Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

Ten dziadek Tuska był w wermachcie całe 2 miesiace?  Nawojował się co niemiara

Został wcielony przymusowo i widać się nie zaadoptował jako sługus ... 😁

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

Romek pamiętasz przemówienie  Jażdżewskiego co tak wyśmiewałeś razem z tvp i pis  i teraz rydzyka ?.

czym to się różni ? które gorsze ?

nie pamiętam ale jedno i drugie to quuuu  

tak samo jak aktor czy ktoś gada jaki byłby polityk dobry 

Opublikowano
3 minuty temu, ogarek napisał:

Został wcielony przymusowo i widać się nie zaadoptował jako sługus ... 😁

Gdyby to był dziadek Jarosława to oficjalna wersja brzmiała by tak

Widząc że trudno bedzie Niemcy pokonać Kaczyński senior  postanowił zadziałać. Celowo  i podstępnie dał sie wcielić do wrogiej armii by prowadzić dywersję, osłabiać morale i rozbijać strukturę od wewnątrz. Zadał wrogom straty tak wielkie ze  po kilku miesiącach III Rzesza została pokonana. Jego bohaterska postawa przez stulecia będzie wzorem do naśladowania dla wielu młodych pokoleń🤣

• Haha 1
Opublikowano

Ludzie co ws dziadek Tuska obchodzi. Jak on może odpowiadać za coś co robił dziadek jak go na świecie nie było. Obwinianie dzieci czy wnuków za to co robili rodzice czy dziadkowie to najmroczniejsze czasy Sowieckiej Rosji czy stalinowskiego PRL u. Az wstyd, ze teraz polscy katolicy chwytają się tak niskich i brudnych czynów. Pewnie za parę godzin do kościoła na pasterkę pójdziecie i do komunii? Bardzo ładnie.

• Like 1
Opublikowano

to są tacy katolicy jak rydzyk ksiądz, kościół jest im potrzebny do osiągnięcia celu a to czy oni postepują po katolicku to już dla nich nie ma znaczenia

całkiem już odbija Pis i te dziennikarzynom z tvp i prawicy. 30lat już w wolnej polsce a oni grają teczkami ipn.

Opublikowano
11 godzin temu, racyl napisał:

to że są świnie czy nie ma w okolicy to nie ustali poziomu światowego. to nie jest powiedziane że dane zboże ma zostać w powiecie,województwie czy kraju

Nawet główny ekonomista prezydenta, pis i do niedawna często zapraszany witold modzelewski mówi że pis popełnia błąd z tymi ograniczeniami

dla mnie urodzaj i rok nie jest winny tylko to zamknięcie gastronomii. nie będą przecież narzekał na cenę truskawki, bobu, maliny czy ziemniaka wczesnego

Podstawowe pytanie :Kto na tych obostrzeniach traci a kto korzysta ??????????? 

Korzystają  wielkie sieci kosztem małej gastronomii !!!!

Dziwnym trafem w tych wielkich sieciach nie ma żadnych zachorowań  a to jest zwyczajnie nie realne !!!!!!!!!!

Kiedy wszyscy się obudzą i powiedzą dość tej ŚCIEMY !!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Może coś mi umknęło ale nie słyszałem o przypadku zakażenia się w gastronomii, hotelach czy tym co jest zamknięte. w marketach coś tam było że opisywali że ktoś z pracowników zachorował

Natomiast w kościołach już sporo księży się zakaziło i umarło na covid, wiernych również a one dalej są otwarte.

Opublikowano

jak mnie pamiec nie myli to dziadek kaczynskiego byl kolejarzem i sluzyl wiernie carowi a nawet awansowal..

wojtyla senior byl oficerem cesarsko-krolewskiej armii i to nie z przymusu.

dziadek romana tez byl zolnierzem wermahtu

moj pradziadek byl majtkiem we flocie adriatyckiej. 

tak wyglada prawdziwa historia...

czy zolnierze wermahtu cierpieli na wschodnim froncie ??? tak samo jak polscy i kazdy inni na kazdej wojnie w dziejach..

czy byli sami sobie winni ?? czesc tak a zdecydowana wiekszosc zmielily mlyny historii.........................

kurwizja juz zapomniala o liscie biskupow polskich- przebaczamy i prosimy o przebaczenie. polacy tez mordowali i przesladowali niemcow- tak plecie sie historia.raz jestes katem drugi raz ofiara.

Opublikowano

powtorka z prl-u

gdy ojciec kupil 30 a jeszcze nie mial prawa jazdy to w niedziele odwiedzal nas znajomy milicjant i dopytywal przy flaszce ojca kiedy w koncu zrobi prawko ,wypil polowke wsiadal na komarka i jechal do domu 😉

Opublikowano
10 godzin temu, racyl napisał:

klikam na twój link o tym wermachcie i to jest jakiś fejk nie ma tego tekstu na onecie.

piszą w necie że usunęli więc w czym masz problem

ciekawe czy za kilka lat tvp i pis przeprosi grodzkiego, gawłoskiego, giertycha za te pomówienia

Jako ochotnik to Tusk tam się nie zgłosił żeby go tak szargać przez tyle lat. zapomniałeś co to jest przymusowy pobór do wojska

Nie wiem czemu koleś miałby coś ukrywać jeśli o ojcu kaczyńskich dobrze zrobił podobny materiał

Było na onet o biednych Szkopach sam czytałem a by ich h*j ale tak robi się rozpierdol w Historii pokazać wycofać i znów pokazać trocha czasu minęło  od wojny to i młodsze Pokolenie pomyśli jacy Niemcy byli biedni . Ale że morowali i napadli na Polskę to tego k**wa już nie będzie .

