Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy chcialbys zeby polskie cmentarze  na wschodzie byly traktowane tak jak zydowskie w polsce ??? 

jesli ty masz prawo do swoich wlosci z dziada pradziada-tak jak ja- to czemu odmawiasz tego prawa innym , spadkobiercom prawowitych wlasciceli, pewnie jeszcze w ksiegach wieczystych sa zapisani ?? ty mozesz po swoich dziadach dziedziczych a oni nie moga-napisz na jakiej podstawie tak sadzisz ??????

ile macie dzieci ??? ktory ma karte duzej rodziny jak ja ?? chcialbym ustalic poziom dyskusji -fakty czy wyobrazenia😛

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertb napisał:

Co ty gadasz, to wynik antykoncepcji. Świadomość populacji jest taka żeby się pukać bez konsekwencji w postaci dziecka które uważane jest przez np. banki jako obciążenie i problem. 

jeśli pieniądz dla Ciebie jest celem to te banki mają rację. Zamiana egzystencji na przeliczalność fikcji jaką jest pieniądz tak się właśnie kończy.
depopulacją bo nigdy nie ma ekonomicznych argumentów na wielodzietność gdy silą jest doraźne posiadanie jak najwięcej w fikcyjnym przeliczniku.
Posiadanie kontroli nad zasobami daje przewagę i profity z możliwości obrotu z jak najwyższą marżą ale marżą materialną nie pieniężną.
Za ofertę wykupu mojego domu powinienem zabić a nie targować ceny w nadziei że lepszy sobie kupię bo miarą mojej wartości jest zdobycie lepszego zachowując i gorszy stary.
Czasem trzeba siłą bo ten z tego lepszego też może moje poglądy podzielać.
Tam wcześniej że niemcom można wybaczyć więcej niż swoim; no może to i prawda ale daje to prawo do więcej wobec niemców niż swoich.... no chyba że kto niemców uważa za swoich. w końcu wszystkie nacje to jeden gatunek
nierozstrzygalne dylematy prawda?
co ważniejsze? genetyczne przetrwanie rodu czy jakiej narodowości będą jego następne gałęzie?
dużo pisania
bedzie na dzisiaj

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

czy chcialbys zeby polskie cmentarze  na wschodzie byly traktowane tak jak zydowskie w polsce ??? 

jesli ty masz prawo do swoich wlosci z dziada pradziada-tak jak ja- to czemu odmawiasz tego prawa innym , spadkobiercom prawowitych wlasciceli, pewnie jeszcze w ksiegach wieczystych sa zapisani ?? ty mozesz po swoich dziadach dziedziczych a oni nie moga-napisz na jakiej podstawie tak sadzisz ??????

ile macie dzieci ??? ktory ma karte duzej rodziny jak ja ?? chcialbym ustalic poziom dyskusji -fakty czy wyobrazenia😛

Żydzi niszczą Polskie pomniki nie szanują Polskiej Historii to Niemcy  napadli na Polskę i Europę to Niemcy mordowali to czemu Polska ma płacić żydom za mienie utracone .

• Like 1
Opublikowano

Mam dwójkę dzieci i pieniądze nie są dla mnie najważniejszym celem. Z mieniem żydowskim jest taki problem że to nie my je zagrabiliśmy i to nie od nas należy wymagać rekompensat czy zwrotów. 

• Like 2
Opublikowano

w tych domach i kamienicach to niemcy mieszkaja ??????????? dziwna sprawa ,

to w miasteczkach u was to mniejszosc niemiecka wieksza niz na opolsczyznie😂, myslalem skad sa tacy poslowie jak braun,miller, ast, szefernaker,soin,sellin,schraiber,schmid ,kanthak,hoffman,babinetz, a to ukryta opcja niemiecka 😛

jak to sie nazywa paserstwo ?? jesli kupujesz czy uzywasz rzeczy ktora ukradziono innemu, choc wiesz dobrze o tym to jestes wspolodpowiedzialny czy nie ???

sa dziesiatki ksiazek w ktorych swiadkowie opisuaj jak ta grabiez sie odbywala, poczytajcie troche albo zapytajcie starszych ludzi...

Opublikowano

Mienie zostało rozdysponowane po śmierci, żydzi którzy przeżyli zostali przesiedleni tak jak miliony Polaków. Rozdysponowano również majątki poniemieckie oraz po zmarłych polakach. Do kradzieży doszło podczas drugiej wojny światowej wywołanej przez Niemców którzy od pierwszego dnia konfiskowali majątki żydowskie a żydów zabijali ze względu na pragmatyzm wiedzieli że umarły nie upomni się o majątek. My jako Polacy byliśmy następni w kolejce. 

Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

Żydzi niszczą Polskie pomniki nie szanują Polskiej Historii to Niemcy  napadli na Polskę i Europę to Niemcy mordowali to czemu Polska ma płacić żydom za mienie utracone .

ale poźniej ruskie niemcom zabrali i "propili" za bimber od Polaków to mienie i teraz to już nie wiadomo kto ma żydom oddawać? Polacy, Niemcy  Rojanie czy... bimbrownicy? :

@jacus ile razy już pisałem (i ile jeszcze będę przypominał) że sprawiedliwość w ludzkim rozumieniu (bardziej marzeniu) nie istnieje.
Paser płacąc za skradziony towar nie płaci za towar ale za usługę bo przecież złodziejstwo też wysiłku i inwencji wymaga i nawet te ... no powiedzmy bimbrownik ... musiał koszty ponieść a i życiem ryzykował i niejeden stracił przy tej kradzieży jak - nie przyrównując i żydzi.
Obieg materii w Przyrodzie jest prawem sprawiedlwym i tyle.
cyniczne? ale jakie proste i praktyczne :P

Opublikowano

1 godzinę temu, hubertb napisał:

a nie ma systemu w którym zabójstwo jest usprawiedliwione. 

Nie było , nawet przez chwilę, systemu w którym nie dałoby się zabójstwa usprawiedliwić.

7 minut temu, hubertb napisał:

a żydów zabijali ze względu na pragmatyzm wiedzieli że umarły nie upomni się o majątek.

No i popatrz mylili się. Co na przykładzie Polski, USA i Izraela doskonale widać.😂

47 minut temu, galan99 napisał:

Polska ma płacić żydom za mienie utracone .

Ponieważ Polskę w tych sporach reprezentują kretyni.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, dysydent napisał:

z tego co zrozumiałem to chodzi o urządzenie geolokalizacyjne informujące system gdzie w danej chwili pojazd się znajduje i zapewne z możliwością zapisu tych danych w systemie co daje możliwość odtworzenia całej historii gdzie i którędy pojazd się poruszał nawet jeśli nie krzystal z płatnych dróg.
Nie jest to polityczny znak czasów a technologiczny.
Na razie tylko pojazdy tzw ciężarowe ale z czasem taki geolokalizator będzie zapewne już w fabryce montowany w każdym pojeździe. no może rowery zostawią na koniec bo te nieelektryczne to problem z zasilaniem :D
Wiąże się to bezpośrednio z budową 5G.
No i nie wiem czy mi się taka wizja przyszłości podoba choć jest nieuchronna bez względu na to kto będzie u władzy.
Tylko czy to problem koniunkturalnie polityczny czy szerszy bo ustrojowy?

Powoli inwigilacja nas otacza, w takiej czy innej postaci a my się na to godzimy. Pytanie czy to przynosi więcej pożytku dla nas czy szkody ?

11 godzin temu, Ulman napisał:

Roman ty uważasz że ona krzycząc jak kocha Dudę i Morawieckiego , jest normalna? Jej zachowanie normalne?

Może faktycznie jej się podobają i w taki sposób to wyraża. To się chyba nazywa miłość platoniczna :).

11 godzin temu, Ulman napisał:

To na pewno są kłamstwa bo w telewizji mówią że pomagają tarczą i nie ma bezrobocia ani kryzysu. To pewnie portal Sorosa jest i dlatego tak kłamie.

Poczekajmy na statystyki z wakacji. Jeżeli jest kryzys i bezrobocie to hotele czy pensjonaty będą świecić pustkami.

Posta Ci poprawiłem bo bardzo "biło" na czerwono :).

10 godzin temu, Ywa napisał:

Opanowanie kandydata na prezydenta to pierwsza klasa. A wyborczyni pis konieczne konsultacje medyczne, przykre i niewiarygodne.

Może to opanowanie jest w świetle kamer lub dla kamer. A co jest poza kamerami ?

Wychodzi na to że prezydent USA też należy do Pisu :).

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1960396,1,trump-tez-rozpoczal-ofensywe-przeciwko-lgbt.read?backTo=https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1960716,1,duda-stawia-niemal-wszystko-na-trumpa-dlaczego.read

Opublikowano

Zależy od interpretacji, nie ma kary za zabijanie wrogów na wojnie jednak mówi się w prost o zabijaniu ludzi. Premedytacja czynu w przypadku takich szaleńców jak Stalin czy Hitler jest jednak oczywista. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Zależy od interpretacji, nie ma kary za zabijanie wrogów na wojnie jednak mówi się w prost o zabijaniu ludzi.

Każdy wróg, przeciwnik jest człowiekiem. Może powiedzieć o sobie "Ja człowiek". Nie ma różnicy w zatłuczeniu kolbą cywila a odstrzeleniu łba uzbrojonemu.  To jest rozbijanie gówna na atomy.

Opublikowano

galan-moglbys rozwinac swoja mysl ??

pamietajcie ze w usa znaczenie mniejszosci zydowskiej jest odwrotnie proporcjonalne do znaczenia polskiej- wiec kto wie o co chodzilo w wezwaniu lokaja adriana na pokoje dumpfa ??? jesli postawia sprawy jasno 447 i bazy wojskowe-co wtedy ??? koniec przyjazni ?? czy kasa na stol ?? do tego w usa tez trwa kampanie wyborcza..

dsbh przedstawil ciekawy dylemat- jak zrobic operacje prostaty komus kto w dokumentach jest kobieta ??, jak to medycznie wyjasnic i jaki wystawic rachunek, bilogicznie kobity niczego takiego ni maja a tu przychodzi taka z rakiem i jak to biurokratycznie ma sie zgadzac ???

