Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Skoro pis przez tyle lat żadnemu politykowi po czy psl nie udowodnił ba nawet nie oskarżył o wyłudzenie z państwowej kasty kilkudziesięciu milionów złotych. Co zrobili Szumowscy wyłudzając kasę na badania dla własnej firmy. Poprzez to, że brat sam składał wniosek i sam go rozpatrywał będąc w komisji a pieczę nad tym miał drugi brat. To stad to wiem.

Twierdzisz, ze złodziejstwo i kumoterstwo było jest i będzie czyli przyznajesz, ze pis to samo to co po i psl. Gratuluję samozaorania po raz kolejny. Dlatego właśnie wyciągam wnioski, ze masz z tego korzyści. Normalny człowiek nie bronił by tego co u innych parę lat temu krytykował.

Jak  nie  postawił  jak  postawił    Gawłowski  Adamowicz  Pinior   itd.       

Ale  to  Szumowski  jak rozumiem  nie  zrealizował  tych  badań  wziął  kasę  za  nic ???  Jeśli  tak  to  masz  na to  jakieś  dowody????.

Co ma tu  PiS  czy  PO czy PSL  do  tego   tak  jest  wszędzie  gdzie  ty  żyjesz  ???. 

Na  zielonej wyspie   herrr  tuska ???.

Tak  jest    w samorządach  gdzie  nie  rządzi  ani  PiS  ani  PO  ani  PSL  ani SLD    tak  samo  lokalsi  doją  samorząd  jak tylko  idzie  wójt  burmistrz  obsadza  wszystko  swoimi  znajomymi  i  przetargi  wygrywają  swoi.  Tak  po prostu  w PL  jest     nie wiem  o co  masz ból  d*py   wywalili  cie  z  jakiejś  posady  gdzie  cie  PO-PSL  wsadziło   ???. 

Opublikowano

Denwer - sprawa się jakaś odbyła?

Pan Gadowski. Trochę frustrat. Tacy uwielbiają teorie spiskowe bo one tłumaczą wszystko. Tak samo potwierdza szerokie tezy jednostkowymi przypadkami. Nie mniej dotyka ważnych tematów. Słowem - formuły jego szeregujemy do trzech prawd i choćby okazywały się tą gó*** prawdą to jako dowód nie wprost ta praca łatwo ukształtuje nam pogląd. Dobrym podejściem jest kończenie wątku pytaniem. Wówczas wszelkie jego opinie stają się osobistymi sądami, dygresjami. Moim zdaniem potrzebny i warto czasem wysłuchać.

Opublikowano

i że śmieszne to ma być?      ha     ha    🤦‍♂️

Opublikowano
12 godzin temu, witejus napisał:

a za PO jak było ?

Z POwodu nie udrażniania ta rzeka w końcu wiosną zalała mi łąki  i w sumie ponad 0,5 ha koniczyny. W końcu musieli udrożnić bo fetor torfowy i roje komarów. Pytam fachowca od koparki  dlaczego taka indolencja bo w końcu ktoś zawsze rzekę co rok udrażniał. odpowiedź - brak decyzji organizacyjnej w przetargu na wykonanie usługi. Opadają łapki - jakie to pisdzielskie i kto za to odpowiada ?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

nie masz innej roboty ?? czy znowu o moderacje sie prosisz 🤣

to nie jest smieszne ale prawdziwe.

Ty do mnie?

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

nie masz innej roboty ?? czy znowu o moderacje sie prosisz 🤣

Zetorki pije do mojej wypowiedzi, gdzie się sprzeczał z rolnikiem z Podkarpacia i spytał, czy rolnik robi coś poza czymś tam(nie pamiętam, co tam dokładnie mu zarzucał), a ja na to odpisałem, że nie żebym go (rolnika) bronił, ale czy on (zetorki) robi na forum coś więcej niż trollowanie w każdym możliwym temacie. Jak widać strasznie go to ubodlo.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, many12 napisał:

Z POwodu nie udrażniania ta rzeka w końcu wiosną zalała mi łąki  i w sumie ponad 0,5 ha koniczyny

którego roku ? konkretnie,łońskiego czy którego

W końcu musieli udrożnić bo fetor torfowy i roje komarów.

to samo ,którego roku?

brak decyzji organizacyjnej w przetargu na wykonanie usługi

co to za bełkot?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

no a nie mogło?

jest akcja, to i reakcja być może...

