Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Racylku już wolę by tak na baczność przed tym Kaczorem jago kundelki stali i Polaka rozkazy wykonywali  niż Wasza szlachta  z PO przed  swoimi mocodawcami .  Sama Kidawa przyznała że Jarkowi wcale na UE nie zależy , bo jemu tylko na Polsce zależy . Mając taką wiedzę a twierdzę że ją posiadałeś , to błaźnisz się jako Polak takimi wrzutkami .Sikorski  wpierd...cy się Bosakowi w trakcie konferencji  zapewne bliższy jest Twojemu sercu , ale to już Twoja sprawa . On na baczność stoi przed tymi co by nas najchętniej znów  między siebie rozebrali i za niewolników mieli . Polskość to nienormalność , ale to motto przyświeca  nie Polakom kolego !!!

Opublikowano

Na baczność przed starym pedałem co brata na smierć posłał i wielu innych aby tylko władze zdobyć..?.... no nie mogę.. 😋

Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

a to wybory nie mają przyjść same do Ciebie ?

Przecież DTaras juz kiedyś napisał, że bodajże z zasady nie chodzi na wybory.

Hm...teraz to normalnie luksus pod dom; może jeszcze w asyście służbowo odznaczyć  przy okazji haczykiem tych, którzy nie oddają głosów, żeby potem nie mieli prawa zażaleń/pretensji 😉

Opublikowano
9 minut temu, ogarek napisał:

Na baczność przed starym pedałem co brata na smierć posłał i wielu innych aby tylko władze zdobyć..?.... no nie mogę.. 😋

No daruj sobie takie teksty dobrze wiesz kto swoich na śmierć poslał brednie że samolot po zderzeniu z brzozą się rozpadł to można dzieciom w szkole opowiadać

A najlepsze to są teksty że PiS mógł wprowdzić 500+ dzięki pieniądzom odłozonym przez PO

Opublikowano

No pewnie 😜toć to normalne zjawisko że samoloty brzozy ścinają... 😂😂😂😂

Opublikowano

Na serio wierzysz że rozpędzony samolot rozpada się na kawałki po zderzeniu z drzewem?

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, gienio007 napisał:

Racylku już wolę by tak na baczność przed tym Kaczorem jago kundelki stali i Polaka rozkazy wykonywali  niż Wasza szlachta  z PO przed  swoimi mocodawcami .  Sama Kidawa przyznała że Jarkowi wcale na UE nie zależy , bo jemu tylko na Polsce zależy . Mając taką wiedzę a twierdzę że ją posiadałeś , to błaźnisz się jako Polak takimi wrzutkami .Sikorski  wpierd...cy się Bosakowi w trakcie konferencji  zapewne bliższy jest Twojemu sercu , ale to już Twoja sprawa . On na baczność stoi przed tymi co by nas najchętniej znów  między siebie rozebrali i za niewolników mieli . Polskość to nienormalność , ale to motto przyświeca  nie Polakom kolego !!!

które to te mocodawce, pracodawcy ?

od 5 lat rządzi pis i co jakieś niemieckie firmy pozabierały swoje interesy z Polski

To jak głosuje na jarka i jego kolegów to jestem polakiem a jak na np Bosaka czy resztę opozycji to już nie jestem ? 😂

Rozebrali nie rozśmieszaj ludzi, jak firma nie ma kasy, nikt od niej nie chcę nic kupować to jak niby ma dalej istnieć

Jarkowi o Polskę ? 😂  chyba o chore ambicje kontrolowania wszystkiego i wszystkich

przekupowania ludzi z drugiej strony w zamian za stanowiska

16 minut temu, staszek131415 napisał:

A najlepsze to są teksty że PiS mógł wprowdzić 500+ dzięki pieniądzom odłozonym przez PO

@staszek131415 tyle zapowiedzi dojścia do prawdy i co na 10 rocznicę ? wielkie nic

500+ każdy mógł wprowadzić jakby umiał uszczelnic system jak PIS a że dają najbagatszym to jest głupota

do dużó mniejszej kasy z rodzinnego potrzebne są dochody a już do kilka razy większego (500+) już nie. to jest chore

Edytowane przez racyl
Opublikowano

u was tez pada i pizdzi ???

2 godziny temu, Denwer napisał:

Inteligencja   PO

inteligencja z pis-u, pomnik grunwaldzki i nieznanego zolnierza. 3 maja 2020

82-418737.jpg

1 godzinę temu, many12 napisał:

Przecież  ponad 200 stacjonuje  ich w Oświecimiu  traktując teren obozowy jako swoją enklawę. Pod pełnym uzbrojeniem patrolują nasze lotniska choćby Chopina na Okęciu i te pod Rzeszowem a ile ich jest zakamuflowanych w tym nierządzie i tam w Knesecie na Wiejskiej - jak można było w rzekomo wolnym, demokratycznym kraju doprowadzić do tego stanu rzecz - co robi nasz kontrwywiad, a wiem leży na łopatkach i udaje, ze walczy z niewidzialnym wrogiem kornelovirusem?

niedawno brozka otwarla nowy oddzial specjalistyczny w szpitalu w oswiecimiu-moze polaczysz przyjemne-szukanie tych agentow, z pozytecznym-leczenie ???

