Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A w Czechach 2000 i co z tego.czlowieku wiesz ile ludzi to ma? może jeszcze wierzysz że masz chodzić w masce wszędzie jak ciemna gawiedź? nastraszyli ciemnotę i latają zesrani.jakos nikt nie podaje wiadomości że mając w domu osobę założoną i nawet spiąć w jednym łóżku nie koniecznie się zarazi.

Opublikowano
Przed chwilą, szmergiel napisał:

nastraszyli ciemnotę i latają zesrani.

no a kto tak nastraszył przypomnij?

Opublikowano
37 minut temu, szmergiel napisał:

A w Czechach 2000 i co z tego.czlowieku wiesz ile ludzi to ma? może jeszcze wierzysz że masz chodzić w masce wszędzie jak ciemna gawiedź? nastraszyli ciemnotę i latają zesrani.jakos nikt nie podaje wiadomości że mając w domu osobę założoną i nawet spiąć w jednym łóżku nie koniecznie się zarazi.

Już ci pisałem gdzie masz szukać ciemnoty...

I to po krótce się sprawdza

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

przed czym bronić będą?

Przed  tęczową  zarazą

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Denwer jak to wypada w porównaniu z innymi Niemcami ?

Niemcy 2297 przypadków  a  ponoć  mieli  sobie  tak  dobrze  radzić   wedle  @hubertussa

7 minut temu, soltys48 napisał:

Już ci pisałem gdzie masz szukać ciemnoty...

No  w temacie  Ceny Bydła   wielu  tam  ich 

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, szmergiel napisał:

1000 czy 2000. To tylko liczby. Ja osobiście znam tylko jedną osobę co miała i przeszła wraz z żona i dziećmi, które też miały łagodnie. Sąsiad mojej ciotki miał i umarł. Ale go nie znałem. Moi rodzice znali. Kolega, którego znam od lat i wiem, ze wody nie leje ma znajomego, który maratony biega. A raczej biegał. Bo po covid w wieku około 40 lat już nawet 100 m nie przebiegnie. Koleżanka mamy lat 70 ciężko przechorowała ale bez żadnego trwałego uszczerbku. 

Tu nie chodzi o ciemnotę. Tu chodzi o to, ze nikt z nas bez względu na wiek nie wie jak przez to przejdzie. Młody człowiek wysportowany doznał uszczerbku na zdrowiu starsza kobieta przeszła bez szwanku. To jest istota problemu.  Może i ta po twojemu ciemna gawiedź w maskach chodzi i reguł przestrzega. Ale może zarazy do domu nie zaniesie czy sama na loterie swego losu tak nie wystawi. A może bliskim np rodzicom takiej rosyjskiej ruletki nie zafunduje.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

@Denwer zapytam jeszcze raz. jesteś przeciw Kaczyńskiemu?

Kurde  ile razy  mam pisać  już  dałem w  sygnaturce  podpis  czytać  nie  umiesz   czy jak

Opublikowano (edytowane)

przegapiłem? 🤔

a tak bez sygnaturki?

bo tak pojąć nie mogę. jesteś za Ardanem, który jest przeciwnikiem 5 Kaczyńskiego, a jednocześnie piszesz że Kaczyński w sumie ma rację. no jak to tak?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
57 minut temu, szmergiel napisał:

w domu osobę założoną i nawet spiąć w jednym łóżku nie koniecznie się zarazi.

Oszczędź nam szczegółów o tym spinaniu w łóżku. 😁

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, pafnucy napisał:

przegapiłem? 🤔

a tak bez sygnaturki?

NIE  POPIERAM ZAKAZU  UBOJU  RYTUALNEGO    pojmajesz   zapamietosz ???

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

@pafnucy  zlituj  się.   Chyba  samo  przez  sie  mówi  że    TAK zapamiętasz  nie będziesz  więcej pytał ??

Opublikowano

Bez podniety popis znowu dogadany. Jarus wywala i linczuje przeciwników niby tracąc większość parlamentarną ale nie było by im tak wesoło gdyby nie haki w zanadrzu 

Opublikowano

pamietacie rok 2007 i rozpad koalicji pis-lpr-samoobrona ???? 

