Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra Many. Wiem że to poważny temat tylko polìtycy o tym nie wiedzą 

Opublikowano
9 godzin temu, Kallina86 napisał:

Czyli jak to przegłosują, to Ty nadal będziesz ich banery rozwieszał?! 

Jedna ustawą moich poglądów nie zmieni

Opublikowano
30 minut temu, Denwer napisał:

a iloma zmienią?

Opublikowano

Morawiecki nie ma szczęścia do sądów. Jest kolejny wyrok. Ma już dwa za łganie teraz jest poważniej bo dostanie mu się za łamanie prawa. Ciekawe czy ustawa o bezkarności go uratuje? Ciekawe jakich stołków zażąda Ziobro za poparcie ustawy?Ustawa o bezkarności ' żeby ludzie co raz się nie stawiali mieli byśmy tutaj drugą Białoruś. Aż dziw bierze, ze ci opozycjoniści z Białorusi rozmawiają z naszym rządem. Chyba nie wiedzą co to za ludzie i co im się marzy.

Opublikowano

Ja to się w ogóle dziwię, ze tego Nowaka u nas trzymają. Wiadomo sprawa polityczna i trzeba po błotem obrzucić. Ale on kręcił na Ukrainie. Ma obywatelstwo Ukraińskie to go powinni tam odesłać. A nie u nas przesłuchiwać, ze chłopisko tyle kasy do kraju przywiózł. Jeszcze go pochwalić powinni za patriotyzm gospodarczy. Przecież on forsę zdobytą na Ukrainie u nas wyda.

Opublikowano

nie koniecznie na ukrainie bo interesy robiły też polskie firmy które wzamian za przetarg mogły  coś dać .  kasa  jak kasa raczej udokumentowanego pochodzenia niema tylko samochód do dyspozycji .                 jak mie pamieć nie myli to morawiecki jakoś trudnych pytań zbytnio nie unika [ chyba żę dziennikarzy co je zadają ]  tusk jak były kłopoty to na tydzień sie schował i problem mijał . to do echa .

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, pafnucy napisał:

a iloma zmienią?

Taka która znacząco uderzy mnie po kieszeni

Opublikowano (edytowane)

Denwer no I wyszło jaki z ciebie człowiek.  Innych mogą z torbami puścić,  tylko twoja kieszeń się liczy.  Poczekaj jeszcze trochę i do twojej skarpety się odbiorą. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

Nie  dobiorą  moje  skarpety   lepiej  schowane  jak  te  Nowaka 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Jakby mnie facet zdradził, to wystarczyłby raz żebym mu ufać przestała i się z nim rozstała. A Ty jakbyś miał wolną chwilę, to przemyśl czy przypadkiem nie jesteś robiony w ch*ja... Chyba, że poglądy masz takie "żeby tylko PO nie wygrało". Wtedy jesteś w stanie Cie zrozumieć. 

26 minut temu, Denwer napisał:

Nie  dobiorą  moje  skarpety   lepiej  schowane  jak  te  Nowaka 

Widzę przejaw ogromnego zaufania do państwa. Może jeszcze ktoś z Ciebie wyrośnie. 

A jak myślisz, jak ze względu na zmiany 5 zł to będzie stała cena za byka, to państwo będzie dawała dopłaty wyrównujące straty hodowców, do każdej sprzedanej sztuki czy raczej da pieniądze raz na pokrycie kosztów zmiany profilu gospodarstwa? 

I od kogo te pieniądze weźmie:

- mają je bo wystarczy nie kraść?

- dodrukują?

- wezmą od tych, których ustawa nie uderzy po kieszeni?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jak mie pamieć nie myli to morawiecki jakoś trudnych pytań zbytnio nie unika [ chyba żę dziennikarzy co je zadają ]  tusk jak były kłopoty to na tydzień sie schował i problem mijał . to do echa .

Premier pytań nie unika bo zawsze odpowiada ze za PO to było gorzej a teraz jest lepiej.

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Denwer no I wyszło jaki z ciebie człowiek.  Innych mogą z torbami puścić,  tylko twoja kieszeń się liczy.  Poczekaj jeszcze trochę i do twojej skarpety się odbiorą. 

Biedak nie zbiednieje.

