Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

właściciela firmy, odpowiadającego majątkiem za swoje decyzje, to trochę nie na miejscu. 

No nie na miejscu bo nawywija oszuka a i tak takiemu prezesowi danej firmy nie ubędzie   nic z jego prywatnego majątku 

Opublikowano

ja pisałem o tym że subwencje powinny być a nie że większe.

większe to pensje i diety .zawsze jest możliwość numerów.im masz większe pieniądze to mniejsze ciśnienie żeby robić jeszcze na boku

Opublikowano

Czyli złodziejom trza płacic więcej żeby nie kradli.. 😂😂😂😂😂

A t miało być tanio i uczciwie a tu jednak kiszka, 😋

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

No i w pyskach zamiast pomyj pojawiła się kapusta...

Dziś święto WP... Co tam many powiesz o Rozwadowskim? 😋

Rozwadowski wspaniały Polak zapomniany przez kolejne szabesgojowe nierządy as to dlatego, że był Polakiem a nie tej wstrętnej nacji - reżyser Bitwy Warszawskiej - mój idol.

1743588_1507281032847386_7504291320173495755_n.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, szmergiel napisał:

pieniądze nie mają nic do rzeczy czy kretyn czy nie. poprostu parlamentarzysta nie może zarabiać tyle co byle robotnik bo to przedstawiciel narodu.

Robotnik ponosi odpowiedzialność za swoją pracę a polityk traci stołek i dostaje nowy.

39 minut temu, szmergiel napisał:

A ilez oni zarabiają że tak nie pasuje???

człowieku,polityka to władza a jak masz władzę to to nie chciałbyś pieniędzy?pomysl trochę. 100 razy lepiej żeby politycy dużo zarabiali i nie musieli kręcić na boku bo to dopiero przynosi różne problemy

A to nie jest tak, że ten co ma dużo chce jeszcze więcej 🤔 ?

Opublikowano

Ja pierdziu handlarzyna nędzna nauki daje 😋

Swój swego broni... Ot tyle 

Opublikowano

Czy ktoś w tym rzekomo wolnym kraju kojarzy pomniki lub nazwy ulic w miastach imieniem reżysera i głównodowodzącego obroną Warszawy roku 1920 imieniem Generała Jordana Tadeusza Rozwadowskiego bo niestety nie miałem okazji z wielkim ubolewaniem spotkać się z tą prawdą historyczną. Natomiast gloryfikuje się nijakiego niedojdę Lecha od Kaczorów.

22549624_10207871433182673_7315544749447203201_n.jpg

• Like 1
Opublikowano

Spoko ciebie nikt tu nie przeskoczy.. nie musisz się obawiać...😋

Opublikowano

Ale po co się spinać. Przecież miała być równość społeczna i jest. Wszyscy dostajemy podwyżki. Politycy finansowe a my w postaci podatków i rosnących cen np. żywności. Ale kto by w to wnikał. Podwyżka to podwyżka nie ważne, że każdy odczuje ja na inny sposób 😁

Opublikowano

Taki obafel Czarnecki to przeczy teorii że jak dobrze płacą to się nie kombinuje 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😋

Opublikowano
5 minut temu, thor1984 napisał:

Ale po co się spinać. Przecież miała być równość społeczna i jest. Wszyscy dostajemy podwyżki. Politycy finansowe a my w postaci podatków i rosnących cen np. żywności. Ale kto by w to wnikał. Podwyżka to podwyżka nie ważne, że każdy odczuje ja na inny sposób 😁

o  i oto chodzi jak rolnik dostaje podwyżki cen żywnosci .

Opublikowano
7 minut temu, ogarek napisał:

Taki obafel Czarnecki to przeczy teorii że jak dobrze płacą to się nie kombinuje 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😋

To ten co jeździł zezłomowanym cadilakiem w zimie? 😁 

@jarecki ale to co cieszysz się jak więcej płacisz?

