Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie samo  wiarygodne źródło jak telewizja Kurskiego. 

16 minut temu, Roman176 napisał:

znalazłem na roksie 400zł 

Śmiało, stać cie - masz co miesiąc 500+

Opublikowano

Macie marne pojęcie. To, że ktoś jest głośny to znaczy, że wszystkich reprezentuje? Są brzydkie i są takie, że od razu brzuchacić i ładne dzieci wychowywać. Sam skrótowiec nie jest jednowymiarowy bo są i tam biseksualne wersje. Dopuście do głowy iż te zwą się równości i pokazują wszelkie odmienności i jak ja to często podawałem ani to choroba ani zboczenie a prosta niepełnosprawność. Patrząc w ten sposób zwróćcie uwagę iż komunikacja miejska jest obecnie niskopodłogowa. Niegdyś piliśmy sobie z "Jadźką" - kumpelą taką - wino w parku. Ładna kobieta nie tam lala po prostu ładna, bardzo mądra. Tak w gadce poszło iż przyjął bym do domu jak własną żonę tylko właśnie z żoną mógłby być kłopot. I co ? Położyła dłoń na ramieniu i tym swoim kobieco niskim głosem, prosto do ucha, tak, że włosy na klacie dęba stają, powiedziała: "Mogę się z nią poznać bo widzisz, wolę dziewczyny" Innym razem od geja po ryju dostałem ale to już pisałem. Ma rację Ulman ludziska...

Opublikowano

Koledzy tak jak i całe środowisko PISu nie mogą zaakceptować faktu że to było jest i będzie wpisane w naturę części społeczeństwa. Szukają wytłumaczeń ze to ideologia , że moda, że choroba, że tylko brzydcy tak mają itd. Nikt nie przyzna że taka grupa po prostu istnieje i trzeba przejść nad tym do porządku dziennego. Trzeba mieć wroga, straszaka, czuć się zagrożonym, osaczonym , poczuc wspólnotę i poczuć się lepszym  od wszelkiego zła świata które tą biedna grupę otacza. 

Opublikowano
Dnia 16.06.2020 o 00:24, nie napisał:

zwolennicy "postępu" są mocniej uprzedzeni wobec innych, a ludzie przywiązani do tradycji i religii – bardziej tolerancyjni

Dnia 16.06.2020 o 02:09, dysydent napisał:

co???
tej religii od dżihadu też? tej religii co Kopernika gotowa była spalić na stosie że jej bzdury astronomiczne obalił i wielu Mu podobnych ?
a tradycji? zależy co nazywamy tradycją.
no i zależy co kto rozumie przez - "postępowy"

Dnia 16.06.2020 o 08:33, Ulman napisał:

Przełomowa teoria.  Wypiłeś flaszkę z Romanem?

kilka cytatów z badań na potwierdzenie tej "przełomowej" teorii 

Psycholodzy społeczni z Uniwersytetu Kentucky opublikowali wyniki badań specyficznych preferencji wyborczych. Sprawdzili, kto jest bardziej skłonny poprzeć kandydata na prezydenta wywodzącego się z grup społecznych, względem których Amerykanie żywią najwięcej uprzedzeń, np. gejów, muzułmanów czy katolików. 
Respondenci podzieleni zostali na dwie grupy względem wykształcenia. I wyniki nie były żadnym zaskoczeniem – lepiej wyedukowani chętniej popierali kandydatów z gorzej ocenianych społecznie grup. Lecz zapytani o te same uprzedzenia, tylko że w sposób mniej bezpośredni i bardziej anonimowy, odpowiadali już zupełnie inaczej – tym razem poziom uprzedzeń w dwóch grupach był identyczny. Badania te opublikowano pod tytułem: „Iluzja politycznej tolerancji".

Podobne wnioski płyną z badań Filipa Uzarevicia, który analizował postawy społeczne belgijskich katolików i ateistów. Wyszło z nich, że katolicy stronniczo podchodzili np. do muzułmanów czy w ogóle imigrantów, ale ateiści i agnostycy jeszcze bardziej stronniczo podchodzili do katolików i prawicowych aktywistów. Przy czym, co istotne, niewierzący byli mniej otwarci na inne poglądy niż katolicy.

