Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

#MUREMZAARDANEM

czyli przeciw tfuprezesowi? Bravo Ty!

Opublikowano
2 minuty temu, leszek1000 napisał:

Oni zabierają i do ubojni zawożą. 

W zasadzie ubojnie mogłyby nie przyjąć zwierzaków , na zasadzie nie i ciul. Parę takich akcji i goście opamiętaliby się szybko.

Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał:

I o tylu powinien być zmniejszony Sejm,🤣

Nawet o więcej... Jeden poseł ma w tym samym czasie nawet 3 komisje. Jak są obrady sejmu, to sala pusta, zgłaszają się do pytań, jak są wywoływani to ich nie ma. Są tylko na głosowania i głosują tak, jak nakazuje dyscyplina partyjna. 

16 minut temu, ogarek napisał:

Niech zabieraja i chowaje te byki i krowy  sobie sami 

Ale na koszt właściciela. 

Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał:

A pewnie ze tak.. A jak głosował na Pis to niech płaci... 😋

Opublikowano

6 minut temu, Kallina86 napisał:

Nawet o więcej... Jeden poseł ma w tym samym czasie nawet 3 komisje. Jak są obrady sejmu, to sala pusta, zgłaszają się do pytań, jak są wywoływani to ich nie ma. Są tylko na głosowania i głosują tak, jak nakazuje dyscyplina partyjna. 

Jak zwierząt w cyrku ma nie być,  to wy***ać te małpy z cyrku na wiejskiej. 

Opublikowano

Mam nadzieję, że oni się sami wkrótce wy***ią. To jak dla mnie za wysoka polityka. Nie mam pojęcia o czym oni myślą. Ale jeżeli faktycznie Kaczyński chciał pokazać, że ma władzę absolutną i że wszyscy z koalicji mają go słuchać, to powinien zdymisjonować Ziobrę. I nie wiem czy gdyby wybory były jeszcze w tym roku to PiS mógłby liczyć na poparcie wyższe niż 30%. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kallina86 napisał:

A jak Ty na PiS nie głosowałeś, to kto za Ciebie zapłaci ;> ? 

A czemu mam płacić jak ja mam komfort i żarcia na całą wioskę.. 😋 Druga sprawa nie mam zamiaru doplacac do bykow i likwiduje.. 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kallina86 napisał:

Uwaga uwaga!!! Otwieram firmę skupująca wszelkie zwierzęta zabierane przez pedałów, lezbów, animalsów, aktywistów, żydów, uchodźców, muslinów a nawet tranzystytów pod pretekstem nie spełniania dobrostanu.

Warunki - 500zł/szt płatne gotóweczką a w zamian podaruję wam świstek stanowiący umowę kupna sprzedaży wypełniony moimi danymi a miejsce na wasze dane, nr, zwierzaka i datę zawarcia umowy zostawiam in blanco. Oraz drugi świstek też w tych samych miejscach in blanco, że umowa nie zrealizowana i rozwiązana polubownie.

Także jak by ktoś wam kazał płacić za koszt zabrania zwierzaka powiecie aby szli do nowego właściciela któremu wczoraj sprzedaliście ale bidulek jeszcze nie zdążył odebrać swojej własności. powiecie też że tak w ogóle to ten nowy właściciel te zwierze tak upie..dolił i żarcia nie dał.

A jak już sprawa się wyciszy, wypełnicie sobie drugi świstek i odzyskać swoje zwierzątka.

Kalinka86 nie panikuj, nie panikuj.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano (edytowane)

zapomniales o najwazniejszej grupie p-oslach na uslugach szeregowego wlasciciela kota- bo to chyba oni w najwiekszej grupie przeglosowali ta ustawe.

na farmerze podawali ze eksport zywca ubijanego halal to 1,5 miliarda, te 6 to chyba dane z sufitu.

do tego 20 % eksportowanego drobiu tez jest ubijane rytualnie-to tez sa grube miliardy, nawet wiecej niz wolowiny...komu sprzedamy kukurydze za pare tygodnii i po ile jesli to wejdzie w zycie ???

widzieliscie jak wyglada taki uboj ?? co prawda to byly tylko kozy dla swiadkow jehowy ale zapewniam was ze to nie jest mily widok... zreszta tak jak kazdy czy to nozem,mlotkiem,siekiera,pradem, pistoletem..kazda smierc jest cierpieniem- ta bez ogluszenia na pewno wiekszym. 

coc za cos- nie ubija u nas, to pojada na slowacje-u nas na poludniu to normalka, 3 godziny i slowacy zarobia kase................

