Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Denwer napisał:

Gdyby notes dilera gwiazd z Wawy trafił do  jakiej gazety to by niektórym gały na wierzch wylazły 

Denwer . Twój stary nick to jaki ? Myślałem że ty marecek , ale to nie to ? 

Opublikowano
11 minut temu, rexx123 napisał:

Taki nieboraki 

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Gdyby notes dilera gwiazd z Wawy trafił do  jakiej gazety to by niektórym gały na wierzch wylazły 

Najbardziej ciemnocie która nie ma pojęcia czym narkotyki sa. Skad ty wiesz co jest w tym notesie?

42 minuty temu, rexx123 napisał:

Alter ego marecka. Kiedyś się z nim zakładałem że nikogo nie wsadzą do paki to uruchomił drugi nick.

Opublikowano
7 godzin temu, DTaras napisał:

ojojojoj No wymyślają. Np przekopy. A silnik? Może znacjonali... ten zrepolonizują fabrykę w Andrychowie. Takie gluty to tam bez problemu. Poleci się do USA i ogłosi kolejny sukces. Patenty i wynalazki... Tak z mojego podwórka: Ekoenergetyka, AB Pneumatyka czy nawet Wielton z wielunia. A jest w pip takich firm. Tylko lepiej się ludźmi manipuluje pokazując burzony komin na tle jeszcze dymiącego...

na terenie fabryki silnikow wysokopreznych dziala konkurencja-zaslaw czyli dawny autosan, 

2 godziny temu, Ywa napisał:

Przeczytałam dziś w artykule, że podobno złamanie ciszy wyborczej grozi karą do 1mln zł...uuu

Katastrofalna cena miodów 1-litrowych!!!! W tym tygodniu byłam w zielarskim i jak ceny wahały się zawsze od  32zł do 55zł/L powiedzmy to teraz cena wzrosła do 95zł za litr miodu, obłęd.

na szczescie mam z 5 sloikow starego prawdziwego miodu i jeden turecko-chinsko-ukrainski. import z chin kuleje wiec i miodu brak.

tenze diler gwiazd robil swietny interes i jednoczesnie przysluge gwiazdom- mieszal kokaine z levamizolem- srodek weterynaryjny na glizdy i inne robactwo u bydla,swin,koz ,owiec i kur.

az dziwne ze nie zablokowali forum -modom po chwilowym zrywie sie odechcialo-tak przewidywalem juz dawno, tak zawsze bylo.

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

- mieszal kokaine z levamizolem- srodek weterynaryjny na glizdy i inne robactwo u bydla,swin,koz ,owiec i kur.

Skąd takie pewne info :) ?

19 minut temu, Ulman napisał:

Skad ty wiesz co jest w tym notesie?

Codzienna lista zakupów w najbliższym sklepie osiedlowym :) ?

Opublikowano

z akt sprawy sadowej,w mediach o tym pisali a ja taki porzadny towar na zwierzaki marnuje,- tak wyszlo po badaniach narkotykow znalezionych u niego, ta sprawa to juz pare lat ma..

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, hubertb napisał:

A znasz dział badań i rozwoju który przynosi zysk ? Albo taki w którym są normy na wymyślanie czegoś nowego ? 

Ty naprawdę nie rozumiesz o czym ja piszę. Tu nie chodzi o to, że dział badań ma przynosić zysk. MI chodzi o to, że w Polsce granty są wyłudzane pod pretekstem badań, których nikt nawet nie ma zamiaru robić. I wtedy jest zysk.

11 godzin temu, hubertb napisał:

W Łodzi szukają kierowców za wszelką cenę. Są miasta że to dobra fucha a są takie jak np. zatłoczona Warszawa że nie ma takich pieniędzy żeby zrekompensowały by tą mękę. 

Każde duże miasto Polski jest zatłoczone. W każdym dużym mieście szuka się ludzi do tej roboty. Sek w tym, że w Warszawie koszty życia są na tyle duże, że nie każdemu opłaca się taka robota. Z drugiej strony jest więcej innych ofert pracy. Więc nie każdy wybiera mpk. Gdzie trzeba jeździć świątek piątek oraz w nocy.