W USA Public Religion Research Institute sprawdził, jak ta otwartość na inne poglądy wypada w mediach społecznościowych. I okazało się, że to liberałowie trzy razy częściej usuwają ze znajomych na Facebooku za to, że ktoś publikuje posty o tematyce politycznej, z którymi badani się nie zgadzają. 
Niechęć wobec konserwatystów często łączona jest z poczuciem moralnej wyższości, jaką mają ludzie o bardziej liberalnych poglądach. Postrzegają oni konserwatystów jako ludzi zacofanych, głupszych, zaślepionych – tak przedstawia to amerykański psycholog społeczny Jonathan Haidt, który sam określa się jako „mainstreamowy liberał". Haidt ukuł pojęcie „moralny matriks". 
Problem w tym, że ludzie o liberalnych poglądach co raz częściej naturalne filary moralności, jakimi są autorytet, lojalność i czystość, postrzegają jako ksenofobię, autorytaryzm i purytanizm – co jest właśnie „moralnym matriksem".
Nie do końca rozumieją jednak potrzebę trwania sprawdzonych instytucji i tradycji. Że to właśnie one utrzymują często kruchą równowagę społecznego porządku. W ich oczach rewolucja, burzenie zastanego świata zawsze jest czymś pożądanym – może przynieść jedynie dobre efekty. 
Za powyższą myślą idą zresztą liczne badania psychologów społecznych, z których wynika, że konserwatyści traktują politykę bardziej jako współpracę i budowanie, a ludzie o poglądach liberalnych i lewicowych bardziej jako walkę, niszczenie. A to wiele by wyjaśniało, jeśli chodzi o podejście do oponentów politycznych, jak zauważa Jonathan Haidt.

Centrum Badań nad Uprzedzeniami Uniwersytetu Warszawskiego opublikowało badania, z których wynika, że zwolennicy partii opozycyjnych żywią bardziej negatywne uczucia wobec wyborców PiS, częściej ich dehumanizują i mają do nich mniejsze zaufanie niż na odwrót. To wyborcy PiS mają częstszy kontakt ze zwolennikami opozycji niż na odwrót, do tego ten kontakt częściej skutkuje pozytywną zmianą postaw wobec nich.

Zwolennicy opozycji mają mniej negatywne postawy niż wyborcy PiS wobec grup, które są tradycyjnie najmniej lubiane w polskim społeczeństwie, czyli Żydów, muzułmanów, uchodźców, osób homoseksualnych tylko że sami większą niechęcią darzą wyborców PiS, niż ci wyżej wymienione grupy.

• Thanks 1
Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

jakie gołąbki ?  sztajfy pocztowe ?? 

Ja tylko pocztowe 

6 godzin temu, Ulman napisał:

.

Czy ok czy nie to tylko twoje widzimisię. Tak po prostu jest , było i będzie.

Napiszę jeszcze raz że kto z kim śpi gówno mnie obchodzi jako ludzie są ok tak samo jak inni ,było jest i będzie Tak ale nie może taka mniejszość domagać się szczególnych praw czy traktowania  ,bo to nie jest NORMALNE

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

Podobne wnioski płyną z badań Filipa Uzarevicia, który analizował postawy społeczne belgijskich katolików i ateistów. Wyszło z nich, że katolicy stronniczo podchodzili np. do muzułmanów czy w ogóle imigrantów, ale ateiści i agnostycy jeszcze bardziej stronniczo podchodzili do katolików i prawicowych aktywistów. Przy czym, co istotne, niewierzący byli mniej otwarci na inne poglądy niż katolicy.

Bo to byli prawdziwi niewierzący, dla których istota wyższa, czyli Bóg, nie istnieje. Jeżeli więc nie dopuszczają istnienia jakiegokolwiek Boga (katolickiego, muzułmańskiego czy jeszcze innego) to nie mogą być otwarci na jakiekolwiek poglądy bo uważają dyskusję za bezcelową. 

To jest właśnie przykład że sprawa oczywista, poparta badaniami, urasta do rangi odkrycia na miarę światową. Ale to jest ciul. bo zaraz znajdą się myśliciele którzy z tych wniosków potrafią wyciągnąć kolejne wnioski.

