Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.gazeta.pl/0,0.html?mtpromo=enc02qhrmpup536udraocblescrjdksifjficroec2jemzmadyegvjmudrqmcblityigzbmed3ig2ri&utm_campaign=amtpc_FB_Gazeta

OJ będzie się działo będzie małe firmy padną .

Dodam to nie przypadek  taki sobie tylko tak ma być bo tak nakazali Panowie z Brukseli nic się nie dzieje bez ich woli .

To tak samo jak by  uczeń na lekcji chciała wyjść się załatwić a nauczyciel nie pozwolił i uczeń się zesrał to czyja to wina u cznia nie tylko pana . Tak samo jest z Polską gospodarką .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

OJ będzie się działo będzie małe firmy padną .

I najgorsze że to nie będzie wina Tuska.:lol:

2 godziny temu, witejus napisał:

jak podnieść minimalną o stówkę to wrzask łopozycji na pół Europy że pół firm zbankrutuje

Podnoszą minimalną z kieszeni pracodawcy nie przejmując się jego możliwościami. A tu podnoszą z budżetu, bo im się należy. Kolejność generalnie dobra. Najpierw rzucili ziarno ludowi. Teraz lud nie zaprotestuje , bo przecież dostał. :lol:

Opublikowano

Czyli znowu dobrego towaru nie sprzedam na Polskę, bo tu i tak mi nikt więcej nie zapłaci. W ten sposób to my tu raczej o dobrej żywności możemy zapomnieć.

Opublikowano

Już po wyborach. Róg obwitości można otwierać - dawać sobie podwyżki, premie. Według nowej ustawy, pierwszy raz w historii, pensję ma dostać małżonka pana prezydenta. Pensja pani prezydentowej ma wynieść blisko 18 tys. złotych (brutto). Ile rolnik musi tyrać za taką kasę?

*obfitości

Opublikowano

mirro - znajdą się i amatorzy dobrego towaru jak sam wcześniej zauważyłeś. Tylko ich mniejszość. A mniejszość, jak wiadomo, niema prawa większości nic dyktować. Prawda Denwer? Coraz bardziej idziemy w kierunku lewantu. O Libii myślę. Tam także wrogowie wokół a sami sobie krzesło podpalili. Najpierw ktoś powiedział, że saletra w tej ilości i tamtym miejscu to zły pomysł, ktoś inny wszystko pokręcił i zaczął spawać płot zamiast problem rozproszyć i podczas spawania się wzięło i zesrało...

Opublikowano

rosnie zapotrzebowanie na dobrą żywność , tylko pokolenie , młode pokolenie takie 20 + zostało wychowane na parówkach z marketu i nie znają smaku dobrej żywnosci  , jednym z bardziej popularnych produktów są serki np . gratka od firmy danone co w składzie ma na 1 miejscu wode z rodziny ostatnio dałem 10 latkowi jogórt z dobrym składem to powiedział żę niedobry bo jadał czy pijał gratki wiec ............... .           natomiast co do spadku pkb za 2 kwartał to na rynek usług który kompletnie zamarł dane nie są złe .

Opublikowano

niech zamiatają jeśli jest za co ale albo politycy są kryształowi albo prokuratura ma słabą miotłę bo z prawomocnym wyrokiem to chyba jeszcze nikt nie siedzi prócz Koguta ... tak wiem wiem pis rządzi zaledwie 5 lat jeszcze pietnascie i kogoś upolują😆

żeby nie było tak wesoło to przeczytajcie jak za pis-u nam wszystko rośnie!!! https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-gus-dochody-polskich-rolnikow-rosna,nId,4665861

Opublikowano
46 minut temu, Aktis napisał:

Już po wyborach. Róg obwitości można otwierać - dawać sobie podwyżki, premie. Według nowej ustawy, pierwszy raz w historii, pensję ma dostać małżonka pana prezydenta. Pensja pani prezydentowej ma wynieść blisko 18 tys. złotych (brutto). Ile rolnik musi tyrać za taką kasę?

*obfitości

Że kuźwa co? Że niby za co. Widać po wyborach zaczynają odcinać kupony od sławy. Czy Sasin zwrócił 70 mln, gdzie te respiratory co Szumowski kupił. Tyle k**wa kasy w błoto. Gdzie odpowiedzialność urzędnika państwowego za swoje decyzje. Teraz jeszcze ustawa, że nie ponoszą odpowiedzialności za decyzje w czasie pandemi.

