Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

kurna. na kompie to jeszcze pikuś, bo tylko w rogu. w telefonie większość zasłania. dobra reklama.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

9 minut temu, witejus napisał:

nie wie ktoś jak to k..two wyłączyć?

blokada popup przez antywirusa pomogła
znikło

przez blockera reklam w przeglądarce też pomaga

ja mam adguard na ff i też pomogło.

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

tylko jak tak sobie zaczniemy doradzać to poblokują... nam posty :D ;)

a wracając do tematu ustawy to ja wrzucę (okienko) dla Ministra Prokuratora

szczerze

no ale co jeden poleprzy to drugi...
https://epoznan.pl/news-news-109937-unia_planuje_nowa_oplate_ceny_paliwa_moga_wzrosnac_o_60_groszy_na_litrze

no i jak tu nie "kochać" urzędników skądkolwiek pochodzą?

podpowiem - oddychanie to też emisja CO2

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

pis z koalicjantami sobie rozmawia ze 2 tygodnie i sie jakoś dogadać nie mogą  i stąd postawienie się ziobrystów a kto zamiast kaczynskiego ? może suski ? może terlecki ?   w PO  i SLD tam bym widział przywodce z szeregu bo są  a w PIS młodych ambitnych to zalązku likwidują 

Suski dobre sobie. Przecież to głąb jakich mało. Zamiast Kaczyńskiego ma być Morawiecki i to nie podoba się Ziobrze bo to on liczył na schedę. Dlatego Ziobro się stawia. W grę oczywiście wchodzą jeszcze stołki dla jego ludzi, których chce wyszarpać jak najwięcej. Jeśli Ziobro i jego ludzie nie poprą ustawy o bezkarności a targi o stołki nie dojdą do skutku może upaść rząd i będą wybory. A wtedy jeśli władzę przejmie opozycja a ustawa o bezkarności nie zostanie uchwalona Morawiecki i Szumowski mogą mieć stres.

Opublikowano (edytowane)

To jest koniec rządu. Może o to im chodzi, tak bardzo spieszą się z ustawami. Zaraz ogłoszą pandemie i z głowy.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

zobaczcie koment. załącznik na dole....

i wiele wiele innych komentarzy:

Elvira

12 min. temu

Krok w dobrym kierunku, ale to nie zamyka sprawy. Czy musicie jeść mięso? Halo... mamy 21 wiek. Spokojnie można spożywać żywność bez białka zwierząt.Naszym obowiązkiem jest ochrona zwierząt, a nie ich hodowla ... Czytaj całość

Arek
16 min. temu

Brawo, to dobra ustawa (chociaż powinna być również przyjęta poprawka o zakazanie znęcania się nad zwierzętami z Morskiego Oka i zakaz uboju rytualnego). Niech rolnicy przestaną narzekać, to tłuste brzuchy. ... Czytaj całość

kuba
17 min. temu

Od kiedy będzie ustawa o zakazie sprzedaży mięsa wszelakiego w sklepach ?

wegutka8 min. temu

Czekam na to.

Srogi Luśnia
18 min. temu

I dalej, w biały dzień górale będą bić konie na drodze do Morskiego. Hańba!

Arma
20 min. temu

Jako zagorzały przeciwnik PiS - za to co zrobiłeś Panie Kaczyński i jeśli to wejdzie w życie - wielki szacun i odpuszczam wszystkie inne sprawy. Masz Pan mój głos. Jesteś Pan GOŚĆ

Cwana ta kaczka. Jeszcze nie widziałem aby jego poczynania spotkały się z taką aprobata, tylu lewaków lezb i pedałów i to w jednym bloku komentarzy pod jednym artykułem.

Teraz wyebie ziobrzystów i tych drugich a ich miejsca obsadzi lewakami z koalicji i będzie królem i władcą pełną gębą :D

Ale nie nie, to by było zbyt proste i naiwne bo krótkotrwałe.

co on kombinuje?????

