Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, pafnucy napisał:

inni frykasy tylko dla siebie mieli, a rachunki też wystawiali.

Nie chwalę tu Tuska. Ale za niego nie było podwyżek dla posłów. Nie było największego rządu w historii nie było kosmicznych nagród w stylu Szydło co jej się należały itd. Za to była np cała masa km dróg rożnej kategorii.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

a nie?

A no nie. Bo nawet dla patusów wóda i fajki podrożały. Nie mówiąc o całej reszcie czego patole mniej używają.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano

no było, ale aferami wszystko zaorali. no i pamiętam końcówkę rządów. no już kuźwa ludzi brakowało na ministrów, bo tak gówniano już to szło.

Opublikowano

a tam nie ma, wystarczy się przeciwstawiać głupim pomysłom.

Opublikowano
21 godzin temu, jacus napisał:

😜

chlopie jesli ksiadz isakowicz zaleski w 2018 roku dal jej ten medal to sie jej  nalezal. konie i kropka. 

fundacja brata alberta prowadzi u nas warsztaty  zajeciowe dla niepelnosprawnych dzieci wiec ksiadz jest czestym gosciem..

"Chłopie" - nie POwiem, że bezmyślny bo coś tam kombinujesz zapatrzony w jeden punkt na ścianie. Jedno Ci przyznam rację - ksiundz to żaden autorytet - do wszystkiego się wpi***ala a teraz na ambonie zażyczył sobie opłatę za miejsce na cmentarzu za dwadzieścia latek z góry - ocknij się i odpowiedz mi - jakim prawem a może prawem kanonicznym?. Szepnij coś dla uspokojenia moich skołatanych nerwów.

17522559_1446655578702475_2853742453193155018_n.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, hubertuss napisał:

@mirro ja jednak będę się upierał, ze drogie bezprzetargowe zakupy w USA to jest płacenie za sojusze. Za te wojsko itd. Teraz mówi się o elektrowni atomowej. tez z USA. Też bez przetargu. Amerykanie na nas robią biznes. Rząd im płaci dużo i drogo i się cieszy, że USA na nas przychylnie patrzą. Podeślą nam trochę zdezelowanego sprzętu żołnierzy, których będziemy musieli wyżywić i zbudować im bazy. A Pis się będzie cieszył, że takiego wspaniałego mamy sojusznika.

Ja tylko marzę aby ktoś bezprzetargowo na moim 20 hektarowym polu które leży pod niewielkim miasteczkiem postawił jakiś CPN , zrobił wjazd, drogę, prąd, gaz wodę kanalizację abym mógł podzielić pozostałe 19,5 ha na działki i sprzedaż pod budowę. A nawet za pół darmo bym mu oddał te 0,5 ha na CPN.

Może PIS tak samo myśli z tą elektrownią i innymi inwestycjami USA????

W końcu jestem wyborca PISu to i myślenie podobne...

Opublikowano
5 minut temu, damianzbr napisał:

Ja tylko marzę aby ktoś bezprzetargowo na moim 20 hektarowym polu które leży pod niewielkim miasteczkiem postawił jakiś CPN , zrobił wjazd, drogę, prąd, gaz wodę kanalizację abym mógł podzielić pozostałe 19,5 ha na działki i sprzedaż pod budowę. A nawet za pół darmo bym mu oddał te 0,5 ha na CPN.

Nooo CPN to może i nie. Ale Lidl albo Biedronka to może coś i dałoby się zaradzić.:cool:

11 minut temu, damianzbr napisał:

Może PIS tak samo myśli z tą elektrownią i innymi inwestycjami USA???

A weź nie strasz. Jeszce nam Kraj na działki podzielą i po kawałku sprzedadzą.:)

Opublikowano
2 godziny temu, many12 napisał:

"Chłopie" - nie POwiem, że bezmyślny bo coś tam kombinujesz zapatrzony w jeden punkt na ścianie. Jedno Ci przyznam rację - ksiundz to żaden autorytet - do wszystkiego się wpi***ala a teraz na ambonie zażyczył sobie opłatę za miejsce na cmentarzu za dwadzieścia latek z góry - ocknij się i odpowiedz mi - jakim prawem a może prawem kanonicznym?. Szepnij coś dla uspokojenia moich skołatanych nerwów.

