Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pamietacie-nam sie nalezalo ??    a potem cyk z niczego-obnizki pensji o 20 %...........

teraz jakis idiota a dokladnie pis-diota postanowil odrobic straty poniesione z winy brozki i prezesa.

teraz w minela 8 tez p-osel pis-u opowiadal ze to tusk jest winny wszystkiemu, przez niego uchwalono podwyszki i prze niego je uwalono, sam tusk ma wysoka emeryture a pozazdroscil poslom i senatorom.

Opublikowano (edytowane)

Oni naprawdę mają ludzi za durni w te tvp. Az się dziwię kto to ogląda bo takie rzeczy opowiadać to jak by pluć ludziom w twarz i mówić wprost, ze są idiotami. Kto im uwierzy, ze Tusk czy opozycja namówiła pis by dać podwyżkę rządowi, premierowi, prezydentowi z pis i dać pensję jego nic nie robiącej małżonce.

@bezbarwny lepiej się zreflektować, ze się na pazernego idiotę wychodzi niż tym pazernym idiotą pozostać do końca jak ci z pisu. Karczewski wczoraj w Polsacie był wyraźnie zawiedziony. Obwiniał Grodzkiego. Chyba wiedział, ze widownia Polsatu nie łyknie, że to przez Tuska nie będzie podwyżki.

https://natemat.pl/317665,bortniczuk-narzeka-na-wysokosc-podwyzki-jego-budzet-jej-i-tak-nie-odczuje#

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 minut temu, witejus napisał:

i wyszło szydło z worka ,jak chodziło o kasę to PiS przestał śmierdzieć platformie🤣

Jawnie pokazują na czym im naprawdę zależy, liczy się koryto i profity nie ważne jaka partia rządzi.

Opublikowano

ale wam pare zl koscia w gardle staje. cyrk dla gawiedzi ,pospolstwa i biedoty.poprostu cyrk ,zawsze tak bylo ze jak jakies podwyzki to cyrk i larum.wiecej zarabia byle wlasciciel jakiejs malutkiej firmy niz posel  czy premier.to samo z autami dla rzadu ,odkad pamietam to zawsze byl cyrk bo gawiedz sie burzyla a lepsze auto byle kto kupuje w salonie.wstyd

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, bezbarwny napisał:

@hubertuss, nie wstyd Ci, po raz kolejny, plując na pis i jego wyborców, wybielać tych pazernych durni, którzy mało, że pazerni, to jeszcze durni? 

Ja tu na nikogo nie pluję. Pluje jak już wasza telewizja i posłowie pisu. Bo kto normalny uwierzy w to, że podwyżki to sprawa Tuska. Ja tu nikogo nie wybielam. Pazerni są jedni i drudzy. Tylko jedni się ogarnęli w porę i zdążyli zablokować. A drudzy są zawiedzeni tak jak Karczewski czy Bortniczuk co to mówił, że nawet tego nie odczuje. Natomiast widzę, ze to wy próbujecie tu za wszelką cenę wybielić pis a obwinić opozycje nazywając ich idiotami. Widać przekaz propagandowy tvp na was działa. 

8 minut temu, szmergiel napisał:

ale wam pare zl koscia w gardle staje. cyrk dla gawiedzi ,pospolstwa i biedoty.poprostu cyrk ,zawsze tak bylo ze jak jakies podwyzki to cyrk i larum.wiecej zarabia byle wlasciciel jakiejs malutkiej firmy niz posel  czy premier.to samo z autami dla rzadu ,odkad pamietam to zawsze byl cyrk bo gawiedz sie burzyla a lepsze auto byle kto kupuje w salonie.wstyd

A kto każe posłem być czy w rządzie być? Słyszałeś by na siłę łapali? Tu nawet nie chodzi o te jak to mówisz parę groszy. Tu chodzi o robienie z ludzi durni. Przed wyborami Kaczyński mówi, ze do polityki nie idzie się dla pieniędzy. Szumowski udaje biedaka i ma 10 tys na koncie. A po wyborach 3 lata do następnych nagle zachciało się podwyżki i to w czasie kryzysu.

Zacznijmy od tego, ze w Polsce nic nie jest robione normalnie tylko na łapu capu i dla siebie. Niech by dali jakąś rozsądna podwyżkę. Ale od przyszłej kadencji. Dla przyszłego rządu. Nie wiadomo komu by ta podwyżka była. A nie cichy skok na kasę i 57 % do góry.

