Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ich tłumaczenia są zawsze zaskakujące. Służbowa wizyta na grobie matki też jest niezła. Ja tam też byłem dzisiaj służbowo na grobach dziadków i innych członków rodziny. Moja tam wizyta miała oczywiście charakter państwowy i służbowy. Tylko niestety samochodem na cmentarz nie mogliśmy wjechać. W Kawie na lawę nie pamiętam kto z pisu był ale tłumaczył, że ponoć na cmentarzach zakaz nie obowiązuje. Wszystko powiedzą by wybronić Jarka.

Opublikowano

jak się włączy info to nawet w święta pranie mózgu żeby siedzieć w domu, ten stary korona poradnik w kółko puszczaja na zmianę z gadaniem.

Mózg im chyba ten koronawirus zaatakował. właczysz polsat news to przynajmniej mniej i widać że to świąteczny dzień a nie paplanina ta sama od kilku tygodni

A tle jarek limuzyną na powązkach. Nawet wielki piątek w tym roku w tvp zszedł na dalszy plan w zderzeniu z rocznicą katastrofy 😁

tłumaczą sie jak platfusy a mieli być lepsi przecież 😂

Opublikowano

a realnie patrzac to jakie to ma znaczenie,jaka byla szansa ze ktos sie zarazi na placu czy na cmentarzu ???? 

ta sytuacja pokazuje tylko jedno-ze maja gdzies te zakazy ktore sami wprowadzaja bo wiedza ze zagrozenie jest minimalne,z tych obecnych to co najwyzej prezes jest w grupie jakos zagrozonej-a moze to specjalnie zrobili,zeby go zarazic ????😜

Opublikowano

Zauważ, że w tvp praktycznie wcale lekarzy, pielęgniarek czy ratowników nie pokazują. Tam od tych ludzi nie dowiesz się jak jest na pierwszej inni. Wyborca pis musi żyć w przekonaniu, ze jest cacy i rząd dzielnie walczy z wirusem. By on mógł bezpiecznie zagłosować na Dudę.

Opublikowano
34 minuty temu, racyl napisał:

No nie bądź nie poważny 😁 A kto zwołuje każdą konferencje prasową i ogłasza kolejne obostrzenia /zaostrzenia przepisów sanitarnych i ewentualnych kar jak nie członkowie rządu należący do pisu

rozumiesz ze prawnie mogą ?? poczytaj GW ale moralnie wygląda hu...jow 

36 minut temu, racyl napisał:

jaka ich sprawa ? z rydzykiem i bakami co mu kasę wysyłają to identycznie jak zmanipulowanymi ludźmi w sektach

opozycja na marszach KOD zbierała też 500 dla kijowskiego i co ??  

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jacus napisał:

a realnie patrzac to jakie to ma znaczenie,jaka byla szansa ze ktos sie zarazi na placu czy na cmentarzu ???? 

ta sytuacja pokazuje tylko jedno-ze maja gdzies te zakazy ktore sami wprowadzaja bo wiedza ze zagrozenie jest minimalne,z tych obecnych to co najwyzej prezes jest w grupie jakos zagrozonej-a moze to specjalnie zrobili,zeby go zarazic ????😜

Większa niż w domu .

Bo są palantami . Jeszcze na pokaz .

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

Roman to jak to jest. Te przepisy co wrzuciłeś na tamtej stronie są prawdziwe czy nie? No jeśli są prawdziwe to nie mogą nakładać żadnych zaostrzeń.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
31 minut temu, racyl napisał:

A patrz tu taki jest co nic nie dostał 🤣 I muwi że to nie on był

https://pomorska.pl/czy-mozna-biegac-w-czasie-epidemii-koronawirusa-jakie-sa-kary-za-bieganie-i-uprawianie-sportu/ar/c1-14878581

Rząd wprost nie zabrania aktywności, ale zaleca dużą ostrożność. "Przykłady z innych krajów pokazują, że kluczem do ograniczenia zakażeń jest maksymalne ograniczenie kontaktów. Za wszelką cenę musimy zahamować tempo, w jakim dochodzi do dalszej transmisji wirusa. Bądźmy ostrożni i stosujmy się do nowych zasad! Zwłaszcza, że największa fala zachorowań przed nami" - informuje rząd na swojej stronie internetowej.

