Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

patriotyzm lokalny
z zestawienia wynika że Zamość bogatszy od Lublina to lubelska gazeta zaorala i obsiala pszenicą Wielki Rynek w Zamościu i dla pewności zaczynają nawet talerzować xD
https://www.dziennikwschodni.pl/zamosc/zamosc-bogatszy-od-lublina,n,1000271262.html

zwróćcie uwagę na podpis fotki nagłówkowej tylko szybko bo jeszcze gdzie wezmą i poprawią ... albo wiem... screena...

patriotyzm lokalny.JPG

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

widzieliscie dzisiaj premiere nowego filmu  "smolensk 2"?? nie mam czasu wiec was zapytam o wrazenia. jak wyszla zmiana rezysera ?? jednego antka zastapil drugi.

dysydent-co proponujesz zaorac lubelsczyzne i zasiac fasole ???😛

moj wujek walczyl w gwardii ludowej i dzielnie napieprzal  w zaleznosci od potrzeby albo niemcow albo nsz-owcow 😛, armia ludowa miala specjalny oddzial ktory likwidowal konfidentow ss i gestapo-dziwnym trafem to byli sami narodowcy, czasami jakis ak-owiec tez sie trafil..do tego jakis bogaty chlop..... normalka partyzancka

Opublikowano

dawac orac szybko-szwagier teraz tam jest u swojej siostry pod swidnikiem😂,

pamietam jak krowy pasly sie na bloniach , zapladniac je jezdzil ten sam inseminator co u mnie. do dzisaj ok 2-3 km od wawelu siano susza.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

kraków se zaorz.

a co mi Kraków zrobił? z resztą nie od razu... tak łatwo da się zaorać.
wystarczy poczekać i popioły same zasypią i to w kraju gdzie nie ma wulkanów :D
wszystko kiedyś przeminie tak że jakiś dystans warto zachować.

Opublikowano

Jacusiowi zaorać kazałem. lubelskiego mie sie czepia. B|

też wychodzę z założenia, że za 100 lat , o dniu dzisiejszym nikt pamiętał nie będzie.

Opublikowano (edytowane)

o
chciało by się rzec - "co pan to i małpa"
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,26171886,donald-trump-wzywa-do-przelozenia-wyborow-prezydenckich-w-usa.html

tylko czy tu role "pana"z "małpą" się nie pozamieniały? :D
no ale "patriotyzm lokalny" ma pożywkę
naśladują nas i w USA.
Tylko u nas pogarszająca sytuacja epidemiologiczna może mieć związek przynajmniej jakiś tam z wyborami już bylymi a tam jest ... też zgoła odwrotnie.

co by nie deliberował to nie ma mądrego jakim świat wyjdzie po tej pandemii ale wiele rzeczy trzeba będzie zaczynać od nowa.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

turystyka, Kultura (imprezy masowe( wiele z gałęzi biznesu które jadą teraz gównie na dotacjach jak linie lotnicze ... no jak by pomyślał to więcej by wymienił branż w których kwestią czasu masowe bankructwa lub likwidacja przedsiębiorstw.
Caly organizm gospodarczy się przeprofilowuje
(nie znalazłem trafniejszego określenia)
Samo życie społeczne , bo i masówki czy to z krzyżami czy tęczami jeszcze najgorsze czasy mają przed sobą bo epidemia się wcale nie skończyła i powróci wszystko co było tak że pieniądz jak i życie społeczne już utraciły wiele kanałów obrotu. Nie zanosi się na rychłą zmianę a gdy w końcu taka szansa się pojawi o wielu rzeczach zapomnimy jak było dawniej... trudno mi o połnocy ładnie w slowa ująć bo nie ta pora i spać a nie pisać mi teraz się chce ale mniej więcej wiadomo o co chodzi.
Wielu potraci swoje nisze czy to gospodarcze czy społeczne i będą szukać swego miejsca tam gdzie musi działać z egzystencjalnej konieczności co też zaostrzy konkurencję tym którzy byli wcześniej. Przemodelowanie nie musi być do końca odwracalne. Na prawdę trzeba mieć wizjonerskie zdolności aby się właściwie - jak to mówią - "ustawić na przyszłość".

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

trzeba 10 przykazan wycofac a nawet pismo swiete, bo poco promowac ideologie katolicka jesli jest kodeks karny.......

nikt nie przeczytal tej konwencji w calosci tak jak nikt nie przeczytal pisma swietego- a dyskutuja wszyscy..

my tu o pierdolach a wojna sie szykuje, na smolensk nas wodz antoni poprowadzi. dziwne ze jeszcze nikt z rzadu nie zareagowal.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/podkomisja-smolenska-autorzy-sprawozdania-mowia-o-wybuchach-w-tupolewie/fd3cv94,79cfc278

Opublikowano

Ogólnie? Zobowiązuje Państwo ratyfikujące do regulacji a gdy te są wystarczające nakłada międzynarodowy obowiązek ich stosowania. Głos, że to dla dziczy można wyciszyć faktem, że i w naszym mocarstwie dzicz występuje. Stawiam na to, że cała zaduma to zagrywka na konflikt z odmiennościami. Następny operator pały naprzeciw klatki się znalazł...

