Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, nie napisał:

jeżeli dzieje się tak samo to jest tak samo niemądre 

ty taki wybitny konstytucjonalista to odpowiedz mi na pytanie: skoro pkw powiedziała, że wybory się nie odbyły i marszałek ogłosi nowy termin wyborów a nie nowe wybory to na jakiej podstawie po wymieniła sobie kandydata? ciekawi mnie to

Te, specjalista od konstytucji, mam pytanie do ciebie: w konstytucji jest zapis, że WYBORY MAJĄ BYĆ RÓWNE. Skoro tylko Trzaskowski( nie jestem jego fanem ) musi zbierać podpisy, reszta nie, to czy te wybory będą równe? Idąc dalej: czy będą konstytucyjne?

6 godzin temu, nie napisał:

tak cię nienawiść do pisu zaślepia, że nawet nie rozumiesz prostych słów, tłumaczę: ja piszę o koronawirusie martwiąc się o ludzi a ty wszędzie widzisz tylko dude i pis, zastanów się nad tym

mnie duda do szczęścia nie jest potrzebny, ja sobie poradzę, tylko polski szkoda

Niestety, ale duda jest wszędzie ( chociaż w swojej lodówce go nie widziałem jeszcze ), i gada o wszystkim, że załatwi, mimo, że kompletnie nic nie może.

Teraz pytanie do wszystkich: ktoś wie ile inicjatyw ustawowych miał adrian?

Opublikowano

musi zbierać i to w krótkim czasie, to jest dopiero równość 😂

5 ?

Opublikowano
19 minut temu, jacek1296 napisał:

Skoro tylko Trzaskowski( nie jestem jego fanem ) musi zbierać podpisy, reszta nie, to czy te wybory będą równe?

a pozostali nie musieli??? chyba za dużo tvn się naoglądałeś

16 minut temu, racyl napisał:

musi zbierać i to w krótkim czasie, to jest dopiero równość 😂

nie musi, chce, to jest jego wybór, mógł się zgłosić w marcu

Opublikowano
3 godziny temu, Pafnucy napisał:

Siniak zawsze gdzieś znajdzie. 🙂 

Daj wątrobie odetchnąć. 

W naszych stronach alkocholu na Komuni pierwszej nikt nie stawia. Za to na chrzcinach w drugą niedzielę się już spodziewam. B|

u nas jest przyjęte ze niby się nie pije ale alkohol na stole jest dla spragnionych ... ale oficjalnie na komuni wolno pić po godzinie 17 po mszy 

3 godziny temu, racyl napisał:

np z boku popatrzec na partię biedronia to może się wydawać że wszyscy tam homobytują a przecież są tma i normalni ludzie

uwierz mi ze jak by kobieta by się wypła z lewicy też byś zobaczył 2 dziurki .. komin okopcony pewnie nie na gaz ... i na dole gdzie szmaty wiszą 

Opublikowano
3 godziny temu, racyl napisał:

jak sie w czymś uczestniczy to łatwiej wyrazić opinię.

np z boku popatrzec na partię biedronia to może się wydawać że wszyscy tam homobytują a przecież są tma i normalni ludzie

Raaacyl...to Ty powiedzieć przez to chcesz, że kandydat na Prezydenta Biedroń, jest nienormalnym „ludziem”? Vice Prezydenta Trzaskowskiego, Rabiej, również normalnym „ludziem” nie jest? A Prezydent Trzaskowski, paradujący na równości paradzie, wspiera i jedna się z nienormalnymi ludźmi, przez co i Jego normalność dyskusyjną być może? Racyl, jesteś tym, no jak im tam...homofobem?

• Thanks 1
Opublikowano

Trzaskowski jest nie normalny jak proponuje te rekomensaty z rezygnacji z cpk. tylko że prezydent nie może sam niczego zablokować

Może i lepiej niech duda zostanie to zbudują ten port i przekopią mierzeje wiślaną