Opublikowano
36 minut temu, DTaras napisał:

mirro - znajdą się i amatorzy dobrego towaru jak sam wcześniej zauważyłeś.

54 minuty temu, witejus napisał:

już dawno zapomnieliśmy o dobrej żywności

Moja zamrażarka to magazyn dobrej żywności. :lol: Większość Eko idzie i tak na zachód i to bez szemrania.

3 minuty temu, thor1984 napisał:

Teraz jeszcze ustawa, że nie ponoszą odpowiedzialności za decyzje w czasie pandemi.

Już widzę jak prokurator pyta urzędnika. Dlaczego Pan to zrobił? A ten odpowiada. Ale ja chciałem dobrze. Noooo jak Pan chciał dobrze, to sprawa do umorzenia.:lol:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Denwer napisał:

POwoli zaczynają zamiatać 👏

Już pozamiatali Komendanta Policji Pana Maja, tego od bizancjum.:lol:

Sie wczoraj w kombajnie mało kawą nie oblałem.  

Edytowane przez mirro
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Byle co pijesz to i byle co piszesz

Opublikowano (edytowane)

Nowy fotoradar podczas testów w Warszawie. Kontroluje sześć pasów i wyłapuje 16 wykroczeń .  RADAR Z ROSJI TO WAŻNA SPRAWA .

Integra 3D+ to najnowsza wersja wielofunkcyjnego radaru, który bazuje na rosyjskiej licencji i technologii lotniczej. Urządzenie pojawiło się w Warszawie i już udowodniło swoją przydatność. Jednocześnie nadzoruje sześć pasów ruchu i potrafi wyłapać kilkanaście wykroczeń.

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,26207312,nowy-fotoradar-podczas-testow-w-warszawie-kontroluje-szesc.html?fbclid=IwAR0CY8PyUvl0H_sDX0QxUC_XrTnTDtnua2ruOjdBZeyCgcA80feAyMKcbms

U was tez tak jest jak u nas .

https://www.nowytydzien.pl/twierdza-szpital-telefonu-nie-odbieraja-do-rejestracji-nie-wpuszczaja/?fbclid=IwAR3MSuJyG-3LlyHOUGufiuKkNC8Db5yOltPW5TSKp1Evx2c7tUu6zcQIuuE

Edytowane przez galan99
Opublikowano
10 godzin temu, mirro napisał:

I najgorsze że to nie będzie wina Tuska.:lol:

bo bd wesz co król eu robi aktualnie ma wyjebane na Białoruś  .. negocjuje nord stream 2  pojebany POLAK ? nie dobry Niemiec 

byłeś wojsku tak ??  czemu cie dezerter nie brzydzi  ? donoszenie i robienie dla obcego narodu dobrze ? ci pasuje ?? 

8 godzin temu, mirro napisał:

wyskoczyło coś ładnego w łanie jakiś leśny sak ??

Nie widzę powodów do rewolucji - Krzysztof Grabowski ...

Opublikowano

Roman, odstępstwa od norm psychicznych ci narastają. 

Tuska nie obchodzi Białoruś? To tak jak wszystkich wkoło za wyjątkiem naszychglupich i pracowitych którzy już za to dostali po łapach. 

Co do podwyżek dla urzędasów  to pamiętam jak niedawno prezes  polecił posłom by sobie uposażenia obniżyli bo ważną jest służba a nie pieniądze. Wtedy była koniunktura gospodarka jakoś działała i obnizyli a jak przyszedł kryzys to zamiast oszczędności poszli w koszty. A moze pisowcom już tak ich własną drożyzna  dokuczyła ze musieli sobie podwyżki zarządzić. 

Jak elektoratowi PIS propagandą tłumaczy podwyżki? Polityka już nie jest misja jak kilka lat temu? 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

byłeś wojsku tak ??  czemu cie dezerter nie brzydzi  ?

Cywil nie może zdezerterować. 

5 minut temu, Ulman napisał:

Jak elektoratowi PIS propagandą tłumaczy podwyżki? Polityka już nie jest misja jak kilka lat temu? 

Elektorat sam już sobie wytłumaczył. "Może i kradną ale trochę też dają ludziom". :lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v