Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A o to to już pytaj miłościwie panujących. W końcu to Oni na bieżąco analizują sytuację epidemiologiczną, Oni spłaszczają na wykresach ilość zachorowań i oni postępują zgodnie z opracowaną strategią która brzmi. "No przecież kużwa ta epidemia wiecznie trwać nie będzie".😂

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

No właśnie groch o ścianę. Pis powiedział swojemu wyznawcy, ze reakcja najlepsza z możliwych i już nic nie dociera.

Wystarczy popatrzeć na liczbę ludności i zgonów w Hiszpanii Francji Włoszech czy Niemiec  i każdy kto myśli wie gdzie podjęto dobre decyzje.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Pafnucy napisał:

A PO że nie i w drugą stronę to samo. 

Wy tylko umiecie napisać a po. Czy ty nie widzisz co się dzieje? To, że Szumowski wybrał najgorszą taktykę walki z wirusem się potwierdza tym co się dzieje dookoła. Czy ty nie widzisz, że w wielu krajach na zachodzie spada liczba chorych a u nas szczytu jeszcze nie ma choć miesiąc temu miał być? Czy ty nie widzisz, ze rząd nawet nie wie kiedy będzie szczyt?

4 minuty temu, Denwer napisał:

Wystarczy popatrzeć na liczbę ludności i zgonów w Hiszpanii Francji Włoszech czy Niemiec  i każdy kto myśli wie gdzie podjęto dobre decyzje.

Nie kompromituj się i popatrz na liczbę zgonów w krajach psot komuny. Zobaczysz, ze nie mamy tu jakichś wybitnych osiągnięć. Nawet w Rosji gdzie liczba chorych jest wysoka. Liczba zgonów jest dość niska w porównaniu z zachodem. Wielu już mówi, że była kraje postkomuny mają niską śmiertelność. Nawet landy wschodnich Niemiec. Ale to jeszcze nie dotarło do wyznawcy pisu i pewnie nigdy nie dotrze. Bo was karmi się, że na zachodzie.

Jesteście po prostu zmanipulowani waszą propagandą do granic absurdu. Pompuje się wam takie dyrdymały jak wyżej i nawet nikt wam nie pokaże krajów byłego bloku wschodniego a sami też nie umiecie znaleźć by samemu porównać. Bo czekacie na przekaz propagandowy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Co mnie blok wschodni obchodzi  porównuje z Niemcami którzy to niby mieli lepiej sobie radzić odnas a wyszło  odwrotnie mimo że mają lepszą służbę zdrowia

Opublikowano (edytowane)

Nie obchodzi ciebie. To ci napiszę, że to żadna zasługa rządu. Naukowcy już zastanawiają się dlaczego mieszkańcy krajów bloku Wschodniego mniej umierają. I to może być raczej zasługa komunistów i większej ilości szczepień niż na zachodzie a nie zasługa pisu. Ale ty tego nie rozumiesz i piszesz co cię to obchodzi. Bo tego nie ma w przekazie propagandowym pisu. A ty bez przekazu nic nie szukasz samodzielnie i nie wyciągasz samodzielnych wniosków. Bo pisowska propaganda już cię tak zaprogramowała byś tego nie robił.

• Like 1
Opublikowano

A co mnie obchodzą Niemcy? Obchodzą za to mnie obywatele mojego kraju. W taki sposób możesz udowodnić każdą tezę, bo zawsze znajdzie się kraj gdzie wynik będzie pasował do Twoich potrzeb. Teraz to już patrz jakie wnioski Państwo Polskie wyciąga z obecnej sytuacji i czy podejmuje działania aby ewentualna kolejna fala nie dobiła naszej gospodarki. 

Opublikowano (edytowane)

Wszystko idzie ku temu, ze u nas może być druga fala. Bo epidemii rząd nie wygasza tak jak kraje zachodnie. Za to poluzuje obostrzenia. W tych Niemczech jest już spadek. Dzienne przyrosty mają tak jak u nas. Choć mieli dużo wyższe. A u nas ciągle w górę i szczytu który miał być miesiąc temu nie widać i nikt nie wie kiedy będzie. Ale taki wyznawca ci napisze, ze metoda walki najlepsza. Bo pis mu tak powiedział.