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

Zadając te pytania to albo z nas idiotów  robią , albo z nimi coś nie tak .  Nawet prawyborów nieudacznik nie wygrał  a o fotel się w trakcie kampanii zaczął ubiegać .  To tak jakby Racyl poszedł na mszę tuż po rozdaniu komunii i na koniec mszy miał pretensje że mu ksiądz kazania nie wygłosił .   Wczoraj po 20 znów POwcy przyznali że to tylko dzięki pani Błońskiej 10 maja nie było wyborów i to szedł na ogień z tą tezą . To Sasina zasługa  że wyborów 10 nie było , czy Kidawy ??????????  Motają się  te  półgłówki jak dzieci we mgle , tylko najsmutniejsze jest to że to ludzie dorośli . 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gienio007 napisał:

Zadając te pytania to albo z nas idiotów  robią , albo z nimi coś nie tak .  Nawet prawyborów nieudacznik nie wygrał  a o fotel się w trakcie kampanii zaczął ubiegać .  To tak jakby Racyl poszedł na mszę tuż po rozdaniu komunii i na koniec mszy miał pretensje że mu ksiądz kazania nie wygłosił .   Wczoraj po 20 znów POwcy przyznali że to tylko dzięki pani Błońskiej 10 maja nie było wyborów i to szedł na ogień z tą tezą . To Sasina zasługa  że wyborów 10 nie było , czy Kidawy ??????????  Motają się  te  półgłówki jak dzieci we mgle , tylko najsmutniejsze jest to że to ludzie dorośli . 

taki czy owaki , pomijając że jest głupi to zdobyć takie notowania w takim krótkim czasie to nikomu się by nie udało

Racyl każde kazanie traktuje z przymrużeniem oka. czy ja je wysłucham czy nie to jest mi obojętne co taki ksiądz sobie poopowiada po tym jak bierze nie mała kasę za pogrzeb ojca rodziny 5 osobowej w trudnej sytuacji finansowej

I jeszcze niech ktoś powie że ksiądz ma Boga w sobie 😂

101819648_10158039822091091_177874390372

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

Typowa odpowiedź typowego wyznawcy pisu. Nigdy ale to nigdy nikt z was nie przyzna racji stronie przeciwnej, nawet w najbardziej oczywistej kwestii. Termin wyborów ogłosiła witek wczoraj i od wczoraj można zbierać podpisy. Zmieniła również druk, na którym te podpisy mają się znaleźć. Czyli poprzedni druk z podpisami innych powinien być nie ważny, a jest. Tu też widzisz równość?

Wcześniej pytałem, kto i dlaczego powinien zapłacić za BEZPRAWNY druk kart wyborczych. Żaden z pisiorów nie miał odwagi przyznać, że sasin.

I ponawiam: ile inicjatyw gospodarczych miał adrian?

Opublikowano
9 minut temu, jacek1296 napisał:

Wcześniej pytałem, kto i dlaczego powinien zapłacić za BEZPRAWNY druk kart wyborczych. Żaden z pisiorów nie miał odwagi przyznać, że sasin.

sasin nic nie robił bez wiedzy przełożonych , była ustawa wiec to coś tam organizował , nawet jakby była ustawa choć ona chyba jest o odpowiedzialnosci finasowej urzedników za zle wydane pieniądze to tu zwrot by sie i tak ze strony sasina nie należał , puki co to chyba żaden urzednik nie odpowiedział finansowo za swoje złe decyzje lub decyzje z naruszeniem prawa .od urzednika gminnego po te wyżej .

Opublikowano
28 minut temu, jarecki napisał:

sasin nic nie robił bez wiedzy przełożonych , była ustawa wiec to coś tam organizował

Aaaaaa jesteś w stanie wskazać ustawę na podstawie której Pan Sasin nakazał druk kart do głosowania? Uprzedzam że ustawa nie podpisana nie liczy się😂

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, mirro napisał:

Aaaaaa jesteś w stanie wskazać ustawę na podstawie której Pan Sasin nakazał druk kart do głosowania? Uprzedzam że ustawa nie podpisana nie liczy się😂

ustaw było kilka i trzeba by przestudiować co było podpisane a co nie było , to nie jest aż tak oczywiste czy sasin nie  miał prawo zlecić druku a w sądzie na pewno by się obronił gdy by go oskarżyć o marnowanie pieniedzy z budżetu panstwa .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

on moze nie ale jego zona bedzie miala z czego 🤣,  tych 68 milionow to drobne w skali panstwa-nie takie pieniadze sie marnuje........

port baranow -to nie barany beda budowac tylko chinczycy !!! my nie mamy czym i za co.. wyznawcy baranow poczytajcie o chinskich inwestycjach w europie i calym swiecie i dowiedzcie sie z czym to sie konczy -zwiazek socjalistycznych respublik radzieckich na czele z armia czerwona tez w nas zaninwestowali  nie tak dawno temu......

posluchajcie wywiadu z gowinem-on wyraznie mowi ze to dzieki niemu nie bylo wyborow- co lider zjednoczonej kurwicy klamie ??? chyba ze to nie pinokio tylko swir ??

