Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale co cię głowa boli, ze jej wpłacają. Jak chcą to niech wpłacają. Tak jak Rydzykowi płacą a ten samochody kupuje ups dostaje od bezdomnych. Tak jak ktoś chce to niech jej płaci czy pod prysznic z nią idzie. Co mnie to obchodzi. 

Ogólnie widać, ze mega sfrustrowany jesteś tą równią pochyłą pisu. Podajesz tu link do jakiegoś pisowskiego głupka co zaklina rzeczywistość o jakiejś równi pochyłej. Gdzie opozycja od miesięcy jest na stałym poziomie natomiast pisowi poparcie systematycznie spada. Przy czym pisząc pis mamy na myśli trzy partie. Za dwa trzy lata zostanie dla tej trójki coś koło 20 % żelaznego elektoratu. Reszta odejdzie. Gdyby nie ruch Hołowni, który jest adresowany do tej samej mniej więcej grupy wyborców KO miało by już więcej poparcia niż pis. I to jest ta równia pochyła tego idioty do którego wywodów link wkleiłeś. Więc nie pisz do nas od głupków bo to ty nim jesteś skoro wklejasz takie bzdury.

Opublikowano

cóż, panie ciamajdanki tak już mają, że wydaje im się, iż żyją w alternatywnej rzeczywistości gdzie prawo ich nie dotyczy, a odpowiedzialność karna nie grozi - wiele wskazuje na to, iż jest to wynikiem zwarcia w mózgach i wygotowania substancji szarej spowodowanego porażeniem przez piorunek z własnego logo ...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

W Polsce wielu uważa, ze prawo ich nie dotyczy i to w znacznie większym stopniu niż łamanie zakazów zgromadzeń. Duda i Szydło złamali konstytucję. Masa pisowskich polityków wyprowadza pieniądze państwowe dokonując podejrzanych transakcji. Także takie łażenie po ulicy to jak to mówią pikuś. Nie dawno był marsz 11 go listopada gdzie tak zwani patrioci też łamali prawo i to nie tylko chodząc po ulicy ale prowokując burdy z policją i niszcząc mienie i jakoś w kółko tego nie powtarzacie.

Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale co cię głowa boli, ze jej wpłacają. Jak chcą to niech wpłacają. Tak jak Rydzykowi płacą a ten samochody kupuje ups dostaje od bezdomnych. Tak jak ktoś chce to niech jej płaci czy pod prysznic z nią idzie. Co mnie to obchodzi. 

Ogólnie widać, ze mega sfrustrowany jesteś tą równią pochyłą pisu. Podajesz tu link do jakiegoś pisowskiego głupka co zaklina rzeczywistość o jakiejś równi pochyłej. Gdzie opozycja od miesięcy jest na stałym poziomie natomiast pisowi poparcie systematycznie spada. Przy czym pisząc pis mamy na myśli trzy partie. Za dwa trzy lata zostanie dla tej trójki coś koło 20 % żelaznego elektoratu. Reszta odejdzie. Gdyby nie ruch Hołowni, który jest adresowany do tej samej mniej więcej grupy wyborców KO miało by już więcej poparcia niż pis. I to jest ta równia pochyła tego idioty do którego wywodów link wkleiłeś. Więc nie pisz do nas od głupków bo to ty nim jesteś skoro wklejasz takie bzdury.

Nie tak nich wpłacają jak chcą i takie debile dalej będą robić rozpierdol na ulicach tylko czyim kosztem ludzi pracy co na tym tylko tracą  . Tak zwykli ludzie to trzeba  teraz być takim samym debilem i będzie dobrze .

• Like 1
Opublikowano

Katarzyna Pikulska, która jest lekarzem, wypowiedziała się w kwestii problemów zdrowotnych. - Głównym problemem jest epidemia, która zastała naszą służbę zdrowia w katastrofalnym stanie - mówiła. Głównym postulatem grupy ekspertów przez nią zebranych jest zmiana finansowania służby zdrowia z 4,7 proc. PKB na 10 proc., czyli "na poziomie europejskim".

Chcą dymisji Czarnka. "Homofob i mizogin"

https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-strajk-kobiet-wiemy-jak-rozwiazac-problemy-w-kraju,nId,4875050

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ywa napisał:

nie wiem co to "mizogin" a nie chce mi się szukać ale to coś blisko "misigin" ? :ph34r:

