Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak . boli mnie d*pa.

a pies wi ile beksa ma kont żeby się dowartościować.

Opublikowano
4 minuty temu, Denwer napisał:

Jak zobaczyłem  dziś  na instagramie   Kołodziejczaka  z Agro uni   parsknąłem śmiechem i tak  sobie  przypomniałem   jak  na tym forum  co poniektórzy  go  bronili  i nasuwa  mi  się  pytanie  @pafnucy, @soltys48 @PRIMO @marulekk @JarekBazydlo  @sumek666    jak  czujecie  się  w*dymani   przez   Agro  unie   wtedy  ich broniliście  @sumek66 nawet  na spotkania chodził    a teraz  :D  :D  i kto  miał  wtedy  rację😎😎  😎😂

Ps.

Pytanie do  @sumek666 i @Bartek933

Czy  konta @marko-koIo @kozulek2  to nie  multi  @ogarek

A ty ku**a czego?🤨

Miałem nadzieję że Kołodziejczyk coś zdziała ale te ku**y PIS-owskie kupiły go za marne grosze żeby cicho siedział .😡🤬😡🤬😡🤬😡🤬😡🤬😡🤬

Opublikowano

to nie pis go kupił. to on dziad się sprzedał. to duża różnica 

Opublikowano

Jakby PIS-uar nie miał szerokiego gestu 💶💶💶💶💶💶 to by nie kupił jego milczenia. 

Opublikowano

Nooooo żeby Kołodziejczaka kupować, to PiS musiał jednak nisko upaść.

3 godziny temu, Denwer napisał:

Specjalnie  dla  @Ulman

119540310_459169984987366_71185074614364

Aaaa czym się różni hodowla zwierząt na futra od hodowli na mięso? No chyba że chodzi o to iż w drugim przypadku futra wywala się?

Opublikowano

Przecież PIS nigdy wysokich lotów nie osiągał tylko nosem rył w bagnie. 

A co nowego u "TYGRYSKA MISIEWICZA"?

Opublikowano

Z bohatera do zera. Chwilę go poglaskali jak był potrzebny i dostał kopa.a myślał że w blasku pisiu będzie się grzać. 😁

Opublikowano

Dziś w radyjo trąbili że TYGRYSEK MISIEWICZ wzią się za handel %-ami i szuka rynków zagranicznych na swoje wyroby.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Denwer napisał:

@hubertuss @Ulman  pis  wam  pomoże   doczekacie   się 

W moim regionie wielkich pegeerów nie było. Były gospodarstwa przy szkołach rolniczych. Ale już ich nie ma. Nie ma tez popegeerowskiej biedoty. Bo nawet jak ktoś w tych gosp pracował. To jak to padło to nie siedział i czekał z przysłowiową gębą na pączki tylko wziął się do innej roboty. A te obietnice Pinokia to wiadomo jak to Pinokio.

Lepiej napisz jak to pis pracuje nad ustawą co to złodziejstwo w walce z koronawirusem ma usprawiedliwiać jako błędy urzędnicze i zwalniać od odpowiedzialności. Nawet wstecz ma działać.

PS tez na miasto w którym się urodziłem i często przebywam mówię "moje miasto"

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Już pisałem - w okolicy tych dwu promili każde miasto było moje...

many - ale to prawda. Wszyscy my są mieszańce... Postępu by nie było. Plemiona Afryki i Ameryki Pd. Rzymianie, Arabowie - każdy temat mieszania krwi ma ogarnięty. Nawet w religiach są te kwestie uregulowane.

• Haha 1
Opublikowano
Dnia ‎2020‎-‎09‎-‎13 o 21:25, Agrest napisał:

Mamy wogóle szansę trafić na kogoś z poza wyżej wymienionej społeczności? Ponoć oni są już nawet w tych partiach które dopiero powstać mają. U narodowców na pewno też są.