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Ja to się w ogóle dziwię, ze tego Nowaka u nas trzymają.

Ukraińcy wyraźnie powiedzieli naszym, żeby Nowaka pod żadnym pozorem im nie odsyłali. Nie interesuje ich co nasi z nim będą robić a i dowodów żadnych podsyłać nie będą. Na Ukrainie to było wymiatanie pozostałości po poprzedniej ekipie. A ten straszak to na samego Nowaka żeby przypadkiem tam nie chciał wracać.

3 godziny temu, jarecki napisał:

nie koniecznie na ukrainie bo interesy robiły też polskie firmy które wzamian za przetarg mogły  coś dać .  kasa  jak kasa raczej udokumentowanego pochodzenia niema tylko samochód do dyspozycji .         

Jedyne udokumentowane pochodzenie ma kasa co ją w piwnicy trzymał Glapiński na paletach.😂 

A mogły to słowo klucz i na tym mogły opiera się całe śledztwo.🤣

Opublikowano
3 godziny temu, Kallina86 napisał:

Jakby mnie facet zdradził, to wystarczyłby raz żebym mu ufać przestała i się z nim rozstała. A Ty jakbyś miał wolną chwilę, to przemyśl czy przypadkiem nie jesteś robiony w ch*ja... Chyba, że poglądy masz takie "żeby tylko PO nie wygrało". Wtedy jesteś w stanie Cie zrozumieć. 

Widzę przejaw ogromnego zaufania do państwa. Może jeszcze ktoś z Ciebie wyrośnie. 

A jak myślisz, jak ze względu na zmiany 5 zł to będzie stała cena za byka, to państwo będzie dawała dopłaty wyrównujące straty hodowców, do każdej sprzedanej sztuki czy raczej da pieniądze raz na pokrycie kosztów zmiany profilu gospodarstwa? 

I od kogo te pieniądze weźmie:

- mają je bo wystarczy nie kraść?

- dodrukują?

- wezmą od tych, których ustawa nie uderzy po kieszeni?

Jak byś się  dowiedziała  że  cie zdradził  :D .   Mnie  nikt w h*ja  nie  zrobił  bo  nie  od  dziś  wiadomo  że  Kaczyński  jest  miłośnikiem   zwierząt    pokazywał  to  nie  raz  nie  dwa  także  dla mnie  to  nic  nowego. Ardanowski  już  raz  był  ukarany  przez  kaczyńskiego  za  poparcie  ustawy  przywracającej  wtedy  ubój  rytualny. 

Już  mieliśmy  zakaz  uboju  i  cena  do 5zł  nie  spadła   także   wróżenie  z fusów  teraz  jaka będzie  cena  jest  bez  celowe  bo  wystarczy  że  jakiś  hodowca   importuje  jakąś  chorą  sztukę  z niemiec  czech    czy  ruminii  i  masz  krach  z cenami.   Tak jak z trzodą  jeden  dzik  w niemczech  a cena  jak  pierdo*neła.  Takie   jest  rolnictwo  nieprzewidywalne   a jak ktoś  myśli  że  zawsze  będzie  super  i  nabierze  kredytów   to  jego  problem  jak to spłacić  nie  mój  i  nie  podatników  żeby  takim  pomagać.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ukraińcy wyraźnie powiedzieli naszym, żeby Nowaka pod żadnym pozorem im nie odsyłali. Nie interesuje ich co nasi z nim będą robić a i dowodów żadnych podsyłać nie będą. Na Ukrainie to było wymiatanie pozostałości po poprzedniej ekipie. A ten straszak to na samego Nowaka żeby przypadkiem tam nie chciał wracać.