Nie zapominajmy tez o milionowych podwyżkach subwencji partyjnych. które owa ustawa tez obejmowała. 

Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

cyrk jest ,w sejmie ,nie widzisz ,,występów" niejakiej Jahiry ,Nitrasa ,szlezwik- holsztain i innych ,,wybitnych intelektualistów " opozycji a także niestety i PiSu i chcesz im płacić coraz więcej bo ja nie ,5zł za ,,występ" choć dla mnie nawet tego nie są warci wg mnie posłów powinni utrzymywać ci co na nich głosowali

Opublikowano (edytowane)

człowieku ile ty masz lat?.wszystko jest robione tak bo większość to gawiedz i ziemniaki i ci za PiS i ci za PO.wczesciej gawiedź się cieszyła że obniżyli o 20%.normalni się z tego śmiali. jak auta kupowali w poprzednich ekip rządzących to też ciemnota głupoty gadała.tetaz ciemnota się szarpie o podwyżki które obiektywnie to powinny być parę lat temu.ciemnigrod i biedoty.normalni się z tego śmieją zw ktoś udaje doktora judyma.pare dni temu taki cymbal występował z po że on się sprzeciwia i gawiedź się cieszyła chociaż wszyscy od niego to poparli bo to normalne ale chciał zbić kapitał polityczny na gawiedzi i zbil.ciemna masa ma ból doopy a reszta ubaw

ps.cyrk w sejmie był zawsze i będzie bo się ścierają odmienne światopoglądu i nikt nigdy tego nie zmieni

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

szmergiel-myslalem ze znasz sie na motoryzacji a tu zonk.. popatrz na specyfikacje aut kupowanych przez rzad a potem opowiadaj bajki ze byle kto takie auta kupuje, 

poszukaj sobie specyfikacje przetargow na samochody dla urzednikow..

limuzyna brozki dalej rozwalona stoi na policyjnym parkingu w krakowie- masz racje zwykle auda a8 za drobne 2,5 miliona, byle scyzoryk takie ma w garazu.

Opublikowano (edytowane)

przy mnie rok temu w m carsie BMW wiesz gdzie jacus  zwykli ludzie kupili  2 sztk7 po 600tys  i znany Daniec x5 za ponad 500 placil zaliczke a ty gadasz o paru sztk dla rządu.smieszny jesteś. mieszkasz koło Krakowa ile jeździ sportowych auto za ponad bańkę? człowieku stan na a4 na pół godziny i policz ile aut jedzie co kosztują ponad 300tys. 

cyrk dla gawiedzi

9 minut temu, witejus napisał:

ty handlarz starzyzną i chcesz więcej kasy dla tych co cię łupią podatkami ? jakiś nienormalny jesteś

normalny jestem i widzę jakie są pensje i jak poseł czy premier zarabia 10tys to jest dla mnie śmieszne bo byle kto ma wiecej

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano
2 minuty temu, szmergiel napisał:

zarabia 10tys to jest dla mnie śmieszne bo byle kto ma wiecej

już tu nie jeden pisał że nie ma przymusu ,a nie zastanowiłeś dlaczego Morawiecki porzucił posadę w banku za kilku krotnie czy jeszcze większą wypłatę a został premierem za dychę?

Opublikowano (edytowane)

to czego mu trzeba ?władzy czy pieniędzy ,czy jednego i drugiego ? niech się królem ogłosi będzie miał jedno i drugie.I jeszcze mi się przypomniało jak na taśmie nagranej u Sowy stwierdził że ,,ludzie powinni za***rdalać za miskę ryż bo za dobrze im się powodzi", bardzo mi się to ,,spodobało"🤣.niech da przykład i zacznie od siebie

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, szmergiel napisał:

jesteś na dole drabiny i nic nie rozumiesz.i finansowo i mentalnie.

Napisał człowiek ze szczytu. Można by rzec elyta. Szkoda, że ty nie rozumiesz, ze wielu z tych posłów na wolnym rynku nie znalazło by pracy nawet za 10 tys. Mało tego nawet za połowę tej swojej obecnej pensji z przed podwyżki.

Powtarzam jeszcze raz. Przymusu nie ma. Jak mało płacą. Zrzekasz się mandatu czy urzędu bierzesz ogłoszenia o pracę i idziesz na rozmowę. A potem śmiejesz się z tych co zostali i za grosze w sejmie czy rządzie robią. 