Polak z krwi i kości nie ma szans - nie dopuszczą, przekupią albo tak jak Leppera załatwią w piątek coby w poniedziałek dla rzekomo obiektywnej prokuratury śladów nie było - ale dla ciemnoty  tei z 80% głosowania to temat nie do ogarnięcia bo bezmózgowie tak ma?

Opublikowano
6 godzin temu, Denwer napisał:

A co ci ukradli ??

Śmiesz się pytać co mi ukradli? To samo co tobie i reszcie ludzi.

Wiesz w ogóle co to był pgr? Miałeś styczność z ludźmi którzy tam pracowali?

Ja miałem przez całe życie doczynienia,tak roszczeniowych ludzi nigdzie indziej nie spotka

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, Ywa napisał:

Pis kontynuuje to dzieło z jeszcze większą lubością ucząc się od siebie nawzajem czyli poprzednich kolegów. Tak jak z koniem znajdziesz jedno podejście to wymyśli inny fortel, aby Cię przechytrzyć. To Ty masz być sprytniejszy i bardziej przewidywalny w trosce o bezpieczeństwo.

Im więcej dają, im więcej bierzesz tym bardziej stajesz się niepełnosprawnym/zależnym, w ten sposób odkrywając im swoje słabości.

i tu masz racje dzisiaj słyszałem od ...   o naszym piknym węglu  w ppg  problem jest polityczny ze wymyślili podpięcie energetyki  ,dlaczego klienci są na wegiel chodzby sprzedać go z lekkim minusem ale nie można go ruszać bo jest zakontraktowany na daną elektrownie finał taki ze nie biorą od zeszłego roku od grudnia 

14 godzin temu, hubertuss napisał:

Ja tam nie mam wątpliwości, że temat zwierząt i ich uboju to kolejna sztuczka PR owa. Wyciągnięty by odwrócić uwagę od bitwy o stołki w koalicji, koronawirusa i sytuacji gospodarczej.

zobaczymy jeśli zrobią to jestem jeszcze bardziej anty 

13 godzin temu, pafnucy napisał:

co Ty masz za konia? :o

dużego wiszącego a ty nie masz ?? 

12 godzin temu, soltys48 napisał:

Kretyn? rozwiń swoją myśl

Dla mnie kretynem jest kurdupel wbijający niż w plecy polskiemu rolnikowi

nuż *  nooooo jak chyba wszyscy 

5 godzin temu, Denwer napisał:

ja nie popieram dzięki tym futerkom mamy takie kurczaki ryby  urywają całe odpady przemysłowe poubojowe  ryb drobiu i innych zapłacimy to w sklepie 

a po drugie jedyna gałąź gospodarki ma się dobrze bez dopłat unijnych jest bardzo dochodowa 

44 minuty temu, many12 napisał:

A to ciekawe bo my tu w Lubelskiem nie wiemy co to sa ludzie roszczeniowe po byłych PGR-ach?

ja też niewiem jacy to na śląsku roszczeniowi  po pgr u nas w latach 90 nawet istniały ostatni PO zamokło w 2010/12 w Gorzyczkach był dochodowy pod pretekstem jakiejś inwestycji ... 

a przed ostatni co był na granicy z Czechami większość ziemi  była w czechach też komuś oddali 

Opublikowano
6 godzin temu, Denwer napisał:

Odpłynął to ostatnio Czajkowski  który myśli że jest władcą Warszawy

Specjalnie  dla  @Ulman

To są lewackie bzdury. Może na mięso też przestaniemy hodować?

Skoro popierasz zakaz a twierdzisz że on nie przejdzie to znaczy ze nie zgadzasz sie z partią?