5 minut temu, hubertuss napisał:

Roman to jak to jest. Te przepisy co wrzuciłeś na tamtej stronie są prawdziwe czy nie? No jeśli są prawdziwe to nie mogą nakładać żadnych zaostrzeń.

mnie tego nie pytaj to ze strony trolli racyla  ale na stronie soku z też to było 

Opublikowano

romuś nie śledzisz komunikatów rządu

takie gadanie było przed wprowadzeniem godzin dla seniora i iloczynem kas x3  😂

Opublikowano
9 minut temu, jacus napisał:

dlaczego mają gdzieś ? mają furtkę prawną  ...  ty pełnym samochodem nie możesz jechać ... ja do pracy już mogę  ty musisz trzymać 2 m ja w samochodzie i do i w pracy nie muszę  ... tak samo z hotelami i noclegami ty nie morzesz delegacja tak pracownicy tak itp 

2 minuty temu, racyl napisał:

romuś nie śledzisz komunikatów rządu

takie gadanie było przed wprowadzeniem godzin dla seniora i iloczynem kas x3  😂

sam biegam mijałem policję i pytają tylko ...   

Opublikowano
9 minut temu, Roman176 napisał:

rozumiesz ze prawnie mogą ?? poczytaj GW ale moralnie wygląda hu...jow 

opozycja na marszach KOD zbierała też 500 dla kijowskiego i co ??  

no i widzisz co z krętacza zostało dzięki prześwietleniem i opublikowaniem jego poczynań   w mediach   przez życzliwych

grilowali go non stop w tvp i nic to nie dało tak jak rydzyka i dopiero twarde dowody go załatwiły

2 minuty temu, Roman176 napisał:

sam biegam mijałem policję i pytają tylko ...   

bo nie mieszkasz w mieście. na wsi to przymróża oko

w ubiegłą niedziele palmową to pilnowali zwykłych lasów przyległych do miejskich dzielnic byle nikt tylko nie wyszedł a co mówić o  jeżdzeniu na rowerze

Opublikowano

u nas co pare lat sa powodzie-podobnie jak pandemie, w 2010 byly obie na raz, teraz mam nadzieje ze ze cos nas ominie..

w zwiazku z powodziami oprocz rzeczy realnie majacych wplyw na stan zagrozenia, takich jest tak gora 1 % reszta dzialan wladz to dzialania magiczne-majace wplyw na dobre samopoczucie tychze wladz i tych minimalnie poszkodowanych-bo tym realnie poszkodowanym zadna wladza nie pomoze i to z przyczyn niezaleznych- z zywiolem nikt nie wygra. tak samo jest z epidemia- taki sam skutek ma zakladanie maseczek z materialu jak ukladanie workow na walach po jednym w rzadku-ale lud widzi ze wladza sie stara i walczy a ze to jest gowno warte,to malo kogo obchodzi.

romus-ja za cale zycie nie przejechalem samochodem tyle co ty w rok wiec dla mnie to zadna strata, nieraz przez tydzien nawet garazu nie otwieram, zakupy przez internet na cpn moge ciagnikiem jechac .

w tamta niedziele latal helikopter policyjny i jak zauwazyl ludzi odpoczywajacych nad wisla to za chwile przyjechaly dwa radiowozy i posypaly sie mandaty..

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

romus-ja za cale zycie nie przejechalem samochodem tyle co ty w rok wiec dla mnie to zadna strata, nieraz przez tydzien nawet garazu nie otwieram, zakupy przez internet na cpn moge ciagnikiem jechac .

jak się twoja wieś nazywa ?  a do reszty to się ciesz ... jak jak nie było pandemii to dziennie po ciepłe bułki jezdze do dino  ...  no ale muszę cie pocieszyć 60 tyś  od zeszłego roku aż do teraz czyli kwietnia wypadek miał duży wpływ na to 

Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

w tamta niedziele latal helikopter policyjny i jak zauwazyl ludzi odpoczywajacych nad wisla to za chwile przyjechaly dwa radiowozy i posypaly sie mandaty..

bo to lewacki był helikopter 😁

EVPjmOFUUAEV6IK?format=jpg&name=medium

Opublikowano

za organizację lotu prezydenckiej delegacji odpowiedzialny był szef kancelarii premiera, Tomasz Arabski.

Arabski i szef MON Bogdan Klich "szczególnie" odpowiadają za organizację wylotu delegacji prezydenta Lecha Kaczyńskiego do Smoleńska. 

• Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano

A za parówki i puszki do eksperymentów Antka też zapłacił 😄

Opublikowano

pieczywo  przynosi corka gdy wraca ze szkoly, warzywa mam swoje, miesko w wiekszosci tez, zona pracuje miedzy biedronka i sparem wiec inne zakupy zrobi, nieraz ciagnikiem przejezdzam pare razy dziennie kolo hurtowni spozywczej i sklepu metalowego, nawozy i opryski kurierem, do kosciola to tylko na pogrzeby chodze ,zawsze autobus podstawiaja, nawet do tesciowej moge busem jechac, rocznie gora 4 tys zrobie, w zyciu nie bylem samochodem  poza woj malopolskim, a oprocz krakowa to ze 4 sasiednie powiaty zaliczylem-wiec w sumie po co mi samochod, w sobote zaplacilem 480  zl oc i nnw.

w wielka sobote zginelo 6 osob w tamtym roku 12 -te 6 roznicy to sie w wirusie niweluje statystycznie.

dostal chyba jakis wyrok w zawieszeniu ?? nie pamietam szczegolow 2 lata ?? i co z tego ???? nikt im zycia nie wroci... a gdzie antek i jego spece?? gdzie raport ?? gdzie wrak ??? gdzie eksperci miedzynarodowi ?? co oprocz caracali udalo im sie zalatwic ???

Opublikowano

Bardzo przepraszam...a od ilu lat rzadzi #PIS ???? I dlaczego ludzie odpowiedzialni za PODOBNO olbrzymie przekrety nie sa w pierdlu ?? btw.... Czy #PIS to nie miala byc DOBRA ZMIANA ?? Wiec tekst ,,a za PO..." jest nudny... od 2015 roku #PIS na pelnie wladzy w Polsce

Opublikowano

a co robi trybunał stanu ??  wiesz co ? czeka aż przegłosuje go 3/4 sejmu czyli nigdy mieli taki pomysł z konfederacja ale bodajże 15 posłów im brakło 

Ograniczenie wychodzenia z domu do niezbędnego minimum w Polsce nie jest możliwe. twoja mentalność - jak zakombinować

• Thanks 1
Opublikowano

A na powązki można iść czy tylko limuzyna można wjechać 😄

EVOr9AcUEAEZWHR?format=jpg&name=medium

Opublikowano

wyniki badan cial ekshumowanych cial juz dawno wrocily z zagranicy a jakos w aktach wznowionego sledzctwa nie ma wynikow.... czyzby nie pasowaly do tezy policmajstra..

jedyna mafia vat-owska w urzedach to ta w ministerstwie finansow  zapinokia😜

Opublikowano

nikt się z niczym nie wyrywa z takimi zagrywkami jak poparcie duże.

dziwne że wyborcy nie upominają sie o to co obiecywali

Antek od kiedy nie jest ministrem ma tyle wolnego czasu i jakoś nie zdążył na okrągłą rocznicę 😁

Opublikowano

@racyl zapomniałeś dodać uwiecznione w stenogramach słowa człowieka Lecha Kaczyńskiego, Mariusza Kazany, który spytany przez pilota co dalej. Stwierdził, że musimy próbować do skutku.

8 godzin temu, Roman176 napisał:

https://pomorska.pl/czy-mozna-biegac-w-czasie-epidemii-koronawirusa-jakie-sa-kary-za-bieganie-i-uprawianie-sportu/ar/c1-14878581

Rząd wprost nie zabrania aktywności, ale zaleca dużą ostrożność. "Przykłady z innych krajów pokazują, że kluczem do ograniczenia zakażeń jest maksymalne ograniczenie kontaktów. Za wszelką cenę musimy zahamować tempo, w jakim dochodzi do dalszej transmisji wirusa. Bądźmy ostrożni i stosujmy się do nowych zasad! Zwłaszcza, że największa fala zachorowań przed nami" - informuje rząd na swojej stronie internetowej.

mnie tego nie pytaj to ze strony trolli racyla  ale na stronie soku z też to było 

Roman dzisiaj rano widziałem w tv policjantów, którzy mówili, ze wczoraj wlepiali mandaty kierowcom, którzy nie umieli wytłumaczyć dokąd jadą. Tak więc twoje słowa raczej są nic nie znaczące. Rząd każe zwykłych obywateli jeśli policjant uzna. Podkreślam uzna, że może tak zrobić 

Jednemu policjantowi może więc się spodobać nasz cel podróży i uzna, że możemy. Za co inny wlepi mandat. Wasze próby tłumaczenia łamania zakazów przez polityków pis są naprawdę zabawne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v