Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
51 minut temu, tess napisał:

Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Znam paru muzułmanów..jeden to świetny ortopeda a żona jest piękną kobietą więc raczej nie jest zainteresowany naszymi...drudzy rodzinnie prowadzą najlepszy kebap jaki jadłam i są naprawdę wartościowi społecznie chociaż ostatnimi laty bardziej niż zwykle ludzie dają im odczuć niechęć i w ogóle różne okropieństwa.... nigdy nic dobrego nie wynikało z nienawiści😔

A migracje były znane od zarajów świata ludzie migrowali z własnej woli lub z przymusu patrząc na sytuację klimatyczną człowiek będzie zawsze wędrował za pożywieniem. 

Zastanów się lepiej kto im sfinansował bilet w jedną stronę a wcześniej POzbawił  środków ekonomicznych w zniewolonej ojczyżnie - tak będzie i z nami - tylko gdzie się udać - jedyna myśl to Syberia.

22 minuty temu, pafnucy napisał:

nie. pisiory to też ludzie i myślą tak jak większość. większość myśli inaczej niż Ty na szczęście. cywilizacja to nie tylko zgoda na wszelkie zboczenia i narzucanie na siłę tej niby tolerancji.

Jokazało się że tych umysłowo sprawnych inaczej mamy aż 80 %. Czy ONY wszyscy tak nie lubią kolorowych- ależ tak to pisiory nawet nam Narodowcom zdrowa mieszanka afrykańskiej krwi nie przeszkadza bo mamy jasność, że im więcej tych z Afryki tym mniej tych z nad Synaju.

30709935_473100863111570_7852856081596189594_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, witejus napisał:

twoja krótkowzroczność ,wręcz ślepota jest przerażająca

Możesz mnie uświadomić jeśli potrafisz.

53 minuty temu, pafnucy napisał:

nie. pisiory to też ludzie i myślą tak jak większość. większość myśli inaczej niż Ty na szczęście. cywilizacja to nie tylko zgoda na wszelkie zboczenia i narzucanie na siłę tej niby tolerancji.

Większość jest głupia i to wiadomo od zawsze.. A kto tu mówi o zgodzie na wszelkie zboczenia i narzucania? Propaganda narzuca ci zero - jedynkowy obraz świata. Jak nie ma arabów to jest sielanka a jak się kilku wpuści to będą bić rabować, gwałcić palić kościoły i się wysadzać na deptakach. U ciebie nie ma miejsca na współną egzystencje z innymi. Ukraińców , Białorusinów, czy hindusów też nie powinniśmy wpuszczać? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Większość jest głupia i to wiadomo od zawsze.

to jak po rządziło to wtedy kto był głupi? 🤔

5 minut temu, Ulman napisał:

U ciebie nie ma miejsca na współną egzystencje z innymi. Ukraińców , Białorusinów, czy hindusów też nie powinniśmy wpuszczać? 

jest, ale nie na siłę.

Opublikowano

bym się nie zdziwił jak by się okazało że odszedł po to żeby odprawę jaką wziąć.

twierdzisz że większość jest głupia. jak to się ma do demokracji, wyborów itp itd. ?

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ulman napisał:

Wiekszośc jest zawsze głupia i za PO też tak było. Wierzyli że coś się zmieni a teraz wierzą że coś się zmieni za PIS. 

Ale Adriana ośmieszyli dzień po zaprzysiężeniu 😂 I niech ktoś powie że on coś znaczy i ktokolwiek się z nim liczy https://wiadomosci.wp.pl/jacek-kurski-ponownie-prezesem-tvp-jest-decyzja-6540505643046529a

46892115_973517049501317_7958519909237915648_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

A jak ma się mieć? Głupia większość wybiera podobnych sobie głąbów którzy nie mając o niczym pojęcia lądują w sejmie i tworzą głupie prawo które jeszcze pogarsza stan rzeczy. Ponadto z racji niewiedzy są podatni na lobbystów którzy robią z nimi co chcą. Posłuchaj ludzi z sejmu - ilu z nich mówi cokolwiek z sensem? Większość to pieniacze, ćwoki, kutwy  i ludzie o wątpliwym intelekcie ale za to bezgranicznie lojalni wobec partii bo bez niej będą nikim. Jak oni mogą dobrze rządzić?

• Haha 1
Opublikowano

no dobra. to co? monarchia, tyrania? kto ma rządzić? mniejszość? bez sensu...

Opublikowano

Rządy większości to rządy głupoty , a czym gorzej wyedukowane społeczeństwo tym większy dramat.