Żeby taką akcją była jakaś refleksja, choć odrobina samokrytyki -  typu  "może faktycznie czasem przeginam i lepiej niekiedy nie napisać nic" zamiast "MNIE krytykować? Ja mu k**wa pokaże", to bym szanował. A tak to reakcja jak pierwszego z brzegu dzieciaka w internetach. Choć jak kojarzę, to z tego co pisałeś, to dzieckiem już raczej nie jesteś.

Opublikowano
Dnia 3.09.2020 o 14:29, mirro napisał:

Wystarczy wstawić na początku "in my opinion"  i sprawa załatwiona. 😂

Marudzicie, @Alamo  ( z całym szacunkiem) nie ma takich dylematów.😂

Obecnie w antypisowskim matriksie żyje ten kto chce.. jego wybór.Gdyby obok Knapików i Sobieniowskich,obok jazgotu Tok FM,obok judzenia „Polityki”, ringerów-szpringerów, krąg kłamstwa zaciskający się wokół prostego Polaka,uzupełniały dodatkowo równie propagandowe media państwowe z Lisem i pomniejszymi Lewickimi,to realne byłoby objęcie histerią na tyle licznej części społeczeństwa by przełożyło się to na realną politykę. Dzięki rozerwaniu tego propagandowego kręgu mogą teraz propagandyści antypisu tylko wpadać w furię

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, daron64 napisał:

Żeby taką akcją była jakaś refleksja, choć odrobina samokrytyki -  typu  "może faktycznie czasem przeginam i lepiej niekiedy nie napisać nic" zamiast "MNIE krytykować? Ja mu k**wa pokaże", to bym szanował. A tak to reakcja jak pierwszego z brzegu dzieciaka w internetach. Choć jak kojarzę, to z tego co pisałeś, to dzieckiem już raczej nie jesteś.

taaaa, bo najbardziej mi na tym twoim szacunku zależy..

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Denwer napisał:

Ja sobie tego  nie  wmawiam  tylko   to  wiem  i  widzę  po saldzie  moich  kont  bankowych :)

Jak miałeś 1000 pln na koncie i dostałeś 500+ to z pewnością kolosalna różnica.

12 godzin temu, daron64 napisał:

Czyli dobrze pisałem po wyborach, że za darmo tego nie robisz

On robi za darmo bo to bezmyślny ideowiec.

2 godziny temu, many12 napisał:

Z POwodu nie udrażniania ta rzeka w końcu wiosną zalała mi łąki  i w sumie ponad 0,5 ha koniczyny. W końcu musieli udrożnić bo fetor torfowy i roje komarów. Pytam fachowca od koparki  dlaczego taka indolencja bo w końcu ktoś zawsze rzekę co rok udrażniał. odpowiedź - brak decyzji organizacyjnej w przetargu na wykonanie usługi. Opadają łapki - jakie to pisdzielskie i kto za to odpowiada ?

Pewnie prezesem spólki wodnej została zona działacza PIS.

Nic się przecież nie stało https://www.msn.com/pl-pl/news/other/respiratory-od-handlarza-bronią-bez-gwarancji-bez-przewodów/ar-BB18IrZk?ocid=msedgntp 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Alamo napisał:

Obecnie w antypisowskim matriksie żyje ten kto chce.. jego wybór.Gdyby obok Knapików i Sobieniowskich,obok jazgotu Tok FM,obok judzenia „Polityki”, ringerów-szpringerów, krąg kłamstwa zaciskający się wokół prostego Polaka,uzupełniały dodatkowo równie propagandowe media państwowe z Lisem i pomniejszymi Lewickimi,to realne byłoby objęcie histerią na tyle licznej części społeczeństwa by przełożyło się to na realną politykę. Dzięki rozerwaniu tego propagandowego kręgu mogą teraz propagandyści antypisu tylko wpadać w furię

a jaka różnica czy to Lis i Lewiccy czy ? ... no patrz, zapomniałem. Jak Mu tam? no ten co dwa razy brał ślub kościelny i dwa razy legalnie choć z różnymi kobietami? no ten poligamista
no jak on się tam nazyw.. no przecież Kurski (jak mogłem, jak śmiałem zapomnieć?)
Jaka różnica kto w tych mediach nadaje. Czy pod Kurskim są mniej propagandowe?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

ja bardziej do tych co się nad Jego wpisem , czy jak @daron64 wyśledził; plagiatem zastanawiają niech się i zastanowią czy ów sam wpis/plagiat nie jest czystą i żywą a ja dodam - nieco bełkotliwą - propagandą.
Czy Ziemkiewicz szczerze pisze to co myśli czy ...?

czy w tym kraju jeszcze wielu samodzielnie myśli czy jak stado baranów potrzebuje wektora którym się kieruje bezkrytycznie?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v