Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Za trzy lata dopiero wybory a co się wydarzy d tego czasu tego jeszcze nikt nie powie a może wiele wydarzyć .

wszyscy przejdziemy na wege, szczaw i mirabelki bez ograniczeń w przystępnej cenie

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

A musowo rozumieć po Angielsku - można mieć tłumacza żaden to wstyd . Widoczny wstyd jest wstydzić się Polskiej mowy .

Czyli jak się mówi w obcym języku to znakiem tego wstydzi sie ojczystego? 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

To ty rozumiesz po angielsku?

a co chcesz pogadac? niema problemu

ps.czesto tam rozmawiaja w swoim  jezyku,nie wszyscy znaja dobrze angielski

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano (edytowane)

Are you sure? Lets find out....... Why Patryk Jaki did not learn English enough and now perform so poor? To much time spent in front of block of flats?  How many people from PIS know any other language than Polish?  Know any reason? Maybe they are simply stupid and only listening to Kaczynski? Maybe Kaczynski need such an idiots in Brussels , because they will not talk and  exchange opinion with any other people there? What's your opinion?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Niech i będzie i tak ze to nie Unia ale jak za rok zaczną wprowadzać nowe wytyczne do dopłat na ład zielony to też będzie wina rządu .

Gdzieś tam, w głębinach brukselskiej biurokracji, siedzi sobie jeden człowiek i mu tam całkiem dobrze. Nazywają go nawet komisarzem a na nazwisko ma Wojciechowski.:lol:

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

Are you sure? Lets find out....... Why Patryk Jaki did not learn English enough and now perform so poor? To much time spent in front of block of flats?  How many people from PIS know any other language than Polish?  Know any reason? Maybe they are simply stupid and only listening to Kaczynski? Maybe Kaczynski need such an idiots in Brussels , because they will not talk and  exchange opinion with any other people there? What's your opinion?

Jesteś pewny? Dowiedzmy się ....... Dlaczego Patryk Jaki nie nauczył się wystarczająco angielskiego i teraz radzi sobie tak słabo? Za dużo czasu spędzonego przed blokiem? Ile osób z PIS zna inny język niż polski? Znasz jakiś powód? Może są po prostu głupi i tylko słuchają Kaczyńskiego? Może Kaczyński potrzebuje takich idiotów w Brukseli, bo nie będą tam rozmawiać i wymieniać opinii z innymi ludźmi? Jakie jest Twoje zdanie?

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

what? i tell you.i thin is you have wrong information.you think is peole from pis is simpli and stupid but i have the opposite sentence beacouse language is not evrytfing. more peope sead is poland must by have sankcjon only from ko. people from pis and any poeple from this same option the want sovereign state.this my opinion who is the applicant

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, leszek1000 napisał:

Właśnie się dowiedziałem że mój powiat jest w strefie czerwonej 

co obecnie to oznacza? znaczy jakie zakazy?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, szmergiel napisał:

what? i tell you.i thin is you have wrong information.you think is peole from pis is simpli and stupid but i have the opposite sentence beacouse language is not evrytfing. more peope sead is poland must by have sankcjon only from ko. people from pis and any poeple from this same option the want sovereign state.this my opinion who is the applicant

They are very simple and very stupid as well. Language is nowa as much important as driving licence and you should simply know it , without any excuses. Idiots from PIS together with idiots from KO make show for idiots in Poland . This is simple as can be 

The end

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

co obecnie to oznacza? znaczy jakie zakazy?

W strefie czerwonej obowiązuje m.in. zakaz organizowania kongresów i targów, działania sanatoriów, parków rozrywki i wesołych miasteczek. Limit osób obowiązuje w siłowniach (jedna na 10 m kw), w kinach (może być 25 proc. publiczności), w kościołach lub w innych obiektach kultu dopuszczalne jest 50 proc. obłożenia budynku, a na zewnątrz limit wyniesie 150 osób. Ograniczona jest też liczba osób, które biorą udział uroczystościach rodzinnych i w weselach - do 50 osób, z wyłączeniem obsługi. 

W strefie czerwonej wszędzie w przestrzeni publicznej konieczne jest zakrywania nosa i ust.

Opublikowano (edytowane)

ostatnio za "czerwonych rządów" też był zakaz zgromadzeń
to powiadacie że czerwone wraca?

bo że jest w tym jakaś symbolika to niech mi kto zaprzeczy

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Maybe because he became an insignificant tracker and did not have time? He also had to be in fashion ... Ulman - a foreign language is not everything, I admit you are right that three months of four or six hours of listening should be enough.

Ale ja jestem cienias i kaleczę...

Opublikowano
5 minut temu, szmergiel napisał:

you are a idiot if you think if only peopele from pis  is simple and stupid.  left side opion is not very smart but i think is more stupid.

the end

I've told yuo many times than 80-90% people is stupid. You are right  - left side PIS KO, PSL SLD are stupid as hell.

Idż ty na PISowskiego polityka. Angielski masz gdzies na poziomie Patryk Jaki+  i bijesz na głowe Szydłową. Kasiory nakosisz, krajowi sie przysłuzysz, KOwców  popedzisz. Dawaj!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v