Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ale  poco  ta  tarcza  jak  wszyscy  mają  piniędzy  opur 

po jaki uj   oni te  pomoc  suszową  dawali  jak  rolnicy  mają  opur  kasy  

Ten  Morawiecki  jest  nienormalny   poco  on tą  kasę rozdaje 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Ten  Morawiecki  jest  nienormalny   poco  on tą  kasę rozdaje

Jak drukuje, to i rozdaje. Inaczej Glapińskiemu się na paletach zaśmierdzi.

Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

To biznesmen  z ciebie   przez  duże  B   :D  :D  :D  

tylko głupcy wykazują dochody powyżej tam ustalonej kwoty i wylatują z KRUS i płacą podatki. :D :D :D

a kreatywni sobie jeżdżą suv ami po 200 tys. ale co tam ja to jestem zwykły rolnik mam nie wiele mniejszy obrót w gospo jak w DG, ale znam gościa co ma ponad 100 aut i tez jest na KRUS także można? a no można...

Opublikowano
8 minut temu, damianzbr napisał:

tylko głupcy wykazują dochody powyżej tam ustalonej kwoty i wylatują z KRUS i płacą podatki.

na gumofilce może wystarczy tego dochodu

9 minut temu, damianzbr napisał:

znam gościa co ma ponad 100 aut i tez jest na KRUS

taa,tu mam ciotkę tam mam wuja znajomości mam od .....a

Opublikowano

Wszystko się zgadza, jakiś mądry człowiek wymyślił amortyzację, a jak to nie pomaga to zawsze można sobie kupić jakiegoś SUVa za 200 tys. aby z KRUS nie wypaść czy co gorsza dochodowego dużego nie zapłacić.

Opublikowano
4 godziny temu, damianzbr napisał:

Na serio zrobiłem sobie wolne przez COVID19, a zwłaszcza że za darmo dawali po 36 tys. na głowę to postawiłem auta w kwietniu aby przychody spadły o prawie 100% aby mi cała suma przysługiwała na pracownika.

Ten wpis już trochę Cię pogrążyć może  Damian, a Ziobro już  paragraf by znalazł🤫

Opublikowano

byłem zmuszony postawić auta w kwietniu i z tego powodu przychody spadły o ponad 90%. Teraz lepiej brzmi?? :P

Zresztą ta DG jest prowadzona po przez spółkę której udziały ostatnio sprzedałem żonie z którą mamy rodzielność, także gadać to se mogę o nie swojej firmie co tylko zechcę :D

Opublikowano

Damian,  nie obraź się ale czytam tu te twoje wpisy i doszedłem do wniosku że ty tą działalność to chyba masz w marzeniach. Ktoś kto ma taki biznes to nie rozpisuję się jak gimnazjalista. Tylko ma swoje tajemnice o których się nie mówi. 

Robienie przerw =się stratą kontrachentów którzy nie wrócą. A konkurencja na rynku jest ogromna. 

Opublikowano
41 minut temu, damianzbr napisał:

byłem zmuszony postawić auta w kwietniu i z tego powodu przychody spadły o ponad 90%. Teraz lepiej brzmi?? :P

Zresztą ta DG jest prowadzona po przez spółkę której udziały ostatnio sprzedałem żonie z którą mamy rodzielność, także gadać to se mogę o nie swojej firmie co tylko zechcę :D

ile jeszcze bajek wymyślisz?🤣

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, 6465 napisał:

Damian,  nie obraź się ale czytam tu te twoje wpisy i doszedłem do wniosku że ty tą działalność to chyba masz w marzeniach. Ktoś kto ma taki biznes to nie rozpisuję się jak gimnazjalista. Tylko ma swoje tajemnice o których się nie mówi. 

Robienie przerw =się stratą kontrachentów którzy nie wrócą. A konkurencja na rynku jest ogromna. 

Co ja takiego tajemniczego tu ujawniłem?

Przecież każdy kto prowadzi biznes zna podstawy odnajdywania się w codziennych przepisach. Bo chyba tylko idiota będący na KRUS, 30 grudnia sobie mniej więcej nie przeliczy czy mu dochód przekroczy 20 tys. i jeśli wychodzi że przekroczy to szybko nie pojedzie do sklepu zrobić kosztów chociażby w postaci kupna paliwa za jakaś tam sumę aby dochód zmniejszyć.

Bo normalni ludzie tak właśnie robią, chyba że chcą płacić ZUS 1500 zł/m-c

Ale jakich marzeniach. Kurna jakby taka mała firemka jak moja, była szczytem moich marzeń to ja bym się nie nazywał Damian. Chłopie taką firemkę jak moja, jak masz w miarę ogarnięte pod kopułą to możesz sobie założyć po 5 miesiącach zdobycia praktyki w byle pierwszej spedycji aby zobaczyć co się z czym je. A później ogarnąć sobie ze 20% wkładu do leasingu na zestawy zatrudnić ze 4 ogarniętych draiverów.

Teraz to mi pocisnąłeś.. Tak nisko mnie cenisz i myślisz że tak płytkie mam marzenia ??

A wracając do moich tajemnic których tu nie ujawniłem, ale mogę każdemu je ujawnić. Mogę zrobić webinaria z zasady działania mojej firemki bo ja nie mam nic do ukrycia ponieważ mało kto będzie potrafił to ogarnąć tak jak jak to sobie ogarniam, więc ja nie muszę niczego ukrywać.