6 godzin temu, nie napisał:

I okazało się, że to liberałowie trzy razy częściej usuwają ze znajomych na Facebooku za to, że ktoś publikuje posty o tematyce politycznej, z którymi badani się nie zgadzają. 

za***isty wyznacznik. Usunięcie kogoś ze znajomych na Facebooku.😂 No ze śmichu zajady mi się porobią. Pewnie potem gościu ze wstydu na mieście nie mógł się pokazać.  Kużwa badacze Facebooka i okolic.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
8 godzin temu, Pafnucy napisał:

Dlaczego prokuratura tym się nie zajmuje ?

Która niby ma się tym zająć, ta ziobry? Nie żartuj.

8 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

dlatego lesbijki to w większości brzydkie  ,wulgarne,obleśne baby (widać na tych paradach),których żaden normalny facet nawet patykiem nie chciałby dotknąć.W swej rozpaczy jednoczą się w grupy i w imię zemsty na facetach i otaczającym je świecie walczą o uwagę pozostałej części społeczeństwa.

Możesz podać chociaż jeden przykład braku fanatyzmu po stronie zwolenników PO? Komu tak przypieprzyli bo jakoś nie słyszałem.

Z ciebie platforma  już dawno zrobiła więc tego nie zauważasz.

Wychodzi z ciebie prawdziwy pisuar: jak przeciw pis to za po. Po mam w głębokim poważaniu.

Opublikowano
12 godzin temu, DTaras napisał:

staszek - pytanie brzmi który to idiota a któremu nerwy puściły?

galan - to nie jest czasem jakiś objaw?

Zwiewka i Nietras

Człowiek ztakąpozycją który używa takich słów wobec demokratycznie wybranego prezydenta to dla mnie szambo wstyd mii że pochodzi zmojego region

7 godzin temu, Ulman napisał:

PIS to lewica więc wszystko się zgadza.

A Biedroń to kurwica i daje na prawo ilewo dobrze że kampania się kończy bo nie mogę patrzeć na jego pedalską mordę

Współczuję jego matce no ale cóż lepiej że wychowała takie coś jak by miała zabić jak on proponuje

9 godzin temu, Ulman napisał:

Ale nie chcą brać ślubu i krzywdzić dzieci jak lgbt

10 godzin temu, Ulman napisał:

Dawanie ludziom pieniędzy których nie zarobili tez jest nienormalne a ciemny lud udaje że to normalne

Wszyscy w tym samym czasie i akurat o tej godzinie mimo że praktycznie w całym kraju mokrood tygodnia. Było już pryskanie, olej i sianokosy - dawaj dalej.

To po cholerę pompowano taką kasę w KUlczyyka za rzadó PO?

Opublikowano

@nie ile różnych teorii było obalanych na przestrzeni lat. Z obserwacji jedno jest pewne konserwatywna zawziętość przynosi odwrotne skutki od zamierzonych, patrz Korea Pn. Prawdą jest, Ci którzy najczęściej klękają przed figurami mają diabła za skórą, jak to ujął @hubertuss, najwięcej złorzeczą pielęgnując go w sobie.  A nie zdają sobie z tego sprawy; uważają że mogą kraść, przekręcać innych na drugi świat, ale stawiając sobie np. dwie figurki, poświęcone na podwórku i co dziennie po kilka razy klękając przed nimi, przyjmując komunię itp są święci.

Opublikowano
9 godzin temu, rocknrollnik1 napisał:

no pewnie ,lepiej było jak platfusy sobie nabijały kiesę a dla narodu były teksty " kryzys", "piniędzy nie ma i nie będzie" , "za 6 tys pracuje tylko idiota albo złodziej" , "10 tys dla sędziego wystarczy ale tylko na prowincji "itp itd.

wspomnien czar

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Ja tylko pocztowe 

Napiszę jeszcze raz że kto z kim śpi gówno mnie obchodzi jako ludzie są ok tak samo jak inni ,było jest i będzie Tak ale nie może taka mniejszość domagać się szczególnych praw czy traktowania  ,bo to nie jest NORMALNE

jakich szczegolnych praw sie domagaja ?? chca takich samych jak inni.

czytajac wasze posty to mnie nie dziwi ze spora czesc homoseksualistow wyjechala z polski c- biedron ,smiszek i tysiace innych, zostali tylko kryptocioty,ktore innym zazdroszcza odwagi...

• Thanks 2
Opublikowano

mOŻE TO I LEPIEJ ŻE WYJECHALI CZY pOLSKA STRACIŁA NA TYM??