\to co sie dzisiaj dzieje wyglada na powtorke z historii...tyle ze historia zawsze powtarza sie jak parodia -IV rp jest parodia prl.

prezes jest strategiem wie ze idzie prawdziwy kryzys i chce go zwalic na innych jak w 2007-08 a potem powrocic w glorii chwaly jako jaroslaw polske zbaw, tego juz nie przejdziemy sucha noga i na pewno nie bedziemy zielona wyspa...

koalicja z 2005-07 rozpadala sie ze 3 razy wiec to nie bedzie jeszcze koniec-chyba...

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/agent-tomek-ujawnia-kulisy-kolejnej-operacji-cba-sadzilem-ze-wszyscy-za-to-bekniemy/7xp3vb1,79cfc278

10 godzin temu, witejus napisał:

jak wygląda rozwód po żydowsku?

nie wiem oni mieszkali dokladnie na drugim koncu wsi, pewnie tak jak po polsku, choc biorac pod uwage ze to byli zydzi rosyjscy wiec moglo byc ciekawiej, obok nich mieszka kuzyn ale nigdy nie pytalem dokladnie co sie dzialo

10 godzin temu, Roman176 napisał:

najgorszy albo gorszy rządził przed dlatego wszyscy głosowali na pis ??

wszystkie dalekiego i bliskiego wschodu nie pamiętasz zapaści ??

👍

marszczy nosa jak miastowy czuje gnój czy to nie pod publika ? 

większego żyda jak ty to niema 

opowiedz co widziałeś ? 

romus kup sobie koze za 200 zl i zarznij na zywca nozem kuchennym, wez zone i matke zeby ja trzymaly i nie bede ci musial nic opisywac😢

Opublikowano (edytowane)

i wlasnie dlatego jestem bardzo przeciwny  temu  zarzynaniu na zywca .jezeli to widziales to tak jak piszesz wcale mile nie jest.niestety wielu ludzi za nic ma takie bestialswo zwlaszacza na tym forum .zero empati.

Edytowane przez szmergiel
Opublikowano

W czwartek wieczorem posłowie przegłosowali projekt zmian w ustawie o ochronie praw zwierząt autorstwa PiS. „Piątka dla zwierząt” wprowadza m.in. zakaz hodowli zwierząt na futra, wykorzystywania zwierząt w celach rozrywkowych i widowiskowych oraz ubój rytualny tylko na potrzeby krajowych związków wyznaniowych. "Ogromny sukces. Nie da się opisać tego, jakie to uczucie", czytamy na profilu Fundacji Viva!.

Piątka dla zwierząt” wejdzie w życie

Ustawa o ochronie zwierząt to oczko w głowie Jarosława Kaczyńskiego i działaczy z Forum Młodych PiS. Wprowadza ona m.in. zakaz hodowli zwierząt futerkowych oraz zbliżone do policyjnych uprawnienia dla interweniujących członków organizacji prozwierzęcych. W środowy poranek odbył się przed siedzibą PiS oraz gmachem Sejmu protest rolników, branży futrzarskiej oraz hodowców zwierząt gospodarskich, który uważają, że część przepisów godzi w podstawy ich biznesu.

Nowe prawo ma również zakazać trzymania zwierząt domowych na uwięzi na stałe oraz używania kolczatek, zaś w przypadku tymczasowego uwiązania długość uwięzi musi wynosić min. 6 m i zapewniać zwierzęciu korzystanie z powierzchni co najmniej 20 m.kw. Ponadto „piątka dla zwierząt” zakłada m.in.:

TO HODOWCY BYDŁA MOGĄ ZWIJAĆ HODOWLĘ .

Opublikowano
6 minut temu, szmergiel napisał:

i wlasnie dlatego jestem bardzo przeciwny  temu  zarzynaniu na zywca .jezeli to widziales to tak jak piszesz wcale mile nie jest.niestety wielu ludzi za nic ma takie bestialswo zwlaszacza na tym forum .zero empati.

Zwierzęta  są  dla  ludzi  a  nie  ludzie  dla  zwierząt.   A ty widziałeś  ubój   rytualny   bo zdaje  mi  się  że  nie   bo to co  pokazują  te  fundacje  to  nie ubój  rytualny 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v