10 godzin temu, dsbh napisał:

Cisza wyborcza a wyskakujecie z podtekstami.

Badań im nie robią ?

Nie ważne w jakich okolicznościach ale pytałem kiedyś jednego z dyrektorów PKS o pracę. Zrób prawo jazdy i ustaw się w kolejce.

Z jakimi podtekstami?Nikt tu nie łamie ciszy. Nie agituje i nie podaje wyników sondaży.

Badania możesz zrobić. Pytanie jak często brał amfę i jak długo jej ślad zostaje w organizmie. Może być tak, że jak se zrobi przerwę ze dwa lub trzy dni to jest czysty.

Zadzwoń sobie do jakiego kolwiek przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej i zobaczysz czy każą ci w kolejce stawać. Kiedyś to było kiedyś i pytanie jeszcze gdzie.

10 godzin temu, Denwer napisał:

Braku tak ale zatrudniania karanych ćpunów zaraz po zdaniu egzaminu to tylko w Warszawie 

Jak on był karany? Miał tylko prawko zabrane i inne wykroczenia. Nie ma przepisów prawa nakazujących pracodawcy sprawdzanie historii prawa jazdy kandydata. Wykroczenia drogowe nie wchodzą do ewidencji o karalności. Ty naprawdę nie rozumiesz i nie znasz realiów.

10 godzin temu, Denwer napisał:

Można  większość szanujących się firm państwowych czy prywatnych zanim  dadzą pracownikowi kluczyki od samochodu   jest dmuchanko 

Dmuchano? To chyba tobie się przyda bo piszesz takie bzdury jak byś był po spożyciu. Jak chcesz alkomatem wykazać obecność narkotyku w organizmie geniuszu? Ty naprawdę nie masz pojęcia o czym mowa. 

Poza tym to dmuchanko to jest takie półlegalne. Do takiej kontroli pracowników trzeba by wzywac Policję.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

problem zwynalazkiem jest taki że zarejestrowanie czy opatentowanie jest najtansze , dalej nawet jak da sie wprowadzić do produkcji to polska nie jest wiarygodnym krajem lub marką która by skłoniła klienta do kupna nowosci technicznej made in poland , wczoraj napisałem o marce Husaria dość ciekawy samochód ale marki ferrari czy porche nie przebije nigdy . a polskie wynalazki ostatnich lat to chyba ja stawiam na lasery i badania z nimi związane 

Opublikowano
11 godzin temu, bezbarwny napisał:

Słusznie Galan...bo przecież można chodzić nie na piechotę. To tak proste, jak cofanie do tyłu

Po mieście można przejść się te 3 kilometry . Ale to aż 3 kilometry  podjechać nawet jeden przystanek dalej co jest  500 metry  pod każdy sklep podjechać 200 metry dalej i słychać k**wa nie ma gdzie zaparkować niema parkingów  tak każdy myśli bo ludziom się w d*pach poprzewracało .

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał:

a polskie wynalazki ostatnich lat to chyba ja stawiam na lasery i badania z nimi związane 

No pewnie, zaraz jeszcze Gwiazdę Śmierci nam tu zbudują, bo już stanowisko Pełnomocnika do Spraw Przestrzeni kosmicznej stworzyli.😂

Opublikowano
50 minut temu, hubertb napisał:

Polska najbardziej rozwija się w branży IT i tu jesteśmy w światowej czołówce. 

w branży oprogramowania i programów komputerowych ok . jest sporo programów badawczych z wirtualną rzeczywistoscią tylko teraz swiat idzie w kierunku internetu rzeczy zwiazanego z siecia 5G , CHYBA zresztą wirtualna rzeczywistosc i okulary czy  gogle vr tracą na popularnosci tak samo jak szybko wchodziło 3D na top i tak samo szybko wypadło 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał:

z akt sprawy sadowej,w mediach o tym pisali a ja taki porzadny towar na zwierzaki marnuje,- tak wyszlo po badaniach narkotykow znalezionych u niego, ta sprawa to juz pare lat ma..