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

kilka cytatów z badań na potwierdzenie tej "przełomowej" teorii 

Psycholodzy społeczni z Uniwersytetu Kentucky opublikowali wyniki badań specyficznych preferencji wyborczych. Sprawdzili, kto jest bardziej skłonny poprzeć kandydata na prezydenta wywodzącego się z grup społecznych, względem których Amerykanie żywią najwięcej uprzedzeń, np. gejów, muzułmanów czy katolików. 
Respondenci podzieleni zostali na dwie grupy względem wykształcenia. I wyniki nie były żadnym zaskoczeniem – lepiej wyedukowani chętniej popierali kandydatów z gorzej ocenianych społecznie grup. Lecz zapytani o te same uprzedzenia, tylko że w sposób mniej bezpośredni i bardziej anonimowy, odpowiadali już zupełnie inaczej – tym razem poziom uprzedzeń w dwóch grupach był identyczny. Badania te opublikowano pod tytułem: „Iluzja politycznej tolerancji".

W USA Public Religion Research Institute sprawdził, jak ta otwartość na inne poglądy wypada w mediach społecznościowych. I okazało się, że to liberałowie trzy razy częściej usuwają ze znajomych na Facebooku za to, że ktoś publikuje posty o tematyce politycznej, z którymi badani się nie zgadzają. 
Niechęć wobec konserwatystów często łączona jest z poczuciem moralnej wyższości, jaką mają ludzie o bardziej liberalnych poglądach. Postrzegają oni konserwatystów jako ludzi zacofanych, głupszych, zaślepionych – tak przedstawia to amerykański psycholog społeczny Jonathan Haidt, który sam określa się jako „mainstreamowy liberał". Haidt ukuł pojęcie „moralny matriks". 
Problem w tym, że ludzie o liberalnych poglądach co raz częściej naturalne filary moralności, jakimi są autorytet, lojalność i czystość, postrzegają jako ksenofobię, autorytaryzm i purytanizm – co jest właśnie „moralnym matriksem".
Nie do końca rozumieją jednak potrzebę trwania sprawdzonych instytucji i tradycji. Że to właśnie one utrzymują często kruchą równowagę społecznego porządku. W ich oczach rewolucja, burzenie zastanego świata zawsze jest czymś pożądanym – może przynieść jedynie dobre efekty. 
Za powyższą myślą idą zresztą liczne badania psychologów społecznych, z których wynika, że konserwatyści traktują politykę bardziej jako współpracę i budowanie, a ludzie o poglądach liberalnych i lewicowych bardziej jako walkę, niszczenie. A to wiele by wyjaśniało, jeśli chodzi o podejście do oponentów politycznych, jak zauważa Jonathan Haidt.

Centrum Badań nad Uprzedzeniami Uniwersytetu Warszawskiego opublikowało badania, z których wynika, że zwolennicy partii opozycyjnych żywią bardziej negatywne uczucia wobec wyborców PiS, częściej ich dehumanizują i mają do nich mniejsze zaufanie niż na odwrót. To wyborcy PiS mają częstszy kontakt ze zwolennikami opozycji niż na odwrót, do tego ten kontakt częściej skutkuje pozytywną zmianą postaw wobec nich.

Zwolennicy opozycji mają mniej negatywne postawy niż wyborcy PiS wobec grup, które są tradycyjnie najmniej lubiane w polskim społeczeństwie, czyli Żydów, muzułmanów, uchodźców, osób homoseksualnych tylko że sami większą niechęcią darzą wyborców PiS, niż ci wyżej wymienione grupy.

mam tylko jedno pytanie - dzięki jakim postawom; liberalnym czy konserwatywnym utrzymują się przy władzy różne nerony, hitlery staliny, si dzin pingi i te pólnocnokoreańskie bydlaki (zapomnialem jak się wabią) i inne siłą i przez przymus rządzące kretyny? dzięki samodzielnie myślącym i niepokornym tzw liberałom czy tzw konserwatystom którzy nawet zamianę symboliki kanibalizmu uznają za święty sakrament za który dadzą się zabić i gotowi zabić?