Ciekawą masz sytuację w Chinach. Rządzi najbardziej kapitalistyczna z komunistycznych partii i stali się potęgą w 2 dekady. Traktuja państwo jak buznes , są wykształceni obeznani z realiami i z wizja tego co chcą zrobić. A u nas co masz? Trzeba robić to czego tłuszcza chce bo inaczej nie wybiorą kolejnym razem. Trzeba dać socjalną łapówkę by utrzymać poparcie zamiast gonić towarzystwo do roboty żeby się rozwijać. To nienormalne

Co to za ustrój tyrania?

Opublikowano

oj wiesz co miałem na myśli.

czyli czym bardziej ucywilizowani tym bardziej głupi? już się gubić zaczynam.

Opublikowano

tam wcześniej pisałeś o cywilizowaniu. z tego co wiem to w tych prym wiodących krajach większość wybierała rządy. czyli ciemnota i durnota. to czemu każesz z nich przykład brać?

Opublikowano

Nie wydaje mi się bym kazał brać przykład. Jestem zdania że jest to nieuchronne i się przed tym nie obronimy bo świat jest coraz mniejszy a przepływ ludzi i powiązania biznesu globalne. Izolacja jest czymś sztucznym i w naturze Rzadko spotykanym. Pisałem też że w społeczeństwach lepiej wyedukowanych i świadomych demokracja jest mniej szkodliwa niż u nas. Popatrz jak durny musi być elektorat skoro przemawia się do nich jezykiem TVPis. to są treści dla ciemnych prymitywów więc nie ma szans by taki wyborca wybrał świadomie. Do sterowania ich potrzebna jest prostacka propaganda bo są głupi i na nią podatni.  

Opublikowano
59 minut temu, Ulman napisał:

Nie wydaje mi się bym kazał brać przykład. Jestem zdania że jest to nieuchronne i się przed tym nie obronimy bo świat jest coraz mniejszy a przepływ ludzi i powiązania biznesu globalne. Izolacja jest czymś sztucznym i w naturze Rzadko spotykanym. Pisałem też że w społeczeństwach lepiej wyedukowanych i świadomych demokracja jest mniej szkodliwa niż u nas. Popatrz jak durny musi być elektorat skoro przemawia się do nich jezykiem TVPis. to są treści dla ciemnych prymitywów więc nie ma szans by taki wyborca wybrał świadomie. Do sterowania ich potrzebna jest prostacka propaganda bo są głupi i na nią podatni.  

Multikulti - nic dobrego nie wyniknie tylko jakaś katastrofa wojenka bo jakaś rasa człowieka koloru skóry i religii  zechce zdominować pozostałe czy komuś to się podoba czy nie ale do tego dojdzie .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, tess napisał:

Nom mądrego aż miło posłuchać😍

no jest nas kilku... :$

2 godziny temu, Ulman napisał:

Jestem zdania że jest to nieuchronne i się przed tym nie obronimy

być może, ale czy to powód by rozkładać nogi?

Opublikowano (edytowane)

wielokulturowości boją się słabsi i świadomi o swej słabości.
"Boję  się że przyjdą lepsi ode mnie i nie potrafię się obronić przed ich dominacją bo nie wiem jak"; to leży u podstaw wszelkich ksenofobii i nacjonalizmów. Kompleksy
Wielokulturowość tworzyła np naród amerykański no i rzeczywiście biali zdominowali tam rdzennych Amerykanów na tyle że są już tylko marginesem, wielokulturowość tworzyła też potęgę Pierwszej Rzeczypospolitej gdzie Polską było to co dzisiaj jest Ukrainą, Białorusią i Litwą oraz nieco obecnej Mołdawii no i oczywiście namiastka tamtej potęgi która tylko jest jednym z ułamków pozostałości większej niegdyś całości i tylko z nazwy jest Polską bo faktycznie jest jej tylko prozachodnim odłamkiem.
Tylko w takich kategoriach można mówić o mocarstwowości gdzie jednoczone są różne kultury w jeden współistniejący konglomerat i przykładem już starożytność gdzie i Grecja i Rzym to były twory multikulturowe a rozpadły się m. in przez zwycięstwo partykularnych interesów grup składających się na te .... no trzeba użyć tego słowa - imperia

a cywilizacja to jest zbiór uniwersalnych i akceptowanych przez to skutecznych zasad współżycia gdzie jest miejsce na różnorodność wewnętrzną a zewnętrzny jednolity cel. Im bardziej potrafi jakaś cywilizacja współistnieć różnorodności wewnętrznej tym jest silniejsza jeśli nie stosuje metod destrukcyjnych wobec własnych współtwórców. Jest to też zespół działań ku przysparzaniu wspólnego pożytku nie kosztem jedni drugich a dzięki współpracy na zasadach które wszyscy akceptują lub nawet są do tych zasad przymuszani byle ten przymus nie niszczył osobistych interesów egzystencjalnych to nawet przymuszany będzie bronił takiej cywilizacji w której może funkcjonować z pożytkiem przede wszystkim dla siebie a zasady ogólne uniemożliwiają działania przeciwko innym członkom tej cywilizacji.
Jeśli w jakiejś cywilizacji pojawiają się grupy dyskryminowane to jest znak początku końca tej cywilizacji.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

to nie strach. to zdrowy rozsądek.