Opublikowano (edytowane)

Polska to tera jarolandia... 😂😂😂😂😂Kraj dla ubogich i głupich bo takimi  łatwo sterować.... 😋

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

A co to już nie miało być w tej Polsce. obiecali, wydymali i dalej taka sama została

Opublikowano

gienio - po raz kolejny: on nie rozpier... się na drzewie. Możliwe że woda rozpizga tytanowe łopatki czy nie? Racyl - z tym uszczelnieniem to trochę przesadzasz.

Yyy. Czy w obecnych czasach dwoje chłopak może swobodnie pocałować dziewczynę? Tak, ale tylko w PISie...

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał:

Racyl - z tym uszczelnieniem to trochę przesadzasz.

posłodziłem im, niech się cieszą fanatyczne pisiory😂

95795025_992037814583759_175243149096203

Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Na serio wierzysz że rozpędzony samolot rozpada się na kawałki po zderzeniu z drzewem?

A dlaczego nie, skoro Ty wierzysz, że z poważnie uszkodzonym, bądź oderwanym mógł zatoczyć kolejny krąg? 

Opublikowano (edytowane)

15665778_1294902503905557_84293226926642

Edytowane przez racyl
Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Bo jak stoisz przed takim na baczność, to pośladki masz ściśnięte, czyli tak łatwo mu nie pójdzie. Czyli taka postawa w pełni uzasadniona i bezpieczna.:oops1:

Opublikowano

No daruj sobie takie teksty dobrze wiesz kto swoich na śmierć poslał brednie że samolot po zderzeniu z brzozą się rozpadł to można dzieciom w szkole opowiadać

No wiadomo, ze Jarosław. Była kampania wyborcza. Jak powiedział potem Michał Kamiński wtedy pracownik Lecha Kaczyńskiego. Doradzał Lechowi wyjazd do Moskwy. BY pokazać Polakom, że jest możliwość otwarcia na wschód handlu itd. Ale Jarosław kazał jechać do Katynia bo to pozytywnie wpłynie na stały elektorat. Dodatkowo Lech Kaczyński spóźnił się na lot chyba 45 minut. A jak wiemy samolot z dziennikarzami lądujący wcześniej dał radę bo jeszcze była widzialność pasa. Zachowały się też nagrania rozmowy pracownika Lecha Kaczyńskiego Kazany, który pytany przez drugiego pilota co dalej powiedział, że prezydent jeszcze nie zdecydował. oraz, ze musimy próbować do skutku. Na co pilot odpowiedział, ze na tak długo to im paliwa nie starczy. Więc piloci zdawali sobie sprawę co jest grane. Prawda dla wyborcy pis jest brutalna tego piwa naważyli Kaczyńscy do spółki. Szkoda tylko, ze pociągnęli masę niewinnych osób.

On się zderzył z drzewem. Ale wtedy się nie rozpadł tylko stracił część skrzydła. Co sprawiło, że zaczął się obracać do góry nogami. A, że był już na maksymalnym ciągu to się rozpędzał i odwrócony uderzył o ziemie do góry nogami i wtedy dopiero się rozpadł.

Byleś kiedyś w samolocie. Może kiedyś będziesz to popatrz na przekrój rury kadłuba. Pod nogami masz dobrą 1/3 przekroju. Czyli miejsce, które mogło by przejąć energię.Nad głową nie masz prawie nic. Dodatkowo gdyby samolot spadł na "brzuch" czyli na płasku. Cały kadłub przyjął by uderzenie. Byłą by szansa na przeżycie lub rany iluś ludzi. Jednak uderzenie w brzozę spowodowało obrócenie tak, ze samolot uderzył przodem i ogonem. CO sprawiło, ze obciążenia uderzenia pojawiły się w różnych miejscach a to sprzyjało defragmentacji kadłuba i powodowało ciężkie obrażenia.

Cały świat przyjął i zaakceptował taką wersję zdarzeń jak o jedyną i prawdziwą. Tylko o czadzony propagandą pisowski lud dalej wieży w zamach. Choć nikt na to żadnego dowodu nie pokazał.

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

Polska to tera jarolandia... 😂😂😂😂😂Kraj dla ubogich i głupich bo takimi  łatwo sterować.... 😋

to  poco  koziołek   jeszcze  w  tej  jarolandi  mieszkasz  sprzedaj  te   swoje  tyś  ha  i  wykup  jakiego    bauera   a sorry   to  trza  znać  niemiecki    więc  tobie  bliżej  do  łukaszenki   ooo tam  byś mógł  rozwinąć skrzydła  🤣

Opublikowano (edytowane)

Ale @ogarek napisał prawdę. W Polsce obkłada się podatkami pracujących i to oni ponoszą ciężar tego całego socjalu po to by dawać tym co pracą nie koniecznie są zainteresowani.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

to  poco  koziołek   jeszcze  w  tej  jarolandi  mieszkasz  sprzedaj  te   swoje  tyś  ha  i  wykup  jakiego    bauera   a sorry   to  trza  znać  niemiecki    więc  tobie  bliżej  do  łukaszenki   ooo tam  byś mógł  rozwinąć skrzydła  🤣

Zaręczam Ci że Łukaszenka woli tych co mówią po niemiecku niż w jego narzeczu.

Opublikowano

To  koziołkowi  zostaje  jeszcze  Rosja  i  ukraina 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v