Tego nie czytałem. To trzeba przyznać że odrobaczyli się konkretnie, ciekawe czy karencji przestrzegali :). A serio cała sprawa idzie na uciszenie.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Badania możesz zrobić. Pytanie jak często brał amfę i jak długo jej ślad zostaje w organizmie. Może być tak, że jak se zrobi przerwę ze dwa lub trzy dni to jest czysty.

Poza tym to dmuchanko to jest takie półlegalne. Do takiej kontroli pracowników trzeba by wzywac Policję.

Doping można chyba wykryć ok. miesiąca wcześniej, nie pamiętam dokładnie, także teraz zaczną się kontrole w firmach transportowych. Odnośnie badania trzeźwości i policji, znam firmę gdzie prowadzona jest regularna wyrywkowa kontrola, czasami sama dyrekcja jest obecna na takiej kontroli, bez policji i nikt nie protestuje i ktoś z roboty wyleciał.

Zadzwoń sobie do jakiego kolwiek przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej i zobaczysz czy każą ci w kolejce stawać. Kiedyś to było kiedyś i pytanie jeszcze gdzie.

Może by spróbował coś poszukać poza rolnictwem :). Presji nie czuję, także podszedłby do takiej rozmowy na luzie.

Edytowane przez dsbh
ortografia
Opublikowano

niebieski laser-pamietacie ?

https://antyweb.pl/cud-polskiej-techniki-niebieski-laser-czyli-dobre-zlego-poczatki/

jednym z klientow byl byly maz edzi- po narkotykach zabil na pasach kobiete, wlasnie go z wiezienia wypuscili.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dariusz_Krupa

na poczatku maja nad zalewem chlopaki sie opalali, jeden poszedl za potrzeba i  przy okazji wyrzucil w krzaki papierek- mial pecha akurat jechaly smerfy po cywilu, nudzilo im sie  i zrobili im trzepanie, najpierw osobiste potem samochodu na koniec rodzinnych domow- na szczescie mieli niewielkie ilosci,na wlasne potrzeby. wszyscy z tzw porzadnych domow.......

Opublikowano
26 minut temu, dsbh napisał:

Doping można chyba wykryć ok. miesiąca wcześniej, nie pamiętam dokładnie, także teraz zaczną się kontrole w firmach transportowych. Odnośnie badania trzeźwości i policji, znam firmę gdzie prowadzona jest regularna wyrywkowa kontrola, czasami sama dyrekcja jest obecna na takiej kontroli, bez policji i nikt nie protestuje i ktoś z roboty wyleciał.

Doping tak. Ale już niektóre rodzaje narkotyków zwłaszcza przyjmowane nie non stop a okazjonalnie. Można już po kilku dniach nie wykryć. Wszystko tez pewnie zależy jakiego testu się używa itd. A przede wszystkim nie wiem czy są jakie kolwiek uregulowania prawne dotyczące kontroli w tym zakresie wykonywanych przez pracodawcę.

Wiele testów opartych jest na badaniu moczu. Kto gdzie i w jaki sposób w firmach ma się tym zajmować?Pani sekretarka czy dyrektor? W swoim gabinecie czy gdzieś w szatni? To naprawdę nie takie proste.

Co do badania trzeźwości. Rozmaiłem z człowiekiem, który w pracy takie coś przeprowadza. I powiem ci, że taki wyrywkowe badanie może być przez tych wyrywkowo zbadanych uznane za mobbing i zaskarżone. W tej firmie gdzie ten człowiek robi tez nikt nie protestuje ale to jest takie na granicy prawa. Dlatego on badanie zaczyna od siebie.  No i najważniejsze. Możesz zbadać delikwenta przed podjęciem pracy a on ci się napije w trakcie. I opowiadał mi o takich przypadkach. W takim autobusie gdzie masz alko blokadę. Kierowca na trzeźwo go odpali. Ale potem może cały dzień nie gasić nawet stojąc na pętli i sobie piwko czy dwa wypić nie mówiąc o naćpaniu się.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v