Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadal tak jest . Teraz jeszcze miasto złe na chłopów , bo państwo i unia kasę im daje za nic .

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Przez x lat rolników przedstawiano źle lub w złym świetle to jak ma się ich traktować. 

A teraz to w jakim świetle się przedstawia?

Opublikowano (edytowane)

Nie ludze się, ja poprostu już to zrobiłem... Lekcja jest odrobiona i tyle.... 😎 Nie zostawiam po sobie pustych butelek jak ty... 😁😁😁😁😁

12 minut temu, Pafnucy napisał:

A łudzisz się ogarek , że sam trwały ślad zostawisz ? Wydaje ci się tylko chłopczyku . Oj tylko wydaje .

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

epidemia jednoznacznie udowodniła pełne zaufanie do rolników i tego raczej bym nie zalecał zmieniać

2 minuty temu, hubertb napisał:

No właśnie, nadal tak jest. To powinno się zmienić i to jak najszybciej. 

........ i tu zapewne pytanie
no jak? że udowodniła?

co wykupiono pierwsze w sklepach? papier toaletowy
znaczy zapasy papieru co niektórzy wieloletnie porobili a żywności na góra miesiąc czyliż to ne jest przejaw zaufania do niezawodności rolników? :D

Opublikowano (edytowane)

Bardzo wiele osób przeprosi teraz swoje ojcowe zaniedbane gosodareczki... W miescie nie będzie miodu a tym bardziej za granicą... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano (edytowane)

Po prostu każdy stwierdził że rolnicy w Polsce i tak dadzą radę wyprodukować żywność.

Wielokrotnie już wspomniałem jak według mnie powinno się promować rolnika. 

Ogarek wątpię, możesz się łudzić ale nie przyjdą na wieś z powrotem. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
14 minut temu, hubertb napisał:

Przez x lat rolników przedstawiano źle lub w złym świetle to jak ma się ich traktować. 

Bo zawsze było czujne - pozornie nie uświadomione ale POkierowane takim przywódcą jak Tadeusz Kościuszko POtrafiło znaleźć się na wysokości zadania. W powstaniu listopadowym i styczniowym acz niechętnie bo chłopy przeczuwali, że zdrada i kibitka ich czeka a to za sprawą tych co ich po karczmach zapijali - większy dystans do polityki acz z niezrozumienia temata i problema.

Dzisiaj chłop świadomy jest lubi POlitykować pod każdą strzechą acz czy to mu się opłaca zaczyna mądrkować - nie lepie łyknąć  pińcet plusik za swoje małe dziecki, bidną jemeryturkę pobrać i na dwie łapki zagłosować na tych co to tak ich mamoną szastają - POlityka musi się kalkulować mawia jeden do drugiego.

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Po prostu każdy stwierdził że rolnicy w Polsce i tak dadzą radę wyprodukować żywność.

Wielokrotnie już wspomniałem jak według mnie powinno się promować rolnika. 

Ogarek wątpię, możesz się łudzić ale nie przyjdą na wieś z powrotem. 

Ale ja się nie ludze tylko to widzę i słyszę... jak niektórzy teraz mówią dobrze ze jest do czego wracać.... Siedzisz tam zamknięty w klatce i nic nie widzisz i nie słyszysz... 

Opublikowano
22 minuty temu, Ulman napisał:

A teraz to w jakim świetle się przedstawia?

idzie pan Jezus przez Europe ... spotyka francuskiego rolnika  i widzi ze smutny cóż ci dolega sąsiad więcej krów a ile ty chcesz ? 150 a sąsiad ma 100 pstryk masz ...

przechodzi przez niemcy  napotyka smutnego rolnika co się stało ? sąsiad ma więcej o 50 byków a ile ty chcesz 200 pstryk masz .....

przychodzi Jezus do polski  spotyka rolnika smutnego co się stało ?  sąsiad ma 20 świń ja 10  a ile ty chcesz ?  zeby mu 15 zdechło 

1 minutę temu, racyl napisał:

EVbFz4zXYAEBgQd?format=jpg&name=small

a ile ciebie opozycja płaci ? 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

charytatywnie @Roman176 😁

charytatywnie to się pomaga a zeby takie coś wklejać to trzeba mieć trochę pod górkę ... znaczy inaczej wszystko ma swój umiar , ty przekroczyłeś wszystko natręctwa uzależnienie zdrowy rozsądek ...  uzależnienie itp 

stówka już zarobiłeś  wszystkie tematy już zaśmiecasz krono tu pogoda itp 

2 minuty temu, many12 napisał:

Na reście  obrazki

39891548_667206290314289_878078275228794880_n[1].jpg

a gdzie ursus polskie innowacje itp ??  

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

wszędzie tylko w PL nie 

Żartujesz bo nie wiesz jak funkcjonowały GS-y i solone śledzie stały w beczkach , piweczko kuflowe na każdym dworcu czy to Katowice czy Poznań - cement walał się po drogach za Gierkowych czasów o laboga gdzie te czasy gdy człowiek młody mógł dorobić na wagonach?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v