"Wyborca PiS" jest tylko utożsamieniem oszołoma pozbawionego własnej woli i samodzielności myślowej. Nierzadko jest to ten sam osobnik który był elektorem Kwaśniewskiego, później Tuska a teraz Kaczyńskiego.
Oczywiście wśród elektoratu PiS-u są też i ludzie samodzielnie myślący ale Ci sami siebie konserwatystami nie nazywają a co najwyżej szczerze koniunkturalistami.
Na ten czas i okład polityczny nie było zbyt wielkiego wyboru no ale jak PiS wystawia pajaców że nazwisk nie wymienię aby majestatu stanowisk nie obrażać to można mieć zastrzeżenia do poszczególnych osobników tej formacji a szacunek do innych którzy bardziej koniunkturalnie niż fundamentalnie wykorzystują układ polityczny aby realizować rzeczy w Ich mniemaniu słuszne a oponować gdy ... no muszę tu wskazać Gowina który na tle tego monolitycznego stada różnych Ziobrów, tego ... jak Mu tam aparatczyka od obrony obecnie minister czy kilku innych bym wymienił którzy gotowi wyrzec się samodzielności w imię konserwatywnej jedności ponad wszystko.
Krytycyzm do idei można by nazwać liberalizmem krytycyzm do osoby konserwatyzmem i wszelkie inne podziały po tych pojęciach jest tylko naciąganiem a wręcz dewaluacją pojęć.

Wyborca PiS jako statystyczny osobnik z tłumu wtopiony w ten tłum i bez własnej indywidualności.; to jest negatywny obraz tłuszczy która zbiorowość przedstawia nad jednostkę a że akurat PiS obecnie jest tym fetyszem dla niesamodzielnych myślowo to wcale nie znaczy że sam PiS ponosi za to winę .... winić tylko można PiS że takie postawy hoduje i na nich opiera swoją polityczną egzystencję.

Jeszcze raz tym razem już w poście odwołam się do Huxleya. Miarą zapewnienia szczęśliwości jest urobienie potrzeb u podwładnych i ukrycie przed nimi Szekspira a promowanie Różańca i jest to zaniżanie rzeczywistości poniżej poziomu możliwego gdzie samodzielne myślenie urasta do rangi grzechu.
Im jesteś bardziej uległy głupi i niesamodzielny tym bardziej jesteś z nami.
No mi urąga taka propozycja ale czy przez to muszę być nazwany liberałem jeśli tylko rozumne dzialanie i samodzielne uznaję za godne pochwały i wspar... nawet nie wsparcia bo takowe nie potrzebuje wsparcia byle nie było tłamszone.

nikt tego nie będzie raczej lub niewielu uważnie czytał zatem nie dokończę wątku bo muszę
no sklep z opryskami mi zamkną bo dziś sobota :)
na ra.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

"Człowiek ztakąpozycją który używa takich słów wobec demokratycznie wybranego prezydenta to dla mnie szambo wstyd mii że pochodzi zmojego region 7 godzin temu, Ulman napisał: PIS to lewica więc wszystko się zgadza. A Biedroń to kurwica i daje na prawo ilewo dobrze że kampania się kończy bo nie mogę patrzeć na jego pedalską mordę Współczuję jego matce no ale cóż lepiej że wychowała takie coś jak by miała zabić jak on proponuje" Wszystko tu pasuje czy to reprezentacja jakiejś psychozy. W Lubiniu zdaje się jedna Pani nie potrafiła odnaleźć się w świecie i zrobiła rozszerzone samobójstwo na trójce dzieci... tylko ona zdaje się przeżyła. Ulman - "zagrożenie" rozlano na dzieci. Każdy szantaż emocjonalny to igranie z ogniem. Ja życzę powodzenia.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, staszek131415 napisał:

1. A Biedroń to kurwica i daje na prawo ilewo dobrze że kampania się kończy bo nie mogę patrzeć na jego pedalską mordę

2. Współczuję jego matce no ale cóż lepiej że wychowała takie coś jak by miała zabić jak on proponuje

3. Ale nie chcą brać ślubu i krzywdzić dzieci jak lgbt

4. To po cholerę pompowano taką kasę w KUlczyyka za rzadó PO?

1. Jakbyś nie wiedział że on pedałuje to by ci nie przeszkadzało. Na prezesa i Andruszkiewicza możesz jeszcze  patrzeć? 

2. Zastanawiam się jak to nazwać i jedyne co mi przychodzi do głowy - typowy poziom intelektualny  katolickiego wyborcy jedynie słusznej partii będącą główną siłą  narodu. Niestety nienawistna propaganda PISu tak właśnie działa na proste umysły.