Finansowanie służby zdrowia z klucza procentowego od całego majątku sprawi tylko zawyżoną wycenę usług tejże
z resztą i tak już wiekszość leków i aparatury jest przewartościowana i nie ponoszą tu winy szeregowi pracownicy medyczni a zwykle mechanizmy rynku gdzie zarządy firm  z obsługi służby zdrowia na pewno kalkulują do ceny i wrodzone nieudacznictwo negocjacyjne urzędaska państwowego jak i ową psychologiczną "niewycenialność" zdrowia i życia.
No niestety ale wszystko jest wycenialne i zbyt wielkie obciążenie zdrowych wydatkami na chorych sprawi że i ci zdrowi zasilą grupę chorujących choćby z niedożywienia czy przepracowania bo po odebraniu zbyt dużo...
to nie jest takie proste a przede wszytkim wymyka się jakimkolwiek normom etyki i humanizmu nie mniej medycyna jest taką samą dziedziną gospodarki jak każda inna i tylko trudno wykoncypować mechanizmy rynkowe które by samoregulowały jej adekwatną wycenę w relacji do reszty

po ile to były maseczki pół roku temu?
właśnie przyniósł kurier 200szt po 30gr sztuka (60zł z dostawą) i są identyczne jak te po złotówce w sklepie lokalnym a nawet lepsze bo mają jakiś drucik na zagięcie do uszczelnienia "nadnosia" (nad nosem a nie nadniesienia.... chociaż właściwie - nadniesienia nad nosem :P )
Na pewno będą przydatne do młócenia fasoli w kurzu bo do czego więcej? ach tak - ich funkcja antymandatowa :)
bycie policjantem w tych chorych czasach w kontekście automatyzmu karania a każdej  sytuacji za brak nieskutecznej i tak ochrony przed infekcją... bycie policjantem na dziś było by jak dla mnie poniżające

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 godziny temu, gienio007 napisał:

Pani Lempart ma  komornika na karku za długi i teraz na jej PRYWATNE konto idioci  wpłacają pieniądze i jeszcze te durnie z łopozycji  kibicują jak mogą i wspierają jak potrafią tą kolejną przekrętaczkę .

Jeżeli chodzi o Rydzyka, to głównie żeruje na osobach starszych, co nie powinno mieć miejsca, którzy są podatni na manipulacje. Dziwię się natomiast osobom młodym, wykształconym, które ulegają pani przewodniczącej. Patrząc na portale zakupowe, ceny transparentów, masek, to ten strajk to jest niezły biznes.

1 godzinę temu, Ywa napisał:

Katarzyna Pikulska, która jest lekarzem, wypowiedziała się w kwestii problemów zdrowotnych. - Głównym problemem jest epidemia, która zastała naszą służbę zdrowia w katastrofalnym stanie - mówiła. Głównym postulatem grupy ekspertów przez nią zebranych jest zmiana finansowania służby zdrowia z 4,7 proc. PKB na 10 proc., czyli "na poziomie europejskim".

https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-strajk-kobiet-wiemy-jak-rozwiazac-problemy-w-kraju,nId,4875050

A nasza służba zdrowia była kiedyś w dobrym stanie, bo może coś przegapiłem 🤔 ?

26 minut temu, dysydent napisał:

po ile to były maseczki pół roku temu?
właśnie przyniósł kurier 200szt po 30gr sztuka (60zł z dostawą) i są identyczne jak te po złotówce w sklepie lokalnym a nawet lepsze bo mają jakiś drucik na zagięcie do uszczelnienia "nadnosia" (nad nosem a nie nadniesienia.... chociaż właściwie - nadniesienia nad nosem :P )
Na pewno będą przydatne do młócenia fasoli w kurzu bo do czego więcej? ach tak - ich funkcja antymandatowa :)
btcie policjantem w tych chorych czasach w konekście karania z brak nieskutecznej i tak ochrony przed infekcją... bycie policjantem na dziś było by jak dla nie poniżające

U mnie 3 do 5 zł w sklepie a jak się później przekonałem w aptece po 2 zł chyba nawet lepszej jakości. Obecnie w aptece płacę 1,5 zł za sztukę. Natomiast latem w sklepach był problem z przeciwpyłowymi, nie było ich w ogóle. Na allegro 3 razy droższe niż normalnie kosztowały. Ktoś robi niezły biznes na tym.

• Like 1
Opublikowano

Jakiś tematy w końcu musieli wymyślić ku uciesze gawiedzi oraz ku idącym nie ubłagalnie zmianom.

https://www.euractiv.pl/section/polityka-zagraniczna-ue/news/izrael-netanjahu-muhammad-ibn-salman-zea-bliski-wschod-dyplomacja/

Była to pierwsza wizyta premiera Izraela w Arabii Saudyjskiej, a więc państwie, z którym Tel-Awiw nie utrzymuje formalnych stosunków dyplomatycznych. Saudyjczycy oficjalnie zaprzeczają, że doszło do spotkania.

Do podróży Netanjahu do Arabii Saudyjskiej miało dojść podczas wizyty Pompeo na Bliskim Wschodzie. Odchodzący sekretarz stanu skupił się głównie na Iranie jako głównym zagrożeniu w regionie....

Jednakże niedawno, po raz pierwszy w historii, Arabia Saudyjska zezwoliła Izraelowi na korzystanie z jej przestrzeni powietrznej.Oprócz ZEA, nawiązanie stosunków dyplomatycznych z Izraelem, wśród państw ze świata arabskiego, ogłosiły na przestrzeni ostatnich tygodni Bahrajn i Sudan

Opublikowano

Zaczyna się. Prezes linii lotniczych oświadczył, że niezaszczepieni nie wejdą do samolotu .

