Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Człowieku te "przepychanki" nazywasz pałowaniem ??  

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Niemcom zablokowali budowę kopalni pytanie po co ???    przecież wegiel jest beee 

https://www.wnp.pl/gornictwo/na-razie-nie-bedzie-nowej-kopalni-w-rybniku-postepowanie-zawieszone,395815.html

6 minut temu, jacus napisał:

roman ja tez niedawno bylem pomodlic sie przy grobie pilsudskiego a nawet chwile wczesniej kaczynskiego, i co z tego ma wynikac ??? wczoraj byle na jednym pogrzebie za chwile jade na drugi i jakie z tego wnioski wyciagasz ???

o tym co pisałem srasz na księży katolicyzm i sie modlisz wypisz wymaluj potwierdzenie mojej definicji 

14 minut temu, piotreku1 napisał:

To uciekaj  czerwony do Putina i tam sobie żyj 

to nie pis sprywatyzował i oddał większość ziemi niemocom ... 

Opublikowano
50 minut temu, Roman176 napisał:

o tym co pisałem srasz na księży katolicyzm i sie modlisz wypisz wymaluj potwierdzenie mojej definicji 

I najśmieszniejsze że ma do tego pełne prawo.:brawo:

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Modlić się trzeba do Boga a nie do księdza. Ksiądz a Bóg to jednak co innego. Inna sprawa, że ci co niby tych księży tak szanują często nie szanują np przykazań i przy pierwszej lepszej okazji opluwają bliźniego lub kłamią.

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A  jak się to ma do twoich "kolegów" którzy to na lewo I prawo drą japy jaki to reżim ,brak wolności słowa et cetera 

A tu każdy mówi co chce 

Opublikowano (edytowane)

Może jeszcze takie go braku wolności słowa jak za komuny nie ma. Ale pis dąży do tego by był. Zdejmowanie piosenek z anteny bo mówią o władzy. Zganianie i karanie na ulicy ludzi pod byle pretekstem jak choćby dwie kobiety przed sądem najwyższym. Podczas gdy władza łamie zasady epidemiczne i nic sobie z tego nie robi mówiąc, ze to jedynie zalecenia. Do tego mamy byłą szefową kampanii Dudy podejrzaną o pogryzienie przechodnia mówiącą, ze wolność słowa można ograniczać w pewnych przypadkach. Trochę tych przypadków ograniczania wolności słowa i ciągot do ograniczania w pisie jest.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A  jak się to ma do twoich "kolegów" którzy to na lewo I prawo drą japy jaki to reżim ,brak wolności słowa et cetera 

A tu każdy mówi co chce 

Wolność słowa, prawo do krytyki. Każda próba ingerowania w to musi skończyć się protestem. Jednak warto też pamiętać że moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innego człowieka.

A co ja mam zrobić, albo wspólnego< że ktoś ma tak a nie inaczej ustawione granice?  Akurat miłościwie panujący, cały czas testują jak się da poprzesuwać te granice aby wykroić sobie największy kawałek. I to wcale nie w celu służby Narodowi a dla własnych potrzeb.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Do tego mamy byłą szefową kampanii Dudy podejrzaną o pogryzienie przechodnia mówiącą, ze wolność słowa można ograniczać w pewnych przypadkach.

Za to wolność gryzienia można stosować baaaaaardzo szeroko.:oops1:

Opublikowano
5 godzin temu, piotreku1 napisał:

Zaczni myśleć i ,,czarne nie nazywaj białe" 

PiS robi to samo co PZPR  , policję przekształcili w milicję i zomo co pałuje ludzi. Niestety historia zrobiła koło.  Ale jest nadzieja bo komuna upadła i piskomuna też prędzej czy później upadnie . Komunizm nie został rozliczony ale mam nadzieję że drugi raz tego błedu sie nie popełni i piskomuna zostanie rozliczona . 

Brawoooooo....a rozliczać będą koledzy (towarzysze(nomen omen) partyjni) Belków, Cimoszewiczów, Millerów, itp...brawooooo😂

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Niestety tak się kończy nieudolność pisu w polityce zagranicznej i europejskiej. Dzisiaj Polska nic w UE nie znaczy. A wszystko dzięki pisowi.

Słucham teraz na tvn ie konferencji marszałek Witek. Widać w pisie desperację. Boją się, ze senat odłoży wybory na jeszcze później. I Duda całkiem zjedzie z sondażami na dno. Już nawet prosi Grodzkiego o zwołanie senatu. Ciekawe kiedy w końcu będą te wybory?

Opublikowano

Czemu wina PiS za Tuska kryzysu nie było była zielona wyspa sprzedawali i brali kredyty tak rządzili 8 lat ale ludzie szybko zapominają .

Tak kończy się jak brak w Kraju własnego przemysłu i sklepów Polska jest Tylko montownią i rynkiem zbytu .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jak nie było kryzysu za Tuska? Jakie kredyty brali? Z Gierkiem ci się już mieszać zaczyna. Jest tylko jedno ale. Wszystkie poprzednie rządy nawet ten pisu z Marcinkiewiczem potrafiły się jakoś dogadywać z UE. I z reguły na tym bardzo korzystaliśmy. Ten rząd od samego początku przybrał taktykę wojny z UE i obrażania ich na każdym kroku.  Na zasadzie dawać forsę i słuchać naszych obelg i połajanek. Kto się zgodzi na takie traktowanie?