3. No i co że chcą? To cie tak przeraża że kilka tysięcy osób  czegos chce? A niech sobie chcą. Nasz dzielny rząd przecież nie ugnie się przed paroma osobami skoro jest przygotowany na ruska inwazję , żydowskie intrygi, niemiecką wrogość itd. Albo narz rząd to zupełne pierdoły, albo LGBT to narzedzie do straszenia niedojdów umysłowych i konsolidowania ich.

4. Pompowali w Kulczyka a teraz w Rydzyka . Każda władza ma ulubieńców. Kiedy ich pozamykają za te układy z Kulczykiem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Dysydent - ładnie napisane. Kiedyś napisane krócej: "alboż oni to idioci albo mają nas za idiotów". Nie mniej aby te proste słowa wypowiedzieć należy przyjąć, że sąsiad chociażby to taki sam człowiek jak my...

ulman - W opinii większości to Kulczyk jedynie mógł zamykać. Układ. Pamiętasz?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wspomnien czar

jakich szczegolnych praw sie domagaja ?? chca takich samych jak inni.

No jak to czego ,między innymi małżeństw homoseksualnych ,adopcji dzieci. Jak dla mnie to się należy "prawdziwej rodzinie" . jestem skłonny poprzeć ich pomysły pod warunkiem że dwóch gei lub dwie lesbijki zmienią odwieczne prawo natury , będą się ruchać i jedno z nich zajdzie w ciąże . wtedy uznam że To jest normalny stan rzeczy

Opublikowano

Widzisz jak cie propaganda nastrzaszyła adopcją dzieci i lgbt. Garstka ludzi a trzęsiesz się ze strachu że cały PISowski porządek wywrócą. Rozpacz w temacie LGBT to nic innego jak pokazanie totalnej słabości tej władzy i ludzi ją popierających 

Opublikowano
27 minut temu, Ulman napisał:

1. Jakbyś nie wiedział że on pedałuje to by ci nie przeszkadzało. Na prezesa i Andruszkiewicza możesz jeszcze  patrzeć? 

2. Zastanawiam się jak to nazwać i jedyne co mi przychodzi do głowy - typowy poziom intelektualny  katolickiego wyborcy jedynie słusznej partii będącą główną siłą  narodu. Niestety nienawistna propaganda PISu tak właśnie działa na proste umysły.

3. No i co że chcą? To cie tak przeraża że kilka tysięcy osób  czegos chce? A niech sobie chcą. Nasz dzielny rząd przecież nie ugnie się przed paroma osobami skoro jest przygotowany na ruska inwazję , żydowskie intrygi, niemiecką wrogość itd. Albo narz rząd to zupełne pierdoły, albo LGBT to narzedzie do straszenia niedojdów umysłowych i konsolidowania ich.

4. Pompowali w Kulczyka a teraz w Rydzyka . Każda władza ma ulubieńców. Kiedy ich pozamykają za te układy z Kulczykiem?

Nic mnie nie przeraża tylko przerażą mnie głupota tych ludzi  którzy mówią o dyskryminacji w polsce niech robią co chcą byle innych nie krzywdzili

PiS dał ludziom nadzieję PO okradała z maj,ątku wypracowanego przez naszych przodków niewolnicze warunki pracy odeszły do lamusa dzięki 500 plus bzdurą okało się to że ludzie nie bęą przez to pracować każdy widzi ile dobrego zrobił PiS TYLKO cI KTÓRZY NAS OKRADALI TERAZ KRZYCZĄ NIE CHCĘ BY PEDAŁ UCZYŁ MOJE DZIECI W SZKOLE I MAM DO TEGO PRAWO

Opublikowano

Ruchać? A wcześniej nie nosiłeś kwiatów i czekoladek? Odwieczne prawo natury wskazuje, że gatunek przed zagładą gejowaciał. Odwieczne prawo natury jest poligamiczne a conajwyżej monogamiczne na jeden sezon. Odwieczne prawo zbudowało płeć dla lepszego miksu genów. Tu homoseksualiści przegrywają aczkolwiek u w stadach młode często wychowują surogatki. U człowieka młode do tej pory przechodzi spod opieki matki do ojca co zasadniczo należy rozumieć społecznie. Niestety młode jest także marnowane na ulicy bo starszy to już nie wzorzec a tępa strzała ale to inny temat.