Opublikowano
6 minut temu, hubertb napisał:

Premedytacja czynu w przypadku takich szaleńców jak Stalin czy Hitler jest jednak oczywista. 

A premedytacja czynu w przypadku powodującego wypadek z ofiarami śmiertelnymi (pijany, nadmierna prędkość), to Pan Pikuś?

Opublikowano

Mówi się w prost o zabijaniu ludzi -> przecież napisałem. Zachowujemy tylko pozory ale świadomość jest taka że wali się do ludzi. 

A pijakom stawia się pomniki czy daje kary ? 

Opublikowano

Obecny system to dopuszcza, jak również to iż pozostawia sobie prawo do ścigania bądź nie za ten czyn.

5 minut temu, jacus napisał:

z pewna przesada mozna powiedzeiec ze  w polsce jest system ktory prowadzi do smierci ludzi-to system opieki zdrowotnej............

O nie, mój drogi. System opieki zdrowotnej ma tylko przeprowadzić cię przez życie i dopilnować abyś skutecznie zmarł.:cool: W końcu spóźnić się na własny pogrzeb to dopiero byłaby siara.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Denwer napisał:

Na konsultacje medyczne to trzeba wysłać całe środowisko LGBT. A nie ludzi mówiących prawdę 

Prawdę dla zastraszonych ciemnych mas.

3 godziny temu, jacek1296 napisał:

Czy nie uważasz, że takie pytania dla romka są nie na miejscu?

Fakt. Zagalopowałem się.

2 godziny temu, hubertb napisał:

Jeśli LGBT nas zdominuje  będziemy skazani na wyginięcie, gdyż rozmnażanie zachodzi tak jak to sobie wymyśliła natura a nie tak jak by oni chcieli. 

Łooo matko ale cie zstraszyli. To już jakaś fobia a może psychoza a nawet paranoja. Jak zostanie samo LGBT to jak się będą rozmnażać? Jak w seksmisji?

2 godziny temu, galan99 napisał:

Jeśli LGBT nas zdominuje  będziemy skazani na wyginięcie .

Dokładnie powiedziane ale na wyginięcie Plaków , bo żydom to na rękę te rozpierduchy do odzyskania swego mienia przedwojennego pozostawionego w Polsce a odzyskać musza nie odpuszczą .

Jeśli jeszcze Niemcy zechcą odebrać swoje ziemie utracone to będzie nie ciekawie a wszystko się zmienia nic nie jest pewne to co było może nie być za chwilę .

Ku..wa następny wariat. Jak cie LGBT zdominuje ? Jaki będzie mechanizm? Przyjdzie Trzskowski i nakaże ci być gejem?

Widze że jesteś też zastraszony Żydami i Niemcami. Fobie  bedące lustrzanym odbiciem przekazu propagandy. Widać że 2mld nie idzie w błoto.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Bo utracone mienie żydowskie znajduje się w większości w naszych rękach a nasz rząd nie ma innych sojuszników oprócz USA gdzie rządzi żydostwo więc będą nas doić

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Mam dwójkę dzieci i pieniądze nie są dla mnie najważniejszym celem. Z mieniem żydowskim jest taki problem że to nie my je zagrabiliśmy i to nie od nas należy wymagać rekompensat czy zwrotów. 

A od kogo?

56 minut temu, hubertb napisał:

Mienie zostało rozdysponowane po śmierci, żydzi którzy przeżyli zostali przesiedleni tak jak miliony Polaków. Rozdysponowano również majątki poniemieckie oraz po zmarłych polakach. Do kradzieży doszło podczas drugiej wojny światowej wywołanej przez Niemców którzy od pierwszego dnia konfiskowali majątki żydowskie a żydów zabijali ze względu na pragmatyzm wiedzieli że umarły nie upomni się o majątek. My jako Polacy byliśmy następni w kolejce. 

Tak tak, ta, ….. wybili by wszystkich i kto by na nich pracował

31 minut temu, mirro napisał:

Czyli nie ma takiego systemu który nie pozwalałby na zabójstwo.

Każdy  system pozwala na zabójstwo 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Problem z majątkiem "ż" jest taki, że Państwo nie przyjęło go jako łup a się debile na tym uwłaszczyli. Kiedy ów problem powstał? Jak trzech cymbałów kreśliło granice... Niewiem pocoście się czepili GPSu skoro na 5G zlokalizuje się tak samo a wystarczy że aparat będzie polecenia sieci wykonywał. Kierowca kartę będzie wkładał tylko po to aby działała redundantnie albo też aby mu premedytację udowodnić. A badania? Nazywają się oś czasu Google i tryb samochodowy mapy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v