Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Powinno być wiecej takich jak ty to będzie mniejsza konkurencja. Duzi zawsze sprzedadzą a dziad co robi mało i byle jak niech utylizuje. 

oj chłopie bardzo się mylisz ...

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

najlepsza kwestie jaka uslyszalem przed laty od korwina byla mniej wiecej taka- wszelka madrosc jaka posiada kobieta jest jej przekazywana przez sperme jej partnera 🤣.

czy to piatek czy sobota korwin to idiota, on juz w prl robil kariere polityczn w stronnictwie demokratycznym do tego zarabial gracaj w pokera-czy znajac realia komuny byl szpiclem albo milicji albo sb bo o tym zeby siedzial to nie slyszalem.

najlepszym przykladem jego glupoty jest ostatnia wypowiedz w kurwizji-dzisiaj w warszawie jest zimno wiec zadnego globalnego ocieplenia nie ma....

dlatego to on tymi wypowiedziami ciągnie partie na sam dół   ... pamiętam cos o covidzie  była rozmowa dobra sprawa nie bd społeczeństwo zdrowsze słabsi z chorobami umorzą bo im wszystko jedno 

1 minutę temu, Ulman napisał:

A jak jest w świecie według Romana?

a taki jak pisałeś kiedyś ze gadamy o złych prywaciarzach właśnie starłeś się z tym lepszym prywaciarzem 

Opublikowano

okrucieństwa w hodowli a właściwie to produkcji przemysłowej jest dużo:

zabijanie kurcząt-kogutów zaraz po wykluciu, zabijanie prosiąt o niskiej masie urodzeniowej, zabijanie cieląt-byków ras mlecznych i wiele innych

bo taniej jest zabić i zutylizować niż hodować

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, nie napisał:

zabijanie kurcząt-kogutów zaraz po wykluciu, zabijanie prosiąt o niskiej masie urodzeniowej, zabijanie cieląt-byków ras mlecznych i wiele innych

bo taniej jest zabić i zutylizować niż hodować

zabijanie nie po prostu wyrzuca się do kontenera aż samo zdechnie ...   byłem kiedyś wielkiej wylęgarni tam durze kontenery w nich szupy z jajec a miedzy nimi dużo piskląt zapytałem się czemu tyle tych piskląt bo brakło im godzin do wyklucia ... wziąłem skrzynkę nabrałem takich ładniejszych nic im nie było parę zdechło  ale rosły powolniej 

8 minut temu, Ulman napisał:

Ale o co ci chodzi? Napity jesteś jak zwykle?

tak i to bardzo 

Opublikowano (edytowane)

chłopie skocz z tym piciem ... nabrałem ha  a znaczy dostałem od rodziny całe gospodarstwo na razie  w dzierżawę ze nie mam CZASU NAWET ODEDCHNOĆ DOBRZE  

Edytowane przez Roman176
  • Haha 1
Opublikowano

W niedziele orać?   Niedziela jest po to żeby odpocząć, ładnie się ubrać i iść z rodziną do kościoła. A nie ryć jak dzik cały tydzień.

Trochę mniej czasu spędzaj przed komputerem albo na telefonie i czas na oranie się znajdzie. 

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v