Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Roman176

Szczerze, to jakiś czas temu dalem sobie spokój z tym tematem, bo tak naprawdę pisanie tu jest bez sensu, bo i tak nikt nikogo do niczego nie przekona. Ale tak co jakiś czas zaglądałem, ostatnio coraz częściej, no i zacząłem coś tam pisać. Niestety. Coś na zasadzie

be65d037de41cc252c2147f7c318476e.gif

Co do wyborów, to nie wiem czy do tego czasu wytrwam w tym temacie :)

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

"Wasze dzieci cierpią". List homoseksualnej aktywistki wychowanej przez lesbijki.

„My nie dostaliśmy prawa do takiego głosu. To nie tylko ja, jest nas mnóstwo. Wielu z nas boi się powiedzieć o swoim bólu, ponieważ z jakiegoś powodu nie chcecie słuchać. Gdy mówimy o ranach zadanych nam przez wychowanie homoseksualne, albo nas ignorujecie, albo oskarżacie o nienawiść.”

Heather Barwick od drugiego roku życia wychowywana była przez swoje dwie mamy – lesbijki. Po latach jako matka pisze list do środowisk LGBT i publikuje go na swoim blogu. List jest bardzo poruszający i traktuje o niezwykle trudnej sprawie jaką jest wychowywanie dzieci w rodzinach homoseksualnych. Zobacz do jakich wniosków doszła Heather. Publikujemy fragmenty listu za Daily Telegraph.

Tytuł listu jest bardzo wymowny: „ Drodzy członkowie LGBT - Ranicie Wasze dzieci!”.

"Kochałam partnerkę mojej mamy, ale ona nigdy nie mogła zastąpić mi utraconego taty."

"Dorastając, mając nawet 20 lat, wspierałam i lobbowałam na rzecz małżeństw gejów i lesbijek. A tylko coraz dłuższy czas od końca mojego dzieciństwa pozwolił mi na nabranie dystansu do tych doświadczeń oraz na spokojną refleksję nad długofalowymi skutkami jednopłciowego rodzicielstwa. Dopiero teraz, gdy doświadczam wzajemną miłość moich dzieci i ich ojca, doceniam piękno i mądrość tradycyjnej rodziny."

"Małżeństwo homoseksualne wstrzymuje dostęp do jednego z rodziców i przekonuje, że nie jest on ważny. Że to wszystko jedno. Ale tak nie jest - wielu z nas, wiele z Waszych dzieci jest okropnie poranionych. Nieobecność ojca stworzyła we mnie wielką pustkę. Dorastałam otoczona przez kobiety twierdzące, że nie chcą lub nie potrzebują mężczyzn. A jednak jako mała dziewczyna każdego dnia pragnęłam taty. To dziwne i kłopotliwe mieć tak głębokie pragnienie posiadania taty, gdy żyje się w świecie przesyconym negacją podobnych potrzeb. Czasem nienawidziłam ojca, że go nie ma, a czasem nienawidziłam siebie, że go pragnę. Nawet dziś część mnie płacze na wspomnienie o odejściu taty."

"Nie mówię, że nie możecie być dobrymi rodzicami. Możecie, ja miałam jednych z najlepszych. Nie mówię też, że posiadanie heteroseksualnych rodziców to gwarancja szczęścia. Wiemy, że jest milion sposobów, by rodzina się rozpadła - rozwód, porzucenie, niewierność, wykorzystanie czy śmierć. Ale jak dotychczas nie wymyślono nic lepszego niż rodzina składająca się z dzieci wychowywanych przez oboje rodziców."

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@daron64

zobaczysz jak skaczą się wybory to morze 5 postów  i cisza .. a teraz jadą tu 5/10 stron dziennie 😲

bardziej odpowiadasz mi w tematach rolniczych tam mądrze gadasz ... 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

zobaczysz jak skaczą się wybory to morze 5 postów  i cisza .. a teraz jadą tu 5/10 stron dziennie 😲

No nie bądź taki skromny. Twój wkład tutaj też kwalifikuje się do miejsca medalowego.😂

Opublikowano

12 minut temu, Roman176 napisał:

@daron64

bardziej odpowiadasz mi w tematach rolniczych tam mądrze gadasz ... 

Dziękuję.

Kurcze coś chciałem napisać, ale nie wiem jak to dobrze ubrać w słowa. 

Tutaj ciężko ocenić, czy ktoś mądrze/głupio mówi, bo polityka to takie bagno, gdzie każdy jest raczej okopany na z góry przyjętych pozycjach i ciężko przyjąć czyjas opinie jako słuszna, gdy kłóci się z naszym światopoglądem, czy polityczna sympatią. A szkoda.