Ale to w każdej branży tak jest, chociażby w oborze o wydajności 12 tys. Chłop za pewne bez problemu sprzeda ci swoją recepturę i skład paszy dodatków witamin, opowie o genetyce, leczeniu bo wie że mało który posiada taką wiedze jak on aby te informacje móc wykorzystać w taki sam sposób jak on.

Także ja ci mogę wszystko po kolei powiedzieć jak sobie ogarniam robotę i jaka to robota, bo wiem że mało kto się zdecyduje robić to samo bo jest to niezwykle trudne i pokrętna robota (to co wożę) i wiem że nie narobię sobie dzikiej konkurencji która obniży mi stawki do 0,9 - 0,7e/km

14 minut temu, witejus napisał:

ile jeszcze bajek wymyślisz?🤣

Co tam bajek, jakie to ma znaczenie czy piszę o sobie czy nie? Zrozum że chcę przekazać jak żyją rozgarnięci ludzie w PL którym wisi że ,,mietek,, pracownik budowlany dostaje  500+ na dzieciaka i nie wnikaj czy to jest o mnie czy też nie.

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

A założysz się że ma transport? bo ja wiem że ma .akurat jest z okolic gdzie znam trochę ludzi.

Opublikowano
6 godzin temu, damianzbr napisał:

Na serio zrobiłem sobie wolne przez COVID19, a zwłaszcza że za darmo dawali po 36 tys. na głowę to postawiłem auta w kwietniu aby przychody spadły o prawie 100% aby mi cała suma przysługiwała na pracownika.

pogratulować takich ,,rozgarniętych"których mało ogarnięty inspektor US puściłby z torbami i wsadził do pierdla🤣

Opublikowano (edytowane)

Jak na razie to mi się udało puścić mało rozgarniętego inspektora z torbami bo niby po 3 latach ale z prawomocnym wyrokiem wymusiłem aby oddawali mi cały zblokowany VAT wraz z odsetkami. 👌

Chłopie sądy nie gryzą, tylko kosztują, a żaden nawet bardzo rozgarnięty inspektor nie wsadzi cię do żadnego pierdla bez prawomocnego wyroku. Z torbami może mnie puszczać kiedy ja oficjalnie goły i wesoły, od października mam zamiar zapisać się do zatrudniaka bo ponoć tam jakieś zasiłki dają XDDD

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

jeśli mam być szczery to raczej nie słyszałem, a jak słyszałem to nie zapamiętywałem bo mi to do niczego potrzebne nie jest. Niech się martwią złodzieje z bandy POpaprańców co robili wałki na grube melony za poprzedniej władzy. Ja żyje zgodnie z obowiązującym prawem nie mam się czego obawiać i wstydzić.

Opublikowano

Jedni poszczą piane a drudzy parskną śmiechem

A co do wałków na miliony to z poprzedniej władzy jak na razie nikt nie siedzi. Nowak i to na Ukrainie przekręty robił nie będąc już w polskim rządzie. Teraz wałki robią ludzie pisu i to na większe sumy niż tamci.

Opublikowano

to co opisuje damian to normalna dzialalnosc biznesowa w polsce-dziesiatki jesli nie setki tysiecy firm tak dziala i to w kazdej branzy, nie tylko transportowej, 

gdyby kazdy uczciwie placil wszelkie nalezne podatki i daniny to mogly by byc o polowe nizsze :D.. uczciwy podatek to juz w pismie swietym opisali-dziesiecina i nic wiecej......

https://www.agrofoto.pl/fakty/rynki-wschodnie/bialoruskie-zaklady-produkujace-ciagniki-przylaczaja-sie-do-strajku,98398.html

Opublikowano

Napisałbym coś o tej konfiskacie ale mam ją gdzieś.. Jest takie powiedzenie - najlepiej inwestować nieswoje. Ja jestem jednym z tych "durniów" co wiedzą jak, mieli możliwości ale im to śmierdzi. Nie mniej z prawem i ludźmi trzeba umieć płynąć a nie je omijać. Wtedy pieniądze robią się same. Piszesz o leasingach. Będąc na KRUS ktoś by Ci dał? A taki najemca ze Sp. z o. o. jebnie kwitami aż stół zatrzeszczy i powie "plajta" a może bo ma ogarnięty temat na 10 lat procesu i rozpocznie nową działalność to kto na tym lepiej wychodzi? Sytuacje są rozmaite oprócz kielonawirusa. Może Ci dla przykładu kierowca położyć beczkę z ADR...

Opublikowano (edytowane)

@jacus ja wiem, że to normalna działalność. Ja rozumiem, ze te firmy tak działają i nawet na tym zarabiają. Nawet wierzę, ze sobie tego suva kupił. Tylko nie za kasę z tarczy. Po co pisać takie bajki. Kasę z tarczy wydał na pracowników nawet jak wziął ją na zakup auta to im musiał zapłacić. Nie chce mi się już rozwodzić nad czyjąś firmą. 

Własnie jeden ze złodziej z pisu podał się do dymisji. Nie jaki Cieszyński jak nie złodziej to osoba mega nie kompetentna odpowiedzialna za wał z respiratorami położyła głowę pod topór. Ciekawe czy posypią się inne głowy?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

My też doczekamy się podwyżek Prądu , wody , Gazu i będziemy się cieszyć że mamy podwyżki .

W całej Europie będą się buntować pierwsze Damy że nie mają Pensji jak w Polsce Pierwsza Dama ma 18 tyś .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v