Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

W monokulturze co byś nie woził i jak byś nie dawkował ziemie wyczerpiesz. Jednak masz rację że to bardzo krótkowzroczna polityka. 

A widziałeś jak po osadzie z oczyszczalni rośnie? Ja na jednym polu sieje już kilka lat pszenice i plonuje super ,tylko dostaje opór wszystkiego plus po żniwach sieje poplon i zaoruje  

Opublikowano

to zupełnie inna bajka Ursus, ty to po prostu stymulujesz/ wymuszasz to nie ma innej możliwości

Opublikowano
36 minut temu, racyl napisał:

Ja pierdziele jakie zaniedbane, z szara pleśnią jeszcze klient ma to wpierdzielać za taka cenę .

Rozsypujące się, Polesie, nawadniania to nie widziało

to co pokazałeś to nie wiem czy za 3zł ktoś by ci ktoś kupił

Bo ja nie wale chemi  żeby truć  tylko  bardziej eko a nawadnianie jest i kropelkowe  na wężu. Ludzie zadowoleni   więcej klientów jak towaru 🤠

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Zwolennicy pisu tutaj często sięgają po argumenty ad persona czy wyzwiska. Zobacz jak np pytają o coś ich na jakichś demonstracjach. Najgorsze bluzgi lecą. Choć wszyscy są katolikami i chodzą do kościoła.

Te pisdziory na szczycie to są przechszty - przykładem nijaki Żalek spode Białegostoku  -  enklawy mośkowej nacji - udają wielkich katolików, ba,  należą czynnie do Stowarzyszeń Katolickich a w duszy marzy im się o ziemi obiecanej wydumanej Polin. Naczelną ich zasadę najlepiej ujął niejaki Aaron Szechter, zwany tez Adamem Michnikiem: "Mądry Żyd to Żyd zakonspirowany żyd". Nigdy żaden nie-Żyd nie został rabinem w judaizmie. Jest to oczywisty rasizm. Katolicy mają nawet biskupów pochodzenia żydowskiego (np. Lustiger, Pieronek). Żydom, co wynika z nauk Talmudu, obce jest jakiekolwiek poczucie wdzięczności - o czym świadczy nagonka na Polskę: na kraj, który jak żaden inny pomagał im podczas II Wojny, narażając własne życie. W Izraelu naucza się dzieci, ze za tzw. Holocaust ("Holohoax") odpowiedzialni są w równej mierze Polacy, co Niemcy. Czy Żydzi uratowali choć jednego Polaka od śmierci po wkroczeniu Rosjan na wschodnie tereny Polski? 

Hubert dlaczego prowokujesz Manego a sam nic nie napiszesz z prawdy oczywistej - trzęsiesz nogawkami?

13178746_1193086310704573_7775189282924505199_n.jpg

Edytowane przez many12
Opublikowano
1 godzinę temu, Bogdan675 napisał:
safe_image.php?d=AQBlg1R4F1tmZyCd&w=540&

Informacje o tej witrynie

TVP.INFO

Teraz „nie chce wpisać tej dyskusji w kampanię wyborczą”.Szczyt himalaje hipokryzji

Ulica może powstać. Pytanie jak duża i jak ważna? Pytanie co Kaczyński zrobił dla Warszawy i kraju? Czy jego zasługą jest jedynie to, ze zginął. I to do końca nie wiadomo czy częściowo nie ze swojej winy i winy własnego otoczenia.

Opublikowano

o many w pelni formy-ten zalek to juz ma paredziesiat lat i na starosc jedynym jego sukcesem stalo sie to ze zostal zydem😂, ja sie rozkreci to niedlugo on sam zostanie ostatnim polakiem w polin-biedaczek beda go w klatce obwozic po polsce a rodzice beda pokazywac jak wygladali kiedys prawdziwi polacy

ta piosenka jest duzo lepsza niz kazika.....

kazdy kto latami slucha trojki wie ze takie akcje z glosami wiele razy sie odbywaly- nikt tego nie ukrywal i czesto bylo wspominane na antenie.

Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

Ulica może powstać. Pytanie jak duża i jak ważna? Pytanie co Kaczyński zrobił dla Warszawy i kraju? Czy jego zasługą jest jedynie to, ze zginął. I to do końca nie wiadomo czy częściowo nie ze swojej winy i winy własnego otoczenia.

Zasadnicze pytanie brzmi - dlaczego Pochowano tego gostka na Wawelu miejsca spoczynku naszych królów i wielkich Polaków zasługami oczywiście?

Ten gostek jeszcze raz POwiadam gostek to było nieszczęście Rzeczypospolitej - nic więcej nie skomentuje bo adrenalina rośnie.