Jedyne udokumentowane pochodzenie ma kasa co ją w piwnicy trzymał Glapiński na paletach.😂 

A mogły to słowo klucz i na tym mogły opiera się całe śledztwo.🤣

Daj Pan spokój ja podejżęwam ze z 30 % społeczenstwa by nie udokumentowało swoich oszczednosci , w tygodniu czytałem ze rząd traci 30 mld zł na rok na płatnosciach gotówkowych czyli te 30 mld . powinno być wpłacone w postaci wszelkich podatków a ze nie ma dowodu paragonu czy faktóry to  wiadomo i stąd taki nacisk na wprowadzanie płatnosci bezgotówkowych 

50 minut temu, 6465 napisał:

Dlaczego  Narodowa tvpis nic nie wspomina o dzisiejszym proteście Rolników? 

o dziwo jest https://www.tvp.info/49889886/protest-przeciwko-ustawie-prozwierzecej-na-wiecu-agrounia-futrzarze-i-bosak

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

Już  mieliśmy  zakaz  uboju  i  cena  do 5zł  nie  spadła   także   wróżenie  z fusów  teraz  jaka będzie  cena  jest  bez  celowe

A możesz  mi przypomnieć jak wtedy wyglądała sytuacja? Jaka była cena i zapotrzebowanie przed zakazem a jak z tym było po jego wprowadzeniu? Bo widzę, że jesteś zorientowany, a ja nie pamiętam. 

25 minut temu, Denwer napisał:

to  jego  problem  jak to spłacić  nie  mój  i  nie  podatników  żeby  takim  pomagać.

Mądrze mówisz! Tak samo uważam, że to nie mój problem jak ktoś sobie nie radzi finansowo z utrzymaniem dzieci, jak kogoś zaleje, czy jak komuś wyschnie. I nie mój problem jak kogoś z pracy zwolnią i jak go nie stać na utrzymanie mieszkania. Szkoda, że większość uważa że to jednak nasze wspólne problemy. 

• Like 3
Opublikowano

Denwer - takie pytania? Wystarczy, że raz coś zrobi inaczej. Wyłomocze ją tak jak jeszcze nie miała i już będzie podejrzany. Wystarczy niuans - one to widzą nawet nieświadomie.

kalina - zapomniałaś jeszcze: jak ktoś sobie nabierze kredytów we franku - dodać.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kallina86 napisał:

Mądrze mówisz! Tak samo uważam, że to nie mój problem jak ktoś sobie nie radzi finansowo z utrzymaniem dzieci, jak kogoś zaleje, czy jak komuś wyschnie. I nie mój problem jak kogoś z pracy zwolnią i jak go nie stać na utrzymanie mieszkania. Szkoda, że większość uważa że to jednak nasze wspólne problemy. 

Zgadza się, tylko wtedy nie udawajmy ludzi wierzących, bo taka postawa z wiarą nie ma nic wspólnego.

@Kallina86  jak pogodzić lajka dla mnie z Twoim tokiem myślenia? 

Edytowane przez Sean
Opublikowano

mirro - poprzednia ekipa została uprzątnięta i kto tam teraz rządzi?😉 Nowak tam wadził i nawet jak sobie uszczknął to dowody na to będą niekorzystne dla ważniejszych od Nowaka. Gdy znów był kryształowy (a to niemożliwe i czasem nawet niezależne od zainteresowanego) i to udowodnią to znów zrodzi pytania niewygodne dla obecnych gospodarzy. Tamta mentalność mówi: trzeba. To jak z alkoholem na poligonie - kto nie pije ten kabel. Podsumowując: 1. Na bank ma coś na sumieniu bo to taki typ i takie były realia; 2. Nasi szyją sprawę bo w Polsce grozi facetowi jakieś kolegium; 3. Ukraina nie jest zainteresowana bo ma swoje sekrety...

sin - a znasz to: " Bogu co boskie, cesarzowi co cesarskie"? Wobec tego: oddaj co boskie i pomóż osobiście lub przez instytucje i nie wymagaj od cesarza aby się wpierniczał do sfery ducha.

Opublikowano
24 minuty temu, DTaras napisał:

kalina - zapomniałaś jeszcze: jak ktoś sobie nabierze kredytów we franku - dodać.

nawet ostatnio siostra wyliczała i przy kursie 4 zł nadal kredyt we frankach był bardziej opłacalny  chodzi o % pozyczki w zł lub  w we frankach w tamtych czasach 

Opublikowano

Różnica w inflacji... Ale patrz. Pincet idzie a gospodarka zwolniła. Czyli jednak to nie jest panaceum na wzrosty. Jednak to eksport i praca ciągnie ten wózek. Dojdzie to do tych saganów doradzających wybrańcom? Jak sądzisz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v