Czyżby przed nami przyspieszone wybory w trybie ekspresowym? póki co ma pełne poparcie elektoratu TVPpis a okres jesienno zimowy w którym oglądalność TVPpis jest wzmożona tylko spotęguje  to poparcie. jeśli dodać głosy tych miernot umysłowych z komentarzy w załączniku od kotków psotków, gwałconych krówek i płaczących świnek. uwzględnić gówno wpadkę trzaska i totalne rozbrojenie i rozleniwienie opozycji to wyjdzie że właśnie jest najlepszy moment na głośnie i stanowcze hasło ,,sprawdzam,, gdzie po wyłożeniu kart na stół ma dużą szansę i dobry wiatr przy urnach do pozbycia się balastu ziobry oraz gowina i przedłużenia swej kadencji już teraz a nie za 2 lata i mimochodem do roztarcia w proch opozycji. I to może aż w taki proch że za kolejne wybory nawet nie będą w stanie mu choć minimalnie zagrozić. kurła tusk to może mu buty czyścić jedynie, jeśli to prawda com żem wymyślił :P

Ale co mnie to.. oby tylko zbożowcy i tirowcy nie dostali po d.. a wtedy niech robi co se chce, ja go lubię i mu ufam tak mam i już :D 

obraz.png

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
3 godziny temu, damianzbr napisał:

kurła tusk to może mu buty czyścić jedynie, jeśli to prawda com żem wymyślił :P

Toż najbardziej paranoiczne pomysły, w tym kraju, są realizowane najszybciej. Wszelkie złe sny również zdaja się materializować dużo szybciej niż inne.😂

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

@pafnucy i co  minister ardanowski głosował przeciw ustawie. 

to dobrze. 

Opublikowano
8 godzin temu, tomaszmab napisał:

Na pocieszenie powiem że nie przeszła ustawa o bezkarności urzędników dziś w sejmie.. Dzięki Konfederacji w głównej mierze!! 

Chyba masz nie równo pod sufitem konfidenci nic nie znaczą w sejmie Ziobro się nie zgodził i dlatego im nie przeszło a nie konfidenci 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, damianzbr napisał:

do roztarcia w proch opozycji. I to może aż w taki proch że za kolejne wybory nawet nie będą w stanie mu choć minimalnie zagrozić. kurła tusk to może mu buty czyścić jedynie, jeśli to prawda com żem wymyślił

a coo? a jaak? a nawet po co wybory robić? tylko koszt i bałagan. Od razu zaprowadzić porządek i ład nietykalnymi ludźmi
weźmy taki Łukaszenka. Wyborów mu się zachciało, i co? teraz ma chłopisko bajzel w kraju. Konfederacja pluje sobie w brodę choć miało być na demokrację. Nie oni .... nie im przyjdzie wykańczać demokrację; ten bajzel bo uprzedził ich inny "dobrowolny upowszechniacz porządku absolutnego".

ale wpis fajnie się czytało. tylko to kolejny przykład gdy forma przysłania treść.

scieranie w proch opozycji nie jest zasłuą "upowszechniacza" co winą marności samej opozycji bo w dwudziestym pierwszym wieku przegrać z czymś takim jak PiS to trzeba być na prawdę cieniasem.

kryzysu wartości ciąg dalszy.

pod rządami gdzie Ziobro największy demokrata?
"koniec świata"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/piatka-dla-zwierzat-poslowie-zaglosowali-nad-nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierzat-6555133126556160a

"W wymiarze humanitarnym człowiek, który kocha zwierzęta, kocha ludzi. Z badań wynika, że seryjni zabójcy często w dzieciństwie znęcali się nad zwierzętami. Dobro i miłość są kierowane do wszystkich żyjących istot - mówił w Sejmie Marek Suski. Poseł PiS przekonywał, że w "dzisiejszych czasach futro to zabawa".

Oto minister Polskiego Rządu i to zarządzający częścią gospodarczą.😂 Zaś w mojej ocenie ( i to bez prowadzenia badań) wynika że Pan Suski właśnie przekroczył granicę skrajnego debilizmu.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Początek Końca

@Denwer czy to nie zdrada?

Nie bo Kaczyński był od lat obrońcą zwierząt więc jaka zdrada 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Denwer napisał:

Nie bo Kaczyński był od lat obrońcą zwierząt więc jaka zdrada 

On jest obrońcą tylko jednego "modelu treningowego" na którym dosłownie można trenować "odwracanie kota ogonem".

@mirro sadyzmu nie trenuje się na zwierzętach a on tylko pierwszy się na stosunku do nich ujawnia.
Tylko czy sadysta będzie dobrym hodowcą jakichkolwiek zwierząt choćby i rzeźnych?

ale to tak już na poboczach tematu

Ardanowski stara się "Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek" tylko nie widać aby miał zapałki

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Pytam czy Ardanowski nie zdradził?

Przecie  głosował  przeciw    więc  o co  ci  chodzi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v