17903664_1022788427857351_7979994116678806669_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, racyl napisał:

bez przesady nie była aż tak droga. zależało od pory. 5-8zł taki pojemnik. odmiana  polonez.

polesie, suganę  to i po 4zł sprzedawałem bo i tak więcej wychodziło jak na skupie

w handlu maliną na pojemniczki nie ma czegoś takiego jak ważenie, to ma wyglądać i być smaczne

U mareczka było widać tam szarą pleśń a to dla klienta nie do przyjęcia

Jakoś  do  przyjęcia   bo sprzedaje  2 razy drożej  od  ciebie  i  klienta  więcej  jak  towaru  na ten  rok  wszystko  już  zamówione   bo  zdrowe  i  smaczne  a  nie  nalane chemi  twarde  kamienie  bez  smaku i  na żadnym  rynku  nie  musze  stać  wszystko  idzie  z  domu  lub  z dowozem  do  klienta.  Ja się  tej  uprawy  dopiero  uczę   i  dla mnie to  jest  dodatkowe  zajęcie   do którego  wielkiej wagi  nie  przykładałem a zdjęcie  robione  z  końcówki   już  zbiorów  

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pisałem, że denwer kantuje. Nie walę chemii. Chodzi aby nie walić bez opamiętania... W osadach po oczyszczalni to nie jest nas...ne aminokwasów czasem?

Denwer - szanuj zatem tego klienta. Szanuj!

Opublikowano (edytowane)

dokładnie  mądry  klient  kupuje  smakiem  i  towar  jest  tyle  wart   ile  klient  za niego  zapłaci 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 minut temu, jarecki napisał:

albo klient powinien szanować takiego producenta , niby oczami człowiek kupuje ale np . nie których truskawek i o dziwo tych najładniejszych nie da się zjeść .

Dokładnie . kiedyś jak nie miałem własnych w ogródku kupowło się często I raz trafiłem to do dziś pamiętam ten smak chemii ,kuźwa jak otworzyłem reklamówke w domu to mnie cofło ,jakbym wlał jaki chwastox do tej torby 

Opublikowano

Towar jest tyle wart za ile go sprzedasz. Klient jest rozmaity. Zresztą racyl napisał: ma wyglądać i być smaczne. O racylu pewnie można powiedzieć różne rzeczy ale e sprawach upraw warto go posłuchać denwer.

Opublikowano (edytowane)

@DTaras  Każdy  chce  sprzedać  jak  najdrożej  to  klient  decyduje  czy  kupi  czy  nie.  Racyl  sobie  może  pisać  mnie  jego  prześmiewcze  komentarze  nie ruszają.   On sprzedaje   swoje super  maliny  za  połowowe  ceny  moich   amatorsko  uprawianych  :). Także  jak będę  robił  po swojemu  tyle że w tym roku  nawożenie  mam dozowane do nawadniania   kropelkowego  w zeszłym tradycyjne  no  i  posadziłem  trochę  inne  odmiany.  Niech  tam @racyl  sobie uprawia  i  stoi  na rynku  życzę  powodzenia  i wysokich  cen  

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, many12 napisał:

Zasadnicze pytanie brzmi - dlaczego Pochowano tego gostka na Wawelu miejsca spoczynku naszych królów i wielkich Polaków zasługami oczywiście?

Ten gostek jeszcze raz POwiadam gostek to było nieszczęście Rzeczypospolitej - nic więcej nie skomentuje bo adrenalina rośnie.

17903664_1022788427857351_7979994116678806669_n.jpg

Odpowiedź akurat jest znana i banalnie prosta. Sam Dziwisz o tym mówił. Otóż na gorąco dzień czy dwa po katastrofie gdy wszyscy byli jeszcze w szoku i było duże zamieszanie. Wysłannicy Jarosława Kaczyńskiego zadzwonili do Dziwisza jako biskupa czy tam prymasa i poinformowali go, że naród domaga się pochówku na Wawelu. Oczywiście wszyscy pamiętamy, że naród się nie domagał. Bo społeczeństwo raczej było w szoku i przeżywało tyle ofiar i nikt raczej nie zastanawiał się specjalnie gdzie pochowają Kaczyńskiego. Po prostu politycy pis oszukali Dziwisza. Zresztą było to widać w jego słowach. Choć nie powiedział wprost i był zdziwiony, że naród jednak się nie domagał.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, hubertuss napisał:

że naród się nie domagał.

tak sie przyjeło żę o zmarłych można mówić tylko dobre słowa , bardzo wiele osób było zdziwionych pochówkiem na wawelu , ale sam pochówek wynikał z nagłej i nie oczekiwanej smierci na służbie urzednika panstwowego , a to już samo z siebie niesie daleko idące  postepowania . u mie w wiosce na zebraniu wiejskim nagle zmarł radny wiejski , choć sam był  najgorszym radnym jakiego wioska miała to został upamietniony kamieniem  i tablicą .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

"Każdy  chce  sprzedać  jak  najdrożej  to  klient  decyduje  czy  kupi  czy  nie." To jest właśnie handel i rola handlowca. Wiedza z tego zakresu, znajomość rynku lokalnego jak i ogólnego pozwoli dopasować oferty na każdy kierunek. Zakopałeś się w puchu a racyl pracuje. Pytanie brzmi nie za ile się sprzedaje tylko jak niskim nakładem odpowiednio zarobić. Pepsi kosztuje 3 zyla a flaszka wódki dwie dychy. Nakład jest podobny...

Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

do Dziwisza jako biskupa czy tam prymasa 

Ale jaja :ph34r:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v