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Ja miałem przez całe życie doczynienia,tak roszczeniowych ludzi nigdzie indziej nie spotka

Nie tylko po pgrach. Podobnie było na ślasku czy w  jak to marecek ujął - w tysiącach  prężnych zakładów  z lewicowymi zwiazkami zawodowymi

Opublikowano

tymczasem w tvn:

Wśród wędkarzy trwa jednak dyskusja. Niektórzy przyczyny padania ryb upatrują oczywiście w awarii Czajki. Inni zwracają uwagę, że ścieki komunalne zwykle nie powodują śnięcia ryb, a przeciwnie - okolice zrzutu nieczystości to często najlepsze łowiska. Taką rolę pełniło zresztą przez lata ujście bielańskiego kolektora, którym dziś do rzeki znów trafiają nieczystości. Zanim w ogóle zaczęły trafiać do oczyszczalni, płynęły rzeką i nie szkodziły wiślanym rybom.

Wiceprezydent przypomniał że stan wody w Wiśle jest monitorowany przez MPWiK, które codziennie bada próbki z kilku miejsc na terenie Warszawy i na północ od miasta. - Badania wszelkich służb, nie tylko naszych, ale i państwowych, potwierdzają, że jakość wody w Wiśle nie uległa zmianie na jej całym biegu - zaznaczył Soszyński, powołując się na gdański sanepid, który informował wcześniej, że jakość wody w ujściu Wisły "odpowiada wymaganiom sanitarnym".

po co było oczyszczalnie budować? ścieki to najlepszy pokarm dla ryb i zbawienie dla środowiska :D 

nic, tylko wykąpać się w wiśle, napić wody i zjeść rybkę :) smacznego

Opublikowano
7 godzin temu, soltys48 napisał:

Idąc tym tokiem myślenia to rolnicy którzy idą na zwolnienie z KRUS  a dalej pracują też mnie  czy ciebie okradają  to samo z tymi co po pomoc suszowa lecieli mimo że ładny plon zebrali. itd.  

Osobistej styczności z ludźmi z pgr nie miałem ponieważ  w mojej wsi nie było PGR.

6 godzin temu, Ulman napisał:

Skoro popierasz zakaz a twierdzisz że on nie przejdzie to znaczy ze nie zgadzasz sie z partią?

Chciałeś mema z futrzakami  to dostałeś.

Ja nie popieram hodowli futrzaków gdyż to średniowiecze.  Ale także nie popieram zakazu hodowli futrzaków  jak ktoś chce niech se hoduję.  Kurczaki czy tuczniki w gorszych warunkach trzymają  i nikt zakazu hodowli wprowadzać nie chce .

Opublikowano
14 minut temu, Denwer napisał:

Idąc tym tokiem myślenia to rolnicy którzy idą na zwolnienie z KRUS  a dalej pracują też mnie  czy ciebie okradają  to samo z tymi co po pomoc suszowa lecieli mimo że ładny plon zebrali. itd.  

Osobistej styczności z ludźmi z pgr nie miałem ponieważ  w mojej wsi nie było PGR

Dokładnie,dla mnie to oszustwo

W mojej okolicy pgrów było bardzo dużo,w szkole większość uczniów z terenów popgrowskich

Opublikowano (edytowane)

@nie ty widzę dalej próbujesz ciągnąć zgrany temat. To już dzisiaj nikogo nie obchodzi. Przed wybudowaniem kolektora ścieki latami dzień w dzień płynęły do rzeki podobnie było w innych miastach i jakoś ryby przetrwały. Porozmawiajmy lepiej o ustawie, którą politycy pisu chcą się zabezpieczyć przed odpowiedzialnością za złodziejstwo i marnotrawstwo jakiego dopuszczono się np przy zakupie respiratorów. Gdzie wybrano najdroższą ofertę, od nie znanej firmy dając olbrzymie pieniądze z góry. Jednym słowem przy tym zakupie pisowscy zrobili wszystko nie tak. Nie było żadnego dochowania staranności przy wyborze ceny i oferty a na odwrót wybrali najgorzej a teraz chcą się przed tym zabezpieczyć ustawowo. A może porozmawiamy o tym jak pis kopalnie będzie zamykał choć tak górników latami mamił i oskarżał Tuska.To są aktualne tematy. A może bitwa o stołki w rządzie cię interesuje?

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v