• Like 1
Opublikowano

dzieciaki najbardziej dają popalić ....   z klawiaturą masz rację ostatnio mała grała na klawiaturze jak na keyboardzie zablokowała mi i pozmieniała opcje języki itp  ...

1,5 dnia na tym siedziałem  pomógł format 

zetorki12 wyłaz z ukrycia co to za awatar z maską bandyty się bawisz ?? 

Opublikowano

sasiadka idzie w sobote do komunii-jej matka znalazla jej 2 tygodnie temu trzeciego ojca,jednego mozna odliczyc bo nie zyje,to akurat ten rodzony, ciekawe co by ona powiedziala, czy lepsze jest zycie bez ojca czy z trzema ?? 

gdzie ta babka z kurwizji widzi inwazje lgbt ??? kto  z was osobiscie spotkal sie z osobami promujacymi ?? kiedy dziecom to proponowano ??? gdzie i ile godzin w szkole ucza tego ???   chyba tylko w mokrych snach prezesa,adriana im podobnych ciot.......

a co robisz -chyba u ciebie pogoda rownie barowa jak u mnie ?? po szychcie fajrant

Opublikowano

Negatyw - napisała: " Dorastałam otoczona przez kobiety twierdzące, że nie chcą lub nie potrzebują mężczyzn ". Chyba widać, że osobista niechęć matki wzięła górę nad rozsądkiem. Autorka przeniosła wszystkie swoje porażki na LGBT a pisze o sytuacji, z którą boryka się wdowa czy rozwódka. PCPRy asystują wielu takim rodzinom gdzie stary eksmituje się ze wzorca i leje swoją konkubinę.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

gdzie ta babka z kurwizji widzi inwazje lgbt ???

mam takie pytanie gdy nie było kampanii , wyborcy pewnej partii łącznie z tobą chyba najgłośniej okrzykiwało ze prezes jest gejem chyba Gw coś tam wyjebało lachasko itp czumu kac-zyski jest sam i ma kota ..... miałeś ubaw po pachy ....

a tu Trzaskowski o tolerancji LGBT duda zakatował  nagle jacy qurwa wszyscy tolerancyjni bo tak partia każe jak za komuny ??   widać komu brakuje własnego zdania 

https://www.wprost.pl/kraj/10201474/posel-nowoczesnej-o-kaczynskim-mysle-ze-ma-wrazliwosc-homoseksualna.html

https://pikio.pl/jaroslaw-kaczynski-gejem/

• Like 1
Opublikowano

Dobrze, że Jarek - wiocha.pl absurd 1571099

12 minut temu, DTaras napisał:

Negatyw - napisała: " Dorastałam otoczona przez kobiety twierdzące, że nie chcą lub nie potrzebują mężczyzn ". Chyba widać, że osobista niechęć matki wzięła górę nad rozsądkiem. Autorka przeniosła wszystkie swoje porażki na LGBT a pisze o sytuacji, z którą boryka się wdowa czy rozwódka. PCPRy asystują wielu takim rodzinom gdzie stary eksmituje się ze wzorca i leje swoją konkubinę.

Biedroń się boi bo może paść niewygodne pytanie. 20 lat temu do sądu rejonowego w Krośnie trafiła sprawa z powództwa Heleny Biedroń przeciwko jej synowi Robertowi Biedroniowi. ( kto nie wierzy może wygooglowac) To nie PIS oskarżał Pana Biedronia tylko własna matka z młodszym bratem mieli dość okrocienstwa bezwzględnego Roberta. Bici i poniżani zdecydowali się przerwać milczenie. Prokuratura po obdukcjach prześladowanych członków rodziny i na podstawie ich zeznań postawiła mu zarzuty z art. 157 i art. 207 kodeksu karnego dotyczące spowodowania uszczerbku na zdrowiu i znęcania. Robertowi Biedroniowi groziło 5 lat więzienia co w jego przypadku było katastrofą. W trakcie rozprawy doszło do porozumienia – Helena Biedroń zlitowała się nad synem i wycofała zarzuty a sprawę warunkowo umorzono. Biedroń uniknął kary ale to nie znaczy że nie bił matki ktorej złamal szczękę i nie znęcał się nad młodszym bratem. Ten sympatyczny gej to po prostu łobuz który terroryzował własną rodzinę. Teraz gdy ma kasę i pozycje społeczną to matka zmieniła o nim zdanie bo wcześniej chciała aby poszedł do więzienia za swoje okrucieństwa wobec niej i brata a teraz go broni bo ma z tego korzyść. Czy poprawność polityczna ze względu na jego orientację daje mu immunitet na brak krytyki w mediach. Czy gdyby podobne zachowanie miało miejsce w przypadku np Morawieckiego to nie słuchalibyśmy w TVN 24 od rana do wieczora komentarzy jaki to okrutny człowiek z niego. Postawa mediów to najlepszy przykład że wystarczy być gejem lub lesbijka i jesteś nietykalny a gdy jesteś heteroseksualny to można cie zlinczować publicznie. Kto tu jest ofiarą a kto prześladowcą