Druga sprawa to jak psiałem sposób załatwiania tego wszystkiego. Można było to zrobić z głową. A nie skok na kasę dla siebie i partii. Bo może wytłumaczysz po co partiom kolejne miliony subwencji? Po co nam aż 460 posłów? Po co tylu senatorów? Może wytłumaczysz dlaczego w 2018 roku przed kilkoma wyborczymi kampaniami Kaczyński mówił, że do polityki nie idzie się dla pieniędzy? A czemu gdy jest kryzys a wybory dopiero za trzy lata to powiedzenie już nie obowiązuje?

Opublikowano
45 minut temu, szmergiel napisał:

czepiaj sie dalej czyjejs pensji skoro sam nie umiesz tyle zarobic.smieszny jestes

Podejrzewam, że sprawa z tymi podwyżkami może potoczyć się jak z zakupem samolotów dla ViP przez PO. Analogicznie wydawało się że będzie za drogo i co ludzie powiedzą, aż pizło o ziemię w Smoleńsku i sprawa przyspieszyła. Teraz odłożyli to do zamrażarki w sejmie i jedni będą się wk***iać że tam leży a drudzy że jeszcze pieniądze nie na koncie. No jakaś jednak konsekwencja w działaniu byłaby wskazana. Inaczej to tylko kupa śmichu, ze wskazaniem na kupa.

Opublikowano
11 godzin temu, nie napisał:

To prowokacja przeciw opozycji. Wciągnięcie opozycji w taką grę przez prezesa Kaczyńskiego tak naprawdę służy jej rozbiciu - powiedział poseł PO i jej były przewodniczący Grzegorz Schetyna w TVN24. Dodał, że wcześniej mówił, że jego zdaniem decyzja o podwyżkach jest błędem.

Powiem szczerze, jestem zniesmaczony tym, co stało się w piątek - tak o sejmowym głosowaniu nad podwyżkami dla polityków mówi Onetowi poseł KO Tomasz Zimoch, który - jako jeden z dziewięciorga posłów tego klubu - zagłosował "przeciw" wzrostowi płac. Podkreśla, że "to dla KO czas największej próby". - Nie dam głowy za to, że klub utrzyma się do końca kadencji - podkreśla.

Dlaczego posłowie opozycji zdecydowali się poprzeć podwyżki, skoro wiadomo, że partia rządząca nawet przy sprzeciwie Senatu byłaby w stanie je przegłosować?

Do tej kwestii odniósł się w rozmowie z Wirtualną Polską prof. Antoni Dudek. – To był klasyczny chwyt Kaczyńskiego. Test na inteligencję dla opozycji, który ta oblała – ocenił politolog. Jak podkreślił, gdyby PiS pozostał w tej sprawie sam, a opozycja głosowałaby przeciwko, to pomimo senackiego weta, posłowie KO i Lewicy otrzymaliby podwyżki. – Wtedy to PiS dostałby łatkę pazernej partii władzy, ale przez to, jak zachowała się opozycja, jest to kompletnie bez znaczenia – wskazał.

Zdaniem prof. Dudka, widać, że "część opozycji jest tak sfrustrowana niskimi płacami, że zupełnie nie zrozumiała skutków swojej decyzji". – Tymczasem właśnie unaoczniono, że całe teatrum śmiertelnej wojny z PiS-em kończy się tam, gdzie zaczynają się konfitury – ocenił.

powinien być przepis, że podwyżki może przyznać sejm ale tylko od następnej kadencji, a nie, że obecnie sobie przyznają

jeśli chcą więcej zarabiać to niech zredukują liczbę posłów do 200 i wtedy nikt słowa nie powie, oczywiście jeżeli zaczną dobrze pracować bo z obecnych to nawet 90% nie powinna dostawać żadnego wynagrodzenia

nie dawno czytałem, że kaczyński powiedział, że czas wziąć się za zmniejszenie biurokracji

Pan Prezes jest bardzo doświadczonym strategiem na skalę światową .

Taki Grzegorz Schetyna - kto to jest taki chłopek roztropek co on może podskoczyć nawet z Butką do pięt Panu Prezesowi nie dorastają .

Opublikowano
3 godziny temu, szmergiel napisał:

ps.cyrk w sejmie był zawsze i będzie bo się ścierają odmienne światopoglądu i nikt nigdy tego nie zmieni

To co tam się dzieje , to raczej ma daleko do nawalanki światopoglądów. To jest wylęgarnia wszelkiej maści głupizny okraszonej rojeniami co mocniejszych. Ani to rozsądne ani śmieszne. 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v