Chcemy zmienić nasz regulamin podróży międzynarodowych, tak aby na pokład samolotu mogły wchodzić tylko osoby z ważnym szczepieniem na COVID-19 – mówi Alan Joyce, prezes australijskiej linii Qantas. Jego zdaniem podobne działania podejmą inne duże linie lotnicze.

Te słowa szokują, a zarazem potwierdzają, że zaczyna się szaleństwo, które do tej pory było przez wielu określane mrzonkami, częścią jakiś teorii spiskowych.

Zaczyna się os Samolotów a dalej będzie szpitali , sklepów i zaszczepią wszystkich w h*j .

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Zaczyna się os Samolotów a dalej będzie szpitali , sklepów i zaszczepią wszystkich w h*j .

no i dobrze. gdyby nie szczepionki, to ludzie nadal by umierali na różne tyfusy i cholery.

Opublikowano

Teraz co powiedzieć wymiękł , a może to był taka taktyka zagrywka .

Ardanowski wymiękł? „Po długiej, prawie dwugodzinnej rozmowie z Kaczyńskim podjąłem decyzję”

Po rozmowie z prezesem Jarosławem Kaczyńskim, były minister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski poinformował PAP, że pozostaje w klubie PiS.

„Byłem już zdecydowany na utworzenie koła, liczba posłów jest wystarczająca. Mogłem też odejść i zostać posłem niezrzeszonym, jednak po długiej, prawie dwugodzinnej rozmowie z Kaczyńskim podjąłem decyzję, że na razie pozostaję w klubie PiS, choć byłem zdeterminowany, żeby z tego klubu wystąpić” – tłumaczył Ardanowski.

Opublikowano

Pierwszy przypadek zakażenia SARS-CoV-2 norek hodowlanych w Polsce .

Naukowcy z Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego przebadali 91 norek hodowlanych na obecność koronawirusów. Spośród tej grupy wynik dodatni uzyskało 8 osobników. Jest to pierwszy w Polsce przypadek potwierdzonego zakażenia zwierząt hodowlanych wirusem SARS-CoV-2.

Naukowcy z Instytutu Medycyny Morskiej i Tropikalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i Międzyuczelnianego Wydziału Biotechnologii Uniwersytetu Gdańskiego i GUMed wraz z lekarzami weterynarii wykryli pierwszy w kraju przypadek zakażenia SARS-CoV-2 norek hodowlanych (Neovision vision) w Polsce. Dr Maciej Grzybek z Zakładu Parazytologii Tropikalnej GUMed i dr Łukasz Rąbalski z Zakładu Szczepionek Rekombinowanych UG we współpracy z lekarzami weterynarii zbadali 91 norek hodowlanych pod kątem obecności koronawirusów. Naukowcy potwierdzili zakażenie 8 osobników wirusem SARS-CoV-2.

To pierwszy w Polsce przypadek potwierdzonego zakażenia zwierząt hodowlanych wirusem SARS-CoV-2. Wymazy z gardła pobrano od norek z fermy hodowlanej w województwie pomorskim .

Wybiją a po norkach co będzie w kolejce do wybicia KROWY .

Opublikowano (edytowane)

akurat na tyfus i cholerę niepotrzebne szczepionki bo wystarczają antybiotyki i to dzięki nim z tymi akurat chorobami sobie poradzono no i oczywiście mydło kanalizacja i środki p. wszawicy. to ostatnie to na tyfus
a gdzie te posty do ktorych się odnoszę? to już kolejna strona? a kiedyście Wy...? :o)

najpierw jest zakaz hodowli futrzaków z d...py wzięty a zaraz potem okazuje się że... co wyżej
jakieś fatum czy co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 godzin temu, dsbh napisał:

A nasza służba zdrowia była kiedyś w dobrym stanie, bo może coś przegapiłem 🤔 ?

Tak, była i to jeszcze w lipcu. Premier się cieszył że ja uratował.:lol:

37 minut temu, Denwer napisał:

127236616_3790429790969035_5531464101546

A owszem urzekła mnie ta historia. Szczególnie "tradycyjni chrześcijanie". 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Byłem już zdecydowany na utworzenie koła, liczba posłów jest wystarczająca. Mogłem też odejść i zostać posłem niezrzeszonym, jednak po długiej, prawie dwugodzinnej rozmowie z Kaczyńskim podjąłem decyzję, że na razie pozostaję w klubie PiS, choć byłem zdeterminowany, żeby z tego klubu wystąpić” – tłumaczył Ardanowski.

A ta długa rozmowa mogła wyglądać np jak to.

Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Wybiją a po norkach co będzie w kolejce do wybicia KROWY .

.....a potem owce , kozy wiewiórki, łosie dziki jelenie i sarny a na końcu utłuką jeżozwierza i kota prezesa  Łłooooo Matko !!!! Armagiedon nas czekaaaaaaa!!!!!

Opublikowano

Ostaną sie jedynie szczury które zaczną się uczłowieczać. Będą na nas podstępnie polować  by  stworzyć sobie przestrzeń życiowa do rozwoju swojej rasy. Potem stworzą szczurze państwo i wypowiedzą nam wojnę ale my sie obronimy bo mamy wojska Antoniego i paru amerykanów 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v