Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie 7 milionów   poparcie  w  ZK  dla  PO  to 70%-80%

109772737_3179684292053982_5176575600895

Opublikowano

Skoro piszesz że 

35 minut temu, Denwer napisał:

A PO trzyma poparcie dzięki przestępcą ciekawe czemu co 🤔

to rozumiem że ta grupa jest istotna składową elektoratu PO.

Troche matematyki - w więzieniach siedzi ok 70 tys z których jak piszesz70- 80% popiera PO , więc to 50-55 tys ludzi. 

PO ma poparcie na poziomie +/- 30 % z ok 20 mln skłonnych iść na wybory. Z tego wychodzi ze to jakieś 6mln. Faktycznie "PO trzyma poparcie dzięki przestępcą" 

Opublikowano

Przecie   sąd   uznał  że  Lewandowski  miał  prawo   się  mylić   przy  prywatyzacji  Polskich przedsiębiorstw  i  sprzedaż  ich  za bezcenn

Opublikowano

Tak ta, wiem. Sady są złe bo nie sądzą tak jak proletariat by chciał. 

No to Lewandowskiego mamy z głowy., ale co z całą resztą? PIS jest tak słaby że przez 5 lat nie potrafi ich nawet oskarżyć?

Opublikowano

Telefon  z kancelarii  premiera   i  wyrok   korzystny był 

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasz222 napisał:

Z wiarą? Żadnego. Z osobami wierzącymi? O ile nie są obłudnikami, fanatykami, nie mieszają wiary z polityką i mają jakiekolwiek pojęcie o tym, w co wierzą - żadnego. Z Kościołem - nie toleruję obłudy i zakłamania, a jego hierarchowie są w tym mistrzami.

Szkoda, że skupiasz się na ogólnikach, a nie na meritum tego co napisałem.

Teraz rozumiem. Chociaż, jeżeli chodzi o księży, spotkałem osoby z powołania, jak i takie które za "co łaska" mają określony cennik.

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Sugerujesz że bankowiec czy ekonomista, były doradca premiera Tuska, obecnie premier, nie wie co robi ?

Sugeruje że to nie on podejmuje decyzje. Dodatkowo to ojciec mu wszystko załatwiał i jaki z niego ekonomista to nie wiem. Myślisz że bez nazwiska Morawiecki zostałby tak szybko prezesem banku i premierem Polski? On reprezentuje to z czym PiS mówił że będzie walczyć. Układy,układziki i kolesiostwo. 

Tak czytam Wasze komentarze i nie mogę wyjść z podziwu. Reprezentujecie tak zwany "najtwardszy elektorat". Nie dopuszczanie nawet myśli że Wasza partia mogła by się pomylić w jakiejkolwiek sprawie.

Do niedawna mówiliście

że Niemcy nam zazdroszczą,

że tak dobrze jeszcze nie było

że budżet jest tak skonstruowany że można tylko piać z zachwytu.

Taki zachwyt a nikt nie pomyślał że może trzeba trochę pieniędzy odłożyć na czarną godzinę. 

A teraz z innej bajeczki. Myliłem się co do 13 emerytury. To znaczy dalej twierdze że wspomaganie emerytów poprzez dodatkowe datki jest nieodpowiednie bo sami rząd ich skazał na niskie emerytury obniżając wiek. Myślałem że zwolnienie emerytur z podatku to dobry pomysł. Tu się myliłem wtedy zyskali by najbardziej Ci z najwyższą emeryturą. Tak samo jest z waloryzacją. Wszędzie gdzie w grę wchodzą procenty to niestety Ci najbogatsi najbardziej zyskują. Tyle tu zwolenników pis a nikt mi tego nie pokazał. Takie z Wami dyskutowanie.

Wklejacie tylko memy i wypowiedzi dziennikarzy. Nawet nie podpisujecie tego jako cytat,

Opublikowano

Nie śledziłem dokładnie kariery Morawieckiego ale z ciekawości chyba sprawdzę. A odnośnie budżetu czy deficytu, pisałem już że epidemią można przykryć dziurę w kasie państwa i nie dowiemy się czy rzeczywiście deficyt na koniec rządów się przynajmniej zmniejszył, nie mówiąc o tym że jest zerowy.

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

109814088_3180448201977591_3481195197440

Uważaj bo jeszcze pis wcieli sowa Tuska w życie. UE wydała zgodę na fuzję pod warunkiem sprzedaży 30 % akcji Lotosu zagranicznemu podmiotowi. Mogą być to Rosjanie. Lotos musi tez przekazać 50 % produkcji zagranicznemu podmiotowi. Tez mogą być to Rosjanie. Tu należy zaznaczyć, ze do tej pory w zasadzie 100 % paliwa nawet sprzedawanego w stacjach BP czy Shell. produkowano w polskich firmach. Teraz 50 % produkcji Lotosu musi być przekazane zagranicznemu producentowi. 380 stacji paliw, które Lotos będzie musiał sprzedać też mogą kupić Rosjanie. Bo trzeba je sprzedać podmiotowi zagranicznemu.

Tak jest drodzy wyborcy pisu. Pis sprzedaje Polskę. To się nazywa wyprzedaż majątku narodowego w zagraniczne ręce.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, kibix napisał:

Myślałem że zwolnienie emerytur z podatku to dobry pomysł. Tu się myliłem wtedy zyskali by najbardziej Ci z najwyższą emeryturą. Tak samo jest z waloryzacją. Wszędzie gdzie w grę wchodzą procenty to niestety Ci najbogatsi najbardziej zyskują. Tyle tu zwolenników pis a nikt mi tego nie pokazał. Takie z Wami dyskutowanie.

A co złego w tym ze bardziej zyskają ci którzy płacili większe składki? Czy to ze płacą większe podatki od większych emerytur jest sprawiedliwe? Przecież idąc taka logiką oni najwięcej tracą.

Zarabiajacy najwięcej i tak sa już karani przez komunistyczne progresywne podatki.  Zawsze i wszędzie najlepiej zarabiający powinni zyskiwać najwięcej bo to premia za pracowitość zaradność i myslenie.   

@Rolnik1973 , twoim zdaniem zrobiła słusznie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Niestety takie numery ośmieszają nasz kraj i to idzie w świat. Pis Duda i ich dzielenie społeczeństwa czy choćby pranie mózgów tym lgbt ośmieszają nasz kraj. Ludzie są oszukiwani, nie rozumieją. Robi a tak jak ta kobieta a to wszystko przez internet idzie w świat i nas ośmiesza jako Polskę i Polaków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v