Opublikowano (edytowane)

NIECHCEM ,ale muszem                O krajach południa żę w nowych rozdaniach zyskają sporo  wiadomo od dawna , nawet polska informowała że należy zwiekszyć składki wpłacane do UE a dokładniej chyba sam premier zabiegał o zwiekszenie składek              https://www.salon24.pl/u/dulekthered/957951,gigantyczne-dlugi-donalda-tuska-fakty-i-mity 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano

Rządowa propaganda kontra rzeczywistość Tuska .

Rząd chwali się rocznymi urlopami macierzyńskimi (najdłuższymi w Europie!), hojniejszym dofinansowaniem przedszkoli, refundacją in vitro czy „darmowym podręcznikiem”. Ale nie informuje, że zostało to sfinansowane z naszych pieniędzy! Nie wiedzieć czemu, wśród „najważniejszych sukcesów” i „najtrudniejszych reform” nie znalazły się najbardziej znaczące decyzje rządu Donalda Tuska, jakim były drakońskie podwyżki podatków: stawek VAT (z 3% do 5%, z 7% do 8% i z 22% do 23%), stawki rentowej (o dwa pkt. proc.), akcyzy (na ON, wódkę i papierosy), zamrożenie progów PIT oraz i tak śmiesznie niskiej kwoty wolnej od podatku. Do tego jeszcze doszły nowe daniny: podatek od miedzi i srebra, myto (via toll), podatek bankowy i inne.

400 mld zł długu Tuska i kreatywna księgowość Rostowskiego .

Za rządów Donalda Tuska Polska co roku łamała unijny limit deficytu finansów publicznych (3% PKB). Gwoli sprawiedliwości trzeba dodać, że robiły to także wszystkie poprzednie ekipy rządzące Polską: od 1996 roku tylko 3 razy udało się ograniczyć deficyt poniżej 3% PKB. Nadwyżki nie doświadczyliśmy ani razu! Rezultatem był potężny wzrost długu publicznego. Na koniec 2013 roku zadłużenie sektora finansów publicznych sięgnęło 934,6 mld złotych, co stanowiło 57,1% produktu krajowego brutto. W ten sposób przekroczony został drugi próg ostrożnościowy.

WSZYSTKO ZGODNE Z PRAWEM UNII BYŁO .

• Like 3
Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

prawo ? mamy porostu taką religie  ani ty ani ja go nie poderzniemy jak muzułmanie  ...   na allaha nie jeden by ogłosił za twoją głowę niebo 

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Modlić się trzeba do Boga a nie do księdza. Ksiądz a Bóg to jednak co innego. Inna sprawa, że ci co niby tych księży tak szanują często nie szanują np przykazań i przy pierwszej lepszej okazji opluwają bliźniego lub kłamią.

dokładnie 

Opublikowano
5 minut temu, Roman176 napisał:

prawo ? mamy porostu taką religie  ani ty ani ja go nie poderzniemy jak muzułmanie  ...   na allaha nie jeden by ogłosił za twoją głowę niebo 

Jak będzie państwo wyznaniowe to i prawo będzie na bazie wskazówek pobieranych ze świętych ksiąg, albo stosowane literalnie przemyślenia nie koniecznie najwyższej istoty.  Jeżeli państwo i religia będą zajmowały przeznaczone im miejsca to ani Allah , ani Chrystus, ani Jehowa nie będą mieli wpływu na podrzynanie gardeł, czy zaliczenie 40 dziewic. 

Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

Ale ja nie napisałem że ta Pani prezes mi przeszkadza czy sposób wyboru

Nie wina pisiorów tylko że zostaną bez pomocy a potem bedą jeździć i się szczycić jak to ludziom pomogli na wsi

Przynajmniej z truskawką coś sie ruszyło, będą mogli przyjeźdzać ukraińcy i za testy państwo będzie płaciło

Mnie tez  kuje w ucho to pier..e Ardanowskiego by nauczyciele szli czereśnie zbierać , bo to nie realne . Tylko że udolnie czy nie udolnie , ale PISioki choć starają się Polaką pomagać . Za panowania ich Poprzedników  gdyby ten symulant na marszu niepodległości tak się zachowywał , to by takie wpierdo..l dostał że już nigdy na żaden marsz by nie przyszedł . KOD , LGBT , błaganie za nałożeniem kar na Polskę by naród miał gorzej i chciał zmiany . Mnie też już nie chce się  tuz Wami wcale przepierać  , bo Wy zaślepieni jesteście i za wszystko zło co się na całym świecie dzieje obarczacie PISiorów .  Rzygać mi się chce  jak słyszę że teraz wymyślają by wyborów wcale nie było i by to teraz marszałek SENATU przejął jego obowiązki . Kaczor zginął , to marszałek senatu go zastąpił a te patałachy znów wszystko na głowie stawiają  a Wy jeszcze ich za takie idiotyczne  pomysły bronicie i popieracie . 

• Like 3
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Niestety tak się kończy nieudolność pisu w polityce zagranicznej i europejskiej. Dzisiaj Polska nic w UE nie znaczy. A wszystko dzięki pisowi.

Słucham teraz na tvn ie konferencji marszałek Witek. Widać w pisie desperację. Boją się, ze senat odłoży wybory na jeszcze później. I Duda całkiem zjedzie z sondażami na dno. Już nawet prosi Grodzkiego o zwołanie senatu. Ciekawe kiedy w końcu będą te wybory?

Desperacja nie desperacja A co to kogo obchodzi ,miały być wybory jak najszybciej nawet opozycja wyraziła zgode i co ?gówno nawet honoru nie mają żeby dotrzymać słowa ,widać że łapówkarz gra na czas aby tylko przedłużyć za wszelką cene szambiarzowi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v