Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

@Denwer tak sobie to wmawiaj. 

Ja sobie tego  nie  wmawiam  tylko   to  wiem  i  widzę  po saldzie  moich  kont  bankowych :)

Opublikowano

Saldo konta to jedno. Pobory rosną. Ludzie oszczędzają. To naprawdę nie jest do końca wyznacznik tego, ze jest lepiej.

9 minut temu, leszek1000 napisał:

Proszę sobie obejrzeć od minuty 15:15  

to nie są żadne bajki. 

Widzę, ze facet zaczął włosy myć. Ale i tak oglądać go nie zamierzam. Bo to bajki są. Jak psiałem może jakieś przypadki miały miejsce jak na mazurach. Ale to nie oznacza, ze oddadzą pół Polski i jeszcze to odszkodowanie po 100 tys. Przecież każdy miał inny majątek więc skąd jednakowa suma.

Opublikowano
26 minut temu, Denwer napisał:

to  wiem  i  widzę  po saldzie  moich  kont  bankowych :)

17 minut temu, hubertuss napisał:

Saldo konta to jedno. 

Może Marek jest żoną jakiegoś posła prawicy przy korycie?

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-zona-adama-andruszkiewicza-z-praca-w-panstwowej-fundacji-pos,nId,4711099

"zarząd fundacji otrzymywał wynagrodzenie w wysokości 175 tys. zł rocznie. Kamila Andruszkiewicz jest obecnie jednoosobowym zarządem."

"małżonka Krzysztofa Sobolewskiego zasiada w czterech radach nadzorczych państwowych spółek i ma dyrektorską posadę w Orlenie. "

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

Saldo konta to jedno. Pobory rosną. Ludzie oszczędzają. To naprawdę nie jest do końca wyznacznik tego, ze jest lepiej.

Gdyby  było  gorzej  to by  nie  było  z czego  oszczędzać 

118764993_1721591581338700_2470281396514

Opublikowano (edytowane)

Tym to na pewno się poprawiło. Za po i psl tez było to samo. Ale ci to już w ogóle krempacji nie mają. Obiecali takiemu @Denwer czy @witejus, że nie będą kraść nie będzie koryta po znajomości. A jak już się do tego dorwali to ich olali. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
27 minut temu, hubertuss napisał:

Widzę, ze facet zaczął włosy myć. Ale i tak oglądać go nie zamierzam. Bo to bajki są. Jak psiałem może jakieś przypadki miały miejsce jak na mazurach. Ale to nie oznacza, ze oddadzą pół Polski i jeszcze to odszkodowanie po 100 tys. Przecież każdy miał inny majątek więc skąd jednakowa suma.

majątek dostanie swoją drogą. A 100tyś to za poniesione straty psychiczne 😂

Jesteś fanem Pisu ? 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Obiecali takiemu @Denwer czy @witejus, że nie będą kraść nie będzie koryta po znajomości. A jak już się do tego dorwali to ich olali. 

Czemu  ty  wmawiasz  innym  co kto  myśli  i co kto komu  obiecał  ???

Normalną  sprawą  jest  że  się  swoimi  obsadza  wszystko  co  można  żeby   PO-PSL  dywersji  nie  robiło  

Opublikowano

@leszek1000 nigdy w życiu.nie będę fanem socjalizmu.