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-wybory-2020-robert-biedron-nie-pojde-na-spotkanie-z-prezyden,nId,4557740#comments4-1

Oto całe LGBT. Obrażać innych i strzelać fochy. Biedroń wczoraj w TVP prosił o spotkanie z prezydentem. Myślał, że ten co nie zaprosi. Gdy prezydent zaprosił, to Biedroń nie pójdzie. Ot, całą ideologia

• Like 1
Opublikowano

Roman - nie pójdzie bo to niepubliczne spotkanie i służy tylko jednej stronie. Raczej zrozumiałe. Wyszukałem sprawę Biedronia. Zdaje się tatuś jego wzorcem do naśladowania nie był. Podejrzewam inny przebieg wydarzeń zmierzający do pozbycia się chama z otoczenia.

Opublikowano

tylko nie piszcie glosno ze prezes jej homo wiecie ile to kosztowalo niedawno takiego jednego-grube miliony !!! za pierwszego pis-u byl prezesm najwiekszej panstwoej firmy,tak samo za drugiego do chwili gdy ,jako ze, byl kolega blizniakow z podworka w wywiadze wyjawil ze z leszkiem chodzil na dziewczyny a z jarkiem nigdy-to byl koniec jego kariery..

sprawa biedronia juz byla rozstrzasana pare razy-przy kazdych wyborach wyplywa ..

u nas tez beda niedlugo wybory na wojta- nasz byl jeszcze mlodszy 41 lat z tego polowa jako radny i wojt, chorowal na raka pare lat ale stanowiska trzymal sie do konca, nigdy na niego nie glosowalem , tez byl teczowy..

kolo mnie stoi kombajn pod ktory wlazl mlody rolnik podczas wymiany polosi i juz nie wyszedl, jesli wierzyc w pecha to u nastepnego wlascicela po remoncie kapitalnym w dwa dni go zatarli. teraz jest od 3 lat do sprzedazy, moze ktos  chetny

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Kurde jutro Biedroń jest zaproszony do prezydenta ,całe szczęście że z matką bo mógłby gdzie w jakim kącie "dorwać" Andrzeja . po takim to wszystkiego można się spodziewać

Już biedroń stchurzył, po co polsce taki kandydat jak nie potrafi słowa dotrzymać, najpietw judzi i domaga się a jak ma możliwość to ucieka do nory 

https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-wybory-2020-robert-biedron-nie-pojde-na-spotkanie-z-prezyden,nId,4557740

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

@Roman176

Szczerze, to jakiś czas temu dalem sobie spokój z tym tematem, bo tak naprawdę pisanie tu jest bez sensu, bo i tak nikt nikogo do niczego nie przekona. Ale tak co jakiś czas zaglądałem, ostatnio coraz częściej, no i zacząłem coś tam pisać. Niestety. Coś na zasadzie

be65d037de41cc252c2147f7c318476e.gif

Co do wyborów, to nie wiem czy do tego czasu wytrwam w tym temacie :)

Tylko teraz pytanie która strona niema racji 😏 Ty masz swoją A my swoją 

Opublikowano (edytowane)

"Moja jest tylko racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

7 minut temu, Ursus932 napisał:

Tylko teraz pytanie która strona niema racji 😏 Ty masz swoją A my swoją 

30 minut temu, witejus napisał:

pierwszy racyl doszedł do głosu?

Nie widzisz, że on obie strony sporu trolluje

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

tylko nie piszcie glosno ze prezes jej homo wiecie ile to kosztowalo niedawno takiego jednego-grube miliony !!! za pierwszego pis-u byl prezesm najwiekszej panstwoej firmy,tak samo za drugiego do chwili gdy ,jako ze, byl kolega blizniakow z podworka w wywiadze wyjawil ze z leszkiem chodzil na dziewczyny a z jarkiem nigdy-to byl koniec jego kariery

Ty tu najwięcej szczekasz jakie to rewelacje że prezes jest "inny" więc uważaj bo tej podwawelskij gospodareczki braknie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v