Opublikowano (edytowane)

no właśnie dlatego że masz zupełną rację to uznawana jest ta postawa za słuszną i uprawnioną i przez to upadają wszystkie cywilizacje w końcu bo tych słabszych zwykle robi się coraz więcej i więcej i... w końcu nikt nie zauważa że nie zostało ani jednego silnego co by to w kupie utrzymał
no czasem się pojawi co tylko opóźni agonię i wtedy mamy tyranię a ta jest tylko w takich warunkach możliwa kiedy na stado baranów jeden wilk się trafi tylko że wilk baranów nigdy szanował uczciwie nie będzie i też zawsze kończy się to upadkiem całości tym większym im dłużej tyrania potrwa. Zagonić barany do tworzenia rzeczy które nie im mają służyć to skazać się na wyginięcie własnego stada i wtedy samotny nawet wilk przegra jeden z kilkoma zjednoczonymi baranami co miało miejsce po upadku tyranii komuny w Polsce.
Barany zdominowały wilka ale same ... szukają do dziś usilnie innego i poszukiwań nie widzę rychłego końca ... ale to temat właśnie na ciąg dalszy tego forum.
zatem... szukajmy dalej :P

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W socjalizmie jaki teraz panuje społeczeństwo dziadzieje, słabnie i staje się niesamodzielne. Obecnie nasz system osłabia silnych, zaradnych i przedsiębiorczych a promuje leni i nierobów. Nie ma się co dziwić że się lud boi skoro  nie ma wiary w swoje siły. 

Opublikowano

no zgadza się. i sądzisz że lekarstwem na to jest sprowadzenie więcej nierobów?

Opublikowano
7 godzin temu, tess napisał:

Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Znam paru muzułmanów..jeden to świetny ortopeda a żona jest piękną kobietą więc raczej nie jest zainteresowany naszymi...drudzy rodzinnie prowadzą najlepszy kebap jaki jadłam i są naprawdę wartościowi społecznie chociaż ostatnimi laty bardziej niż zwykle ludzie dają im odczuć niechęć i w ogóle różne okropieństwa.... nigdy nic dobrego nie wynikało z nienawiści😔

A migracje były znane od zarajów świata ludzie migrowali z własnej woli lub z przymusu patrząc na sytuację klimatyczną człowiek będzie zawsze wędrował za pożywieniem. 

To tylko dwa pozytywne przykłady, które giną w tłumie imigrantów. Masz taki przykład "pozytywny".

I jeszcze jeden.

Przeczytaj kilka, kilkanaście stron wstecz. Dowiesz się że mamy swoją "patologię", która pobiera 500+ i głosuje na Pis. Po co nam inna, jak ta jest swoja, nasza.

5 godzin temu, Ulman napisał:

Rządy większości to rządy głupoty , a czym gorzej wyedukowane społeczeństwo tym większy dramat.

Ciekawą masz sytuację w Chinach. Rządzi najbardziej kapitalistyczna z komunistycznych partii i stali się potęgą w 2 dekady. Traktuja państwo jak buznes , są wykształceni obeznani z realiami i z wizja tego co chcą zrobić. A u nas co masz? Trzeba robić to czego tłuszcza chce bo inaczej nie wybiorą kolejnym razem. Trzeba dać socjalną łapówkę by utrzymać poparcie zamiast gonić towarzystwo do roboty żeby się rozwijać. To nienormalne

Co to za ustrój tyrania?

Czyli recepta na sukces, trzymać społeczeństwo krótko na smyczy ?

2 godziny temu, dysydent napisał:

"Boję  się że przyjdą lepsi ode mnie i nie potrafię się obronić przed ich dominacją bo nie wiem jak"; to leży u podstaw wszelkich ksenofobii i nacjonalizmów. Kompleksy

Tu nie chodzi o to, że przyjdą lepsi ale że przyjdą gorsi, roszczeniowi. Bo im się należy.

Opublikowano

Nie czytasz ze zrozumieniem, ale kiedyś może zrozumiesz- histoia powraca jak bumerang.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v