kaczyński tą piątka złapał u mnie dużego minusa, teraz czekam na plusa bo inaczej nie wiem czy pójdę na wybory 

Opublikowano
17 minut temu, hubertuss napisał:

Niestety. Z drugiej strony dla opozycji plus jest taki, że w latach kryzysu nie muszą rządzić a wszystko będzie szło na konto pisu.

Dobro platformy ponad wszystko😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

To dobrze  bo jakby opozycja rządziła w czasach kryzysu, o matko trza by chyba sp***rzac z tego kraju 🤔

Choć muszę przyznać że Kaczyński tą piątka złapał u mnie dużego minusa, teraz czekam na plusa bo inaczej nie wiem czy pójdę na wybory 

Toć kanalis ci pisał że wykoncza hodowle krów zacznie od podatku deszczowego i podatku hogan a.

Opublikowano

@debrzyna włożyłeś mu w usta coś, czego raczej on wkładanego mieć nie chciał . I to zrozumiałe, ale że Ty ot tak w usta wkładasz?😂😂😂

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No pewnie, ze będzie plus dadzą nową michę przed wyborami i pobiegniecie głosować. Polak za michę dużo zrobi. A potem za tę michę każą wam zapłacić.

Ja na żadną miskę nie czekam, nawet wniosku cowidowego nie złożyłem 

Ale wy za to uwierzcie w puste obietnice łopozycji 

19 minut temu, debrzyna napisał:

Panie @debrzyna paskudna manipulacja, po Tobie się tego nie spodziewałem 👎

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dobro platformy ponad wszystko😂

Tu nie chodzi o dobro platformy. Tylko pis w czasach koniunktury narobił długów ponad 200 mld. A teraz gdyby rząd się rozpadł i prawdopodobnie opozycja przejęła władzę to ci co narobili długów by krzyczeli, ze opozycja źle rządzi. Bo nie ma pieniędzy. A przypomnę, ze zaczyna się recesja i pieniędzy będzie coraz mniej.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Po co pisowi te długi? 200 mld nie mogę w to uwierzyć. Jak zamierzają  oddać? To dlaczego likwidują export i stawiają na import? 

Opublikowano (edytowane)

Oni tak na prawdę sami nie wiedzą co robią. Potrafili tylko dać michę. Ale dać każdy umie. Gorzej na to pieniądze uzyskać. A teraz tak się miotają bez pomysłu. Inni w latach koniunktury oszczędzali a u nas szło w socjal czyli michę. A teraz idzie recesja i na michę może nie starczyć i na rozwój kraju. Autostrad pis nabudował tyle co kot napłakał. Mało co robiono dla przyszłych pokoleń tylko przejadano. Bo jak powiedział Cymański w sejmie podczas jakiejś debaty nad kolejną michą. Liczy się tu i teraz. A to w kontekście uwag dobiegających z opozycji na temat przyszłych pokoleń. A chodziło zdaje się o przejadanie forsy z rezerwy budżetowej.

A dowodem na to, ze w pisie nie ma żadnych pomysłów jest to, ze miotają się i potrafią wykonać kroki polegające na znacznym uderzeniu w rolnictwo w czasach kryzysu poważnie szkodząc producentom bydła ubojniom czy paszarniom i producentom zbóż. Kto normalny podejmuje takie kroki u progu recesji i sam pozbawia się miliardów z eksportu? Tylko pis.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

I umowa koalicyjna zjednoczonej prawicy podpisana 👍

No sukces po byku. Prawie jakby samochód elektryczny wyprodukowali.  Tym bardziej że determinowała ich wizja odsunięcia od korytka. 😂
Tylko szkoda że z tego nie wyniknie żadna nowa jakość. dla kraju, 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v