@Denwer glosowałeś na nich a oni obiecywali, że będzie inaczej niż za po i psl. Że nie będzie złodziejstwa i kumoterstwa co u powyższych krytykowali. Teraz robią dokładne to samo co po i psl. Tylko kradną więcej wyprowadzając to przez rożne fundacje. Więc nie wmawiaj tu nikomu, ze cię nie wydymali i nie olali. Bo w to ci nikt nie uwierzy. Mało tego ty dalej tego złodziejstwa i kumoterstwa bronisz pisząc o jakiejś dywersji. A przecież wszyscy wiedzą, ze te stanowiska przydzielane politycznie nie są od żadnej roboty i żadnej dywersji tam nie zrobisz. Bo od roboty są tam ludzie, którzy robią to latami. A ludzie z polityki są od brania pieniędzy. Taka Kamila Andruszkiewicz po filologii rosyjskiej nie będzie niczym zarządzała. Decyzje podejmą za nią fachowcy. Ona będzie jedynie figurantką od pobierania sowitej pensji.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Denwer glosowałeś na nich a oni obiecywali, że będzie inaczej niż za po i psl. Że nie będzie złodziejstwa i kumoterstwa co u powyższych krytykowali. Teraz robią dokładne to samo co po i psl. Tylko kradną więcej wyprowadzając to przez rożne fundacje. Więc nie wmawiaj tu nikomu, ze cię nie wydymali i nie olali.

Możesz  udowodnić  że  kradną  więcej  jakieś  dowody  obliczenia   dane  jakieś  masz  ???.  Nikt  mnie nie wydymał  to po pierwsze a  po drugie  nikt  mnie  nie  olał  zapewniam  cię

Opublikowano

Ja bronie? Człowieku żadne media o tym nie wspominają. A tamtejszy wojewoda jest ponad prawem państwa, a  takich trzeba do kopalni uranu wysyłać. Obecny rząd widać, że jest przychylny Ukrainie i nic z tym nie robi. Ale spokojnie kiedyś to może wypłynie jak szambo w Warszawie. Jak rządzi pis to jest 2 razy więcej biurokracji. 

Przykładowo mama ma dwa konta bankowe jedno zwykłe drugie Vatowskie po co to? A żeby kontrolować przepływ gotówki.  Tony dokumentów w domu, nie raz trzeba godzinami szukać jednego kwitku. 

Niestety iluzja socjalizmu, którym miał być taki cudowny trwa. 

Opublikowano
6 minut temu, leszek1000 napisał:

Tony dokumentów w domu, nie raz trzeba godzinami szukać jednego kwitku. 

to  akurat  kwestia  organizacji  i  porządku  jak ktoś  bałagan  ma  to  tylko  i wyłącznie  sobie  go  zawdzięcza 

Opublikowano
15 minut temu, Denwer napisał:

Nikt  mnie nie wydymał  to po pierwsze a  po drugie  nikt  mnie  nie  olał  zapewniam  cię

Czyli dobrze pisałem po wyborach, że za darmo tego nie robisz

Opublikowano
47 minut temu, daron64 napisał:

za darmo tego nie robisz

Czego nie robię za darmo ??

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Niewiem ty w tym temacie od lat nieprzerwanie  komentujesz więc powinieneś wiedzieć najlepiej🤣😂🤣😂

Odezwał się ten co dwa razy dziennie w g*wnie klęczy 🤔

118823702_3324003014288775_1002060670924

Sto razy dziennie wolę w tym gównie klęczeć niż robić za dupodajca PIS-owskiego. 

Opublikowano
3 godziny temu, Denwer napisał:

Możesz  udowodnić  że  kradną  więcej  jakieś  dowody  obliczenia   dane  jakieś  masz  ???.  Nikt  mnie nie wydymał  to po pierwsze a  po drugie  nikt  mnie  nie  olał  zapewniam  cię

Szumowski z bratem wyłudzili takie pieniądze na dotacje jakich nie ukradł żaden polityk po i psl. O tym cała polska mówiła. Są nawet dokumenty ile dostała firma Szumowskich. To ile Szumowski przekręcił na trefnych zakupach być może kiedyś wyjdzie. 

2 godziny temu, Denwer napisał:

Czego nie robię za darmo ??

Mu chodzi o to, ze za darmo tutaj tej śmieciowej propagandy nie wklejasz. CO w sumie może być prawdą. Skoro nie czujesz się oszukany i olany tym, że ten rząd nie spełnił swoich obietnic w zakresie uczciwości i kumoterstwa co widać doskonale, ze nie zrobił. To musisz mieć jakieś korzyści z tej władzy. A wszyscy wiemy, że pis wydaje pieniądze na farmy troli. Więc może sobie tak dorabiasz. Może ktoś z rodziny stołek dostał. Dlatego nie razi cię złodziejstwo i kumoterstwo, które wszyscy widzą.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Czemu  ty  wmawiasz  innym  co kto  myśli  i co kto komu  obiecał  ???