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

port baranow -to nie barany beda budowac tylko chinczycy !!!

pytanie czy wielki brat zza oceanu pozwoli . ja stawiam że nie pozwoli chinczykom .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

kto wtedy bedzie wielkim bratem ?? trudno powiedziec -ten co przed wlasnymi obywatelami ucieka do bunkra ?? on jest mocny tylko na twitterze-gdy go sie docisnie to miekknie, ameryka upada i zaden dumpf nic na to nie pomoze, za kilka lat gdy naprawde zacznie sie budowa wielki brat bedzie mial jeszcze mniej do powiedzenia.

idziemy na rekord- za I kwartal deficyt budzetowy wyniosl 98 miliardow , ciekawe ile wyciagniemy do konca....

oficjalne zadluzenie panstwa przekroczylo 1 bilion dolarow,

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

taki czy owaki , pomijając że jest głupi to zdobyć takie notowania w takim krótkim czasie to nikomu się by nie udało

Racyl każde kazanie traktuje z przymrużeniem oka. czy ja je wysłucham czy nie to jest mi obojętne co taki ksiądz sobie poopowiada po tym jak bierze nie mała kasę za pogrzeb ojca rodziny 5 osobowej w trudnej sytuacji finansowej

I jeszcze niech ktoś powie że ksiądz ma Boga w sobie 😂

Prawdziwych księży  takich z powołania jest znikoma ilość , tam PRZEWAŻNIE  idą karierowicze  .  Mnie kazanie też mało interesuje ,ale jak na mszę przyjdziesz w trakcie komunii , to wykrzykujesz że ty też chcesz to co i wszyscy tu obecni do tej pory wysłuchać ???????? Pierd...sz  że Rafałek jest teraz gorzej traktowany  bo inni już podpisy mają zebrane i złożone , mógł się szambonurek  od początku zgłosić do wyścigu  to by teraz ze swych fanatyków nie musiał debili robić . 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Zmieniła również druk, na którym te podpisy mają się znaleźć.

dlaczego kłamiesz? typowe dla wyznawcy antypisu :)

Edytowane przez nie
Opublikowano

racyl - Ty jesteś przekonany, że te 15 tys luda wejdzie na budowę i opierdzieli to w jeden rok podatkowy? Z tego całego CPK to najlepszy jest pieniądz na rozwój kolei choć patrząc na plany modernizacji to zachód chyba nie w Polsce... W każdym razie do Berlina mam 180 km i jak sobie popędzę to wyrabiam się poniżej dwóch godzin na lotnisko. Ile bym jechał do Baranowa? Koleją jest to samo... Rząd potrzebuje partnera do tej inwestycji i to on będzie dzielił kasę a rządowa pójdzie na wszystko co związane z pracami aby się to w pi z du nie rozpadło.

jacek na numerze - właśnie on ma płacić i zapłacił przecież. Rząd niema swoich pieniędzy.

Co do imprezy komunijnej - faktycznie nie dajecie alkoholu czy łoicie ze specjalnych butelek? Tak szczerze poproszę...

jacus napisał:

"idziemy na rekord- za I kwartal deficyt budzetowy wyniosl 98 miliardow , ciekawe ile wyciagniemy do konca.... oficjalne zadluzenie panstwa przekroczylo 1 bilion dolarow"

Zabrakło kreatywności w kreatywnej księgowości?

Opublikowano (edytowane)

na komuni zero  alkoholu , zresztą u mie w rodzinie też na żadnej z komuni alkoholu nie było choć nikt nie odmawia , to nie studniówka żęby pod stołami  chować . a po drugie teraz i tak wiekszosc komuni w lokalach wynajetych to tak nie wypada sie kryć ,

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 godziny temu, racyl napisał:

Koronaprty   organizujecie  ???

To  już  papier   nie  zaraża  ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v