Opublikowano (edytowane)

ja pisałem o tym że subwencje powinny być a nie że większe.

większe to pensje i diety .zawsze jest możliwość numerów.im masz większe pieniądze to mniejsze ciśnienie żeby robić jeszcze na boku

Uwierz mi, ze to tak nie działa. Prawda jest brutalna poziom bogactwa wcale nie chroni przed tym by człowiek chciał więcej. A tym bardziej w polityce gdzie ludzie wiedzą, ze są bezkarni. Większe diety to jeszcze większa zachęta do kombinowania. Większe pobory to wcale nie odstraszacz przed kombinacjami. Pomimo, ze poseł zarabia dość dobrze za praktycznie zero roboty i często zero kwalifikacji jak w przypadku dużej większości z nich. To jeszcze np większość posłów pis zasiada w jakiejś radzie nadzorczej, ministerstwie. Mają po dwie pensje. Czarnecki jest milionerem zarabia w UE fortunę od lat a mimo to nie odstraszyło go to przed wałkami z rozliczaniem dojazdów zezłomowanym samochodem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

kto ja ?  to thor1984 napisał że podwyzki cen zywnosci są to se pomyslałem żę skoro  to ja produkuje to drożej sprzedam czyli .

A mi się wydaje że pisał że więcej w sklepie zapłacisz 😋

Opublikowano

Many, a Sikorski? Rozwadowski przygotował się do obrony i kontruderzenia z czego to drugie było wykonane gdyż to podkomendny Rozwadowskiego napierdzielał się z Sowietami nie wprowadzając ich najpierw pod działa. Sikorski natomiast wytrzymał najazd trzech armii...

Opublikowano

też nie mieli kiedy podpisać tej umowy
https://wiadomosci.wp.pl/15-sierpnia-mike-pompeo-podpisal-umowe-o-wzmocnionej-wspolpracy-obronnej-do-polski-trafi-wiecej-zolnierzy-usa-6543280056269376a

w rocznicę pokonania obcych wojsk podpisuje się umowę o sprowadzeniu obcych wojsk

który tam nie pomyślał że to się może tak właśnie kojarzyć?

no tak; żeby coś pomyśleć trzeba w ogóle myśleć.

Opublikowano

A ilez oni zarabiają że tak nie pasuje???

człowieku,polityka to władza a jak masz władzę to to nie chciałbyś pieniędzy?pomysl trochę. 100 razy lepiej żeby politycy dużo zarabiali i nie musieli kręcić na boku bo to dopiero przynosi różne problemy

Chyba nie zrozumiałeś mojego posta. Sugerowałem tylko aby nie porównywać przedsiębiorcy z politykiem. Jeden wypracowuje, drugi konsumuje. 

Z takim podejściem, to każdy polityk może wymusić podwyżkę grożąc że jak nie dostanie, to zacznie kraść a wtedy zobaczycie jak dużo może zajumać. 

Opublikowano

żebyś się czasem nie dowiedział ile tak na prawdę wielu z polityków.....

Kolejny raz aż prosi się uzależnić czy to socjal, emerytury, czy zarobki polityków od koniunktury gospodarczej
Zamiast ustawy arkusz kalkulacyjny
Przydał by się jeszcze jakiś arkusz ile tej polityczno-urzędniczej mechry może być procentowo do ilości ludności

Opublikowano
12 minut temu, DTaras napisał:

Many, a Sikorski?

Ale Sikorskiemu Marszałek Piłsudski dał chociaż żyć.:oops1:

3 minuty temu, dysydent napisał:

Przydał by się jeszcze jakiś arkusz ile tej polityczno-urzędniczej mechry może być procentowo do ilości ludności

To już samo się powiela. Leci jak okienka w Exelu. Pewnie dąży do nieskończoności.

16 minut temu, dysydent napisał:

w rocznicę pokonania obcych wojsk podpisuje się umowę o sprowadzeniu obcych wojsk

Bo 5G z Chin zabija, a 5G od amerykanów już nie. A nawet leczy raka.:oops1::lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v