Normalną  sprawą  jest  że  się  swoimi  obsadza  wszystko  co  można  żeby   PO-PSL  dywersji  nie  robiło  

To proponuję jako przekaz dnia, albo odpowiedź na każdy zarzut o nepotyzm. Krótkie treściwe i jeszcze zaczepia o zapobieganie terroryzmowi.😂

Opublikowano

@Denwer w takim razie mam pytanie. Skoro normalną sprawą jest, ze się obsadza swoimi to dlaczego gdy pis był w opozycji a rządziło po i psl, ludzie z pisu nie mówili, że to jest normalną sprawą? Tylko to krytykowali.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Szumowski z bratem wyłudzili takie pieniądze na dotacje jakich nie ukradł żaden polityk po i psl. O tym cała polska mówiła. Są nawet dokumenty ile dostała firma Szumowskich. To ile Szumowski przekręcił na trefnych zakupach być może kiedyś wyjdzie. 

Mu chodzi o to, ze za darmo tutaj tej śmieciowej propagandy nie wklejasz. CO w sumie może być prawdą. Skoro nie czujesz się oszukany i olany tym, że ten rząd nie spełnił swoich obietnic w zakresie uczciwości i kumoterstwa co widać doskonale, ze nie zrobił. To musisz mieć jakieś korzyści z tej władzy. A wszyscy wiemy, że pis wydaje pieniądze na farmy troli. Więc może sobie tak dorabiasz. Może ktoś z rodziny stołek dostał. Dlatego nie razi cię złodziejstwo i kumoterstwo, które wszyscy widzą.

A skąd wiesz ile wyłudzili ci z PO-PSL  że piszesz że szumowski z bratem więcej wedle jakich danych to porownujesz ???

Ma  jakieś dowody na to że za darmo tego nie robię dla rozrywki ????🤣😂🤣😂🤣😂

Mam korzyści z tej władzy jak większość ludzi w Polsce.

Wszyscy wiemy że PO wydaje kasę na farmy trolli  np ta w brejzolandzie

Złodziejstwo i kumoterstwo było jest i będzie tylko taki naiwny pelikan jak ty może wieżyc w to że ktokolwiek z tego zrezygnuje 

Opublikowano (edytowane)

Skoro pis przez tyle lat żadnemu politykowi po czy psl nie udowodnił ba nawet nie oskarżył o wyłudzenie z państwowej kasty kilkudziesięciu milionów złotych. Co zrobili Szumowscy wyłudzając kasę na badania dla własnej firmy. Poprzez to, że brat sam składał wniosek i sam go rozpatrywał będąc w komisji a pieczę nad tym miał drugi brat. To stad to wiem.

Twierdzisz, ze złodziejstwo i kumoterstwo było jest i będzie czyli przyznajesz, ze pis to samo to co po i psl. Gratuluję samozaorania po raz kolejny. Dlatego właśnie wyciągam wnioski, ze masz z tego korzyści. Normalny człowiek nie bronił by tego co u innych parę lat temu krytykował.

39 minut temu, szmergiel napisał:

a dlaczego tobie wczesniej to nie przeszkadzalo za PO  a teraz juz tak ??

A skąd wiesz, ze tak było. Pogrzeb sobie na forum. Zobaczysz, ze krytykowałem nawet tutaj i rząd Tuska i Komorowskiego jako prezydenta. Mało tego nie raz pisałem, ze na po nigdy nie głosowałem. Niestety do póki nie zobaczyłem tego co wyrabia pis. Od tej pory rok 2018 zacząłem glosować na po. Choć gdy mogę wybieram innych.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v