17522559_1446655578702475_2853742453193155018_n.jpg

ja pisze o tym jednym konkretnym ksiedzu, jest wielu mu podobnych , sa   tez inni -jak w kazdej grupie zawodowej.. za to co robi dla niepelnosprawnych i ich rodzin nalezy mu sie szacunek.

oplata za miejsce na cmentarzu- cos tam przebakuja ale na razie na planach sie konczy, jak dlugo nie wiadomo, cos ostatnio proboszczow zmieniaja szybko..

Opublikowano
Dnia 17.08.2020 o 06:06, pafnucy napisał:

a dalej to do mopsu po konserwy, mieszkanie socjalne, opał na zimę, darmowe obiady, ciuchy do szkoły itd itp

mieszkanie socjalne wielkich miastach a reszta to mimo by ze nie ma ze wstydu by nie poszedł  ... bo co by ludzie powiedzieli  

Opublikowano
9 godzin temu, damianzbr napisał:

Może PIS tak samo myśli z tą elektrownią i innymi inwestycjami USA????

W końcu jestem wyborca PISu to i myślenie podobne...

Jeśli jesteś tylko wyborcą to nie masz na to szans. Jeśli był byś jak Szumowski to kto wie czy twoje marzenie nie spełniło by się. A tak na poważnie to przykład ze stacją trochę nie tak napisałeś. Powinno być, że jako posiadacz 20 hektarowego pola płacisz za postawienie stacji tyle, ze kto wie czy ze sprzedaży reszty działek w ogóle ci się to zwróci. Nasze zakupy w USA nie polegają na tym, że my marzymy a oni nam bezprzetargowo cokolwiek dają czy inwestują. To my mamy za to zapłacić. Zwykle drożej niż na rynku.

Dymanie na dużą skale zaczęło się od f 16 i offsetu, którego prawie nie było. Teraz jest f 35 oczywiście przepłacony względem tego co kupiły inne kraje. Teraz mamy budować bazy, karmić, płacić za benzynę do starego sprzętu z którego na autostradach odpadają koła. Do tego przepłacone samoloty dla rządu. A wszystko za to, że USA przyśle nam trochę żołnierzy. Ty lepiej nie miej takich marzeń bo to raczej koszmary są.

9 godzin temu, mirro napisał:

Nooo CPN to może i nie. Ale Lidl albo Biedronka to może coś i dałoby się zaradzić.:cool:

A weź nie strasz. Jeszce nam Kraj na działki podzielą i po kawałku sprzedadzą.:)

No przecież już dzielą. Fuzja Lotosu z Orlenem będzie skutkowała sprzedażą znacznej części udziałów w Lotosie i jego produkcji. Zastanawiam się czy pis robi tę fuzję po to by połączyć spółki znacznie osłabiając jedną z nich. Czy, żeby pod ta przykrywką móc coś tam sprzedać i mieć jakąś kasę z tego.

Opublikowano

Stacja TVN24 w poniedziałek późnym wieczorem wyemitowała sprostowanie, dotyczące rzekomych słów wicepremiera i ministra kultury Piotra Glińskiego. W programie „Szkło kontaktowe” wicepremierowi przypisano, że w wywiadzie dla brytyjskiej prasy miał powiedzieć: „Jeżeli trochę artystów wymrze z powodu koronawirusa, to zostaną tylko ci najlepsi”. Te słowa – zapewnia resort – nigdy nie padły.

uid_9eb2703f10cde7131789ad520b25ae6a1594

Związki WSI z powstaniem TVN. O czym nie wie ambasador Mosbacher

O związkach ITI i jego twórcy Mariusza Waltera mówił kilka lat temu Antoni Macierewicz, wskazując na wnioski raportu z likwidacji WSI i związki...

zobacz więcej

Sprostowanie zamieszczono w przerwie programu o godzinie 22:22 w poniedziałek. Dotyczy programu „Szkło kontaktowe”, wyemitowanego 29 lipca br.

Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego poinformowało, że nieprawdą jest, aby Piotr Gliński udzielił wywiadu angielskiej lub brytyjskiej prasie, w którym padło zdanie : „Jeżeli trochę artystów wymrze z powodu koronawirusa, to zostaną tylko ci najlepsi”.

„Przypisywane wicepremierowi piotrowi Glińskiemu stwierdzenie w rzeczywistości nigdy nie zostało przez niego użyte” – brzmi sprostowanie, podpisane przez dyrektor Centrum Informacyjnego MKiDN Annę Pawłowską-Pojawę.

• Like 1
Opublikowano

macie zacofane parafie u mie za 20 lat do przodu a jak pochówek poprzednika był 20 lat do tyłu to opłata chyba 1,5 tys . choc to niezgodne z prawem jeslki stoi pomnik murowany ,          a za zjazd z drogi to cena około 70 tys złotych dk 50 tyle sobie zarzadała gddkia + koszta zjazdu 

Opublikowano (edytowane)

u nas tez wprowadzono cennik tyle ze nikt tego nie placi, 2,5 tys za 25 lat , ciekawe co by sie dzialo gdyby zaczeli rozkopywac utrzymane groby ?? taczki pod grobarzowka stoja 😂, za cmentarz nie ma podatku a grabarze maja tyle kasy za pogrzeby ze spokojnie moga 2 razy w roku skosic trawe na alejkach.

a co tvn czy adamowicz zmieni ze szczury uciekaja z tonacego okretu ????????

Edytowane przez jacus
Opublikowano

zlikwidowali browary,cukrownie, a cukier i piwo jest wszedzie i zawsze dostepne a gdy one dzialaly i produkowaly to nie bylo ich w sklepie  -dziwne panie dziwne.......wytlumacz mi ten cud  ???

Opublikowano

ale jak mogla zarabiac jesli wczesniej nie zarabiala ??

w zrujnowanych budynkach ,na wyekspaltowanych maszynach , z ludzmi kradnacymi co sie da i migajacym sie od pracy ?? miales w zyciu do czynienia z chloporobotnikami i lumpenproletariatem ??? widziales jak dzialalala socjalistyczna firma czy fabryka ??

masz pole nieuprawiane przez 40 lat i jak go doprowadzisz do porzadku bez pieniedzy czy sprzetu, wjedz w nieuzytek ursusem 60 i doprowadz go do porzadku. jaka talerzowke do niego zapniesz ?? jakim plugiem go zaorzesz ?? czym doprawisz, ile to bedzie trwalo i ile zdrowia i nerwow kosztowalo ??

dzieci ze wschodniej polski nie opowiadajcie bajek o polskim przemysle-niewazne czy wczoraj czy dzisiaj, jedynie ja z romanem mozemy o tym dyskutowac ....

cos sie przejasnia trzeba sie brac do roboty😜

Opublikowano

To jest zabawne naprawdę ile firm zagranicznych przejęli i się opłaca im produkować , tak samo teraz dzieje się z kopalniami Polsce się nie opłaca wydobywać sztucznie zamkną sprzedadzą za złotówkę Niemcowi a Niemiec będzie wydobywał i zarabiał tak to działa . W Polsce nic się nie opłacało i nie opłaca .

Opublikowano

Bo u Niemca robi się na prostych kapitalistycznych warunkach: dostajesz wypłatę za to co zrobiłeś a jak ci się nie podoba to wypi3rdalaj. A od Polaka pracownik ciągle czegoś wymaga: to mi się należy, a tamto też mi się należy, a nie chce mi się dzisiaj, a zaliczkę potrzebuję, a pasożytniczy związek zawodowy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v