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

trzeba 10 przykazan wycofac a nawet pismo swiete, bo poco promowac ideologie katolicka jesli jest kodeks karny.......

zapomniałeś czy nie wiesz co było pierwsze? jeśli by wszyscy przestrzegali 10 przykazań to nie potrzebny kodeks karny i konwencja stambulska

Opublikowano

Takie pytanie: skoro był wybuch a nawet dwa to jak wywołany? Z pokładu? Spisek musiałby bezbłędnie założyć, że pilot popełni błąd i rozpocznie lądowanie mimo zakazu z ziemi. KAPITAN MUSIAŁ BYĆ RUSKIM AGENTEM! I naćpanym gdyż każdy samobójca pozbawiony jest kontaktu z rzeczywistością.

Opublikowano

pierwszy byl kodeks hammurabiego-tez sie nie sprawdzil, podobnie jak inne tego typu wynalazki, coz natura ludzka od wiekow jest niezmienna, naiwnoscia jest sadzic ze jakas konwencja tez ja zmieni. papier jest tani i wszystko przyjmie.

lgbtq to temat zastepczy- odwraca uwage od prawdziwych problemow gospodarczych i demograficznych.

przypominam ze kapitan byl z tego samego miasta co ojciec dyrektor,

on slabo znal jezyk rosyjski i to chyba byl najwiekszy kamyczek w tej lawinie ktora doprowadzila do katastrofy..

Opublikowano

Witejus - jestem ciekaw co było pierwsze wg Ciebie. Dziesięcioro przykazań traktuje w większości o pożądaniu a szczególnie o cudzołożeniu i innych żonach. Można powiedzieć: dba o czystość rasy. No i wedle oryginału w niedzielę byś w polu popier...

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

naiwnoscia jest sadzic ze jakas konwencja tez ja zmieni. papier jest tani i wszystko przyjmie.

i tu się zgadzam

8 minut temu, DTaras napisał:

Witejus - jestem ciekaw co było pierwsze wg Ciebie. Dziesięcioro przykazań traktuje w większości o pożądaniu a szczególnie o cudzołożeniu i innych żonach. Można powiedzieć: dba o czystość rasy. No i wedle oryginału w niedzielę byś w polu popier...

ty nigdy nie czytałeś dekalogu?bo tam dwa przykazania o pożądaniu ,no jeśli u ciebie to większość,,,

11 minut temu, DTaras napisał:

No i wedle oryginału w niedzielę byś w polu popier...

ale w sobotę wolne🤓

Opublikowano

Są conajmniej trzy no i świadectwa fałszywego tak poprostu się nie mówi tylko z zazdrości najmniej. Niech Ci będzie - masz punkt. Jak to się ma do takiego 5, któremu poświęcono dwa słowa?

witejus - sobotę nie do końca wolne. Ale tak. Kaca po piątku można na legalu przeleczyć... tylko wówczas jakim piątku?

Opublikowano

https://kurierpodlaski.pl/artykul/cba-w-starostwie-chodzi/1030871

Jak widać rozdrapywanie państwowych czyli naszych pieniędzy to nie tylko ulubione zajęcie wysokich przedstawicieli pisu znanych nam z mediów. Ci na niskich szczeblach tez nie chcą być gorsi.

Ten pan pomimo, ze zarabia w starostwie ponad 120 ty zł rocznie w starostwie jak wynika z jego oświadczenia czyli ponad 10 tys miesięcznie to jeszcze zasiada w kilku radach i prowadzi własną działalność.  Pomimo, ze jest tak mocno zapracowany to na koncie ma ledwie 16 tys zł. Jak wynika z jego oświadczenia. Następny mocno zapracowany biedak z pisu. Dodam, ze na tych stołkach siedzi już kilka lat. Druga albo trzecia kadencja.

Opublikowano
10 godzin temu, pafnucy napisał:

Jacusiowi zaorać kazałem. lubelskiego mie sie czepia. B|

też wychodzę z założenia, że za 100 lat , o dniu dzisiejszym nikt pamiętał nie będzie.

57114860_2311929819076979_4365863384852201472_n.jpg

Opublikowano
Dnia 29.07.2020 o 16:34, hubertuss napisał:

ja ci podaje przykłady a ty podajesz zaklęcia rzeczywistości nie poparte żadnymi dowodami. Pi rządzi w latach koniunktury i przejada lub rozkrada. Po rządziło w latach kryzysu tyle co pis nie kradli, tyle dochodów nie mieli a jednak drogi budowali. Od gminnych schetynówek po ekspresówki i autostrady.

Kiedy te lata koniunktóry były jaja sobie robisz na nic kasy nie było tylko złodziejstwo i cwaniactwo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v