Opublikowano (edytowane)

Ah te niedojdy z pisowskiego rządu i ich zakazy. Już widzę jak policja sprawdza ile osób na wigilii i jak ludzie do domu wpuszczają. Jak nie wpuszczę do domu to co AT zawołają i drzwi wyważą? Sąsiad nie wpuści i następny. Antyterrorystów zabraknie na całe województwo do wyważania drzwi.

Sam Morawiecki już zaczyna mówić, ze przepis o godzinie policyjnej na Sylwestra jest nie do końca zgodny z prawem. Znajomi już mają poplanowane wizyty sylwestrowe u znajomych. A to wszystko dlatego, ze przykład idzie z góry i ludzie robią na to samo. Jak Rydzyk zrobił imprezę na której gadał bzdury to żadnej kary nie było. Ludzie to widzą i jak mają słuchać zakazów.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

A mój dziadek, gdy powrócił z wojska, zakładał spółki rolnicze i wyszedł na tym najgorzej ze wszystkich sąsiadów. Beret zryty wojną plus odsiadka w SBckim areszcie... Zabiła go wóda albo samochód. W każdym razie potrącił go podobno samochód. Historie były rozmaite. Nie mniej pasuje to do obecnej narracji bo piątka dzieci i nie było 500 plus a samochodem kierował milicjant. Kurcze. Można było się wkręcić i mieć dostęp do informacji - byłby pieniądz z tego. Fujara jestem..

Opublikowano (edytowane)

Nie jednemu pał nakładą muszą się wyżyć , nie ma meczów z widownią a ludzi potrzebują rozładowania wiec zadyma wskazana .

Młodzi i starsi potrzebują rozrywki wiec na Sylwestra będzie Mordo bicie i pałowanie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ludzie co ws dziadek Tuska obchodzi. Jak on może odpowiadać za coś co robił dziadek jak go na świecie nie było. Obwinianie dzieci czy wnuków za to co robili rodzice czy dziadkowie to najmroczniejsze czasy Sowieckiej Rosji czy stalinowskiego PRL u. Az wstyd, ze teraz polscy katolicy chwytają się tak niskich i brudnych czynów. Pewnie za parę godzin do kościoła na pasterkę pójdziecie i do komunii? Bardzo ładnie.

To wszystko nie ma znaczenia a ważna jest tylko zbitka słów Tusk i wermacht. Dla prostego ludu to wystarczy i więcej informacji przerasta ich percepcje.

34 minuty temu, galan99 napisał:

Było na onet o biednych Szkopach sam czytałem a by ich h*j ale tak robi się rozpierdol w Historii pokazać wycofać i znów pokazać trocha czasu minęło  od wojny to i młodsze Pokolenie pomyśli jacy Niemcy byli biedni . Ale że morowali i napadli na Polskę to tego k**wa już nie będzie .

O to, to ! Kiedy nam te reparacje ci złoczyńcy dadzą?

Opublikowano
36 minut temu, galan99 napisał:

Ile można żyć historią ? może historią się nakarmisz ?

nie kupisz niemieckiego samochodu, proszku do prania czy tym podobnego bo to niemieckie 🤣

po prostu w niemczech doszli do władzy ludzie podobni do tych u nas z pisu. nsdap gardzili najpierw żydami a potem rozlało to się na inne narodowości.

U nas gardzą i wyzywają od lewactwa, grzebią ludziom w życiorysach że jakiś tam dziadek, ojciec był komuchem i nie zapisał się do pis to jest zły i trzeba go poniżać. wystarczy popatrzeć ilu gości z tych do przychodzili z pierwszej kadencji do tvp a tymi co teraz tam łażą

Opublikowano

Jeśli tak się dokładnie przyjrzeć NSDAP propagowało narodowy socjalizm. Coś podobnego teraz propaguje pis. Z jednej strony patriotyzm i niechęć do komunistów czyli teraz lewactwa. Z drugiej strony programy socjalne typowe dla lewicy. Narodowy socjalizm jak nic. A co do tych niemieckich produktów to prawda. Nawet pisowski rząd kupuje niemieckie limuzyny. Pewnie co drugi poseł pis jeździ niemieckim samochodem. Ale ludziom we łbach mącą i na wszystkich szczują.

Opublikowano

Kiedyś był „pedał”, dzisiaj jest lgbt. 
dawniej, oprawcę, nazywano oprawcą, dzisiaj, biednym żołnierzem z okopu.

przyrównywanie pisu do nsdap, jest niepoważne, a pisanie,  o zakupie przez rząd niemieckich samochodów, w odniesieniu do cierpienia żołnierzy wermachtu, jest po prostu idiotyzmem. 

• Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, racyl napisał:

A co tam wieloletnie kredyty na modernizację 🤣 od tak przestawić się z produkcji ziemniaków na produkcję borówki 🤣

A co w tym trudnego. Sadzisz borówkę na wiosnę a kopiesz na jesieni i masz cykl jak w ziemniaku.:lanie2:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v