Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, mirro napisał:

Na razie to mamy PiSizm i Sasinizm. Czyli HGW co. 

HGW to już inna bajka😉

31 minut temu, mirro napisał:

No to kto w końcu dowodził tą całą Solidarnością? 

Kapitan Ameryka😁

Opublikowano
21 minut temu, many12 napisał:

rządowa agencja służby wywiadowczej USA ...

A nie mosad przypadkiem 

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Kaczyńscy w tym czasie niewiele mieli do gadania ,no tak pewnie twoi rodzice byli towarzyszami partyjnymi to dostawali za darmo i za grosze ,moi nie należeli do żadnej partii i niczego za darmo i za grosze nie dostali

Akurat towarzyszami nie byli. Ale wiem co piszę. Wiele rzeczy było za śmieszne pieniądze. Często poniżej kosztów jak np obiady w zakładowych stołówkach. Lekarze byli za darmo. Tak tak wiem teraz też teoretycznie są. Transport był za grosze. Często do pracy można było dojechać zakładowym autobusem za darmo. Przedszkola za darmo. Pamiętam jak w tv widziałem jak gość z fabryki Junaka mówił, że w latach 60 tych fabryka do każdego motocykla dokładała. Ale to była gospodarka planowa której zasad działania wielu z was nie rozumie. I uważacie, ze za wszystko się płaciło.

Opublikowano

Mamy wogóle szansę trafić na kogoś z poza wyżej wymienionej społeczności? Ponoć oni są już nawet w tych partiach które dopiero powstać mają. U narodowców na pewno też są.

Opublikowano

Są tak zakonspirowani że ma małe szanse o tym się dowiedzieć. 

Ale zważywszy że ostro na nich nadaje, i ciągle jeszcze nadaje to ... pewnie jakiś parasol nad nim czuwa😉

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

1. W  Polsce  nie  ma socjalizmu.  Czyli  nie potrafisz  znaleźć  takie  przykładu.    Social  a  Socjalizm  to  dwie  różne  rzeczy.  Social  stworzył  kapitalizm.

2. Popieram  bo  niema  nikogo  lepszego  od  nich na obecnej  scenie  politycznej

1.Jak to nie ma socjalizmu jak się zabiera zaradnym a nierobom daje?  Świat rozwinął sie dzięki kapitalizmowi i wolnosci gospodarczej a nie na lewackich wymysłach Lenina Marksa czy prezesa. Mylisz kolego kapitalizm z demokracją i tak na prawde nie wiesz co popierasz czyli wpisujesz się w tą 80% wiekszość

2. Jesli ma się lewicowe przekonania to faktycznie racja.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

1.Jak to nie ma socjalizmu jak się zabiera zaradnym a nierobom daje?  Świat rozwinął sie dzięki kapitalizmowi i wolnosci gospodarczej a nie na lewackich wymysłach Lenina Marksa czy prezesa. Mylisz kolego kapitalizm z demokracją i tak na prawde nie wiesz co popierasz czyli wpisujesz się w tą 80% wiekszość

jak Bułgaria 🤣 to wole jednak niemcy albo Holandia 

5 godzin temu, mirro napisał:

Na razie to mamy PiSizm i Sasinizm. Czyli HGW co. 

myślałem ze kaczynizm 

Opublikowano

W jakim niby sensie brutalny? Brutalne to jest zabieranie  ciezko pracującym i dawanie leniom i nierobom. Progresywne podatki - to jest dopiero brutalne podejscie do przedsiebiorczych ludzi.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v