To są ludzie odgórnie programowani. Oni sami nie szukają info nie wyciągają wniosków czekają tylko na przekaz propagandowy. Czyli na informacje sprytnie zestawione i obrobione przez kogoś tak aby zaprogramować im odpowiedni tok myślenia.

Opublikowano

Od samych testów też nikomu zdrowia nie przybędzie. Na Białorusi nic nie robją i też żyją. 

Opublikowano

To kiedy ten szczyt się skończy 😂 prawie codziennie w okolicy 400 przypadków zachorowań

😂

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Od samych testów też nikomu zdrowia nie przybędzie. Na Białorusi nic nie robją i też żyją. 

Ty sam potwierdzasz, ze do ciebie pisać to jak grochem o ścianę. Kilkanaście minut temu ci napisałem po co testy a ty dalej nie rozumiesz.  Ja wiem ja nie propaganda pisu i ty tego co ja piszę nie odbierasz. Ty jesteś nastawiony na odbiór propagandy pisu i tylko to przyjmujesz za prawdę. Podczas gdy człowiek samodzielnie wyciągający wnioski rozumie, ze jak się robi więcej testów to się ze społeczeństwa wyciąga i izoluje więcej chorych i przez to hamuje możliwość zarażania następnych.

Opublikowano (edytowane)

Słuchaj tvp. Tuż tuż.  

Jak by robiono to byś piał ze kasa wyrzucona. Szkoda pisać. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

W tvp mówili , ze miała być 25 kwietnia i co? Którego dzisiaj mamy? Jaki miesiąc? Nie kompromituj się już. Bo już chyba sam zrozumiałeś, ze twoi cię oszukują non stop. Szczytu jeszcze nie ma choć miał być miesiąc temu. To już powinno dać ci do myślenia.

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy napisał:

Od samych testów też nikomu zdrowia nie przybędzie.

Nowatorskie podejście do tematu wykrywania chorób. No to trzeba będzie przestać robić badania przesiewowe w innych obszarach. Przecież jak się czegoś nie wykryje, to tematu nie ma.😂

Opublikowano

Nim koronawirus oficjalnie do nas dotarł, zachodziła obawa, że gdy już dotrze, nasza, niszczona od lat, służba zdrowia, nie podoła temu wyzwaniu, skutkiem czego, umieralność osiągnie poziom, albo i przekroczy, ten w krajach zachodnich, które wcześniej zostały dotknięte tym doświadczeniem. Nie wiadomo, czy tak jak pisze hubertus, że to zasługa komunistów którzy fundowali masowe szczepienia, czy może naszych słowiańskich genów, stało się inaczej i okazało się, że ów wirus, nie powoduje u nas tak wielkiego spustoszenia jak w Europie zachodniej. Nikt się tego chyba nie spodziewał, choć bezsprzecznie, nasz rząd, taką nadzieję miał. Skoro nasza natura radzi sobie jako tako, a nawet znośnie całkiem, z tym wirusem, to nie ma co piany bić i licytować się co tam rząd, czy opozycja zrobili dobrze, czy źle w tej kwestii, tylko do normalności wracać trzeba i żyć. To tak z punktu widzenia obywatela szarego. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, mirro napisał:

Nowatorskie podejście do tematu wykrywania chorób. No to trzeba będzie przestać robić badania przesiewowe w innych obszarach. Przecież jak się czegoś nie wykryje, to tematu nie ma.😂

Wyborca pisu jest gotów napisać wszystko by choć przed samym sobą obronić to co mu propaganda wtłoczyła. Po co jaka kolwiek profilaktyka skoro od samego wykrycia choroby zdrowia nie przybędzie. W przypadku korona wirusa jest to o tyle ważne, ze wykrycie to od razu izolacja i nie zarażanie innych.

8 minut temu, bezbarwny napisał:

Nim koronawirus oficjalnie do nas dotarł, zachodziła obawa, że gdy już dotrze, nasza, niszczona od lat, służba zdrowia, nie podoła temu wyzwaniu, skutkiem czego, umieralność osiągnie poziom, albo i przekroczy, ten w krajach zachodnich, które wcześniej zostały dotknięte tym doświadczeniem. Nie wiadomo, czy tak jak pisze hubertus, że to zasługa komunistów którzy fundowali masowe szczepienia, czy może naszych słowiańskich genów, stało się inaczej i okazało się, że ów wirus, nie powoduje u nas tak wielkiego spustoszenia jak w Europie zachodniej. Nikt się tego chyba nie spodziewał, choć bezsprzecznie, nasz rząd, taką nadzieję miał. Skoro nasza natura radzi sobie jako tako, a nawet znośnie całkiem, z tym wirusem, to nie ma co piany bić i licytować się co tam rząd, czy opozycja zrobili dobrze, czy źle w tej kwestii, tylko do normalności wracać trzeba i żyć. To tak z punktu widzenia obywatela szarego. 