14 godzin temu, szmergiel napisał:

jak bylo pare lat temu wprowadzanie zakazu uboju rytualnego to ilez tu bylo jadu,pisania,wieszczenia tragedi, poprostu koniec polski mial byc,teraz powtorka, ciemnota pieprzy o koncu rolnicwa,snuje scenarjusze itd. a prawda jest taka ze bylo jak bedzie a troche madrzejsi maja ubaw a ciemnoty.

ps.ilu z was ma fermy norek? i wszystko w temacie hahahahhaha.ciemnogrod

zywe bydlo jechalo na poludnie, w takim transporcie nie cierpialo wiecej niz gdyby bylo ubite na miejscu ?

14 godzin temu, szmergiel napisał:

kilkadziesiat wiekow temu mieszalismy w jaskiniach,moze nadal mamy tak mieszkac? powinienes zrozumiec o  co biega w tym zdaniu ulman ,od reszty nie wymagam

wy w kieleckiem to niedaleko od tego odeszliscie🤣

juz wstawiono 4 tysiace mandatow w krakowie -na razie po 500 zl,

Edytowane przez jacus
Opublikowano

co najlepsze many nigdy nie widzial na oczy prawdziwego zyda🤣. u nas pierwszy raz w historii kilka lat mieszkali zydzi-kupili dom ,ale niedawno sie rozwiedli i wyprowadzili.

reszta zydow istnieje tylko w jego chorym umysle..

Opublikowano
Dnia 18.09.2020 o 19:28, pafnucy napisał:

z czego @szmergiel cieszysz? nie prawda że pis najgorszy i rolników gorzej traktuje jak esbeków?

wstyd to że dzięki Nam rolnikom tacy idioci do władzy doszli. tfuuuu.

najgorszy albo gorszy rządził przed dlatego wszyscy głosowali na pis ??

16 godzin temu, soltys48 napisał:

Ile rynków zbytu mięsa zostało utraconych?

wszystkie dalekiego i bliskiego wschodu nie pamiętasz zapaści ??

15 godzin temu, pafnucy napisał:

to samo pomyślałem o zabijaniu. to też takie nieludzkie. już blisko do zakazu wszelkiego uboju. przecież mięso można w biedronce kupować...

👍

6 godzin temu, galan99 napisał:

Jak jest pięknie w Polsce co będzie trzymane nic same zboża tylko będą siane .

marszczy nosa jak miastowy czuje gnój czy to nie pod publika ? 

1 godzinę temu, jacus napisał:

co najlepsze many nigdy nie widzial na oczy prawdziwego zyda🤣. u nas pierwszy raz w historii kilka lat mieszkali zydzi-kupili dom ,ale niedawno sie rozwiedli i wyprowadzili.

reszta zydow istnieje tylko w jego chorym umysle..

większego żyda jak ty to niema 

1 godzinę temu, jacus napisał:

widzieliscie jak wyglada taki uboj ?? co prawda to byly tylko kozy dla swiadkow jehowy ale zapewniam was ze to nie jest mily widok..

opowiedz co widziałeś ? 

Opublikowano

Ta na dole obrazka jest napisane że finał marszu przed kościołem. Ja proponuję że by zmienić miejsce finiszu na plac przed stacją SANEPID i szpitalem jednoimiennym. Testy na COVID free.😂

Opublikowano

noo. wczoraj 1000 zakażonych. no ale władza nad wszystkim panuje. w radiu tak słyszałem. Denwer jak to wypada w porównaniu z innymi Niemcami ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v