Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, hubertuss napisał:

Tu masz rację sam Gowin w pojedynkę wykiwał cały pis i zablokował wybory.

Czyli   budka   kłamie  ???

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co Budka mówi i czy kłamie. Ja słyszałem i widziałem co mówił i zrobił Gowin wraz z kilkoma posłami Z tego wyciągam wnioski kto zablokował wybory. Choć może opozycja chcieć ogrzać się w cieple sukcesu Gowina i próbuje się podłączyć. To głównym architektem fiaska farsy wyborczej 10 maja jest Gowin. To on i kilku jego posłów zagroziło nie przegłosowaniem ustawy, która wróciła z senatu jeśli wybory miały by się odbyć 10. I to on nie opozycja pertraktował z Kaczyńskim chyba 7 wieczorem. I to z Gowinem Kaczyński podpisał umowę czy tam oświadczenie, które jeszcze w sobotę próbował złamać. A które mówi o zorganizowaniu nowych wyborów w terminie późniejszym.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jak już  tak  sobie  ubzdurałeś   to  żyj  w tej  świadomości

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, hubertuss napisał:

Skąd taka twoja wiara w ludzi po? Tak tu piszesz o ich uczciwości. Nie wiem czy kłamał czy nie kłamał. Wiem jedno im się przynajmniej wybory na czas udawało robić. Zabawne jest, że pamiętasz słowa Rostowskiego, który mówił, że pieniędzy nie ma choć wypowiedziane kilka lat temu. A już zapomniałeś słów Gowina może z przed miesiąca, który powiedział w zasadzie to samo. W czasach koniunktury każdy głupi umie rozdać pieniądze. Gorzej je zarobić gdy przyjdzie recesja. Możesz rozdać cały swój majątek w krótkim czasie. Ale zarobić to samo co rozdasz w tym samym krótkim czasie to już trudno.

Tego na górze lepiej nie przywołuj w swoich postach gdzie wyzywasz innych ludzi z którymi się nie zgadzasz. Bo z daleka zalatuje faryzeuszem.

Nie wiara tylko fakt że zawsze kłamali 😏nie zapomniałem słów Gowina Ale to miały być ogromne odszkodowania i co chciałbyś odszkodowania płacić  firmom z zagranicznym  kapitałem .

Nie wzywam tylko nazywam rzeczy po imieniu ,zresztą jeśli to wzywanie więc Ty robisz to samo 

POsrańce w tak trudnym okresie nie organizowali wyborów ,więc co mogli spieprzyć

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Wyzywasz wyzywasz. Ja cię nazwałem oszołomem to fakt. Ale po tym jak ty pierwszy użyłeś tego określenia. Nie znajdziesz w moich tekstach wyzwisk o ile ktoś pierwszy tego nie zrobił. Dla mnie możesz nazywać ludzi z po jak chcesz nic mi do tego. Ale to jedynie wyraz twojej słabości i niskiej kultury. Co do słów Gowina jakieś odszkodowania zagranicznym firmom to wymówka.  Zresztą jeśli te zakłady zatrudniają pracowników w PL to dzisiaj mogą na równi z polskimi korzystać z pomocy rządowej.

9 minut temu, Denwer napisał:

Jak już  tak  sobie  ubzdurałeś   to  żyj  w tej  świadomości

Aż nadto widać, ze dotarło do ciebie, że Gowin zablokował wybory i tylko to zdołałeś z siebie wydusić. Jakże merytoryczny i rzeczowy argument podałeś na miarę swoich możliwości.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Jest okazja by zamykać kopalnie w Polsce korona pomoże w tym bo wielu górników zarażonych jest .

spokojnie praca toczy się normalnie 

5 minut temu, hubertuss napisał:

Dla mnie możesz nazywać ludzi z po jak chcesz nic mi do tego. Ale to jedynie wyraz twojej słabości i niskiej kultury.

miałeś już nie głosować na PO ?? 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wyzywasz wyzywasz. Ja cię nazwałem oszołomem to fakt. Ale po tym jak ty pierwszy użyłeś tego określenia. Nie znajdziesz w moich tekstach wyzwisk o ile ktoś pierwszy tego nie zrobił. Dla mnie możesz nazywać ludzi z po jak chcesz nic mi do tego. Ale to jedynie wyraz twojej słabości i niskiej kultury. Co do słów Gowina jakieś odszkodowania zagranicznym firmom to wymówka.  Zresztą jeśli te zakłady zatrudniają pracowników w PL to dzisiaj mogą na równi z polskimi korzystać z pomocy rządowej.

A z kim Ty tutaj dyskutujesz? 

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Aż nadto widać, ze dotarło do ciebie, że Gowin zablokował wybory i tylko to zdołałeś z siebie wydusić. Jakże merytoryczny i rzeczowy argument podałeś na miarę swoich możliwości.

Żyj  sobie  w tej świadomości   nikt  ci  nie broni. 

Opublikowano
43 minuty temu, Ursus932 napisał:

Nie wiara tylko fakt że zawsze kłamali 😏nie zapomniałem słów Gowina Ale to miały być ogromne odszkodowania i co chciałbyś odszkodowania płacić  firmom z zagranicznym  kapitałem .

Zamiast powtarzać, postarałbyś się samodzielnie poczytać kwity i znaleźć zapisy o odszkodowaniach. Z resztą już tu o tym dyskutowaliśmy. 

Opublikowano

……...wszędzie widzi sPISek czuje się zagrożony i osaczony.

Tak w zasadzie to PIS powinien stwierdzić że zasadniczo to wybory nie maja sensu bo po co prezydent jak i tak prezes o wszystkim decyduje. Nie ma sensu narazać zdrowie proleteriackich mas, ponosić kosztów wyborów oraz utrzymania prezydenta i jego otoczenia. Prezes przeprowadzi się na Krakowskie przedmieście i sam swoje ustawy będzie podpisywał. No i kot miałby więcej miejsca w domu i w ogrodzie.

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Co to za złota myśl w twoim podpisie?

A  co  czegoś  nie  rozumiesz  ??

Opublikowano

A są jakieś kryteria tego że komuś powiodło się bardziej niż innym? Jakiś wzorzec, ankieta?  A może jakiś urząd będzie wysyłał powiadomienia że Panu/Pani powiodło się. Bo jeśli tak, to pewnie jest też formuła na "przekichane bardziej niż pozostali". Poinformować ludzi niech nie żyją w nieświadomości.😂

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Jak  dorośniesz to zrozumiesz 

Jak dorośniesz to zrozumiesz, że takie stawianie sprawy , a szczególnie pisanie tego jako motto, delikatnie mówiąc jest nie na miejscu. 

Nawet jeżeli zbudujesz dłuższy stół i zaprosisz biesiadników to nie zyskasz przyjaciół. A jeżeli chcesz się zajmować dobroczynnością to też nie jako lans. Pomóż i tyle, Pomóż bo możesz. O płot się nie bój bo nawet nie zauważysz kiedy stanie.

Opublikowano

To sa lewackie brednie wymyślone przez zawistną masę nierobów i gamoni. Według nich,  ci co maja więcej muszą się  dzielic bo im się należy. Nawet Szydło tak mówiła

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v