Fakt przyczyna niskiej śmiertelności w krajach postkomuny nie jest znana na i są dyskusje. Ale jedno jest pewne niska śmiertelność w Polsce to żadna zasługa rządu bo w innych krajach jak na Białorusi gdzie Łukaszenka mówił, że skoro wirusa nie widać to go nie ma też jest dość niska. Pomimo ponad dwa razy większej liczby chorych niż u nas na Białorusi umarło mniej niż 1/4 tego co u nas. Łukaszenka to se dopiero radzi.

Rząd nie miał żadnej nadziei. Rząd od początku zaplanował robienie testów zdecydowanie mniej niż miał możliwości. A wszystko po to by chwalić się statystykami przed nadchodzącymi wyborami. Bo wtedy nikt nie wiedział, że wybory będą odwołane. Rząd na początku nie wiedział jak nasze organizmy będą sobie radzić z chorobą i , że śmiertelność będzie niższa niż na zachodzie. Taktyka była jedna robić mało testów by chwalić się, ze u nas mało chorych i dobrze działamy. I to na początku działało. Duda miał wysokie poparcie i ludzie chwalili rząd. Teraz ludzie widzą, że to była bujda na resorach i notowania Dudy lecą.

Opublikowano (edytowane)

Widać, ze skoro zmieniasz temat to przynajmniej prawda dotarła. CO mają zabójcze karty do opozycji i nas. To pis zdaje się nalegał by w nowych wyborach można było glosować korespondencyjnie. No chyba, ze chcesz Trzaskowskiemu podpisać listę. Ale to już chyba raczej jako wyborca pisu się nie zdecydujesz myślę. Więc nie musisz się bać zabójczych kopert.

Już jestem sobie w stanie wyobrazić masowo zamawiane karty do DPS gdzie za nie świadomych obłożnie chorych personel może zagłosować na Dudę.

Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Nie obchodzi ciebie. To ci napiszę, że to żadna zasługa rządu. Naukowcy już zastanawiają się dlaczego mieszkańcy krajów bloku Wschodniego mniej umierają. I to może być raczej zasługa komunistów i większej ilości szczepień niż na zachodzie a nie zasługa pisu. Ale ty tego nie rozumiesz i piszesz co cię to obchodzi. Bo tego nie ma w przekazie propagandowym pisu. A ty bez przekazu nic nie szukasz samodzielnie i nie wyciągasz samodzielnych wniosków. Bo pisowska propaganda już cię tak zaprogramowała byś tego nie robił.

Ty  nie wyciągasz wniosków  tylko  od  początku  pandemii  próbujesz  udowodnić  jak to  Polska  sobie  źle  radzi  a jak  Niemcy  super  co  zapewniałeś  na początku.  A  wyszło  jak widać  że  wypadamy  najlepiej  pod względem zachorowań  i  zgonów.  Niemcy  i  cały  zachód  ma  lepszą służbę zdrowia  od nas i  jak widać  mało to im dało  bo  słabo  sobie  radzą. Gdyby  na zachodzie  badano  i  brano  do  statystyk  zachorowania   w  bieda slamsach  to by  te  liczby  trzeba  co najmniej  podwoić.

Opublikowano (edytowane)

Więc widać , ze od początku miałem rację.  Po pierwsze dzisiaj już każdy wie, ze te dane co do liczby chorych to ściema i jest ich czy było dużo więcej. A co do zgonów to żadna zasługa rządu i to chyba już wytłumaczyłem ze dwa razy. Na Białorusi Łukaszenka mówił, że wirusa nie widać i go nie ma a zgonów mają 1/4 tego co u nas a chorych dwa razy tyle. To co u nich lepsza służba zdrowia? Ty się ośmieszasz i nawet tego nie rozumiesz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v