Staszek - jesteś przekonany, że taki "pedał" już dzieci nie uczy? Historii dla przykładu?

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

mam tylko jedno pytanie - dzięki jakim postawom; liberalnym czy konserwatywnym utrzymują się przy władzy różne nerony, hitlery staliny, si dzin pingi i te pólnocnokoreańskie bydlaki (zapomnialem jak się wabią) i inne siłą i przez przymus rządzące kretyny? dzięki samodzielnie myślącym i niepokornym tzw liberałom czy tzw konserwatystom którzy nawet zamianę symboliki kanibalizmu uznają za święty sakrament za który dadzą się zabić i gotowi zabić?

"Wyborca PiS" jest tylko utożsamieniem oszołoma pozbawionego własnej woli i samodzielności myślowej. Nierzadko jest to ten sam osobnik który był elektorem Kwaśniewskiego, później Tuska a teraz Kaczyńskiego.
Oczywiście wśród elektoratu PiS-u są też i ludzie samodzielnie myślący ale Ci sami siebie konserwatystami nie nazywają a co najwyżej szczerze koniunkturalistami.
Na ten czas i okład polityczny nie było zbyt wielkiego wyboru no ale jak PiS wystawia pajaców że nazwisk nie wymienię aby majestatu stanowisk nie obrażać to można mieć zastrzeżenia do poszczególnych osobników tej formacji a szacunek do innych którzy bardziej koniunkturalnie niż fundamentalnie wykorzystują układ polityczny aby realizować rzeczy w Ich mniemaniu słuszne a oponować gdy ... no muszę tu wskazać Gowina który na tle tego monolitycznego stada różnych Ziobrów, tego ... jak Mu tam aparatczyka od obrony obecnie minister czy kilku innych bym wymienił którzy gotowi wyrzec się samodzielności w imię konserwatywnej jedności ponad wszystko.
Krytycyzm do idei można by nazwać liberalizmem krytycyzm do osoby konserwatyzmem i wszelkie inne podziały po tych pojęciach jest tylko naciąganiem a wręcz dewaluacją pojęć.

Wyborca PiS jako statystyczny osobnik z tłumu wtopiony w ten tłum i bez własnej indywidualności.; to jest negatywny obraz tłuszczy która zbiorowość przedstawia nad jednostkę a że akurat PiS obecnie jest tym fetyszem dla niesamodzielnych myślowo to wcale nie znaczy że sam PiS ponosi za to winę .... winić tylko można PiS że takie postawy hoduje i na nich opiera swoją polityczną egzystencję.

Jeszcze raz tym razem już w poście odwołam się do Huxleya. Miarą zapewnienia szczęśliwości jest urobienie potrzeb u podwładnych i ukrycie przed nimi Szekspira a promowanie Różańca i jest to zaniżanie rzeczywistości poniżej poziomu możliwego gdzie samodzielne myślenie urasta do rangi grzechu.
Im jesteś bardziej uległy głupi i niesamodzielny tym bardziej jesteś z nami.
No mi urąga taka propozycja ale czy przez to muszę być nazwany liberałem jeśli tylko rozumne dzialanie i samodzielne uznaję za godne pochwały i wspar... nawet nie wsparcia bo takowe nie potrzebuje wsparcia byle nie było tłamszone.

nikt tego nie będzie raczej lub niewielu uważnie czytał zatem nie dokończę wątku bo muszę
no sklep z opryskami mi zamkną bo dziś sobota :)
na ra.

Z góry Pana przepraszam że ośmielam się zacytować i wsadzić swój "ryj " do Pańskiego posta , Ale nie mogłem przejść obojętnie do następnego bo zauważyłem że nie pasuje do tego Pana wirtualnego wyborcy ,gdyż nigdy nie głosowałem na kwaśnego ani króla Europy :/

Ps. i przeczytałem do końca mimo że tak już w połowie usypiałem , nudnawe to było ale dałem rade 👍

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Staszek - jesteś przekonany, że taki "pedał" już dzieci nie uczy? Historii dla przykładu?

Znam gostka co uczy Języka Polskiego w technikum i nie ma na niego skarg, a wręcz potrafi rozbrykaną klasę doprowadzić do porządku, nawet nie podnosząc głosu. Gościu jest kompetentny, stanowczy i sprawiedliwy. Tyle wystarczy żeby być wartościowym na swoim odcinku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v