Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak sie polityk nakreci to trudno go zatrzymac-szczegolnie gdy nie wchodzi w szczegoly.

2 godziny temu, witejus napisał:

jak masz gówno we łbie to niczego innego się nie nadajesz

widze ze nie zrozumiales bajeczki... nic w sumie dziwnego ludzie bez rozumu glosuja na pis. masz jakies dzieci ??? moze one ci wytlumacza o co chodzi, moze choc z nich cos bedzie bo dla ciebie to juz za pozno, 100 lat od zaborow a ciemnota w kongresowce wiecznie zywa...

Bajka z morałem –

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

najlepszym sposobem byłoby aby pieniądze z budżetu panstwa czy miasta nie mogły by być przeznaczane na fundacje , czy to fundacje taką jak wspomiał Hubertuss czy na promocje LGBT , RODZINY  a koncząc na schroniskach dla psów którymi w znacznej mierze zarządzają fundacje .

Najlepszym sposobem byłyby mniejsze podatki i mniej kasy w budzecie żeby nie mogli na koleżków i braci wydawać czyli de facto kraść.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Ywa napisał:

Niestety I tura wyborów to  była ostatnia szansa na jakąś względną prostą. Brakuje mi u Dudy temperamentu/mądrej niezależności, nuty arogancji na jaką powinien umieć się zdobyć wobec każdej partii nawet własnym kosztem. "Potulny" i będę bała się o swoje bezpieczeństwo jak zostanie Prezydentem.

To są ciepłe kluchy nie kandydat na drugą reelekcję - Trojański Koń który sprowadza nam obcych o całkowicie odrębnej kulturze, tradycji i tożsamości narodowej -  który liże rowek mośkowej nacji - nie chcę takiego prezydenta - chyba mam prawo jako obywatel Rzeczypospolitej.

60798910_325852391439472_762404777198878720_n[1].jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano

comment_1593691123STX0IxfkzXno7MdqslGMyz.jpgcomment_1593689382EiEgw4gz919YxZR9BZXDeb.jpgBardzo ciekawe grafiki. Często padały tutaj hasła opozycja totalna czy antypis. A tu proszę wychodzi na to że jest całkiem odwrotnie. Gdy PiS zgłaszał jakąś poprawkę to nawet opozycja potrafiła częściowo zagłosować za. W drugą stronę to już nie działa. Gdy PO zgłosiło poprawkę to PIS praktycznie cały głosował przeciw. Dochodziło do sytuacji że PO zgłosiło poprawkę PIS ją odrzucał. Następnie kopiowali poprawkę od PO i wtedy już głosowali za. Normalnie Bareja. 

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Julian_Kornhauser

many-ty kiedykolwiek widziales na oczy takiego prawdziwego zyda -typu kornhausera czy dorn-bauma ??????

Tylko raz w Łukowie na rynku - byłem zaszokowany jego wyglądem - długie bokobrody i taki k***órewski kapelusik na głowie - pierwsze dla mnie wrażenie  - to jakiś pajac i nie pasuje w tym towarzystwie - widok kolorowego inaczej by mnie tak nie zaszokował. Zrobiło się zaraz kółko i dyskusja co te pajace w Łukowie POrabiają - wymiana POglądów co do ich obecności trwała pPOłowę dnia  z niemała.

Opublikowano (edytowane)

wolne maja ?? e kampania wyborcza, dojna zmiana zagrozona, musi byc na posterunku , chyba ze nerwy juz nie wytrzymaly i sie za mocno zdezynfekowal..

gdzies w poniedzialek nad ranem go odwiedze w koronowie.

skad wiesz ze byl zydem a nie np artysta ,kolo mnie taki jeden co podobnie wyglada mieszka, a z dziada pradziada polak..prawdziwy artysta-jak sobie przygruchal taka mlodke to mu wszyscy zazdroscili..

Edytowane przez jacus
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Ulman napisał:

No i ?

jedzie się w gości albo goście do ciebie grilluje itp wytłumaczyć ci bardziej ??

10 minut temu, Ulman napisał:

Nie przyznawaj się ze na Konfederację głosujesz bo wstyd przynosisz.

ta a niby czemu ?? 

6 minut temu, jacus napisał:

romus masz jakies zdjecie dziadkow w stroju od hugo boSSa ??

nie ale mam odznaczenia ordery i nawet zegar z lotnictwa wielkiej brytanie  ... ty co masz czerwone książeczki kartki na traktory ??  

Opublikowano

W gości? To chyba 500+ przepijają

Tak ułomne intelektualnie żarty tam nikogo nie śmieszą. To poziom dla innego elektoratu.

Zegar chodzi w lewo czy w prawo?

Opublikowano

Trzaskowski:

jestem za 500+, pójdę w Marszu Niepodległości, nie podniosę wieku emerytalnego, jestem przeciwny adopcji dzieci przez homoseksualistów, a w niedzielę oddam swój głos na Andrzeja Dudę :) 

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
9 godzin temu, Ywa napisał:

ludzie wciągnięci w to przy wtórze dziennikarzy, udostępnień internetowych-prowokacje

hmm , czy jak dziennikarz czy z tvn czy z tvp mówi prawde posługując sie dowodami  nie powinien wiedzą podzielić sie z ludzmi ? teraz mamy ten komfort że informacje możemy zweryfikować w kilku zrudłach .  

Opublikowano
18 godzin temu, galan99 napisał:

Przecież to Sejm nie planuje aby zebrać się i popracować nad "bonem wakacyjnym". Czyli faktycznie to miłościwie panujący wstrzymują prace Senatu.😂

Opublikowano (edytowane)

@galan99 wtedy nasze pieniądze szły np na autostrady i ekspresówki, których za pis prawie wcale się nie buduje. A, że forsy było mniej bo był kryzys a potem lata po kryzysie to już nie wina rządu.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 2
Opublikowano

@galan99 zobaczymy jak pis będzie wam tłumaczył deficyt, który za pewne zostanie ogłoszony po wyborach? Nadchodzi kryzys i ciekawe co wam powiedzą? Bo skoro za po jak był kryzys mówili wystarczy nie kraść. To co teraz sami kradną?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, hubertuss napisał:

@galan99 wtedy nasze pieniądze szły np na autostrady i ekspresówki, których za pis prawie wcale się nie buduje. A, że forsy było mniej bo był kryzys a potem lata po kryzysie to już nie wina rządu.

akurat z budową dróg nie jest zle , a co do deficytu to wystarczy popatrzeć na rynek np .usług to zupełnie staneło przedtem 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v