Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

może warto udać się do lekarza ???

No idź idź . Nikt ci nie broni . :D

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

95607986_1156320291368045_41217526221619

To oszukana nazwa miejscowości , a zdjęcie jest dość stare . Świetnie wiem gdzie to jest . :D

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

Nikt ci nie broni . :D

Tobie terz nikt nie broni może czas  już  aby zamiast do szeptuchy. Do lekarza pójść 

Opublikowano

W poniedziałek idę marecku . Chcesz coś , to powiem żeby napisał ?

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

W poniedziałek idę marecku . 

Idziesz szukać Marecka ????

Opublikowano
36 minut temu, DTaras napisał:

Paweł - mirro jest duży z mojego punktu widzenia, gdyż większą ilością milionów obraca. Czy ma więcej ludzi? A jakie to ma znaczenie? Jak dla mnie PFR służy rozdaniu piniendzy w celu przekazania do ZUS. Koniec tematu bo tu inne macie.

Ale w przypadku małych kasa jest na głowe a nie na obrót. Ilu zatrudniasz ludzi? No a myślałeś że rozdają to po co? To takie działanie wyprzedające. Dać teraz szefowi żeby potem nie płacić pracownikowi zasiłku i innych socjali. A jako wartość dodaną dostawać zus i inne podatki. Chyba od tego jest rząd. Jakby teraz powiedzieli piniedzy nie ma i nie będzie to za pare miesięcy i tak by musieli je znaleść.

Opublikowano (edytowane)

Przecież Gowin już z miesiąc temu mówił, że pieniędzy nie ma. To o czym piszecie to pożyczki z ewentualna opcją umorzenia 75 %. A po sumach jakie wkleiłem fakt, może z innego działania widać, że nie szaleją z tą forsą. Coś tam dadzą nie mowie nie. Ale ile tak naprawdę i kto dostanie czas pokarze. No i jeszcze pytanie ile kto za to zapłaci w przyszłości? W postaci np wzrostu podatków, nowych podatków czy wzrostu składek. Bo pieniądze z czasów koniunktury zamiast odkładać rząd na bieżąco przejadał.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

Przecież Gowin już z miesiąc temu mówił, że pieniędzy nie ma. To o czym piszecie to pożyczki z ewentualna opcją umorzenia 75 %. A po sumach jakie wkleiłem fakt, może z innego działania widać, że nie szaleją z tą forsą. Coś tam dadzą nie mowie nie. Ale ile tak naprawdę i kto dostanie czas pokarze. No i jeszcze pytanie ile kto za to zapłaci w przyszłości? W postaci np wzrostu podatków, nowych podatków czy wzrostu składek. Bo pieniądze z czasów koniunktury zamiast odkładać rząd na bieżąco przejadał.

A które kraje miały odłożone jakies pieniądze? A może łupiły swoich obywateli za bardzo i z tego odłożyły? No jak na pracownika w mikro  dawają 36 tys to chyba mało na warunki polskie nie jest.

Opublikowano

ja to nie roman że bez picia nie przejdzie 😂

Opublikowano (edytowane)

A kogo obchodzi kidawa  😄 i czy to lewackie czy prawicowe sondaże

wam fanatykom pisu to już całkiem wyprano głowy tym przekazem w tvp

ze wszystkich się śmieją tylko ze swoich to już nie umieją 😂

94701679_1151497381850336_44962002577129

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v